Magic the Gathering
Magic the Gathering32681 medlemmar 693 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Narset och infinite turns... Heroic + fusion ...
Attacking-fråga
Senast läst: 00:44:55, 16/1 -21. Läst 428 gånger.
Zombie_Cannibal
MEDLEM
@svm s. 22/3 -03

29 rubriker
238 svar

Attacking-fråga 10:03:53, 30/11 -20  
Jag blir attackerad av en Nascent Metamorph och revealar en Kozilek, Butcher of Truth

Vad händer med Annihilator?
Måste jag offra permanenter?
 
Forumtroll

SidPao
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 5/2 -07

86 rubriker
578 svar

1. Inget händer med Annihilator, ... 10:09:04, 30/11 -20  
Inget händer med Annihilator, du behöver inte offra permanenter.

Nascent Metamorph har redan attackerat, vilket triggade dess egen trigger,... och det var även detta event som skulle ha triggat annihilator.
partysmurphen
JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

162 rubriker
7166 svar

2. Det är skillnad på "attacks" o... 10:53:08, 30/11 -20  
Det är skillnad på "attacks" och "is attacking". Det ena är en övergång av tillstånd, från icke attackerande till attackerande via declare attackers. Den andre är ett tillstånd.

Engelskan kan vara lite lurig då man kan använda "attacks" för båda. Men i Magic-regler gör man en tydlig distinktion genom att konsekvent använda attacks för övergången och attacking för tillståndet. Övergången (attacks) är i princip alltid ett trigger event.

Exempel:
Aetherize

Kort med Battlecry nyttjar båda, se t ex Accorder Paladin. Kort somAerial Guide visar också tydligt skillnaden.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
Uppdaterad: 10:54:30, 30/11 -20
Zombie_Cannibal
MEDLEM
@svm s. 22/3 -03

29 rubriker
238 svar

3. tack för svar Jag utgick ifrå... 15:27:53, 7/12 -20  
tack för svar
Jag utgick ifrån att inget skulle hända efter att den tagit form som annihilator. Men motsståndaren trodde annorlunda så därför behövde jag fråga.
:)
 
Forumtroll
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!