Magic the Gathering
Magic the Gathering32598 medlemmar 784 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Aminatou combi vs Ulamog... Omnath och dens triggers ...
Ob Nixilis, the Hate-Twisted + Zoombie Gud
Senast läst: 07:47:01, 24/11 -20. Läst 407 gånger.
olofbrandt
MEDLEM
Storvreta
@svm s. 20/11 -18

18 rubriker
34 svar

Ob Nixilis, the Hate-Twisted + Zoombie Gud 08:38:22, 29/10 -20  
Vi spelade EDH igår och då dök denna upp.
Min medspelare har en, mycket irriterande, God-Eternal Rhonas i spel. Ob Nixilis, the Hate-Twisted spelas och hans minus ability används.
Då ska fyra saker hända:
- Rhonas dör
- Personen drar kort
- Rhonas ska in som nummer tre i spelaren hög
- Skada ska utdelas

Rhonas dör, vilket vi alla är överens om händer först.
Men sedan...

Betyder punkten i Ob Nixilis att Rhonas hinner upp på stacken, blandas in och sen drar ägaren kort (dvs Rhonas liggger nu överst)

eller

Ska Ob Nixilis två saker hända och Rhonas hamnar därefter på stacken?

Och om det skulle spelat roll, när sker skadan från Ob Nixilis?
Hur funkar stacken i detta fall?

soppanootanten

Dimir
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 5/5 -13

37 rubriker
816 svar

1. Nu ska vi se här, kanske värt ... 11:30:11, 29/10 -20  
Nu ska vi se här, kanske värt att nämna att jag inte är judge

Men jag tror att det sker i ordningen
-Rhonas dör och personen drar kort (detta är en ability så borde ske samtdigt)
-Nu läggs 2 abilitys på stacken i APNAP-ordning, vilket verkar funka så här i multiplayer. Så säg att du kontrollerar Ob nixilis och nån annan Rhonas så läggs skadan på stacken innan Rhonas
 
Mvh Emil
olofbrandt
MEDLEM
Storvreta
@svm s. 20/11 -18

18 rubriker
34 svar

2. APNAP-ordning?... 12:50:31, 29/10 -20  
APNAP-ordning?
olofbrandt
MEDLEM
Storvreta
@svm s. 20/11 -18

18 rubriker
34 svar

3. Sorry, såg länken om APNAP-ord... 12:51:42, 29/10 -20  
Sorry, såg länken om APNAP-ordning nu.
olofbrandt
MEDLEM
Storvreta
@svm s. 20/11 -18

18 rubriker
34 svar

4. Så det är så att trots att det... 14:27:47, 29/10 -20  
soppanootanten skrev 11:30, 29/10 -20 Nu ska vi se här, kanske värt att nämna att jag inte är judge

Men jag tror att det sker i ordningen
-Rhonas dör och personen drar kort (detta är en ability så borde ske samtdigt)
-Nu läggs 2 abilitys på stacken i APNAP-ordning, vilket verkar funka så här i multiplayer. Så säg att du kontrollerar Ob nixilis och nån annan Rhonas så läggs skadan på stacken innan Rhonas

Så det är så att trots att det är en punkt mellan i Ob Nixilis, the Hate-Twisted -2 så hinner inget hända mellan?

Uppdaterad: 14:28:54, 29/10 -20
SidPao
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 5/2 -07

86 rubriker
570 svar

5. Det stämmer, abilities och spe... 15:17:25, 29/10 -20  
Det stämmer, abilities och spells resolvar i sin helhet och ingen har prioritet under tiden.

Det finns abilities och spells som vill att spelare gör vissa actions som en del av dess resolution, men det låter ingen spelare att spela/aktivera andra spells/abilities när något väl börjat resolva.

När Rhonas dött och dess controller dragit 2 kort så kommer sedan 3 triggers läggas på stacken; 2st från Ob Nixilis static, och sedan Rhonas ability att läggas 3:e överst i library.

Till skillnad från Rhonas, som har en triggered-ability, så har t.ex Progenitus en replacement-effect. Så om det fanns ett kort med texten "Destroy all creatures. Each player draws a card." spelades när Progenitus var på battlefield så skulle det funnits en möjlighet att den blandades in i library och sedan drogs som del av resolution av den effekten. See the difference? :)

Uppdaterad: 15:18:29, 29/10 -20
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

160 rubriker
7122 svar

6. Precis som SidPao säger! I... 18:06:58, 29/10 -20  
Precis som SidPao säger!

Inget kan resolva däremellan, men saker kan ändra på hur något resolvar. Eller snarare, vad effekten gör. Det kallas replacement effects.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.

Fabian presenterar ett smakprov från sin guldvippade auktion
Massvis med staples till Modern/Pioneer/Commander etc + gammalt mys som engelsk Mana Drain :)
3 dagar kvar
Skaffa VIP Guld till din auktion för att få chansen att visa upp din auktion här

BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!