Magic the Gathering
Magic the Gathering32272 medlemmar 741 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Extinction event vs crux of fa... Shrines + changelings ...
Karmic Justice
Senast läst: 22:13:41, 10/7 -20. Läst 458 gånger.
Iniovan

Azorius
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 19/6 -13

83 rubriker
243 svar

Karmic Justice 03:51:07, 23/6 -20  
Tjipp

Jag försökte läsa i kortspecifika regler på Karmic Justice men hittade inte svaret så frågar här:

Om jag har Karmic Justice i spel, samt säg kanske en Banishing Light ( som exilerar motståndarens Grizzly Bears ) Gideon Jura och en Nevermore. Och sen så får min motståndare för sig att spela Planar Cleansing på sin tur. Den kommer förstöra 3 noncreature permanenter inklusive Karmic Justice själv.
Kommer jag få 3st triggers att förstöra permanenter för motståndaren nu? Eller är det bara en enda trigger?

Sen är jag väl mest nyfiken på om triggers går att stacka så att Grizzly Bears hinner komma in, innan jag får lov att förstöra något. Men jag anar att då det är motståndarens tur så kan hen stacka triggers bäst den vill?

Uppdaterad: 03:51:55, 23/6 -20

Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Skövde
@svm s. 26/5 -04

69 rubriker
1863 svar

1. En för varje. Triggern för Kar... 07:11:14, 23/6 -20  
En för varje. Triggern för Karmic Justice är att någonting sprängs, med restriktionen att källan måste komma från en motståndare.

Gämför med tex Heroic (Akroan Skyguard).
Där är det just att spela en spell som är triggern, med restriktionen att den ska targetta (play a spel THAT). Där spelar det ingen roll hur många gånger den targettar, du får bara en trigger.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Uppdaterad: 07:11:59, 23/6 -20
Iniovan

Azorius
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 19/6 -13

83 rubriker
243 svar

2. Tack tack :)... 12:37:59, 23/6 -20  
Tack tack :)
Bjorn

Golgari
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

118 rubriker
4597 svar

3. Notera att du inte kan döda Gr... 15:24:14, 23/6 -20  
Iniovan skrev 12:37, 23/6 -20 Tack tack :)

Notera att du inte kan döda Grizzly Bears eftersom du måste välja target innan någon trigger resolvar. Så det spelar ingen roll hur triggernsarna stackas. Dessutom väljer du alla triggers ordning eftersom du kontrollerar Karmic Justice och Banishing Light.
Iniovan

Azorius
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 19/6 -13

83 rubriker
243 svar

4. Också tack (:... 15:34:38, 23/6 -20  
Också tack (:
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Skövde
@svm s. 26/5 -04

69 rubriker
1863 svar

5. Tyvärr inkorrekt. Banishing Li... 17:57:10, 23/6 -20  
Bjorn skrev 15:24, 23/6 -20
Iniovan skrev 12:37, 23/6 -20 Tack tack :)

Notera att du inte kan döda Grizzly Bears eftersom du måste välja target innan någon trigger resolvar. Så det spelar ingen roll hur triggernsarna stackas. Dessutom väljer du alla triggers ordning eftersom du kontrollerar Karmic Justice och Banishing Light.

Tyvärr inkorrekt. Banishing Light är en "untill" effekt. Det betyder att den slutar gälla så fort Banishing Light lämnar spel, dvs innan triggers går på stacken.
Med andra ord är björnen åter i spel när det är dags för att välja targets.

Hade det varit en Oblivion Ring så hade du haft helt rätt.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Bjorn

Golgari
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

118 rubriker
4597 svar

6. Ah, såklart! Fel av mig! Är fo... 21:31:24, 23/6 -20  
Choper skrev 17:57, 23/6 -20
Bjorn skrev 15:24, 23/6 -20
Iniovan skrev 12:37, 23/6 -20 Tack tack :)

Notera att du inte kan döda Grizzly Bears eftersom du måste välja target innan någon trigger resolvar. Så det spelar ingen roll hur triggernsarna stackas. Dessutom väljer du alla triggers ordning eftersom du kontrollerar Karmic Justice och Banishing Light.

Tyvärr inkorrekt. Banishing Light är en "untill" effekt. Det betyder att den slutar gälla så fort Banishing Light lämnar spel, dvs innan triggers går på stacken.
Med andra ord är björnen åter i spel när det är dags för att välja targets.

Hade det varit en Oblivion Ring så hade du haft helt rätt.

Ah, såklart! Fel av mig! Är fortfarande van vid den gamla wordingen.
Iniovan

Azorius
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 19/6 -13

83 rubriker
243 svar

7. Wow (:... 22:37:39, 23/6 -20  
Wow (:

egget presenterar ett smakprov från sin have
Skaffa Guld-medlemskap för att ha chansen att visa upp dina kort här

BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!