Magic the Gathering
Magic the Gathering34879 medlemmar 655 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT Köpa lösa äldre boosters... Tribal Lords? ...
Delete Racism
Senast läst: 21:26:41, 18/4 -24. Läst 14937 gånger.
Riggedlands
MEDLEM
@svm s. 12/9 -19

1 rubriker
114 svar

121. Se på fan! Dags att kirra ett ... 19:07:58, 11/6 -20  
Vindicate skrev 17:48, 11/6 -20
Riggedlands skrev 00:21, 11/6 -20 Kommer bli intressant att se vad framtiden kommer att hålla för dessa kort prismässigt nu när wizards har dömt de att vara haram för sanktionerat spel.

Invoke Prejudice har exploderat i pris och är nästan helt slutsålda på MCM. Tror att det bli extra dyra samlarobjekt, speciellt om arten tas bort från gatherer. För att bevara illustrationerna för framtiden etc.

Se på fan! Dags att kirra ett playset innan det blir lika dyrt som Moat eller Juzam Djinn
 
Älskar gamla foils med wizardsstjärnan.

Kontakta mig om du har dessa foils!
Voice
MEDLEM
Västervik
@svm s. 6/10 -04

22 rubriker
53 svar

122. Blir Bad Moon också bannat nu ... 19:22:12, 11/6 -20  
Blir Bad Moon också bannat nu då? För om man inte får ge vita gubbar plus, då får man väl inte ge svarta gubbar plus heller? Eller är det just namnet i samband med effekten som gör det rasistiskt? I så fall borde Bad Moon verkligen bort då man kan tro att det bara är under dåliga kvällar som svarta ger sig ut och slåss hårdare än vanligt?

Eller är det rasistiskt att just de onda varelserna är svarta? Ska vi ta bort svart och vitt från magic och kanske införa beiget och grå-skala?
 
Have a gameday!
-Games Expertise
nenne95

Izzet
MEDLEM
Karlstad
@svm s. 3/2 -08

48 rubriker
1127 svar

123. Kortet är inte bara banna pga ... 19:26:00, 11/6 -20  
Voice skrev 19:22, 11/6 -20 Blir Bad Moon också bannat nu då? För om man inte får ge vita gubbar plus, då får man väl inte ge svarta gubbar plus heller? Eller är det just namnet i samband med effekten som gör det rasistiskt? I så fall borde Bad Moon verkligen bort då man kan tro att det bara är under dåliga kvällar som svarta ger sig ut och slåss hårdare än vanligt?

Eller är det rasistiskt att just de onda varelserna är svarta? Ska vi ta bort svart och vitt från magic och kanske införa beiget och grå-skala?

Kortet är inte bara banna pga att den buffar vita gubbar, utan även av historiska själ. Du får iaf läsa WotC anledningar innan du börjar säga random saker.


Edit: Vill även poängtera att Crusade är nog det mest fringe exemplet. Det är jag mer än villig att medge.
 
Nice HoN Vids

Min have

Mina auktioner
Uppdaterad: 19:30:24, 11/6 -20
OrC_MeD_StiL
MEDLEM
Bromma
@svm s. 10/9 -04

18 rubriker
505 svar

124. Den här långdragna tråden visa... 20:18:56, 11/6 -20  
Den här långdragna tråden visar att Wizards strategi lyckades, åtminstone kortsiktigt. Som respons på Zaiem Begs inlägg den 8 juni genomdriver Wizards ett drastiskt beslut för att sparka upp kontrovers. De är mycket medvetna om att det här beslutet kommer mötas av vokalt motstånd från många spelare och samtidigt välkomnas av en stor andel. Detta utgör en perfekt grogrund för att distrahera spelarbasen från företagets verkligt obekväma sanningar.

Det verkar som att diskriminering är ett utbrett problem inom Wizards. Ett ännu mer djupgående problem är den auktoritära företagskulturen, vars långt framskridna förruttnelse blottläggs i Begs skrift. Att WotC kan likställas med en diktatur skymtas även i de många skandaler och märkliga vägval som numera är en del av habitualtillståndet.

För att ta ett något orelaterat exempel tror jag att den oroande trenden av pushade kort är tätt sammanvävd med företagsledningens intolerans för oliktänkande. Det löjeväckande play design-teamet är ett spel för gallerierna och består av färskingar från pro touren som knappast får en syl i vädret mot företagets mer seniora medlemmar.

Jag tycker även att Wizards nyfunna benägenhet att lyfta bannhammaren för varje ändamål symboliserar deras dystopiska innanmäte på ett sorgligt sätt.
 
Säljes: Äkta mearl pearl från slphs!
Eneas
MEDLEM
Lund
@svm s. 17/9 -09

55 rubriker
1377 svar

125. "Ungefär 10% av USAs befolknin... 20:48:50, 11/6 -20  
nenne95 skrev 18:46, 11/6 -20
Eneas skrev 18:37, 11/6 -20
Jolly_roger skrev 15:48, 11/6 -20
Green skrev 15:45, 11/6 -20
Jolly_roger skrev 15:22, 11/6 -20
Green skrev 15:16, 11/6 -20
Jolly_roger skrev 15:10, 11/6 -20
nenne95 skrev 14:56, 11/6 -20
Jolly_roger skrev 14:51, 11/6 -20
Green skrev 14:39, 11/6 -20 Sen till alla "Amen allt kommer bli censurerat! MORD ÄR OCKSÅ FEL!". Väx upp för fan. Läs på lite om intolerans. Det blir lite "All Life matters!" över det hela och det är så dumt att jag inte vet var jag ska börja. Man skriker inte "ALL HOUSES MATTER!" när brandkåren kommer och ska släcka grannkåken som brinner. Ni är helt klart ute i ämnen ni bara inte behärskar och har koll på.

Detta är ett typexempel på ett cirkelargument.

Elaborera tack. Så trött på folk som kastar runt ord de inte förstår.

Grupp X är fötryckt. Du påstår att X inte äör förtryckt. Men du har fel för grupp X är förtryckt och du är intolerant och babblar om "All lives matter"

Btw, jag står helt bakom "All lives matter" All lives matter!

Det är så svårt att avgöra om man ska svara på dig eller inte. Troll, eller inte troll. Skalla tegelvägg, eller inte skalla tegelvägg.

Vi kör på ett exempel. Någon blir misshandlad, och lyfter upp att det är FÖRJÄVLIGT att han blir misshandlad. Då kan man svara på två sätt. "Ajdå, det är ju inget bra att du blivit misshandlad, jag hoppas du får rättvisa mot den som misshandlat dig! Finns det något jag kan göra, som person som inte är misshandlad, för att hjälpa dig?" eller "MEN DET ÄR JU ANDRA SOM OCKSÅ BLIR MISSHANDLADE!". Du kör på spår två här. Känns det rimligt?

Du har helt fel. Det är ingen som blir misshandlad. Det är där logik faller samman.

Nä, min logik är helt jäkla vattentät. Människor blir bokstavligen misshandlade varpå andra bara "MEN ALLA ANDRA SOM SKULLE KUNNA BLI MISSHANDLADE DÅ?"

Det dör ju, för att ta "black lives matter"-rörelsen som lysande jäkla exempel, svarta i drivor i USA på grund av polisvåld. Som statistiskt är överrepresenterat mot svarta. Dom blir ju bokstavligen misshandlade, varpå någon jäkla nöt på internet säger "ALL LIVES MATTER!", som att det skulle hjälpa människor som bokstavligen blir skjutna i ryggen med flera skott för att dom har MAGE att vara ute och jogga med hörlurar när dom är mörkhyade.

Det finns ett strukturellt våld, riktat mot svarta, som inte finns, mot via, i USA. Du kommer inte att bli tacklad av polisen för att du går runt i ett villaområde du inte bor i om du är vit i USA, men du kan räkna med det om du är svart. Heck, om du bor i ett "vitt" område, äger villan och allt, så kan du ändå åka på utryckning bara för att du ser kriminell ut, alltså, inte är vit.

Svarta, i usa, (men typ överallt) utsätts för strukturell rasism, som får uttryck för deras liv genom;
gravt statistiskt överrepresenterade i fängelser.
gravt överepresenterade både för psykisk ohälsa och missbruk.
en kraftigt lägre medellivslängd än vita.
mycket större grad oförsäkrade än vita.
underrepresenterade på universitet och på högre poster inom myndigheter och stat.

Alla dom här sakerna skapar ju onda cirklar och flödar in i varandra.
Om dina föräldrar blir hazeade av polisen, trots att de är oskyldiga, under hela din uppväxt så kommer du att växa upp med en misstro mot polisen och staten.
Om du växer upp med föräldrar som har svårt att få jobb som betalar vettiga löner, så kommer dom troligtvis inte att vara försäkrade, för dom flesta får sina försäkringar helt eller delvis betalade av arbetsgivaren, plus att dom är för dyra för att betala om man jobbar flera minimum-wage job för att få saker att gå ihop.

Låga inkomster, dålig hälsa i familjen, lågt förtroende för att samhälle/stat kommer att ta hand om dig och familjen, små möjligheter till vidareutbildning, osv, leder alla till större chans att själv utveckla problematik. Både psykisk ohälsa, missbruk och kriminalitet har rätt höga chanser att finnas kvar i familjen, för det är så det funkar om man växer upp i en dissfunktionell familj. Man cementerar problemen.

Och det finns vita familjer i samma skit i USA. Men svarta är oproportionerligt överrepresenterade. Och säger du att det inte är så, så vet du helt enkelt inte vad du pratar om.

Nej du har fel. Större % vita dödas vid polisingripanden än svarta sett till dödsfall/ polisingripande. Självklart spelar antalet polisingripanden per ras roll här.

Dessutom är det vanligare att svarta begår våldsbrott mot vita än vita begår mot svarta. Det absolut vanligaste är för övrigt att svarta begår våldsbrott mot svarta så om du verkligen brydde sig som svartas liv så skulle ni försöka lyfta svartas våld mot andra svarta.

Jolly_Roger har rätt:
https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2018/crime-in-the-u.s.-2018/topic-pages/tables/table-43

https://www.washingtonpost.com/graphics/2018/national/police-shootings-2018/

https://www.bjs.gov/content/pub/pdf/cv18.pdf

För er som inte orkar plöja igenom statistiken, lite exempel:
229 svarta dödas av polisen varje år. Antalet vita är ungefär det dubbla. Totalt dödades 992 personer av polisen 2018.

För varje 10000: de arrestering av pistolbeväpnade gärningsmän för våldsamma brott dör 3 svarta och 4 vita.

Antalet våldsamma attacker av vita mot svarta 2018: 59 778

Antalet våldsamma attacker av svarta mot vita 2018: 547 948

Svarta utgör 12,7 procent av befolkningen och vita 60,4 procent. I förhållandet mellan svarta och vita när det gäller våldsamma attacker slaget på befolkningen är svarta överrepresenterade med 44:1

För att återknyta till ämnet, Wizards ägnar sig åt självcensur för att blidka sin kundkrets. Det doftar lite värdegrundsposering.

Ungefär 10% av USAs befolkning är mörkhyade. Så för att statistiken ska bevisa att Jolly har 'rätt' borde den visa att 9 gånger så många vita dödas. Vilket är inte fallet.

Edit: Visst är inte resterande 90% vita, but the point still stands.

När det gäller våldet så är det en bredare socioekonomisk fråga, som har tagits upp i många studier. Jag kan återkomma med en länk senare men det verkar inte som att någon läste de förra andå så får väll se.

"Ungefär 10% av USAs befolkning är mörkhyade. Så för att statistiken ska bevisa att Jolly har 'rätt' borde den visa att 9 gånger så många vita dödas. Vilket är inte fallet."

Nej, 12,7 procent är svarta d.v.s. afroamerikaner sen räknas andra mörkhyade så som hispanics/latino m.fl. i egna kategorier i olika statistiska undersökningar. Och ja, i det här fallet har Jolly_Roger fel, vilket jag borde understrukit. Procenten blir:
60 % vita av ca 330000000 = 198000000
12,7 % svarta av 330000000 = 41910000

400 av 198000000 = 0,0002020202 %
229 av 41910000 = 0,000546409 %.

När det gäller våldsbrott vita mot svarta har vi en helt annan fördelning. I det fallet har Jolly_Roger rätt:
Våldsbrott vita mot svarta: 59778 brott mot 41910000 svarta = 0,14 %
Våldsbrott svarta mot vita: 547948 brott 198000000 vita = 0,28 %


Att bara hänvisa till socioekonomiska faktorer är att göra det lite bekvämt för sig. Det verkar nästan som att man går in med föresatsen att gärningspersonen är offer för olika omständigheter och därigenom saknar kapacitet och förmåga att påverka och styra sitt eget liv.
tola

Boros
MODERATOR
Rolfstorp
@svm s. 3/1 -13

80 rubriker
1299 svar

126. MODJag väljer att låsa tråden.... 20:55:12, 11/6 -20  
MODJag väljer att låsa tråden. Här pratar vi enbart Magic.
Fortsätt gärna era diskussioner internt eller på bordet cocktail.


Outlaws of Thunder Junction


BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!