Magic the Gathering
Magic the Gathering32371 medlemmar 684 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Dread Presence + Quietus Spike... Basri Ket ...
Ren detaljfråga om regel
Senast läst: 06:10:32, 10/8 -20. Läst 667 gånger.
Iniovan

Azorius
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 19/6 -13

91 rubriker
269 svar

Ren detaljfråga om regel 19:32:30, 9/6 -20  
Hej hej

Jag märker att Wizards börjar specificera en viss regel
och jag är nyfiken om någon här kan förklara varför.

Isperia, Supreme Judge så står det inte exakt samma wording som t.ex Ever-Watching Threshold
Där tröskeln specificerar att motståndaren ska slå *med en eller flera gubbar* så specificerar inte Isperia det. Vad är poängen där?

EDIT:
Jag tror jag just själv förstod. Isperias ger flera kort per gubbe, det gör inte tröskeln?

Uppdaterad: 19:34:49, 9/6 -20

Iniovan

Azorius
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 19/6 -13

91 rubriker
269 svar

1. Jag började faktiskt undra pga... 19:50:43, 9/6 -20  
Jag började faktiskt undra pga den nya Mangara,
som har frasen:

Whenever an opponent attacks with creatures, if two or more of those creatures are attacking you and/or planeswalkers you control, draw a card.

Varför är den första frasen "with creatures" ens relevant?
Vi anfaller väl inte med nåt annat?
JonasHob

Izzet
MEDLEM
Huskvarna
@svm s. 7/4 -13

229 rubriker
2115 svar

2. Isperia låter dig dra för varj... 20:29:34, 9/6 -20  
Iniovan skrev 19:32, 9/6 -20 Hej hej

Jag märker att Wizards börjar specificera en viss regel
och jag är nyfiken om någon här kan förklara varför.

Isperia, Supreme Judge så står det inte exakt samma wording som t.ex Ever-Watching Threshold
Där tröskeln specificerar att motståndaren ska slå *med en eller flera gubbar* så specificerar inte Isperia det. Vad är poängen där?

EDIT:
Jag tror jag just själv förstod. Isperias ger flera kort per gubbe, det gör inte tröskeln?

Isperia låter dig dra för varje gubbe som slår, threshhold drar dig ett kort oavsett hur många som attackerar.
 
Jag saccar LED för tre blå.....
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

155 rubriker
7029 svar

3. Japp, korrekt. En annan van... 07:28:14, 10/6 -20  
Japp, korrekt.

En annan vanlig variant är "becomes blocked" jämfört med "becomes blocked by a creature"

Triggar en gång:
Amphibious Kavu
Alley Grifters
Brushwagg
Chub Toad
Deeproot Warrior

Triggar för varje varelse:
Acolyte of the Inferno
Arrogant Bloodlord (försök inte regga den här killen efter dubbelblock!)
Corrosive Ooze
Evil Eye of Urborg
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
Bjorn

Golgari
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

118 rubriker
4609 svar

4. "Arrogant Bloodlord (försök in... 19:30:34, 10/6 -20  
"Arrogant Bloodlord (försök inte regga den här killen efter dubbelblock!)"

Nog måste man väl kunna aktivera reg både innan första triggern och mellan dem för att den ska överleva en dubbelblock, right? Den skapar väl delayed triggers som ger prioritet mellan varje i end of combat?
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

155 rubriker
7029 svar

5. Min poäng var att en regenerat... 19:56:03, 10/6 -20  
Min poäng var att en regenerate inte räcker. Spara din Necrobite till något annat.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
altermann
MEDLEM
Mora
@svm s. 24/10 -10

4 rubriker
89 svar

6. +1 Fick mig att dra på smilban... 20:01:59, 10/6 -20  
partysmurphen skrev 19:56, 10/6 -20 Min poäng var att en regenerate inte räcker. Spara din Necrobite till något annat.

+1 Fick mig att dra på smilbanden.
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!