Magic the Gathering
Magic the Gathering32270 medlemmar 807 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
EDH / COMMANDER Tips och förslag på Flying EDH... Obskyra Nicol Bolas kort? (Bol ...
99 kort till Arcum Dagsson
Senast läst: 00:55:07, 7/7 -20. Läst 789 gånger.
EnemyZ

Golgari
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 20/6 -09

49 rubriker
206 svar

99 kort till Arcum Dagsson 11:56:36, 3/6 -20  
Jag har en, i mitt tycke, mycket fint altered Arcum Dagsson. Han var commander för en Paradox Engine-baserad combolek med massa 0-mana artefaktdjur och citanul flute. Ni har säkert sett arketypen någonstans.

I vilket fall så är ju Paradoxmaskinen bannad nu och jag undrar lite vad jag ska göra med Herr Dagsson nu. Det är ett fint kort så jag skulle gärna ha en vettig lek med honom. Någon som har något tips? Den behöver inte alls vara competetive, men gärna ha ett fokus och mål då jag tycker det är lättare att spela lekar då. Jag gillar också att ha en lek som lutar sig mot och använder commanderns abilities.

Alla tips mottages tacksamt. Bonus om man har en hel leklista.
 
Det finns en särskild plats i himmelen för de som skickar bizzade kort fort.

AJN

Orzhov
MEDLEM
@svm s. 7/7 -14

5 rubriker
55 svar

1. Ett alternativ är att du byter... 12:05:09, 3/6 -20  
Ett alternativ är att du byter ut Paradox Engine mot IsoRev (Isochron Scepter + Dramatic Reversal)
 
"Jag kastar den engelska ordboken mot dig! Du blir krossad ordagrant."
JonasHob

Izzet
MEDLEM
Huskvarna
@svm s. 7/4 -13

229 rubriker
2100 svar

2. Som sagt innan septer + revers... 15:12:41, 3/6 -20  
Som sagt innan septer + reversal är väl det som gäller. Om du gillar artefakter, och jag vet att du vill spela din altrade Arccum som commander, kanske Urza, Lord High Artificer eller Emry, Lurker of the Loch kan vara commander, och lägga Arcum i de 99?
 
Jag saccar LED för tre blå.....
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Skövde
@svm s. 26/5 -04

68 rubriker
1861 svar

3. Beror lite på hur du vill spel... 15:56:33, 3/6 -20  
Beror lite på hur du vill spela.
Vill du komba och vinna direkt? Spela trattig lek som har svar på allt?

Personligen kör jag trattig kontrollek som hämtar svar på det mesta. Har dock behållit Spine of Ish Sah + Sculpting Steel + KCI för när man vill få slut på saker. Fungerar även rakt in i planen att svara på saker då första 2 tutorna brukar handla om att spränga någon stark kombo.
I princip blir det till 1 mana destroy target permanent.

Har en grupp som är rätt casual så sitter hällre och durdlar med roliga effekter än att sikta på starka 2 korts vinster. Det är dock helt beroende på power lvl av din spelgrupp.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Seasinger
MEDLEM
Malmö
@svm s. 13/2 -12

18 rubriker
130 svar

4. Bygg en Possessed Portal stax!... 17:24:15, 3/6 -20  
Bygg en Possessed Portal stax!!

Kanske med en Smokestack som back up.
Håll dig vid liv med saker som Emry, Lurker of the Loch, Scrap Trawler, Junk Diver etc. Försvara portalen med kontringar.

Vinn på att alla scoopar och går hem :) Alternativt att attackera för 1 per tur med din Silver Myr när ingen har några permanents eller kort på hand om folk är envisa.

Tycker själv såt är jättekul men kanske bra att fundera hur det kommer att mottas. Många kan nog tycka att ma bara kommer dit och förstör med en sån lek vilket en ju kan ha förståelse för. Men har ni kört kombo instant win om du inte har ett svar kanske det här också är okej.

Uppdaterad: 17:28:20, 3/6 -20
Seasinger
MEDLEM
Malmö
@svm s. 13/2 -12

18 rubriker
130 svar

5. Släng in Stasis och Voltaic Se... 17:26:47, 3/6 -20  
Släng in Stasis och Voltaic Servant också
EnemyZ

Golgari
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 20/6 -09

49 rubriker
206 svar

6. Jag har alltid velat ha en sta... 13:08:19, 4/6 -20  
Jag har alltid velat ha en stax-lek, men vet inte riktigt hur den ser ut eller hur man bygger den så att den blir hjälpt av Arcum Dagsson som commander. Är det någon som har en färdig lista helt enkelt? Och hur ska man spela den egentligen? Jag är rätt kass på EDH och brukar förlora mer än jag vinner på kort som Smoke Stax och liknande.

Försökte göra något med Possesed Portal och Unwinding Clock. Det brulkade få folk att scoopa. Då plockade jag ut delarna på en turn, men jag tror det är svårt nu när Paradox Engine är bannad.

Det roligaste vore ju att försöka göra något som försökte låsa ned brädet eller bygga ett pillow-fort och sedan vänta på att alla drar slut på kort ur libraryt. Om det går.
 
Det finns en särskild plats i himmelen för de som skickar bizzade kort fort.
Uppdaterad: 13:09:37, 4/6 -20
Seasinger
MEDLEM
Malmö
@svm s. 13/2 -12

18 rubriker
130 svar

7. Har ingen lista tyvärr. Me... 21:01:57, 4/6 -20  
Har ingen lista tyvärr.

Men du har ju Thousand-Year Elixir som är sökbar för dubbla activations. Känns ju väldigt bra. Sen eventuellt saker som Minamo, School at Water's Edge, Alchemist's Apprentice eller rent av Mind over Matter.

Men jag skulle nog försöka bygga mot Possessed Portal. Typ saker som Genesis Chamber och Mirrodin Besieged som kan ge dig saker att sacca. Genesis Chamber kan du göra ensidig genom att tappa med Tangle Wire, funkar också med Winter Orb. För extra av den effekten kan du spela Chief Engineer och Urza, Lord High Artificer.

Jag skulle spela all creatureramp som rampar Arcum. Typ Millikin, Manakin, Silver Myr och Plague Myr.

Corridor Monitor - för gratis extra activation, dumpa i graven för att ha nåt att ta tillbaka med Myr Retriever och Junk Diver.

Gameplan.
Rampa ut Arcum Dagsson. Sök Thousand-Year Elixir in i Tangle Wire. Sök nästa runda Winter Orb och Genesis Chamber. Lås spelet totalt med Possessed Portal eller Smokestack.
Du kan offra din Tangle Wire till Smockestack eller portalen, ta tillbacka den med nån form av artifact recursion, offra smokestack/portalen till sig själv om det behövs, spela Tangle Wire igen och sen fortsätta snurra med dem.

Du skulle eventuellt också kunna köra paketet Staff of Domination, Isochron Scepter och Dramatic Reversal. (Mechant Scroll, Spellseeker och Mystical Tutor för att söka reversal). Just för att de har synergi med Dagsson utan att ha alla bitarna i combon behöver det nog inte bli för spretigt. Annars som sagt skulle du kunna överväga ett paket med Stasis och Voltaic Servant eller Unwinding Clock som du nämnde. Klockan känns ju rätt bra i en build med Winter Orb och Tangle Wire.

Uppdaterad: 21:06:11, 4/6 -20
EnemyZ

Golgari
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 20/6 -09

49 rubriker
206 svar

8. Det där verkar ju mkt vettigt ... 10:14:20, 5/6 -20  
Det där verkar ju mkt vettigt och typ mest bestå av kort som finns här hemma. Jag ska provspela någon variant online lite och sedan sleava upp något.
 
Det finns en särskild plats i himmelen för de som skickar bizzade kort fort.
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!