Magic the Gathering
Magic the Gathering32023 medlemmar 839 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
EDH / COMMANDER EDH Eutropia common/uncommons ... Bästa Simic-commandern? ...
World Championship Decks och proxies i EDH, vad tycker ni?
Senast läst: 14:58:56, 24/2 -20. Läst 898 gånger.
Ichorid

Simic
HEDERSMEDLEM
REDAX
Linköping
@svm s. 28/3 -02

423 rubriker
3450 svar

World Championship Decks och proxies i EDH, vad tycker ni? 18:16:06, 28/1 -20  
Vad tycker våra kära SvMare om World Championship Decks kort och proxies i allmänhet i EDH?

Jag hittade Kai Buddes World Championship lek från 1999 i mina gömmor och blev pleasantly surprised att vissa WCD kort faktiskt har lite värde.

Jag tog en titt hos https://www.reddit.com/r/EDH/ för att se om de kanske hade snackat något om detta och hittade den här tråden där de har lite olika åsikter:


"To me, these gold-bordered cards are perfectly fine, because they were printed by Wizards, and you aren't playing these at sanctioned events (unless your LGS supports EDH as a FNM format). In particular, I feel that the first point is, and should be the distinguishing factor."


"It is strange, I am not a fan of proxies but these are somehow different to me. If someone in my playgroup asked about using one I would be all for it."


"They're effectively just really nice looking proxies. If someone played them against me, my reaction would be the same as with any other proxied card - "hey dude, thanks for playing even though you don't necessarily consider it a good idea to drop $150 on Gaea's Cradle or $80 on Wasteland. Glad you could join us." That said, anyone who hates proxies yet allows these is a hypocrite."


Personligen så ser jag i slutändan helst att folk spelar med riktiga kort, men jag kan inte riktigt argumentera för exakt varför, det bara känns rätt på något vis. Jag skulle dock inte alls ha någonting emot om någon spelade med proxies så länge som de är snyggt gjorda (gärna inte en hel lek fylld med post-it lappar liksom), och WCD korten är ju riktigt snygga proxies om inte annat!

Vad tycker ni? WCD kort och proxies, bu eller bä? :]
 
Squee tucked the warm ball in his pocket and slipped a pebble in its place. ‘Glok,' he mumbled, and hid.

Odyssey block 4-ever

Hemmagjorda kort - Megatråden

Worlds of the Void, min magicutgåva

Har länge sökt med ljus och lykta efter en foilad Ashling the Pilgrim, säg gärna till om ni har en!

Znikch
MEDLEM
Visby
@svm s. 19/5 -10

2 rubriker
40 svar

1. Jag är okej med prox till vis ... 18:32:23, 28/1 -20  
Jag är okej med prox till vis del. Jag äger bara en Cyclonic Rift så, vill ha den fler lekar så proxar jag, då jag äger minst en kopia. Jag är förövrigt lite lat av mig.
mJAO
MEDLEM
Jönköping
@svm s. 28/8 -06

108 rubriker
1491 svar

2. allt är väll okej vid köksbord... 18:44:25, 28/1 -20  
allt är väll okej vid köksbordet ?
MagicOfJesper

Selesnya
ADMIN
REDAX
MODERATOR
@svm s. 12/4 -14

54 rubriker
532 svar

3. Proxa för göra en lek spelbar,... 19:00:41, 28/1 -20  
Proxa för göra en lek spelbar, ok, proxa för att får ihop den där 100k sek leken inte OK enligt mig...

Uppdaterad: 19:01:06, 28/1 -20
caty
HEDERSMEDLEM
Saltsjö-boo
@svm s. 19/10 -06

159 rubriker
1045 svar

4. Proxxies tycker jag är fullt o... 19:54:20, 28/1 -20  
Proxxies tycker jag är fullt ok vid köksbord....man spelar för att det är roligt och då skall inte detta begränsas av vad man lägger i pengar på korten.
Rumpshear

Golgari
MEDLEM
Saltsjö-boo
@svm s. 30/1 -16

77 rubriker
181 svar

5. Jag tycker personligen att pro... 20:15:52, 28/1 -20  
Jag tycker personligen att proxies bara är okej om det finns en ambition om att faktiskt skaffa korten. Fine om man vill prova leken innan man slänger tusenlappar på den för att sedan inse att den var dålig eller tråkig att spela. Men att proxa kort och sen aldrig skaffa dem, och bara fortsätta spela leken proxad, nä, det tycker jag inte är okej. Är spelet för dyrt får man väl spela mer budgetvänliga format eller sätta en maxgräns inom spelgruppen för hur mycket cash man får lägga på en lek så att balansen blir bra.
 
Jag ska jaga dig tills du blir en blöt fläck, och den fläcken ska jag torka och sätta in i ett album, och det albumet ska jag slå in i ett paket och ge din mamma i julklapp!
RolloTomasi
MEDLEM
Arlöv
@svm s. 14/12 -11

69 rubriker
2061 svar

6. Jag vet inte riktigt vart jag ... 21:08:12, 28/1 -20  
Jag vet inte riktigt vart jag står i det hela haha, men jag är rätt ok med det. Förut så körde jag aldrig med proxies för det är ett samlarspel och folk lägger det dem kan och vill på spelet. Jag har ofta haft ett par lekar tillgängliga i varierande nivåer och använde gärna billigare ersättningskort, det är oftast roligt att hitta starka budget kort. Men det är nu det senaste året eller två ish som jag inkluderat proxys i mina lekar och av olika skäl.

Förut så började jag med två proxies i min Ruhan lek för jag orkade inte flytta t.ex. Steam Vents och Sulfur Falls från min Nekusar lek till Ruhan leken. Så två proxies i Ruhan som jag redan har i min ägo.

Sen för 2 år sedan ish så fick jag två proxies till min Kozilek lek. Dessa är Mishra's Workshop och The Tabernacle at Pendrell Vale. Workshopen har jag fortf kvar i leken för den sköt upp i pris kort innan jag tänkt införskaffa den. Jag tänker att jag kommer med största sannolikhet aldrig kunna lägga den summan på ett kort. Jag har redan lagt ner "tillräckligt" på den leken om man säger så, kortet är verkligen pricken över i:et som jag tekniskt sett aldrig riktigt behöver, men som jag unnar mig ändå. Tabernacle har jag testat lite då och då men används inte längre. Så 1 proxy i Kozilek som jag skulle skaffa men missade tillfället för.

Och nu senast så har jag två proxade kort i Nekusar som jag testat under en period, The Scarab God och Dockside Extortionist . De är inte i närheten till priset av en Workshop! Men det är kort av "mindre summor" som jag troligtvis kommer införskaffa när jag kan.

Men jag kan definitivt se varför folk proxar eller känner att de måste proxa. Oftast har det varit för att hänga med det lokala metat. För allt eftersom investerar folk mer tid och pengar i magic, köper på sig t.ex. fler EDH staples ju mer de absorberar formatet. Men imo är det lite väl om motståndaren bygger fullt proxade lekar med alla duals och fetchar, de starkaste/dyraste korten etc. Det tar emot lite, men i slutändan är det ett spel som man spelar för att det är kul att spela med folk. Det är inte sanktionerat, det är köksbordsmagic och spelet blir man vad man gör det till. Så vill du spela proxies, sure. Jag kommer definitivt möta dig och se vad leken går ut på, hur det kommer gå osv. Men det blir lite drygt om du ska proxa en hel lek med de dyraste och starkaste korten för att kunna vinna runda 2-3 konstant, låsa ner spelet eller vad du nu tänkt dig som proxandet låter dig göra. Allt som allt, jag är rent generellt ok med proxies, jag använder dem själv med mina egna anledningar.

Men ja, proxies har väl alltid varit en stor fråga med varierande åsikter.
Jimmey

Boros
MEDLEM
Malmö
@svm s. 5/6 -15

3 rubriker
67 svar

7. Vid köksbordet och för att tes... 22:33:15, 28/1 -20  
Vid köksbordet och för att testa lekar med vänner tycker jag allt är ok. Under förutsättning att man samtidigt köper riktiga produkter för en "rimlig" summa.

Jag hade dock inte satt mig vid ett bord på min LGS med en massa proxies oavsett om det är sanktionerat eller inte. Känns respektlöst. Har någon glömt ett kort från sin lek hemma kanske det kan vara ok att lägga in ett basic eller liknande för att symbolisera kortet.
JonasHob

Izzet
MEDLEM
Huskvarna
@svm s. 7/4 -13

220 rubriker
2010 svar

8. Jag proxar alltid en ny lek oc... 22:36:04, 28/1 -20  
Jag proxar alltid en ny lek och testar innan jag köper in mig. Dock har jag samma krav på mig som andra som proxar. Det ska vara i färg och fullt identifierbart från håll.
Ibland är det helt enkelt svårt att få tag på vissa kort, och då får det bli prox ett tag. Jag tänkte inte köpa t.ex 1 40-kronors kort från MCM och betala samma i porto, utan då får det vänta tills jag antingen hittar här i Sverige, eller om jag ska ha fler kort så det blir värt det.
 
Jag saccar LED för tre blå.....
prinsallan
HEDERSMEDLEM
Jönköping
@svm s. 16/2 -06

442 rubriker
6451 svar

9. Med bra plastfickor och vid kö... 05:20:15, 29/1 -20  
Med bra plastfickor och vid köksbordet är det tillåtet såklart. Utöver det är det ju ruskigt snyggt om du kan få ihop en hel lek med guldkant, vilket borde vara svårt för EDH, men jag har byggt lite egna lekar för casual legacy med BARA kort från olika WC-decks och det är assnyggt.
 
Om det saknas något common på min have som du vill köpa, interna. Det ligger ca 100.000 commons här som jag inte lagt upp på min have :P
214
MEDLEM
@svm s. 18/10 -11

303 rubriker
8023 svar

10. Det är ett casualformat, det ä... 08:13:04, 29/1 -20  
Det är ett casualformat, det är lika ok att spela proxys som att vinna med Tendrils of Agony runda 3 vid köksbordet, låt folk göra vad dom vill.


Det är inte ok att spela med proxys på din lokala lgs, anordnar man officiella turneringar har wizards massa regler
 
[Link= '][/link]

"214 har rätt i allt" - allek

"214 vet vad han snackar om" - nepO
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

499 rubriker
8607 svar

11. Helt okej med proxy och guldka... 13:42:56, 29/1 -20  
Helt okej med proxy och guldkantad pseudo-lyx (som alltid kan ge ett gott skratt).
 
Jag köper, byter och säljer kort. Jag har ett och annat kort och uppdaterar min have!
Numera har jag swish!
Phoenix of Endless Fury, Desperate Looting, Tanelorn
Rumpshear

Golgari
MEDLEM
Saltsjö-boo
@svm s. 30/1 -16

77 rubriker
181 svar

12. Fattar grejen med att äga exem... 14:09:10, 29/1 -20  
Fattar grejen med att äga exempelvis en Mana Crypt, vilja spela den i fem olika lekar, och inte palla skaffa fyra till. Då tycker jag det är okej med prox. Men personligen tycker jag att prox förstör en stor del av glädjen med spelet. Dvs glädjen att byta till sig kort med andra, längta efter vissa kort och kämpa för att få tag på dem. Hade en spelgrupp när alla började proxa en dag, och för mig dog spelet lite när alla kunde få tag på vilka kort de ville, hur lätt som helst.
 
Jag ska jaga dig tills du blir en blöt fläck, och den fläcken ska jag torka och sätta in i ett album, och det albumet ska jag slå in i ett paket och ge din mamma i julklapp!
psykopatmullvad

Boros
HEDERSMEDLEM
Limmared
@svm s. 20/1 -04

658 rubriker
18260 svar

13. Proxxa hur mycket ni vill, bar... 10:38:50, 30/1 -20  
Proxxa hur mycket ni vill, bara det är tydligt.
Jag spelar EDH med kompisar för att det är roligt, inte för att se vem som spenderat mest pengar.
 
"In my opinion, DOOM should be an example to game developers and movie makers everywhere when making entertainment for guys like me. Forget complex enemy AI and character development. Forget levelling up and stats. Forget tactics and complex gameplay mechanics. Demons. Marines. Mars. Guns. Chainsaws. Done."
Rumpshear

Golgari
MEDLEM
Saltsjö-boo
@svm s. 30/1 -16

77 rubriker
181 svar

14. Den dyraste leken vinner dock ... 10:50:44, 30/1 -20  
psykopatmullvad skrev 10:38, 30/1 -20 Proxxa hur mycket ni vill, bara det är tydligt.
Jag spelar EDH med kompisar för att det är roligt, inte för att se vem som spenderat mest pengar.

Den dyraste leken vinner dock inte nödvändigtvis :3
 
Jag ska jaga dig tills du blir en blöt fläck, och den fläcken ska jag torka och sätta in i ett album, och det albumet ska jag slå in i ett paket och ge din mamma i julklapp!
psykopatmullvad

Boros
HEDERSMEDLEM
Limmared
@svm s. 20/1 -04

658 rubriker
18260 svar

15. Korrekt... 12:49:18, 30/1 -20  
Rumpshear skrev 10:50, 30/1 -20
psykopatmullvad skrev 10:38, 30/1 -20 Proxxa hur mycket ni vill, bara det är tydligt.
Jag spelar EDH med kompisar för att det är roligt, inte för att se vem som spenderat mest pengar.

Den dyraste leken vinner dock inte nödvändigtvis :3

Korrekt
 
"In my opinion, DOOM should be an example to game developers and movie makers everywhere when making entertainment for guys like me. Forget complex enemy AI and character development. Forget levelling up and stats. Forget tactics and complex gameplay mechanics. Demons. Marines. Mars. Guns. Chainsaws. Done."
Rumpshear

Golgari
MEDLEM
Saltsjö-boo
@svm s. 30/1 -16

77 rubriker
181 svar

16. Älskar när en precon slaktar a... 13:28:07, 30/1 -20  
psykopatmullvad skrev 12:49, 30/1 -20
Rumpshear skrev 10:50, 30/1 -20
psykopatmullvad skrev 10:38, 30/1 -20 Proxxa hur mycket ni vill, bara det är tydligt.
Jag spelar EDH med kompisar för att det är roligt, inte för att se vem som spenderat mest pengar.

Den dyraste leken vinner dock inte nödvändigtvis :3

Korrekt

Älskar när en precon slaktar alla från out of nowhere efter att folk underskattat under hela partiet :P
 
Jag ska jaga dig tills du blir en blöt fläck, och den fläcken ska jag torka och sätta in i ett album, och det albumet ska jag slå in i ett paket och ge din mamma i julklapp!
psykopatmullvad

Boros
HEDERSMEDLEM
Limmared
@svm s. 20/1 -04

658 rubriker
18260 svar

17. Jag gillar preconslekarna, de ... 14:32:49, 30/1 -20  
Rumpshear skrev 13:28, 30/1 -20
psykopatmullvad skrev 12:49, 30/1 -20
Rumpshear skrev 10:50, 30/1 -20
psykopatmullvad skrev 10:38, 30/1 -20 Proxxa hur mycket ni vill, bara det är tydligt.
Jag spelar EDH med kompisar för att det är roligt, inte för att se vem som spenderat mest pengar.

Den dyraste leken vinner dock inte nödvändigtvis :3

Korrekt

Älskar när en precon slaktar alla från out of nowhere efter att folk underskattat under hela partiet :P

Jag gillar preconslekarna, de är ganska bra :D
 
"In my opinion, DOOM should be an example to game developers and movie makers everywhere when making entertainment for guys like me. Forget complex enemy AI and character development. Forget levelling up and stats. Forget tactics and complex gameplay mechanics. Demons. Marines. Mars. Guns. Chainsaws. Done."
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

499 rubriker
8607 svar

18. Började de inte lägga mer tid ... 16:52:43, 30/1 -20  
psykopatmullvad skrev 14:32, 30/1 -20
Rumpshear skrev 13:28, 30/1 -20
psykopatmullvad skrev 12:49, 30/1 -20
Rumpshear skrev 10:50, 30/1 -20
psykopatmullvad skrev 10:38, 30/1 -20 Proxxa hur mycket ni vill, bara det är tydligt.
Jag spelar EDH med kompisar för att det är roligt, inte för att se vem som spenderat mest pengar.

Den dyraste leken vinner dock inte nödvändigtvis :3

Korrekt

Älskar när en precon slaktar alla från out of nowhere efter att folk underskattat under hela partiet :P

Jag gillar preconslekarna, de är ganska bra :D

Började de inte lägga mer tid på dem så att de funkat bättre under senare år?
 
Jag köper, byter och säljer kort. Jag har ett och annat kort och uppdaterar min have!
Numera har jag swish!
Phoenix of Endless Fury, Desperate Looting, Tanelorn
psykopatmullvad

Boros
HEDERSMEDLEM
Limmared
@svm s. 20/1 -04

658 rubriker
18260 svar

19. Ingen koll på det. Men de jag ... 18:15:57, 30/1 -20  
latsblaster skrev 16:52, 30/1 -20
psykopatmullvad skrev 14:32, 30/1 -20
Rumpshear skrev 13:28, 30/1 -20
psykopatmullvad skrev 12:49, 30/1 -20
Rumpshear skrev 10:50, 30/1 -20
psykopatmullvad skrev 10:38, 30/1 -20 Proxxa hur mycket ni vill, bara det är tydligt.
Jag spelar EDH med kompisar för att det är roligt, inte för att se vem som spenderat mest pengar.

Den dyraste leken vinner dock inte nödvändigtvis :3

Korrekt

Älskar när en precon slaktar alla från out of nowhere efter att folk underskattat under hela partiet :P

Jag gillar preconslekarna, de är ganska bra :D

Började de inte lägga mer tid på dem så att de funkat bättre under senare år?

Ingen koll på det. Men de jag har köpt under åren har varit bra.
 
"In my opinion, DOOM should be an example to game developers and movie makers everywhere when making entertainment for guys like me. Forget complex enemy AI and character development. Forget levelling up and stats. Forget tactics and complex gameplay mechanics. Demons. Marines. Mars. Guns. Chainsaws. Done."BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!