Magic the Gathering
Magic the Gathering31850 medlemmar 888 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT Magic i Jkpg/Huskvarna... JMB Creative Art vill bli MTG- ...
När offret blir förövare?
Senast läst: 02:11:57, 6/12 -19. Läst 826 gånger.
Olly

Azorius
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 16/11 -01

20 rubriker
130 svar

När offret blir förövare? 22:55:14, 30/11 -19  
Skrev tidigare om detta problem och fick gehör, men inget hände.

Köpte lite kort i veckan.

Auktionen var av arten jag inte gillar, dvs ett generaliserat skickbetyg på alla kort ”EX” med info ”Alla kort är mellan EX och NM, fråga om det är viktigt”-ish. Jag kan ha förståelse för att en inte orkar bedöma varje kort på en auktion, men då kanske det ska finnas en förståelse att det kan bli lite ”eftermarknadsjobb”. Men väldigt mycket av de kort jag sökte fanns till ett överkomligt BO-pris i tillhörande överkomligt skick.

De flesta kort var sämre än utlovat, en del ganska mycket sämre. Men det var också två kort som stack ut i färg och tryck.

Mycket riktigt var de typiska proxy-detaljerna på sin plats. Sjukt trist. Är det meningen att jag ska gå på detta?

Drar snabbt slutsatsen att de är sålda i god tro med tanke på skicket på övriga kort. Säljaren har nog inte samma intresse för detalj som mig.

Jag kontaktar säljaren och kontaktar väktare.

Säljaren är tillmötesgående och jag får skicka ”bevis”. Säljaren menar att korten har ursprung från en ”Betrodd säljare på SvenskaMagic”. Vilket jag såklart inte har grund att betvivla - men inte hoppas på.

Lite senare tycker jag mig ana att säljaren försöker säga att korten är för slitna för att han ska ha kunnat missa det när de skulle skickas.

Det kan tolkas som en ursäkt, typ ”klumpiga jag...”. Men också som en anklagan att jag skulle ha bytt ut korten till exakt samma kort fast i sämre skick som jag vill skicka tillbaka.

Har jag grävt ner mig i en grop genom att inte vilja känna sig överkörd och lurad? Jag kan ta förluster i Magic - det är på sikt ingen plusaffär om man bara samlar och spelar. Men att få proxies skickade till sig är ett jävla slag i magen. Det går inte att dansa runt.

Finns väl ingen fråga i detta mer än dilemmat att bli subtilt anklagad när man försöker göra rätt för sig.

Frågan är väl om det finns något mer att göra åt detta med skick på kort? Personligen har jag inget intresse av kort andra än ett visst skick - allt annat blir bara slöseri med tid för båda parter.

Man sätts i en hopplös sits när skicket skiljer sig så pass mycket att säljaren själv har svårt att tro att det ens är hans egna kort.

Eller ska vi köpare bara acceptera läget och låta det vara vilda västern och sluta ”bråka”?

Uppdaterad: 00:11:41, 1/12 -19

mabe
MEDLEM
Västerås
@svm s. 16/1 -04

302 rubriker
3107 svar

1. Himla tråkigt!... 23:10:54, 30/11 -19  
Himla tråkigt!
 
Mabe

"Äger du icke gåvan av en övertygelse om det man icke ser, så akta dig dock för den motsatta plumpa meningen, att vad man icke ser icke är." /
Viktor Rydberg
donhaggis
MEDLEM
Malmö
@svm s. 27/5 -10

16 rubriker
91 svar

2. Du verkar vara en typperson på... 23:45:49, 30/11 -19  
Du verkar vara en typperson på folk som jag personligen inte vill göra affärer med, och det har inget med fakes att göra.
Olly

Azorius
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 16/11 -01

20 rubriker
130 svar

3. Intressant - på grund av ”rätt... 23:48:46, 30/11 -19  
donhaggis skrev 23:45, 30/11 -19 Du verkar vara en typperson på folk som jag personligen inte vill göra affärer med, och det har inget med fakes att göra.

Intressant - på grund av ”rätt ska vara rätt”?
caitlin
MEDLEM
Rättvik
@svm s. 18/6 -03

18 rubriker
438 svar

4. Hur menar du med "har jag gräv... 00:05:21, 1/12 -19  
Hur menar du med "har jag grävt ned mig i en grop.."?

Det verkar som att du tolkar dennes krav(?) på att mötas upp som en misstanke snarare än en garant för att ingen av er blir lurad, finns det fog för din syn på saken?

Personligen skulle jag alltid föredra face-to-face om det var praktiskt genomförbart.
 
Life is like a box of chocolates, you never know when you'll find a nut.
Olly

Azorius
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 16/11 -01

20 rubriker
130 svar

5. Menar att det kanske inte är v... 00:16:38, 1/12 -19  
caitlin skrev 00:05, 1/12 -19 Hur menar du med "har jag grävt ned mig i en grop.."?

Det verkar som att du tolkar dennes krav(?) på att mötas upp som en misstanke snarare än en garant för att ingen av er blir lurad, finns det fog för din syn på saken?

Personligen skulle jag alltid föredra face-to-face om det var praktiskt genomförbart.

Menar att det kanske inte är värt att ta upp ”småsummor” när det gäller fakes med risk att få någon slags stämpel, om man nu har extrem otur och råkar på flera på kort tid.

Jag har inget emot face 2 face, allt löses snabbast då.

Jag tolkade det mer som att kravet på möte kom pga min fråga om proxys och då drog parallellen att det kanske är så andra också ser det. Att man helt enkelt vill bli anklagad på distans - vilket jag inte heller vill bli vilket gör att jag dubbelkollar alla kort jag köper för att absolut inget ska trilla ”mellan stolarna”.

Ps. Editerade texten, den var ju helt oläslig och Hallowed Fountain kändes mer förvirrande.
caitlin
MEDLEM
Rättvik
@svm s. 18/6 -03

18 rubriker
438 svar

6. Hur som helst, det här är en t... 01:41:02, 1/12 -19  
Hur som helst, det här är en text sprungen ur en känsla som uppkommit av lite väl mycket otur under kort tid, en överanalys av något som är ett undantag snarare än regel.

Min gissning är att dessa tankar inte kommer att visa sig relevanta om någon vecka eller månad. Skulle de mot förmodan stärkas så är det troligtvis något du undanhåller eller så får du acceptera att leva med snäppet mer otur än oss andra.
 
Life is like a box of chocolates, you never know when you'll find a nut.
Rumpshear

Golgari
MEDLEM
Saltsjö-boo
@svm s. 30/1 -16

72 rubriker
149 svar

7. Ingen seriös säljare kränger p... 02:09:22, 1/12 -19  
Ingen seriös säljare kränger proxys av misstag. Och om de mot förmodan gör det, borde de ta sitt ansvar och rewinda affären när felet blir ett faktum. Jag tycker du ska förhandla om att få pengarna tillbaka. Samma sak kan förmodligen sägas om de andra korten, om nu det angivna skicket stämde såpass dåligt med verkligheten. En gång köpte jag ett kort som visade sig vara väldigt böjt. Köparen hävdade att skicket hade förändrats under frakten. I detta fall gällde det inga stora summor, men säljaren i fråga var såpass proffesionell att hen erbjöd mig ett rabatterat pris på ett framtida köp. Det tyckte jag visade på en vilja att bibehålla en god relation med sin nu- och framtida klientel. Detta verkar inte vara fallet med din säljare. Men vad vet jag?
 
Jag ska jaga dig tills du blir en blöt fläck, och den fläcken ska jag torka och sätta in i ett album, och det albumet ska jag slå in i ett paket och ge din mamma i julklapp!
Olly

Azorius
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 16/11 -01

20 rubriker
130 svar

8. Du har nog helt rätt i det - d... 02:33:41, 1/12 -19  
caitlin skrev 01:41, 1/12 -19 Hur som helst, det här är en text sprungen ur en känsla som uppkommit av lite väl mycket otur under kort tid, en överanalys av något som är ett undantag snarare än regel.

Min gissning är att dessa tankar inte kommer att visa sig relevanta om någon vecka eller månad. Skulle de mot förmodan stärkas så är det troligtvis något du undanhåller eller så får du acceptera att leva med snäppet mer otur än oss andra.

Du har nog helt rätt i det - det är väl redan så att jag känner att inlägget inte hade behövts skrivas alls - ett undantag i ett vakuum - men en frustration kring detta eventuella moment22-scenario infann sig. Men såklart är det skönt att höra att man överanalyserar något negativt.
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

152 rubriker
6965 svar

9. Det är alltid sjukt tråkigt nä... 07:58:48, 1/12 -19  
Det är alltid sjukt tråkigt när folk som inte bryr sig om skick förväntar sig att ingen annan ska bry sig heller. Sätt poor som skick då så blir ingen missnöjd.

Självklart sätter man Ex eller Nm för det ger mer intresserade köpare, och priset trissa upp. Suck
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
mindtrix

Orzhov
MEDLEM
@svm s. 13/2 -11

74 rubriker
2028 svar

10. Jag köpte ett Underground Sea ... 10:18:43, 1/12 -19  
Jag köpte ett Underground Sea i NM skick av en säljare här på SvM. Kortet kändes tjockare än mina andra duals. Även med plastficka kunde jag genom att blunda hitta kortet bland andra kort genom att känna mig fram. Det klarade inte heller ljustestet. Jag kontaktade säljaren som höll med om att kortet var aningen misstänkt men att hen köpt det av en annan "pålitlig säljare" på SvM och att det fanns viss variation i tillverkningen av de äldre seten. Det var inget jag behövde oroa mig över. Jag tycker att det var lite fult att inte nämna något om hens egna misstankar samtidigt hade nog ingen köpt kortet om de anat oråd.
Säljaren kände sig säkerligen lurad av den tidigare ägaren som sålt kortet till hen men aldrig kunnat bevisa att det verkligen var fejk. Istället sålde hen vidare det för att slippa huvudvärken. Men det borde finnas någon praxis kring sådant. Säljer man verkligen vidare en misstänkt kopia utan att ens nämna något? Jag kan inte med gott samvete sälja kortet vidare eller spela det i turneringar.
 
Forumsignaturer är bara störande, rajt?
gortekS
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 20/12 -04

167 rubriker
2344 svar

11. Det finns ju ett stort problem... 11:31:02, 1/12 -19  
Det finns ju ett stort problem idag när marknaden mer och mer går över till Facebookförsäljning, det blir så oreglerat.

Denna affär är som jag förstår genomförd på SVM och korten som har sålts är uppenbart fakes, om det råder ingen tvivel. Det bör synas i reffen sen så att om det uppstår ett mönster är det lätt att se.

Det systemet är värt otroligt mycket för mig. Alla Köp och Sälj-grupper på Facebook saknar ju referenssystem som är vettiga varav fuffens i stil med ovan skulle gå rätt obemärkt förbi.

Sen ska det sägas angående fakes att de inte bara ställer till problem för köpare, utan även för säljare.
Låt säga att jag säljer 4 Liliana of the Veil till en person som har köpt på sig fakes. Denna personen skickar scans till mig med 2 riktiga och 2 bra fakes och hävdar att jag sålt fakes och vill ha pengarna tillbaka.

Det är omöjligt att "försäkra" sig emot fakes både som säljare och köpare idag. Det som man kan ha är ett referenssystem där man börja notera att samma köpare eller säljare konstant råkar ut för detta. Köper samma person kontinuerligt dyra kort och hävdar att de är fakes kan en börja ana ugglor i mossen. Därför är referenser så viktigt och att man kan vara transparent i dem utan att det blir massa dömande hit och dit kring dem.
Olly

Azorius
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 16/11 -01

20 rubriker
130 svar

12. Det är exakt det jag menar! ... 11:50:37, 1/12 -19  
gortekS skrev 11:31, 1/12 -19 Det finns ju ett stort problem idag när marknaden mer och mer går över till Facebookförsäljning, det blir så oreglerat.

Denna affär är som jag förstår genomförd på SVM och korten som har sålts är uppenbart fakes, om det råder ingen tvivel. Det bör synas i reffen sen så att om det uppstår ett mönster är det lätt att se.

Det systemet är värt otroligt mycket för mig. Alla Köp och Sälj-grupper på Facebook saknar ju referenssystem som är vettiga varav fuffens i stil med ovan skulle gå rätt obemärkt förbi.

Sen ska det sägas angående fakes att de inte bara ställer till problem för köpare, utan även för säljare.
Låt säga att jag säljer 4 Liliana of the Veil till en person som har köpt på sig fakes. Denna personen skickar scans till mig med 2 riktiga och 2 bra fakes och hävdar att jag sålt fakes och vill ha pengarna tillbaka.

Det är omöjligt att "försäkra" sig emot fakes både som säljare och köpare idag. Det som man kan ha är ett referenssystem där man börja notera att samma köpare eller säljare konstant råkar ut för detta. Köper samma person kontinuerligt dyra kort och hävdar att de är fakes kan en börja ana ugglor i mossen. Därför är referenser så viktigt och att man kan vara transparent i dem utan att det blir massa dömande hit och dit kring dem.

Det är exakt det jag menar!

Om vi kommer se en ökad inflation av Proxies - vågar man ”ropa varg” varje gång man får en proxy på kort runt hundralappen?

Jag kände mig ju dum nu när jag fick 2/3 av min proxy-brev jag någonsin fått på en och samma dag. Ett shockland via facebook samt två fetch-länder via SvM.

Men det handlar ju mer om princip än pengar med dessa summor, man vill ju inte främja en smutsig andrahandsmarknad genom hålla tyst heller när man får dem.
Olly

Azorius
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 16/11 -01

20 rubriker
130 svar

13. Ett problem att kartlägga vilk... 11:54:50, 1/12 -19  
gortekS skrev 11:31, 1/12 -19 Det finns ju ett stort problem idag när marknaden mer och mer går över till Facebookförsäljning, det blir så oreglerat.

Denna affär är som jag förstår genomförd på SVM och korten som har sålts är uppenbart fakes, om det råder ingen tvivel. Det bör synas i reffen sen så att om det uppstår ett mönster är det lätt att se.

Det systemet är värt otroligt mycket för mig. Alla Köp och Sälj-grupper på Facebook saknar ju referenssystem som är vettiga varav fuffens i stil med ovan skulle gå rätt obemärkt förbi.

Sen ska det sägas angående fakes att de inte bara ställer till problem för köpare, utan även för säljare.
Låt säga att jag säljer 4 Liliana of the Veil till en person som har köpt på sig fakes. Denna personen skickar scans till mig med 2 riktiga och 2 bra fakes och hävdar att jag sålt fakes och vill ha pengarna tillbaka.

Det är omöjligt att "försäkra" sig emot fakes både som säljare och köpare idag. Det som man kan ha är ett referenssystem där man börja notera att samma köpare eller säljare konstant råkar ut för detta. Köper samma person kontinuerligt dyra kort och hävdar att de är fakes kan en börja ana ugglor i mossen. Därför är referenser så viktigt och att man kan vara transparent i dem utan att det blir massa dömande hit och dit kring dem.

Ett problem att kartlägga vilka som råkar ut för fakes är ju att man råkar bara illa ut om man anstränger sig - en person kan ju köpa och sälja fakes hela tiden utan att veta om det och blir inte kartlagd för de som köper dem är likadana. Sedan är det några som kan se en fake på två meters avstånd som bli kartlagda trots faktiska lägre volymer än andra som ”inte bryr sig” tillräckligt för att lära sig hur man kollar fakes.
CH
HUVUDMODERATOR
REDAX
Sundsvall
@svm s. 17/11 -01

156 rubriker
6112 svar

14. Ämnet duger gott för Allmänt, ... 07:33:18, 4/12 -19  
Ämnet duger gott för Allmänt, det är ett problem som varit ytterst marginellt men nu märks av fler och fler.
 
Har du Facebook och bor i Sundsvall? Bli vän med mig där så bjuder jag in dig till vår Magicgrupp.

PucaTradeBYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!