Magic the Gathering
Magic the Gathering31676 medlemmar 929 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Regelfråga om Nahiri's ult + T... Teferi + Spell Queller ...
En hydra som gick totalt out of control. ( Har jag räknat rätt?)
Senast läst: 07:12:35, 23/9 -19. Läst 713 gånger.
Denskare
MEDLEM
Kumla
@svm s. 14/7 -10

12 rubriker
43 svar

En hydra som gick totalt out of control. ( Har jag räknat rätt?) 10:07:49, 26/8 -19  
Okey jag har två Prophet of Kruphix och tappar 8 mana på beginning off untap step på motståndaren runda för att adda till min mana pool och sen tappar jag upp länderna på untap step igen och tappar 8 nya mana till min mana pool och sen gör jag samma sak igen för 8 nya.
Då tar jag och spelar ut Primordial Hydra på grund utav mina creatures har flash tack utav Prophet of Kruphix.
Och på min spel plan har jag två Unbound Flourishing och två Doubling Season.

Så att X blir 22

2 × Unbound Flourishing= ((22×2)×2)=88?


2 × Doubling Season=((88×2)×2)=352?

Nästa runda triggades Primordial Hydra grej ((352×2)×2)=1402?

Så har jag räknat rätt eller gjort rätt?

Tack på för hand! :-)

partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

150 rubriker
6937 svar

1. Det är en viktig detalj som fö... 11:33:25, 26/8 -19  
Det är en viktig detalj som för den glada amatören ser ut som samma sak men som regeltekniskt är helt olika. Vilket är precis det JonasHob påpekat. Ska se om jag kan klargöra skillnaden.

En runda består av olika faser. En runda börjar så här:
Untap
Upkeep
Draw
Main phase 1
osv

I untap tappas allt upp. Det är det enda som sker i denna fas. Ingen spelare får prioritet, inget kan läggas på stacken. Däremot kan något trigga på att untap sker, men det är skillnad på trigger event (villkor uppfylls) och trigger ability (effekten läggs på stacken).

Triggered abilitys innehåller ALLTID ett av följande ord: At, When eller Whenever. De har trigger event (indikerat av dessa ord) och läggs på stacken nästa gång någon skulle få prioritet.

Första gången någon kan få prioritet i en runda är i Upkeep.

Så du kan ha hur många Prophet of Kruphix du vill. De säger bara att du tappar upp även i andras untap. Det är inte en triggered ability, utan något som förändrar spelets regler. Notera avsaknaden av At, Wehn eller Whenever.


Wilderness Reclamation är däremot en trigger (At the biginning of your end step...). Har du flera kan du ta mana däremellan så som du beskriver.


Bonus:
Jämför gärna Prophet of Kruphix wording med Awakening.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
Uppdaterad: 11:35:37, 26/8 -19
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Skövde
@svm s. 26/5 -04

56 rubriker
1767 svar

2. Rensade en hel de l i tråden. ... 19:29:31, 26/8 -19  
Rensade en hel de l i tråden. Mycket har sagts även av JonasHob, det sumeras dock an partysmurphen (så cred till JonasHob försöker jag säga).

Blir dock lite mindre rörigt att läsa med en sammanställning än 10 delar.


Vill dock tillägga två saker. Först har du gjort rätt med själva räkningen (förutom Prophet-biten).

Unbound Flourishing triggar endast när du spelar hydran, inte på dess senare trigger.
Doubling Season replaces med dubbla conters både när du spelar och vid upkeep triggern.


Sedan, sista detaljen om untappfasen. Du kan inte tappa mana i untappfasen med vissa få väldigt sällsynta undantag.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Denskare
MEDLEM
Kumla
@svm s. 14/7 -10

12 rubriker
43 svar

3. Så då behöver jag göra Wildern... 19:45:21, 26/8 -19  
Choper skrev 19:29, 26/8 -19 Rensade en hel de l i tråden. Mycket har sagts även av JonasHob, det sumeras dock an partysmurphen (så cred till JonasHob försöker jag säga).

Blir dock lite mindre rörigt att läsa med en sammanställning än 10 delar.


Vill dock tillägga två saker. Först har du gjort rätt med själva räkningen (förutom Prophet-biten).

Unbound Flourishing triggar endast när du spelar hydran, inte på dess senare trigger.
Doubling Season replaces med dubbla conters både när du spelar och vid upkeep triggern.


Sedan, sista detaljen om untappfasen. Du kan inte tappa mana i untappfasen med vissa få väldigt sällsynta undantag.

Så då behöver jag göra Wilderness Reclamation + Leyline of Anticipation combo. Eller går det lika bra med Awakening + ((Prophet of Kruphix) eller Vivien, Champion of the Wilds)? Tack på förhand! :-)

Uppdaterad: 19:46:31, 26/8 -19
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Skövde
@svm s. 26/5 -04

56 rubriker
1767 svar

4. Du behöver någonting som tappa... 10:08:23, 27/8 -19  
Du behöver någonting som tappar upp dina länder utanför untap/cleanup. Kruphix ger dig dina länder uptappade x1. Vill du ha multipla omgångar med upptappade länder så får du lägga på anndra kort.

Det är dock endast ett sätt att få mer mana. Skulle inte säga att det är en nödvändighet, bara ett sätt att göra en redan lethal hydra större.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Denskare
MEDLEM
Kumla
@svm s. 14/7 -10

12 rubriker
43 svar

5. Bra då vet jag. Tackar alla fö... 14:27:21, 27/8 -19  
Choper skrev 10:08, 27/8 -19 Du behöver någonting som tappar upp dina länder utanför untap/cleanup. Kruphix ger dig dina länder uptappade x1. Vill du ha multipla omgångar med upptappade länder så får du lägga på anndra kort.

Det är dock endast ett sätt att få mer mana. Skulle inte säga att det är en nödvändighet, bara ett sätt att göra en redan lethal hydra större.

Bra då vet jag. Tackar alla för upplysningar och hjälp. :-D
BYT BORD TILL


 
  Throne of Eldraine! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!