Magic the Gathering
Magic the Gathering31600 medlemmar 955 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT LÄS DETTA INNAN NI SKRIVER INL... MTG gamma uncut sheet ...
Är SvM-Torget en utdaterad marknad
Senast läst: 11:44:37, 23/8 -19. Läst 3659 gånger.
Zasse

Golgari
MEDLEM
@svm s. 2/5 -15

17 rubriker
136 svar

Är SvM-Torget en utdaterad marknad 08:53:29, 14/8 -19  
Jag tänkte ta upp ett återkommande problem här på SvM, priserna på korten som läggs upp till försäljning av oss användare reflekterar ofta inte marknadsvärdet. Priserna är sällan uppdaterade, nya som gamla kort. Ibland har kort priser dubbelt eller trippelt över vad de är värda.

Ta Narset, Parter of Veils som exempel på SvM. Billigaste kortet säljs för är 60kr och dyraste 100kr.

Kollar man på MCM är pristrenden/genomsnittet på 30kr, vilket går att köpa för lite lägre eller högre.

I Facebook gruppen "Magic the Gathering köp, sälj och byte i Sverige" är det högst vanligt om inte norm att korten säljs för MCM trend, alltså inga egna fasta priser utan säljaren och köparen kollar upp vad pristrenden är vid köptillfället.

När priserna skiljer sig så markant som på SvM kan en fråga sig, vem köper kort för sådana priser? Varför fortsätter säljare att lägga ut sina kort endast baserat på andra SvM-användares priser; bara för att andra säljer sina kort för X kr betyder inte det att de blir sålda. För att inte tala om priset sällan är detsamma nu som för tex 3 eller 6 månader sen kortet lades ut till försäljning,varav få säljare har uppdaterat priset.

Det finns flera problem med att priserna ofta är efter:

1. Fler undviker att köpa kort på SvM.
2. Det är svårt att hitta vettiga priser för ett gäng kort under samma säljare, men kanske även hos denne inte vissa priser överstämmer, vilket leder till småbizar hos andra säljare eventuellt.
3. Bizar med en justering till kortens värde idag löper risk att bli avslagna, trots förklaring att detta är inte vad korten är värda/faktiskt säljs för. Det blir helt enkelt krångligt och omständigt att skicka bizar.
4. Säljare som gärna anpassar sina priser men inte har tiden att uppdatera sin have får kanske inte korten sålda.
5. Det leder till att färre använder SvM överlag, utbudet och köpandet minskar, torget blir mindre attraktivt, vilket i värsta fall blir en nedåtgående spiral.

Givetvis får var säljare begära vilket pris som helst för sina kort och köparen är fri att handla var som. I slutändan dock vill väl de flesta få korten sålda och att det finns köpare kvar på SvM? Vi vill väl att SvM och torget är en sajt som man går till först för att sälja och köpa kort?

partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

144 rubriker
6893 svar

1. Vad du säger är att det är en ... 09:06:42, 14/8 -19  
Vad du säger är att det är en hel del jobb att hålla priser aktuella. Det är ju sant.


Om du då vill erbjuda nuvarande marknadspris för kortet i ett bizförslag så går ju det också bra. Om säljaren då inte vill sälja för det priset så avslås bizzen. Vad är problemet?


Det är upp till köparen att avgöra vad hen vill köpa för, och säljare vad hen vill sälja för. Man kan inte begära att få samma pris som någon annan vill sälja för; Köp där istället då.


MCM är smockfull med säljare som dumpar stora volymer kort på marknaden. Det är inte precis en beskrivning av en genomsnittlig SvM-användare.


Problemet är väl inte att det är mycket som inte är up to date, utan snarare att det är lite som är aktuellt. Utbudet har minskat.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
Zorgyn

Orzhov
MEDLEM
Västerås
@svm s. 24/3 -03

137 rubriker
1751 svar

2. Ja ibland blir det dyrt på Svm... 09:07:16, 14/8 -19  
Ja ibland blir det dyrt på Svm och ibland gör man riktiga fynd.
Personligen tycker jag smidigheten väger tungt gentemot t.ex MCM samt att jag finner stort nöje i att ögna genom auktioner (särskilt på arbetstid).

Visst är det förvånande när man ser samma auktion med hutlösa priser läggas upp för tredje gången utan resultat men lika ofta set jag folk med låga buyoutpriser som vill bli av med mycket kort snabbt.

Tycker väldigt mycket om torget, det ger mig samma känsla som när jag ränner runt på loppis :) har du några förändringsförslag?

Mvh
Mårten
Stolpeman

Azorius
MEDLEM
Ljungskile
@svm s. 7/10 -03

41 rubriker
411 svar

3. Ofta är SvM dyrare, ibland är ... 09:12:44, 14/8 -19  
Ofta är SvM dyrare, ibland är SvM billigare.

Köper mest från Facebook nu för tiden för man får ofta MCM priser med svenskt porto. Köper mycket från SvM med då priserna är nära MCM är det som Zorgyn säger smidigt att shoppa här

Ska jag köpa mycket billigare kort är ofta McM billigast totalt då de finns mycket säljare som har stora mängder kort.

Skulle älska se om revamp av svenskamagic.com, det är behövligt för att den ska överleva på sikt, synd om communityn här ska tunnas ut för sidan inte moderniseras. Inte bara torget utan all funktionalitet, bara att sidan inte är responsiv är sjukt störande.
 
The journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tyre.
ara
MEDLEM
Linköping
@svm s. 21/5 -13

0 rubriker
42 svar

4. Man kanske borde kunna utgå fr... 09:30:30, 14/8 -19  
Man kanske borde kunna utgå från svm median?
Kanske skulle vara smart med en ruta som man kan klicka i som sätter priset på kortet till medianpriset, men det har ju andra nakdelar.
aginamist

Azorius
MEDLEM
@svm s. 26/10 -09

176 rubriker
3273 svar

5. Problemet som jag ser det är a... 09:43:09, 14/8 -19  
Problemet som jag ser det är att man letar upp en massa kort på SVM, man skickar en biz till någon som de sedan aldrig svarar på eller avslår efter tre dagar. Orkar mest köpa av personer man vet är såna som faktiskt säljer korten de har på sin have (vissa ändrar tom priserna efter man skickat bizen eller lägger till plockavgifter).

På Facebook i köp- och säljgruppen så är det smidigare (i och med Messenger samt kamerafunktion och slippa ladda upp till t.ex. Imgur), folk följer i princip slaviskt MCM-trend så man vet alltid vad korten kostar och dialogen går fortare än att försöka diskutera något genom SVMs internpost. Det som är sämre är refsystemet men ofta har personerna gemensamma vänner med en.

Det är trist, för jag gillar SVM och har gjort mängder med affärer via denna sida (har ändå närmare 1800 refs).
 
Känner du mig? Lägg in #jagkänneraginamist i din signatur eller i dina inlägg!

Vinnare av lagturneringen i 93/94-VM 2016 med laget "Sveriges Reservhuvudstad & Åland Overdrive"
Uppdaterad: 09:43:56, 14/8 -19
Zorgyn

Orzhov
MEDLEM
Västerås
@svm s. 24/3 -03

137 rubriker
1751 svar

6. Antar att det strider mot "sak... 09:49:39, 14/8 -19  
Antar att det strider mot "saker" att visa MCM trending brevid kort? Alternativt nån motsvarande SVM trendings som hämtar sin data från någonstans.

Nu när du säger det tror jag faktiskt att jag håller med om att svm:s internpostsystem är det största problemet.
Stolpeman

Azorius
MEDLEM
Ljungskile
@svm s. 7/10 -03

41 rubriker
411 svar

7. Är de föreningen lr butiken so... 10:02:28, 14/8 -19  
Är de föreningen lr butiken som har hand om utveckling av sidan?

Om föreningen kanske de är dags att dra igång ett projekt att fixa sidan, måste finnas en bunte webbutvecklare och folk med kunskap i föreningen? Jag kan tänka mig ställa upp och vara med om projektet drivs av föreningen.
 
The journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tyre.
toriv

Golgari
VäKTARE
Märsta
@svm s. 9/3 -11

137 rubriker
3596 svar

8. Sidan ägs och drivs av SvM Com... 10:05:52, 14/8 -19  
Stolpeman skrev 10:02, 14/8 -19 Är de föreningen lr butiken som har hand om utveckling av sidan?

Om föreningen kanske de är dags att dra igång ett projekt att fixa sidan, måste finnas en bunte webbutvecklare och folk med kunskap i föreningen? Jag kan tänka mig ställa upp och vara med om projektet drivs av föreningen.

Sidan ägs och drivs av SvM Community AB. Där ingår även butiken (antar jag). Föreningen har inget med själva sidan att göra egentligen, utan det är mer en synergi mellan de båda (föreningen får en sida att använda och SvM drar nytta av att föreningens medlemmar använder sidan).
 
Byt med mig i mitt PtP-liknande projekt!
Zasse

Golgari
MEDLEM
@svm s. 2/5 -15

17 rubriker
136 svar

9. Håller helt med det aginamist ... 10:11:43, 14/8 -19  
Håller helt med det aginamist skriver, så jag behöver inte dra mitt resonemang så utdraget:

Kort sagt det är svårt att hitta en säljare som har alla kort man letar efter, det leder till flera mindre bizar. Många säljare har en minsta summa för biz, jag kan tänka mig att plocka på några extra kort men inget har tyvärr uppdaterade priser. Hur gör jag därefter - skickar jag en biz trots den understiger minisumman för biz, betalar överpris med kompletterande kort jag inte riktigt behöver just nu, justerar priset, alt mailar och frågar först? Blir flera småbizar avslagna behöver jag börja om. I slutändan kanske jag ändå får komplettera på FB/MCM.

Jag gillar verkligen SvM, särskilt reff-systemet, det finns en trygghet i det, vilket saknas på Facebook. Medan att det är lite smidigare och lite billigare med betalning och frakt i Sverige än MCM.

Min lösning: Jag säljer sällan kort men om de ska upp på SvM kommer jag nog fortsättningsvis lägga upp de för 1kr, skriva i min have att jag går efter MCM trend och priset justerat till det efter biz är skickad. Det finns redan säljare som gör det, kanske inte på 1kr utan pris satt på vad det låg på vid tidpunkten det lades upp. Alternativt för kort som är till salu efter någons slags median/trend kanske kan få en annan färg eller symbol markerat efter priset?

Uppdaterad: 10:21:40, 14/8 -19
allek
MEDLEM
Lomma
@svm s. 24/1 -07

268 rubriker
2773 svar

10. Tips på bra facebookgrupp för ... 10:13:08, 14/8 -19  
Tips på bra facebookgrupp för köp/sälj?
Andine

Azorius
MEDLEM
Täby
@svm s. 5/9 -11

25 rubriker
226 svar

11. jag försöker kolla pris på svm... 10:18:08, 14/8 -19  
jag försöker kolla pris på svm samt mkm och dra ett bra medel, som sagts tidigare ibland är det billigare här, t.ex auktioner som startar på 1kr kan bli billigare och ofta billigare på mkm.
mkm är ju hela europa så bra mycket fler pers och större tillgång.
FB grupper är ofta dyrare än mkm känner jag, men även där kan fynd finnas ibland.
Zorgyn

Orzhov
MEDLEM
Västerås
@svm s. 24/3 -03

137 rubriker
1751 svar

12. På något sätt känns risken att... 10:21:26, 14/8 -19  
På något sätt känns risken att åka på fakes och dyligt mindre på Svm-auktioner. Det värdesätter jag, även om det kan vara falsk trygghetskänsla :)
Rille3
MEDLEM
Hallstavik
@svm s. 16/11 -01

124 rubriker
846 svar

13. Går inte att jämföra mcm med t... 10:22:43, 14/8 -19  
Går inte att jämföra mcm med torget på Svenskamagic. Helt olika marknader, även är väll mcm köp nu priser? (handlar ej därifrån, så det var en fråga) medans svenskamagic är auktioner. Det är också en skillnad. Vid köp nu priser, på en stor marknad så kommer priserna tryckas neråt hela tiden med så många fler säljare och som partysmurphen skrev så är de stora mängder som dumpas där.
Det är lite som att importera från Kina eller handla samma produkt i en svensk butik, det går heller inte att jämföra.
Sverige har även mycket högre skatt än många andra länder. Vilket påverkar booster priser, vilket i sin tur påverkar priset på lös kort av nyare serier.
Man kan även se de på flera sätt, du kan inte sälja booster i Sverige för samma priser som mcm pristrend, de vore helt galet, då skulle du gå förlust något fruktansvärt. Inte ens en butik i Sverige skulle klara att matcha sådana priser även om de sålde för sitt inköpspris.

Om någon vill köpa eller sälja kort på mcm eller för de priserna på en facebook grupp, gör det, ingen hindrar er som vill använda mcm priser. Ni är mer en välkomna att lägga upp en auktion på svm för mcm priser om ni vill. Men man kan inte förvänta sig att alla på svenskamagic ska rätta sig efter en marknad som är så mycket större än svenskamarknaden.
Tycker partysmuprhen summerar det väldigt bra.

Även är det ju inte så att du måste trycka på bayout på svenskamagic. Du kan helt enkelt bjuda på korten och hoppas att du vinner för de priset du vill ha kortet för. Många gånger får man kort för ganska bra priser på svenskamagic, bara man är lite tålmodig.

Om flera undviker svm har jag faktiskt ingen statistik på, de kanske de som har hand om svenskamagic kan svara på? Det ända är att jag tycker de är ungefär lika mycket köpare och säljare som tidigare på torget och har inte märkt någon markant ökning eller sänkning.

Man kan inte klaga på att någon avslår en biz, det kan ha många orsaker som inte har med mcm priser att göra alls, korten redan är sålda, korten har man börjat spela med, korten vill man helt enkelt inte sälja längre, man tror priset kommer öka snart osv osv…
Jag har varit med om två gånger att någon försökt förklara för mig att korten inte var värda eller säljs för de priset som jag hade på de korten. Köparen var både otrevlig och sur för att jag avslog en biz och fick ett par meddelanden där personen i fråga tyckte jag skulle sälja för förlust efter mcm priser då det passade han bäst. Vilket jag inte tänkte göra. Gick ett dygn och sedan var dem sålda till en annan på svenskamagic, där priset var de jag begärt och var mer riktat svms marknad (alltså inte särskilt högt, inte superlågt, men anpassat). Både jag och köparen var nöjd.

Tycker mer man borde ifrågasätt varför en del lägger ut kort på svenskamagic för högre priser än man kan köpa dem löst från Svenskamagics butik, eller någon annan butik i Sverige och korten faktiskt finns i lager. ;)
 
You Don't need a reason to help people

How do you prove that you exist...? Maybe we don't exist...
aginamist

Azorius
MEDLEM
@svm s. 26/10 -09

176 rubriker
3273 svar

14. Magic The Gathering köp, sälj ... 10:27:19, 14/8 -19  
allek skrev 10:13, 14/8 -19 Tips på bra facebookgrupp för köp/sälj?

Magic The Gathering köp, sälj och byte Sverige ca ~3000 medlemmar.
 
Känner du mig? Lägg in #jagkänneraginamist i din signatur eller i dina inlägg!

Vinnare av lagturneringen i 93/94-VM 2016 med laget "Sveriges Reservhuvudstad & Åland Overdrive"
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

144 rubriker
6893 svar

15. Det kanske bara är jag, men MC... 10:31:44, 14/8 -19  
Det kanske bara är jag, men MCM trending litar jag inte riktigt på. Ibland ser man ett trending pris som ingen säljer för, ingen har sålt för och högst osannolikt kommer någon sälja för det priset. Givetvis är det något som fått ett uppsving men uträkningen blir helt off.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
Stolpeman

Azorius
MEDLEM
Ljungskile
@svm s. 7/10 -03

41 rubriker
411 svar

16. Tar trend med en nypa salt, ko... 10:37:30, 14/8 -19  
partysmurphen skrev 10:31, 14/8 -19 Det kanske bara är jag, men MCM trending litar jag inte riktigt på. Ibland ser man ett trending pris som ingen säljer för, ingen har sålt för och högst osannolikt kommer någon sälja för det priset. Givetvis är det något som fått ett uppsving men uträkningen blir helt off.

Tar trend med en nypa salt, kollar samma skick till salu oftast
 
The journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tyre.
toriv

Golgari
VäKTARE
Märsta
@svm s. 9/3 -11

137 rubriker
3596 svar

17. Glöm inte att det även går att... 11:02:14, 14/8 -19  
Rille3 skrev 10:22, 14/8 -19 Går inte att jämföra mcm med torget på Svenskamagic. Helt olika marknader, även är väll mcm köp nu priser? (handlar ej därifrån, så det var en fråga) medans svenskamagic är auktioner. Det är också en skillnad. Vid köp nu priser, på en stor marknad så kommer priserna tryckas neråt hela tiden med så många fler säljare och som partysmurphen skrev så är de stora mängder som dumpas där.
Det är lite som att importera från Kina eller handla samma produkt i en svensk butik, det går heller inte att jämföra.
Sverige har även mycket högre skatt än många andra länder. Vilket påverkar booster priser, vilket i sin tur påverkar priset på lös kort av nyare serier.
Man kan även se de på flera sätt, du kan inte sälja booster i Sverige för samma priser som mcm pristrend, de vore helt galet, då skulle du gå förlust något fruktansvärt. Inte ens en butik i Sverige skulle klara att matcha sådana priser även om de sålde för sitt inköpspris.

Om någon vill köpa eller sälja kort på mcm eller för de priserna på en facebook grupp, gör det, ingen hindrar er som vill använda mcm priser. Ni är mer en välkomna att lägga upp en auktion på svm för mcm priser om ni vill. Men man kan inte förvänta sig att alla på svenskamagic ska rätta sig efter en marknad som är så mycket större än svenskamarknaden.
Tycker partysmuprhen summerar det väldigt bra.

Även är det ju inte så att du måste trycka på bayout på svenskamagic. Du kan helt enkelt bjuda på korten och hoppas att du vinner för de priset du vill ha kortet för. Många gånger får man kort för ganska bra priser på svenskamagic, bara man är lite tålmodig.

Om flera undviker svm har jag faktiskt ingen statistik på, de kanske de som har hand om svenskamagic kan svara på? Det ända är att jag tycker de är ungefär lika mycket köpare och säljare som tidigare på torget och har inte märkt någon markant ökning eller sänkning.

Man kan inte klaga på att någon avslår en biz, det kan ha många orsaker som inte har med mcm priser att göra alls, korten redan är sålda, korten har man börjat spela med, korten vill man helt enkelt inte sälja längre, man tror priset kommer öka snart osv osv…
Jag har varit med om två gånger att någon försökt förklara för mig att korten inte var värda eller säljs för de priset som jag hade på de korten. Köparen var både otrevlig och sur för att jag avslog en biz och fick ett par meddelanden där personen i fråga tyckte jag skulle sälja för förlust efter mcm priser då det passade han bäst. Vilket jag inte tänkte göra. Gick ett dygn och sedan var dem sålda till en annan på svenskamagic, där priset var de jag begärt och var mer riktat svms marknad (alltså inte särskilt högt, inte superlågt, men anpassat). Både jag och köparen var nöjd.

Tycker mer man borde ifrågasätt varför en del lägger ut kort på svenskamagic för högre priser än man kan köpa dem löst från Svenskamagics butik, eller någon annan butik i Sverige och korten faktiskt finns i lager. ;)

Glöm inte att det även går att köpa kort av personer direkt här på SvM, dvs. utan att gå via en auktion.
 
Byt med mig i mitt PtP-liknande projekt!
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Skövde
@svm s. 26/5 -04

56 rubriker
1758 svar

18. Måste säga att jag hickade til... 11:04:07, 14/8 -19  
Måste säga att jag hickade till lite över argumentet att det är jobbigt för folk har inte alla kort jag vill ha så måste vända mig till flera köpare.
Lite svårt att tvinga folk att ha allt.

Tror inte heller på att man ssa forca folk att sälja för ett visst pris. Synd att folk inteuppdaterar priserna ja, men ska man kräva det av alla random svensson som loggar in någon gång ibland? Tror inte det. Du har samma sak på MCM, scrollar du ner i listan där så finns det hela berg med kort som har skyhöga priser pga att ägaren inte uppdaterat priset. Skillnaden är att med en så pass större marknad finns det nästa alltid uppdaterade priser också (och det är de som säljer eftersom de är just lägre).

Finns en SvM medlevärde. Fungerar i princip på samma sätt som MCMs: medelvärdet på kort sålda (MCM trenden bygger dock på det hela med att förutsätta samma procentuella upp/nedgång under den närmaste tiden). Större marknad = större aktivitet = mer uppdaterad prisbild. Däri ligger MCMs snabbare reaktioner på förändring i prisbilden.
Samt att MCM är en huvudsakligen säljsida, vilket inte SvM är. Vilket påverkar hur man prioriterar användningen.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Fritteman

Simic
HEDERSMEDLEM
Huskvarna
@svm s. 13/10 -14

46 rubriker
163 svar

19. Skulle inte en lösning vara at... 11:15:41, 14/8 -19  
Skulle inte en lösning vara att man kan ange priset ”med” vilket är senaste medianpriset på SvM? Då behöver man ju inte uppdatera kortet o man säljer till rimligt pris. Förstår att detta inte funkar på allt, men det gör att gamla dyrare standardort inte måste uppdateras i säljpris efter att de roterat.
Krångligt att programmera kanske, men det vet jag inget om, jag är apotekare.
Rille3
MEDLEM
Hallstavik
@svm s. 16/11 -01

124 rubriker
846 svar

20. Ej glömt och prata lite om de ... 11:25:10, 14/8 -19  
toriv skrev 11:02, 14/8 -19
Rille3 skrev 10:22, 14/8 -19 Går inte att jämföra mcm med torget på Svenskamagic. Helt olika marknader, även är väll mcm köp nu priser? (handlar ej därifrån, så det var en fråga) medans svenskamagic är auktioner. Det är också en skillnad. Vid köp nu priser, på en stor marknad så kommer priserna tryckas neråt hela tiden med så många fler säljare och som partysmurphen skrev så är de stora mängder som dumpas där.
Det är lite som att importera från Kina eller handla samma produkt i en svensk butik, det går heller inte att jämföra.
Sverige har även mycket högre skatt än många andra länder. Vilket påverkar booster priser, vilket i sin tur påverkar priset på lös kort av nyare serier.
Man kan även se de på flera sätt, du kan inte sälja booster i Sverige för samma priser som mcm pristrend, de vore helt galet, då skulle du gå förlust något fruktansvärt. Inte ens en butik i Sverige skulle klara att matcha sådana priser även om de sålde för sitt inköpspris.

Om någon vill köpa eller sälja kort på mcm eller för de priserna på en facebook grupp, gör det, ingen hindrar er som vill använda mcm priser. Ni är mer en välkomna att lägga upp en auktion på svm för mcm priser om ni vill. Men man kan inte förvänta sig att alla på svenskamagic ska rätta sig efter en marknad som är så mycket större än svenskamarknaden.
Tycker partysmuprhen summerar det väldigt bra.

Även är det ju inte så att du måste trycka på bayout på svenskamagic. Du kan helt enkelt bjuda på korten och hoppas att du vinner för de priset du vill ha kortet för. Många gånger får man kort för ganska bra priser på svenskamagic, bara man är lite tålmodig.

Om flera undviker svm har jag faktiskt ingen statistik på, de kanske de som har hand om svenskamagic kan svara på? Det ända är att jag tycker de är ungefär lika mycket köpare och säljare som tidigare på torget och har inte märkt någon markant ökning eller sänkning.

Man kan inte klaga på att någon avslår en biz, det kan ha många orsaker som inte har med mcm priser att göra alls, korten redan är sålda, korten har man börjat spela med, korten vill man helt enkelt inte sälja längre, man tror priset kommer öka snart osv osv…
Jag har varit med om två gånger att någon försökt förklara för mig att korten inte var värda eller säljs för de priset som jag hade på de korten. Köparen var både otrevlig och sur för att jag avslog en biz och fick ett par meddelanden där personen i fråga tyckte jag skulle sälja för förlust efter mcm priser då det passade han bäst. Vilket jag inte tänkte göra. Gick ett dygn och sedan var dem sålda till en annan på svenskamagic, där priset var de jag begärt och var mer riktat svms marknad (alltså inte särskilt högt, inte superlågt, men anpassat). Både jag och köparen var nöjd.

Tycker mer man borde ifrågasätt varför en del lägger ut kort på svenskamagic för högre priser än man kan köpa dem löst från Svenskamagics butik, eller någon annan butik i Sverige och korten faktiskt finns i lager. ;)

Glöm inte att det även går att köpa kort av personer direkt här på SvM, dvs. utan att gå via en auktion.

Ej glömt och prata lite om de i slutet av mitt inlägg (avslag av bizar) =) även om jag inte gick in på de väldigt mycket.
Men de flesta som uppdaterar sina have på svm när de faktiskt ska sälja kort på en auktion och där i mellan finns inga kort alls på deras have eller o uppdaterade priser. När man uppdaterar baseras många priser på auktioners bo priser. Även om många kanske inte har jätte höga bo priser, så finns de även många som sätter bayout priser något högt, för att de faktiskt är ett köp nu pris. Och vill man ej betala för köp nu, så går de helt enkelt att bjuda.
 
You Don't need a reason to help people

How do you prove that you exist...? Maybe we don't exist...
Uppdaterad: 11:27:26, 14/8 -19

Core Set 2020!


BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!