Magic the Gathering
Magic the Gathering31201 medlemmar 928 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Vesuva och Legendary Lands... Lazav + Flip Liliana ...
Arcane Melee och Flame Javelin
Senast läst: 17:07:38, 18/4 -19. Läst 408 gånger.
Priceguy
REDAX
@svm s. 29/7 -02

175 rubriker
6770 svar

Arcane Melee och Flame Javelin 13:18:24, 18/3 -19  
Arcane Melee är i spel och jag vill spela Flame Javelin. Vad är mina alternativ här? Får jag spela den för ? Får jag spela den för , , eller om jag hellre vill det av någon anledning?

Sparkcaster

Simic
FSVM - ORDFöRANDE
REDAX
MODERATOR
VäKTARE
Västerås
@svm s. 16/11 -01

222 rubriker
3692 svar

1. Jag tolkar reglerna i 601.2f s... 13:56:23, 18/3 -19  
Jag tolkar reglerna i 601.2f som att du bestämmer hur du vill betala för Flame Javelin(///) och sedan appliceras kostnadsmodifieringar således blir de möjliga kostaderna ///
 
Errare humanum est, sed in errore perseverare diabolicum.

In curro meo ab Officina Baiuoaria Mechanica fabricato habeo machinam quae litteras per aethera transmittit! - Jag har en fax i min BMW!
Uppdaterad: 13:57:13, 18/3 -19
JonasHob

Izzet
MEDLEM
Huskvarna
@svm s. 7/4 -13

191 rubriker
1823 svar

2. Du väljer själv hur du vill be... 14:03:41, 18/3 -19  
Du väljer själv hur du vill betala med hybridmana, så du kan kasta den för antingen (om vi antar att du har all mana tillgänglig) RR, 2R, 22, RRR. Osäker på om du kan dela upp det till 11R.
 
Jag saccar LED för tre blå.....
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

137 rubriker
6823 svar

3. Det är precis som Sparkcaster ... 07:27:48, 19/3 -19  
Det är precis som Sparkcaster säger. I detalj:

602.1b /snip/ If a cost that will be paid as the spell is being cast includes hybrid mana symbols, the player announces the nonhybrid equivalent cost they intend to pay. /snip/

601.2f The player determines the total cost of the spell. /snip/
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
Uppdaterad: 07:28:26, 19/3 -19
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

137 rubriker
6823 svar

4. Rabatt appliceras på hela kost... 07:54:29, 21/3 -19  
JonasHob skrev 14:03, 18/3 -19 Du väljer själv hur du vill betala med hybridmana, så du kan kasta den för antingen (om vi antar att du har all mana tillgänglig) RR, 2R, 22, RRR. Osäker på om du kan dela upp det till 11R.

Rabatt appliceras på hela kostnaden, inte per symbol i mana cost. Reaper King (om den skulle få rabatten ) skulle inte kunna kosta . Däremot . Om vi pratade t ex Heartless Summoning istället.


Raderade ett förvirrat svar på ditt inlägg.


Edit:
Insåg att jag också blev förvirrad. Helm of Awakening känns mer relevant för det jag skrev ovan.

Att sprida ut rabatten bland symbolerna I kostnaden så det skulle bli istället för är bara nonsens. är ekvivalent med , vilket efter rabatt är .


Känner mig hyfsat trollad.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
Uppdaterad: 08:06:19, 21/3 -19
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

137 rubriker
6823 svar

5. Glömde svara på din extrafråga... 07:58:50, 21/3 -19  
Priceguy skrev 13:18, 18/3 -19 Arcane Melee är i spel och jag vill spela Flame Javelin. Vad är mina alternativ här? Får jag spela den för ? Får jag spela den för , , eller om jag hellre vill det av någon anledning?

Glömde svara på din extrafråga.

Nej, du kan aldrig betala extra "på skoj" (tänk sunburst). Kostnaden är den hybridkombination du väljer, minus rabatten. Du kan inte välja att inte få rabatten. Du kan förstås välja kostnaden varpå rabatten inte ger något.
 
Om man tejpar över plastfickemynningar så har man inte riktigt förstått vad det är man försöker åstadkomma.
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!