Magic the Gathering
Magic the Gathering30905 medlemmar 984 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Kopala + Planeswalkers... Bägge Akroma och visa andra i ...
Blast of genius med tom libba
Senast läst: 08:34:46, 24/1 -19. Läst 468 gånger.
PsssT
MEDLEM
Malmö
@svm s. 30/12 -06

144 rubriker
1197 svar

Blast of genius med tom libba 21:15:36, 10/12 -18  
Vad händer om motståndaren spelar en Blast of Genius med mig som target och har noll kort i libban? Antag att hen diskar något som dödar mig.
 
ZIM shall lead!

Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Skövde
@svm s. 26/5 -04

54 rubriker
1691 svar

1. När ni kollar State Based Acti... 21:26:24, 10/12 -18  
När ni kollar State Based Actions (SBA) nästa gång så hittar ni 2 effekter som ska hända, din motståndare förlorar för 0 kort i library (och försökt dra kort), du förlorar med 0 liv.

Alla SBA sker samtidigt, ingen hänsyn tas till ordning eller liknande (undantaget om en ny SBA "skapas" genom att du genomför en annan SBA).

När alla spelare förlorar samtidigt blir resultatet en draw.



Edit för regellänk:

Spoiler:

104.4a If all the players remaining in a game lose simultaneously, the game is a draw.


704.3. Whenever a player would get priority (see rule 116, “Timing and Priority”), the game checks for any of the listed conditions for state-based actions, then performs all applicable state-based actions simultaneously as a single event. If any state-based actions are performed as a result of a check, the check is repeated; otherwise all triggered abilities that are waiting to be put on the stack are put on the stack, then the check is repeated. Once no more state-based actions have been performed as the result of a check and no triggered abilities are waiting to be put on the stack, the appropriate player gets priority. This process also occurs during the cleanup step (see rule 514), except that if no state-based actions are performed as the result of the step’s first check and no triggered abilities are waiting to be put on the stack, then no player gets priority and the step ends.

 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Uppdaterad: 21:34:23, 10/12 -18
PsssT
MEDLEM
Malmö
@svm s. 30/12 -06

144 rubriker
1197 svar

2. Tack!... 21:27:12, 10/12 -18  
Tack!
 
ZIM shall lead!
KimpaK
MEDLEM
Bromma
@svm s. 2/11 -03

13 rubriker
32 svar

3. Frågan är väl om damage hinns ... 11:50:33, 11/12 -18  
Frågan är väl om damage hinns ges? Man resolvar väl spellen ”uppifrån och ned”, därav sker väl första SBA då draw inte kan göras? Tänker på ”then” i spellen. Vet dock inte om detta stämmer, annars är jag med på vad judge:en svarade :)
 
-Jag är inte dum i huvet. Har bara lite otur när jag tänker.
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Skövde
@svm s. 26/5 -04

54 rubriker
1691 svar

4. SBA sker alltid Mellan spells/... 11:55:10, 11/12 -18  
SBA sker alltid Mellan spells/abilitys resolvar. Inte under till skillnad från replacements.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Uppdaterad: 11:55:23, 11/12 -18
dumdidum

Golgari
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 6/9 -12

0 rubriker
9 svar

5. Jag är ingen domare, men jag g... 20:49:58, 13/12 -18  
Choper skrev 21:26, 10/12 -18 När ni kollar State Based Actions (SBA) nästa gång så hittar ni 2 effekter som ska hända, din motståndare förlorar för 0 kort i library (och försökt dra kort), du förlorar med 0 liv.

Alla SBA sker samtidigt, ingen hänsyn tas till ordning eller liknande (undantaget om en ny SBA "skapas" genom att du genomför en annan SBA).

När alla spelare förlorar samtidigt blir resultatet en draw.



Edit för regellänk:

Spoiler:

104.4a If all the players remaining in a game lose simultaneously, the game is a draw.


704.3. Whenever a player would get priority (see rule 116, “Timing and Priority”), the game checks for any of the listed conditions for state-based actions, then performs all applicable state-based actions simultaneously as a single event. If any state-based actions are performed as a result of a check, the check is repeated; otherwise all triggered abilities that are waiting to be put on the stack are put on the stack, then the check is repeated. Once no more state-based actions have been performed as the result of a check and no triggered abilities are waiting to be put on the stack, the appropriate player gets priority. This process also occurs during the cleanup step (see rule 514), except that if no state-based actions are performed as the result of the step’s first check and no triggered abilities are waiting to be put on the stack, then no player gets priority and the step ends.

Jag är ingen domare, men jag gillar och försöker hålla koll på reglerna. Jag blev förvirrad när jag läste detta svar, för jag har fått svar av min lokala domare att State Based Actions sker enligt en turordningslista. Fallet som vi diskuterade då var vad som hände om man la 3st -1/-1 counters på en hangarback walker med 3st +1/+1 counters. Det är två state based actions som ska ske. Gubben ska dö och counters ska "ta ut" varandra. Eftersom "dö" kommer tidigare i listan än "kvitta counters" så kommer alltså gubben att dö med 3 +1/+1 counters på sig och generera 3st Thopters.

Uppdaterad: 20:51:23, 13/12 -18
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
Skövde
@svm s. 26/5 -04

54 rubriker
1691 svar

6. Resultatet är rätt, dock på an... 21:08:55, 13/12 -18  
Resultatet är rätt, dock på annan grund.
Du gör allting samtidigt, exakt samtidigt. Dvs den dör och tar bort counters samtidigt.

Dies triggers kollar dock på hur creaturen såg ut senast den var i spel. Eftersom du tog bort counters samtidigt som den dog finns det inget tillfälle som den ligge i spel när den inte har counters på sig. Alltså får du topters.

I praktiken kommer den med andra ord att dö med counters, även om det rent tekniskt är andra saker som händer.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Uppdaterad: 21:09:08, 13/12 -18
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!