Magic the Gathering
Magic the Gathering34884 medlemmar 643 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Lazav, the Multifarious + bola... Primal Surge + saker som landf ...
Instant Discard i Draw-step, REL
Senast läst: 04:17:03, 19/4 -24. Läst 2652 gånger.
Bloodspawn

Gruul
MEDLEM
Habo
@svm s. 27/3 -15

15 rubriker
706 svar

Instant Discard i Draw-step, REL 17:17:35, 19/9 -18  
Hej!

Jag har en Funeral Charm i min hand och en svart mana upptappad. Jag har också en Liliana of the Veil i spel. Motståndarens hand är tom. Jag passar till motståndarens tur och de drar sitt kort. Låt oss säga att jag spelar mot Ad Nauseum. Om motståndaren drar ett sorcery-speed kort som låter dem gå av hoppas jag kunna utläsa det ur deras ansiktsuttryck och tvinga dem att kasta det i draw step. Om jag tror att de inte kommer att spela kortet de drog är det för mig fördelaktigt att istället behålla min charm på hand. Hur spelar jag min charm på det sätt så motståndaren bjuder på så mycket informatiom som möjligt?

Måste jag declara redan när jag passar turen att jag "kan ha effekter i slutet av draw step?" och på så sätt bjuda motståndaren på information de inte har tillgänglighet till?

Om jag bara säger"din tur" och motståndaren spelar kortet de dragit utan att säga att de vill gå till main step, kan jag då säga att "Stopp, jag vill spela Funeral Charm i slutet av ditt draw-step."?

Jag har koll på turstrukturen men skulle vilja få lite mer koll på vad som innefattas i shortcutten "din tur".

Förutsättningen är REL competitive.
 
"Not Gruul? Then die!"
Uppdaterad: 17:21:52, 19/9 -18

mindtrix

Orzhov
MEDLEM
@svm s. 13/2 -11

76 rubriker
2108 svar

1. Detta hände mig en gång för lä... 18:25:08, 19/9 -18  
Detta hände mig en gång för längesen och vi ropade på en judge som förklarade att vi fick rewinda till drawstep igen eftersom min motståndare inte deklarerat att hen bytte fas. Den gången hann bara min motståndare tappa ut mana ur sina länder men aldrig lägga sin spell på stacken. Jag ville redan från början kasta Funeral Charm och hade inga planer på att fiska efter gratis information. Det finns en anledning att instant discard är väldigt ovanligt nuförtiden.. Ingen räknar med det och spelar som det inte existerar. vilket skapar problem.

För ett mer aktuellt och korrekt regelsvar invänta en judge =)
useL
MEDLEM
Västerås
@svm s. 6/12 -10

670 rubriker
5199 svar

2. Ganska enkelt tycker jag, om i... 18:28:22, 19/9 -18  
Ganska enkelt tycker jag, om inte motståndaren har några upkeepeffekter är det bara att säga att i din drawstep vill jag spela en spell. Alternativt när personen drar sitt kort så säger man det direkt då. Så brukar det iaf gå till i verkligheten
 
Legacy är livet, livet är legacy. Vill du snacka legacy med mig i pod? Tycker du det är roligt att brewa lekar eller vinna? Hör av dig!
Iniovan

Azorius
MEDLEM
Skövde
@svm s. 19/6 -13

187 rubriker
522 svar

3. Nu är jag ingen expert (höhö, ... 18:33:23, 19/9 -18  
Nu är jag ingen expert (höhö, men ändå tänker jag svara)

jag tycker inte om att ge motståndaren nån information alls. Självklart går det att berätta för dem redan innan deras tur, att ja jag kommer nog behöva att du phasar extra tydligt nästa runda. Men då ger vi motståndaren information. Inte kul. Då är ju chansen lägre att deras poker face failar.
Om vi istället har lite is i magen och helt enkelt ber om en paus i slutet av draw step, efter en signal i ansiktet, så får det nog bli så. Det finns alltid en viss risk.

Personligen uppskattar jag spelare överlag, som är beredda att alltid phasa så tydligt som möjligt, men det behöver ju inte betyda att det krävs i en sjysst spelare. Många gånger har vi väl kommit undan med att phasa lite väl fort, så att motståndaren själv glömt att ta den där extra prioriteten.
Känner mig smutsig efter en seger som skett sålunda. Blir mer nöjd på om jag, som du nu exemplifierat, lyckats funeral charm a nåt bra kort, mest på känn :)
Bloodspawn

Gruul
MEDLEM
Habo
@svm s. 27/3 -15

15 rubriker
706 svar

4. Jag gissar att det kommer att ... 19:24:59, 19/9 -18  
Jag gissar att det kommer att bli Judge-call när denna situationen uppstår (motståndaren spelar en sorcery-speed spell och menar sig vara i main phase utan att ha sagt att de vill lämna draw step, jag säger stopp och att jag ville spela Funeral Charm i slutet av draw step) och första gången är min förväntan att det kommer bli så som Mindtrix beskriver. Men kommer någon att få en varning? Jag för att jag vill vänta och se om motståndaren bjuder på extra information, motståndaren för att den inte phasar tydligt eller båda två? Riskerar man en strängare påföljd om det händer flera gånger (annat än att man får tre varningar och man diskvalificeras)?
 
"Not Gruul? Then die!"
Uppdaterad: 19:58:18, 19/9 -18
Bjorn

Golgari
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

119 rubriker
4620 svar

5. Det beror nog på hur länge man... 21:52:01, 19/9 -18  
Det beror nog på hur länge man väntar. Jag brukar, när jag t.ex. spelar Humans eller Eldrazi Taxes, säga åt motståndaren direkt efter att de dragit kortet att jag vill göra något i deras draw step. Normal reaktion då är antingen att:

1. Lägga tillbaka kortet på leken varpå jag får påtala att man drar först, så de ska ha det på handen.
2. Hålla kortet så de inte ser det för de är osäkra på om de får dra det.
3. Säga "Ok" och låta mig göra vad jag vill.

Fiskar man mer än en sekund efter ansiktsuttryck anser jag att man gått till main phase.
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
FSVM - LEDAMOT
Axvall
@svm s. 26/5 -04

93 rubriker
2197 svar

6. MTR 4.2 Tournament Shortcuts ... 08:56:45, 20/9 -18  
MTR 4.2 Tournament Shortcuts

A tournament shortcut is an action taken by players to skip parts of the technical play sequence without explicitly announcing them. Tournament shortcuts are essential for the smooth play of a game, as they allow players to play in a clear fashion without getting bogged down in the minutiae of the rules. Most tournament shortcuts involve skipping one or more priority passes to the mutual understanding of all players; if a player wishes to demonstrate or use a new tournament shortcut entailing any number of priority passes, they must be clear where the game state will end up as part of the request.

A player may interrupt a tournament shortcut by explaining how they are deviating from it or at which point in the middle they wish to take an action. A player may interrupt their own shortcut in this manner. A player is not allowed to use a previously undeclared tournament shortcut, or to modify an in-use tournament shortcut without announcing the modification, in order to create ambiguity in the game.


CR
720.1. When playing a game, players typically make use of mutually understood shortcuts rather than explicitly identifying each game choice (either taking an action or passing priority) a player makes.


Reglerna är rätt överens. Om ni har varit överens om att man går direkt från att dra kort till att vara i main så är det Ditt ansvar att avbryta denna genväg klart och tydligt. Det är alltså du som behöver avgöra att bryta genvägen på ett rimligt sätt, inte motståndarens att inte ge dig information.
Detta görs exempelvis som ovan nämnt genom att säga till i förväg eller direkt i samband med att spelaren drar sitt kort.

Om motståndaren hinner dra och sedan göra någonting innan du hunnit säga någonting så är det upp till domaren att försöka reda ut om du fått någon chans att bryta genvägen (tex om spelaren lägger kortet direkt fårn leken till stacken osv). Utgångspunkten är dock att standard är dra-main om ni inte kommit överens om annat.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Uppdaterad: 08:58:26, 20/9 -18
Choper

Izzet
JUDGE L2
REDAX
FSVM - LEDAMOT
Axvall
@svm s. 26/5 -04

93 rubriker
2197 svar

7. Bloodspawn Uppgraderingen på 3... 09:01:41, 20/9 -18  
Bloodspawn Uppgraderingen på 3 GRV varningar av samma slag är en game loss. Inte dq. Börjar man få regelbundna GL/ML så är det dock så gott som dq.
 
Ingen regel utan undantag.
Även det är en regel.

Hitta Skövde Magicförening på facebook, där hittar ni allt vi gör :)
Bloodspawn

Gruul
MEDLEM
Habo
@svm s. 27/3 -15

15 rubriker
706 svar

8. Uppfattat, tack för svaren!... 09:14:46, 20/9 -18  
Uppfattat, tack för svaren!
 
"Not Gruul? Then die!"
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!