Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 654 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT Draft i Oslo? ... Kluring ...
magical capitalism
Senast läst: 23:49:35, 24/4 -24. Läst 11420 gånger.
Kelvandil

Azorius
MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping
@svm s. 6/6 -02

449 rubriker
12408 svar

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal

61. Menar du att det är definition... 20:43:26, 29/4 -18  
Petardrush skrev 10:40, 29/4 -18
214 skrev 00:24, 29/4 -18
Petardrush skrev 23:35, 28/4 -18 Kulturmarxism var iofs en term innan alt-right mupparna och nassarna tog över det.
Den riktiga definitionen av en kulturmarxist är någon som motsätter sig massproduktion och kapitalism inom kultur. Som om t.ex. Magic skulle kunna finnas utan massproduktion och kapitalism. Låter inte det ganska likt vår käre artikelförfattare?
Kulturmarxismen finns definitivt i den formen. Jag tror inte på några judiska konspirationsteorier. Men jag tror definitivt på att identitetsvänstern är en stor samling kulturmarxister.

Vi kan låtsas det om du blir glad då.

Saxat direkt från den engelska wikipediasidan:
The term 'cultural Marxism' has an academic usage within cultural studies, where it refers to a form of anti-capitalist cultural critique which specifically targets those aspects of culture that are seen as profit-driven and mass-produced under capitalism.[58][59][60][61][62] As an area of the Frankfurt School's discourse, 'cultural Marxism' has commonly considered the industrialization and mass production of culture by the culture industry as having an overall negative effect on society, an effect which can mislead an audience away from perceiving a more authentic sense of human values.

Det är den definitionen jag har använt och vill du fortsätta vara nedlåtande mot mig så är det helt ok, ”om du blir glad då”.

Menar du att det är definitionen du använder när du säger "Bara för att ordet kulturmarxism myntades av en viss grupp betyder det ju inte att det inte är en väldigt träffande beskrivning av folk som ondgör sig över hur många vita, heterosexuella män det är i en grupp av människor."?
 
Your opponent always sideboards wrong. He also does not test enough. Also, someone's opponent is you. - Zvi Mowshowitz
Vissa av oss lutar mer åt despot och andra mer åt upplyst. I snitt är vi perfekta. - Priceguy om moderatorerna. That is not very Dimir of you.
Don't worry, Serra Angel!
Bjorn

Golgari
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

119 rubriker
4620 svar

62. Så nu handlar den här diskussi... 09:23:50, 30/4 -18  
Så nu handlar den här diskussionen bara om att försöka sätta dit varandra med retoriska knep? Ännu en diskussion som hade kunnat bli intressant som blivit ett ställningskrig istället bara för att det är viktigare att "ha rätt" än att vara konstruktiv. Grattis allihopa! Grattis...
Petardrush

Golgari
MEDLEM
Åsbro
@svm s. 1/12 -16

12 rubriker
87 svar

63. Det är iaf den definitionen ja... 12:37:59, 30/4 -18  
Rosholm skrev 16:10, 29/4 -18
Petardrush skrev 15:51, 29/4 -18
Rosholm skrev 13:25, 29/4 -18
Petardrush skrev 10:18, 29/4 -18
Ichorid skrev 23:53, 28/4 -18 Kulturmarxism

Om du tycker Wikipedia är något att lita på så finns definitionen jag använde med här.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_School?wprov=sfti1

Konstigt att det bara är på den svenska sidan där kulturmarxism enbart är en konspirationsteori, medan den engelska sidan bekräftar min definition. Visserligen nämner de att det finns konspirationsteorier om det hela i stycket om paleoconservatives och white power-nissarna. Men det får ju stå för de som vill tro på sånt.


Läs ett stycke till så ser du delen som beskriver konspirationsteorin. :)

Enligt engelska wikipedia är begreppets moderna användning endast en konspirationsteori.

Den akademiska användningen av begreppet syftar inte till enskilda kulturella inslag utan en kritik av ett allmänt tillstånd, så när du anklagar författaren av bloggposten för att använda "kulturmarxistiska slagord" så är det iaf inte den akademiska användningen du på något sätt återtar.

Det är iaf den definitionen jag ville använda ordet som. Har jag fel får jag väl be om ursäkt då.
Finns det någon bättre passande term för dessa människor då? Blir lite långdraget att skriva identitetspolitiska, anti-män, rasistiska och kommunistiska journalister.
CH
HUVUDMODERATOR
REDAX
Sundsvall
@svm s. 17/11 -01

164 rubriker
6331 svar

64. MODNi får gärna prata politik,... 08:42:14, 1/5 -18  
MODNi får gärna prata politik, men ta det i en ny tråd och håll er iaf lite närmare Magic i denna tråd.

 
Har du Facebook och bor i Sundsvall? Bli vän med mig där så bjuder jag in dig till vår Magic-grupp.

PucaTrade
Rubbit
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 20/12 -06

188 rubriker
1574 svar

65. Magic och ekonomi är en intres... 15:20:13, 7/5 -18  
Magic och ekonomi är en intressant fråga. Jag förstår och kan relatera till flera av författarens punkter, dessvärre känner jag att dennes resonemang brister på ett antal punkter i blogginlägget.

Känsla. Det framgår tydligt att denne för ett känsloresonemang, vilket vi alla kan relatera till. Första boostern du öppnade, den storögda känslan av fascination för en okänd fantasivärld. Lyckan i att öppna det största monstret eller dyraste kortet. Jag minns som (relativt)ung hur jag grindade min negatorsuicidelek mot en powrad snurra med ett av varje restrictat kort. Vi körde ante, han antade ibland en Tropical, jag en Priest of Gix. I slutändan gav man ändå tillbaka korten till varandra, det handlade om utmaningen, och att ha kul.

Men kort är dyra, jag hade inte råd med p9, och jag var fine med det. Klart man drömde om en Mox i skolbänken, men så blev det inte. Jag hittade andra vägar.

Varför var då moxarna dyra redan då? Det är lätt att säga att det är en komplott av Wizards, men man bör faktiskt inte ge dom så mycket credit. Genomgående i Magic har det printats kort i varierande rariteter som varit alldeles för bra. Och det har upptäckts av spelarna, inte R&D. Och när ett kort är bra, så kostar det pengar.

Så ja, till viss del ägs spelet av spelarna. Det är spelarna som trissar upp priser på kort som inte längre spelas i Wizards-sanktionerade turneringar. Det är spelarna som värderar äldre kort högre än nytryck, just för att estetiken passar dem bättre.

Och jo, det var faktiskt spelarna som såg till att reserved list existerar idag.

Men, precis som i flests diskussioner om magics ekonomi så vill man isolera det från resten av världen. Magic går att betrakta som konst, och om vi ställer en alpha lotus mot ett limiterat tryck av (slumpmässigt vald välkänd konstnärs verk) så skulle parallellerna vara lättare att se.

Det är spelarna som trissar upp priset, genom att bygga bra lekar, hoarding, buyouts och reserved lists. Det är faktiskt inte Wizards.
Men det är också spelarna som uppfinner nya format för att spela det de vill, 93/94, premodern, you name it.

Nu har jag alldeles för mycket tankar så jag sätter stopp innan jag blir lika långrandig som artikelförfattaren. Och svepande generaliseringar som vita lättkränkta män känns ganska trött att använda när man försöker driva fram en poäng.

Men det är mina tankar, det behöver inte stämma för er andra, men för mig gör dom det tills jag kommer på något bättre.

Outlaws of Thunder Junction


BYT BORD TILL


 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!