Magic the Gathering
Magic the Gathering31311 medlemmar 866 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
ALLMäNT Val av Kortpärm?... Svårt att gilla WotC ...
Reprints kommer att döda Magic? En dålig magkänsla för samlaren.
Senast läst: 00:50:13, 24/5 -19. Läst 5936 gånger.
Vindicate

Simic
MEDLEM
Eskilstuna
@svm s. 18/11 -01

163 rubriker
512 svar

Reprints kommer att döda Magic? En dålig magkänsla för samlaren. 08:34:53, 27/2 -18  
Det här är absolut inget gnäll över att man kan förlora pengar på Magic eller att man inte kan tjäna stora pengar. Det är helt enkelt hur jag känner personligen över min samling och wizards mer aktiva reprintpolicy.

Tidigare har jag tyckt om att ha flera lekar, gärna i olika format och hyfsat kompetativt.
Självklart har man en bytespärm med lite staples.
Ovanpå detta har man en buffert hemma, några av varje shockland, stapelryck/kontringar/bränn etc som man ”vet” kommer att vara lätta att byta bort eller om man vill sälja dem så kanske de även gått upp lite i pris.

MEN!

Nu känner jag att jag knappt vill ha något kvar, det känns som att pengarna rinner ur händerna på en. (Återigen inget gnäll, bara en observation)

Jag byggde en punishing maverick i legacy för nåt år sedan, Horizon Canopy, Grove of the Burnwillows, Thalia, KotR etc. Starka kort som kostar en slant men som är populära. Det är kort som varje seriös spelare ”ska” ha i sin pärm. Fyra av varje ska sitta i rad och vänta tills du bygger en lek med dem eller en annan spelare vill tradea. Pang: Reprint - massdrop i pris.

Jag hade en samling med bra byteskort men i varenda ny announcement av en ny mtg-produkt så reprintades ytterligare en del. Hur många gånger påkort tid behöver man reprinta Baleful strix exempelvis? Inquisition of Kozilek och Serum Visions såg samma behandling. Jag har många många exempel men ni förstår poängen.
Shockar och fetchar fortsätter att sjunka, även dessa är kort som jag alltid tänkt är kort man ”ska” ha i sin samling. Jag insåg att ospelade kort i en pärm är en ren förlustaffär.

TLDR:
Kan det skada spelet och samlandet om man vet att i princip varje kort över 100:- som du skaffar troligen kommer att falla i värde inom 1-2 år?
Eller är det bra att priserna hålls ner så fler kan spela?

Jag ska nog ta gamle Tarmogoyf i handen, tömma mina fickor på Serum Visions och Deathrite Shamans och sälja av allt utom en lek. Den risken kan jag leva med:)

Uppdaterad: 08:41:31, 27/2 -18

elof_the_mighty
ETERNALKUNGEN 2014
REDAX
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
@svm s. 9/5 -02

897 rubriker
32767 svar

1. Det här är väl en medveten tak... 09:06:52, 27/2 -18  
Det här är väl en medveten taktik från Wizards för att göra modern med tillgängligt? Jag är till exempel inte ett dugg förvånad över att Chalice of the Void reprintas i M25. Dock så verkar den komma som mythic och det är väl i mångt och mycket för att inte förstöra värdet.

Tror du det är en slump att Jace släpps i modern samtidigt som han reprintas i nästa set?
214
MEDLEM
@svm s. 18/10 -11

294 rubriker
7911 svar

2. Hur är det negativt att det bl... 09:09:07, 27/2 -18  
Hur är det negativt att det blir billigare och lättare att få tag på kort?

Nu kan du ju skaffa playset av khansfetch utan att bli ruinerad, dom där extra Inquisition of kozilek som du behövde för att slippa flytta kort mellan din legacy och modernlek kostade inte skjortan etc.

Jag har en hel del kort, men jag blir bara glad när dom reprintar!
Om folk slutar se Magickort som en investering och börjar se det som ett samlarkortspel så kommer det kännas mycket bättre.
Jag betalar inte 400kr för ett fetchland för att jag har planer på att sälja det i framtiden utan för att jag behöver det till min samling och då är det bara bra om jag kan få 4 för det priset istället för 1.


Fler spelare = mer valuta för pengarna.
 
[Link= '][/link]

"214 har rätt i allt" - allek

"214 vet vad han snackar om" - nepO

Vill du handla billiga magickort? Registrera dig på MagicCardMarket! Glöm inte att fylla i att Hampe040 tipsade dig om sidan!
Uppdaterad: 09:10:13, 27/2 -18
Vindicate

Simic
MEDLEM
Eskilstuna
@svm s. 18/11 -01

163 rubriker
512 svar

3. Jo det är en medveten taktik o... 09:16:49, 27/2 -18  
Jo det är en medveten taktik och jag tycker att det är bra att flera kan spela spelet.

Jag ser absolut inte spelet som nån investering men det känns som att reglerna vänts upp och ner.

Förut var sen bästa tiden att skaffa kort ”NU”, om man lät kort sitta i sin pärm eller om man köpte ett extra playset av nåt kort man spelar så var det en bra ide. Man ”belönades” antingen psykologiskt eller monetärt av att ständigt köpa nya produkter.

Nu är reglerna istället att bästa tiden att skaffa ett kort ”SENARE”. Ska du bygga lek X? Vänta ett halvår så har nog nyckelkorten reprintats och sjunkit i pris. Är du sugen på nån ny pimpig version av kort Y? Vänta ett år så släpps en ännu mer limiterad invocation/promo etc. Foilade Guay basics? Expeditions? Nästa ”big thing” väntar alltid runt hörnet och jag personligen (kan ha fel) känner att man aldrig ska köpa och alltid vänta och se ett år framöver.

Uppdaterad: 09:19:53, 27/2 -18
anthrox
TOMTE
JUDGE L2
Fristad
@svm s. 16/4 -04

519 rubriker
12033 svar

4. För 15 år sedan var priserna r... 09:17:19, 27/2 -18  
För 15 år sedan var priserna resonliga för att kunna spela alla format. Så är inte längre fallet. Allt de gör för att ta spelet närmre prisbilden som fanns då är positivt. Att ha handpenningen till ett hus i sin magicsamling är helt efterblivet och tar en bara ett steg åt sidan så förstår nog de flesta det.
 
7
"Jag är din veckodag... Alla dagar i veckan. Du är som ett Sinkhole i mitt hjärta när du Duress:ar mig. Men ack, trots allt, så är du min Olivia Voldaren."

Hört under tribelander: "Du får fan sluta spela med Grozoth, han är alldeles för bruten!"

Anthrox på scen med The Bailout!
Wexio Spelkonvent
Team Kaffebryggers
Bjorn

Golgari
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

112 rubriker
4493 svar

5. Håller helt med 214 här. Jag s... 09:19:01, 27/2 -18  
Håller helt med 214 här. Jag skiter i vad min samling är värd. Jag har den för att kunna spela med och bygga olika lekar. Om jag kan utöka den till en fjärdedel av priset så är det bara bra.
ben
MEDLEM
Västra Frölunda
@svm s. 26/5 -17

13 rubriker
172 svar

6. Tänkte så här, hmm en bil kan ... 09:19:23, 27/2 -18  
Tänkte så här, hmm en bil kan man köpa för 100k och sen sälja 2 år senare för 70k då tycker man att man har gjort en ganska bra affär. Men när man måste ha 25kr för en lightningbolt, 20kr ät alldeles för lite. Vi är snåla jävlar !!
Zasse

Golgari
MEDLEM
@svm s. 2/5 -15

15 rubriker
128 svar

7. Jag är tacksam att de reprinta... 09:19:30, 27/2 -18  
Jag är tacksam att de reprintade Thalia då hon blivit så populär och absurt dyr. Precis som du är jag en samlare, särskilt av modern. Jag ser hellre fler spelare än att jag ska "garanterat värde" på ha playsets av de du nämnde. Horizon canopy gjorde det också mindre smärtsamt att köpa, ny snygg art och ett mer skäligt pris för ett playset. De behöver nog reprinta ganska aggressivt vissa kort eftersom modern bara fortsätter öka i populäritet och därav priserna. Det tar nog inte långt tid innan de går uppåt igen, se bara på Snapcaster Mage
Vindicate

Simic
MEDLEM
Eskilstuna
@svm s. 18/11 -01

163 rubriker
512 svar

8. haha jag låter som en grinig g... 09:25:42, 27/2 -18  
haha jag låter som en grinig gammal gubbe känner jag.

Lkay: ett tankeexperiment. Säg att du alltid har drömt om att spela death and taxes i legacy. Du köper playset Rishadan Port, lyxar till med foilade promo thalia, guardian of thraben etc etc.

Ett halvår senare announcar wizards att rishadan printas om som rare i nästa masters-set. Thalia får en ny EXTREMT populär ny promo med snyggare art och folk dumpar sina gamla för denna nya snygging. Även Karakas och Wasteland reprintas igen och priserna sjunker. Aether Vial fick nyligen en reprint men plötsligt printas även den helt oförutsett i random commander/ftv/gift box. Känner man inte att man ”skulle ha väntat?”.

Uppdaterad: 09:28:58, 27/2 -18
Discus

Simic
HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Norrköping
@svm s. 5/3 -04

470 rubriker
8464 svar

9. Wizards är givetvis medvetna o... 09:37:33, 27/2 -18  
Wizards är givetvis medvetna om priset på andrahandsmarknaden för kort och de är försiktiga med vad de trycker och när de trycker korten.

För närvarande släpper den enligt mig på tok för mycket men de är samtidigt medvetna om om prisbilden för omtryckta kort. De använder prisbilden för att göra saker populära och de har väl egentligen enbart failat stenhårt en gång och det var med släppet av Eternal Masters. De trodde nog att Mana Drain skulle vara en starkare motor än den var, för att skapa suget.

Med detta sagt anser jag för min del anser jag att det är idioti att trycka kort som inte borde vara mythics som mythics enbart för att hålla priset uppe. För att ta några exempel. Tarmogoyf, Snapcaster Mage och nu Chalice of the Void är alla tre kort som inte är det minsta speciella utifrån Wizards egna kriterie för ett mythic-kort. De är tryckta som mythic enbart för att hålla uppe priset på kortet.
 
The sparkmage shrieked, calling on the rage of storms of his youth. To his surprise, the sky responded with a fierce energy he'd never thought to see again.
DeckOf53
MEDLEM
Enköping
@svm s. 8/5 -16

44 rubriker
365 svar

10. Många kloka ord och tankar red... 10:12:32, 27/2 -18  
Många kloka ord och tankar redan i tråden. Rent generellt tycker jag att det är positivt med en större mängd reprints som driver ner priset och ökar tillgängligheten, men precis som du (TS) säger så hamnar vi ju just nu i ett läge där den "korrekta strategin" för alla som inte har obegränsat med pengar är att sälja det mesta av värde man har som inte används i spel just för tillfället.

Att ha en stor samling där man lätt kan byta mellan lekar och spela det som känns roligt för stunden är absolut det önskvärda, men om den bekvämligheten helt plötsligt kostar tusentals, eller t.om. tiotusentals kronor så skapar det ju problem och krångel för de spelare som redan har en stor samling. Därmed inte sagt att det ändå inte är något positivt, men absolut något som är värt att diskutera.

Håller även verkligen med Discus ovan angående det störtlöjliga i att reprinta kort som Mythics enbart för att kontrollera priset.

Personligen så är jag främst en samlare, och för samlande är ju denna nya reprintpolicy jättedålig såklart, och jag har valt att göra mig av med allt nytt i min samling och enbart fokusera på gammal dammig kartong som inte påverkas lika mycket prismässigt. Jag är ju dock fullt medveten om att det är större fokus på spel än samlande i detta samlarkortspel, och får helt enkelt anpassa mig.

Uppdaterad: 10:34:11, 27/2 -18
Nixxan

Azorius
MEDLEM
@svm s. 3/11 -03

171 rubriker
1729 svar

11. Wizards hörde att jag slutat s... 10:22:20, 27/2 -18  
Wizards hörde att jag slutat spela Magic och försöker locka tillbaka mig med sjunkande priser. /thread

Nej, skämt åsido så handlar det om att Wizards måste behålla en hälsosam bas med spelare för att gå runt. Och det gör de inte genom att låta alla dyra staples hamstras upp av samlare som bara håller på korten och inte spelar med dem. Investerare har i princip börjat fokusera enbart på kort från reserved list så om det är några format som blir mer och mer lidande så är det eternal-formaten. Det verkar som om Wizards inte är helt redo att släppa Modern än och det glädjer nog många spelare.
 
w0rd
czypher

Orzhov
MEDLEM
Karlskrona
@svm s. 27/7 -06

94 rubriker
2373 svar

12. Samla kort på reservedlist. I ... 10:43:25, 27/2 -18  
Samla kort på reservedlist. I övrigt, behåll bara kort du verkligen spelar med.

Så tänker jag iaf, sen är det svårt att upprätta då man ändå har kort på hög. Men att äga modernkort, för 100+ kr styck, bara för att de kan vara bra att ha är ingen bra strategi med den gällande reprint policyn.

I längden kommer det ändå vara bättre om folk har råd att spela så reprints är en nödvändighet för spelets, och speciellt moderns, överlevnad.

Jag tycker det var fel att sätta Chalice som en Mythic bara för att den är dyr. Ett playset av något i modern borde inte kosta 1600 kr. Det gör ju bara att man trycker bort nybörjare som inte har råd att spelas de lekar de vill spela.

Det är så jag ser saker och ting iaf. Sen håller jag med om att man inte får trycka för aggresivt heller och att allt inte ska kosta 5 kr styck. Men har man en ambition att öka spelarbasen så måste man se till att unga personer har råd att köpa lekar.
 
Är allt som oftast intresserad av att köpa samlingar, stora som små.

Nuvarande auktion: Mycket av varje, högt och lågt. Standard, Modern, Legacy osv. BO på allt. Slutar den 3 sep 23:00.

Det största felbeslutet Magic-spelare kan göra är att köpa en mandolin...
JonasHob

Izzet
MEDLEM
Huskvarna
@svm s. 7/4 -13

192 rubriker
1828 svar

13. Hellre att man håller ner pris... 11:06:13, 27/2 -18  
Hellre att man håller ner priserna så flera vill spela mer format än Standard, än att allt ska vara så elitistiskt som möjligt.
 
Jag saccar LED för tre blå.....
Bjorn

Golgari
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

112 rubriker
4493 svar

14. "Att ha en stor samling där ma... 11:37:59, 27/2 -18  
"Att ha en stor samling där man lätt kan byta mellan lekar och spela det som känns roligt för stunden är absolut det önskvärda, men om den bekvämligheten helt plötsligt kostar tusentals, eller t.om. tiotusentals kronor så skapar det ju problem och krångel för de spelare som redan har en stor samling. Därmed inte sagt att det ändå inte är något positivt, men absolut något som är värt att diskutera."

Fast det är ju det det inte gör med en generösare reprint policy. Ju billigare korten är, desto billigare blir det att sitta på en stor samligt så man kan byta mellan lekarna. Jag tror inte man ska räkna med värdeminskning som en kostnad vad gäller Magic. Jag räknar inte mina magickort som innestående kapital. Jag räknar kallt med att jag aldrig kommer få tillbaka de pengar jag spenderar på magickort. Allt jag kan sälja sen nån gång när jag är färdig med magic, det är bara en bonus.
Vindicate

Simic
MEDLEM
Eskilstuna
@svm s. 18/11 -01

163 rubriker
512 svar

15. Tanken att ha en stor samling,... 11:59:09, 27/2 -18  
Tanken att ha en stor samling, att byta lekar, kanske låna ut några kort och att ha snyggt sorterade pärmar kändes som ett ideal förut men ja, nu måste man tänka: ska jag spela kort X inom närmsta halvåret? Om inte, sälj sälj sälj.
pellekuling

Simic
MEDLEM
Trelleborg
@svm s. 23/12 -08

91 rubriker
1240 svar

16. Det kanske blir billigare med ... 13:40:58, 27/2 -18  
214 skrev 09:09, 27/2 -18 Hur är det negativt att det blir billigare och lättare att få tag på kort?

Nu kan du ju skaffa playset av khansfetch utan att bli ruinerad, dom där extra Inquisition of kozilek som du behövde för att slippa flytta kort mellan din legacy och modernlek kostade inte skjortan etc.

Jag har en hel del kort, men jag blir bara glad när dom reprintar!
Om folk slutar se Magickort som en investering och börjar se det som ett samlarkortspel så kommer det kännas mycket bättre.
Jag betalar inte 400kr för ett fetchland för att jag har planer på att sälja det i framtiden utan för att jag behöver det till min samling och då är det bara bra om jag kan få 4 för det priset istället för 1.


Fler spelare = mer valuta för pengarna.

Det kanske blir billigare med kort, men som jag sa till dig när vi pratade om detta för ett par veckor sen; Butiker kommer ge privatpersoner lägre priser när dem/vi köper in samlingar av modernkort på grund av att allt troligtvis kommer reprintas snart ändå, att som butik ligga på ett lager av 20-40 av varje fetch/shockland och övriga staples som man gjorde fram till i alla fall 2010 är något som nu är förbi.

Det innebär att du som spelare kommer ha svårare att få rimligt betalt för det du vill sälja till din lokala butik, och att du kommer ha svårare att hitta kort du behöver från din lokala butik

Och, reservedlist sticker i pris, vilket gör legacy otillgängligt för de stora massorna

Låt mig ställa en snabb fråga, om du skulle köpa en hel modernsamling nu, precis i början av spoilers av A25, vad hade du gett pengamässigt i %?
 
Följ Spelborgen på Facebook för att få förstatjing på vad som kommer komma till salu här på svm
DeckOf53
MEDLEM
Enköping
@svm s. 8/5 -16

44 rubriker
365 svar

17. Fast det spelar ju ingen roll ... 13:51:24, 27/2 -18  
Bjorn skrev 11:37, 27/2 -18 "Att ha en stor samling där man lätt kan byta mellan lekar och spela det som känns roligt för stunden är absolut det önskvärda, men om den bekvämligheten helt plötsligt kostar tusentals, eller t.om. tiotusentals kronor så skapar det ju problem och krångel för de spelare som redan har en stor samling. Därmed inte sagt att det ändå inte är något positivt, men absolut något som är värt att diskutera."

Fast det är ju det det inte gör med en generösare reprint policy. Ju billigare korten är, desto billigare blir det att sitta på en stor samligt så man kan byta mellan lekarna. Jag tror inte man ska räkna med värdeminskning som en kostnad vad gäller Magic. Jag räknar inte mina magickort som innestående kapital. Jag räknar kallt med att jag aldrig kommer få tillbaka de pengar jag spenderar på magickort. Allt jag kan sälja sen nån gång när jag är färdig med magic, det är bara en bonus.

Fast det spelar ju ingen roll hur du räknar, en värdeminskning är en kostnad. Sedan kan det ju givetvis vara så att du personligen har så bra ekonomi att du inte behöver bry dig om den kostnaden, eller att du tycker att det är värt pengarna för den bekvämligheten och då påverkar det inte dig, men för många ser situationen säkert inte ut så.

Dina kort är innestående kapital hur du än ser på saken, även om du själv har valt att de ska vara en förlorad kostnad. Har du 10 stycken Khans-fetchar i en pärm så kan dessa bytas mot en tusenlapp på någon vecka, och detta påverkas inte av vad någon tycker om Magic-kort som investering eller något sådant.

Skulle vi komma till ett läge efter massor av reprints där det inte finns några dyra kort längre, ja då stämmer det du säger betydligt bättre, men det är långt kvar dit och för många spelare är det inte realistiskt eller rimligt att förlora en massa tusenlappar på att låta kort sitta kvar i en pärm.

Uppdaterad: 13:52:33, 27/2 -18
Bloodspawn

Gruul
MEDLEM
Habo
@svm s. 27/3 -15

15 rubriker
691 svar

18. Kräng allt du har men inte spe... 14:00:48, 27/2 -18  
Kräng allt du har men inte spelar med. Det du behåller i pärmen undanhåller du från andra spelare. Är du intresserad av att se magic som en investering istället för en hobby, investera i kort på reserved list. Annars bör du se spenderade pengar som spenderade pengar, och med den synvinkeln är reprints inget problem.
 
"Not Gruul? Then die!"
Bjorn

Golgari
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

112 rubriker
4493 svar

19. Fast det är fortfarande bundet... 14:06:10, 27/2 -18  
Fast det är fortfarande bundet kapital. Har man råd att ha en magicsamling liggandes för att kunna spela flera lekar när modern är dyrt så har man råd att göra det när priserna sjunker också. Hur många som spelar magic har egentligen planerat att sälja av sin samling för att köpa en bil eller få handpenning till villa senare i livet? Inte så många tror jag.

Jag vet inte, men det känns lustigt att folk diskuterar prissänkningar av kort som en kostnad för att deras redan ägda samlingar minskar i värde. På det stora hela blir det billigare att spela magic. Det går inte att diskutera prissänkningar av kort som att det blir större kostnader. Det är helt absurt.


För att kommentera lite på tidigare inlägg också: "Och, reservedlist sticker i pris, vilket gör legacy otillgängligt för de stora massorna."

Nej, det gör det inte. Legacy är lika otillgängligt som tidigare. Om skillnaden är att andra kort är billigare så fler har råd med dem, vilket gör att inte icke-reprintade korten sticker i pris, så är det inte mer otillgängligt. Det är bara mer populärt. Det är bristen på tillgång till kort som gör det otillgängligt.
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

483 rubriker
8341 svar

20. Kanonbra med vettiga reprints,... 14:13:46, 27/2 -18  
Kanonbra med vettiga reprints, sämre med onödiga reprints. Skönt att kunna sälja kort utan att ångra sig (”borde ha väntat längre!”)
 
Jag köper, byter och säljer kort. Jag har en del Return to Ravnica-block, Magic 2015, Khans of Tarkir och Morningtide men också en del annat!
Numera har jag swish!BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!