Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 668 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
CASUAL Hjälp med frontierlek till got... Tips på kort till casual comma ...
Att bygga en kub
Senast läst: 06:43:12, 25/4 -24. Läst 4663 gånger.
Larven

Gruul
MEDLEM
Skellefteå
@svm s. 14/7 -08

36 rubriker
314 svar

Att bygga en kub 01:49:53, 2/2 -18  
Hallå där!

Ingen aning om vars jag ska lägga denna tråd så provar här i Casual, är det fel kommer väl någon flytta eller stänga ner och säga vars jag ska.

Har funderat nu ett tag på att bygga ihop en kub, har kollat runt på lite listor som finns. Det är en Legacy kub som är planen men frågan är..hur balanserade är kuber (deck lists)? Har som eget krav på att jag vill spela med roliga kort jag redan har tex The Abyss, Chains of Mephistopheles , Moat, Nether Void. Problemet är att jag inte hittar någon lista som spelar med dessa, har jag tur finns det en The Abyss med och Moat men thats it.

Några förslag?

Kan jag ta valfri lista, plocka ut något random kort (som inte har något med någon combo att göra) och lägga in ett kort jag vill ha? Tex, går de plocka bort en Attrition och lägga till en Chains of Mephistopheles utan att fuck upp allt för mycket?

Mvh - Carl

Jokemon

Simic
MEDLEM
Huskvarna
@svm s. 20/4 -07

361 rubriker
8050 svar

1. Det fina med kub är att du kan... 06:27:10, 2/2 -18  
Det fina med kub är att du kan bygga den precis som du vill.
Bygg din kub med kort du gillar eller tror skulle passa bra. Håll koll på manakurvan och creature count. Sen när du har tillräckligt med kort för att spela börjar det riktiga byggandet, för då börjar du hitta kort som är för dåliga, tråkiga mm.
 
"Det är så kaffebryggigt att jag nästan börjar gråta."
- Anthrox

Wexio Spelkonvent
Team Kaffebryggers, You Can Sleep When You're Dead.
Uppdaterad: 06:28:07, 2/2 -18
chrono

Izzet
MEDLEM
Stehag
@svm s. 25/7 -06

46 rubriker
1735 svar

2. Instämmer med Jokemon, in med ... 08:06:34, 2/2 -18  
Instämmer med Jokemon, in med korten du tycker är kul. Om något är för bra/dåligt/tråkigt så plockar du ut det allt eftersom. Det roliga med att bygga kub är att det är ett pågående projekt - att bara net decka hela kuben känns otroligt tråkigt.
Sajkobeer

Gruul
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
@svm s. 16/11 -01

248 rubriker
3641 svar

3. Alltså om man netdeckar en kub... 08:13:23, 2/2 -18  
Alltså om man netdeckar en kub är man ju riktigt snett på det. Givetvis ska du ha in de roliga och snygga Legends-raresen om du nu har dem och vill ha dem i kub.

Det tråkigaste i kub förutom typ manatorsk är om vissa kort hela tiden blir sist kvar i boostrarna varje draft och folk inte ser någon användning för dem. Var beredd att lägga ner lite arbete för att få korten att bli användbara. Chains of Mephistopheles är verkligen ett kort som man bara inte trycker in som 23:e kort i en draftlek. Så du måste nog jobba lite på det för att den ska passa in. I övrigt ser jag verkligen inga problem med de korten. Lycka till!
 
The vast majority of people have more legs than the average person.
oscarc
MEDLEM
Västra Frölunda
@svm s. 29/8 -07

7 rubriker
43 svar

4. Ett tips är att börja med ordn... 08:31:56, 2/2 -18  
Ett tips är att börja med ordning och reda redan från början. Jag använde mig av cubetutor, http://www.cubetutor.com/ , för att hålla koll på hela kuben. Det smidiga är att man kan crafta den även när man är på språng och inte har sina kort med.
Motz4
MEDLEM
@svm s. 6/1 -05

70 rubriker
644 svar

5. Jag bygger själv min första ku... 09:11:46, 2/2 -18  
Jag bygger själv min första kub sedan några veckor tillbaka. Kan inte påstå att jag har någon bra planering utan köper bara kort jag tycker är bra och som jag tycker om. Snart har jag tillräckligt med kort för att börja finjustera. Dock tror jag det är viktigt att tidigt fråga sig själv vilka arketyper som ska vara spelbara. Bästa exemplet är storm. Jag valde att undvika storm i min kub eftersom det är svårt att drafta och kräver mycket kort som är begränsande till just storm.

Har förövrigt hämtat en del inspiration från ex. modos legacy kub men att netdecka en kub rakt av tror jag, som redan kommenterats, inte är korrekt.

Uppdaterad: 09:12:24, 2/2 -18
chrono

Izzet
MEDLEM
Stehag
@svm s. 25/7 -06

46 rubriker
1735 svar

6. Ett tips är att be dem du draf... 09:26:55, 2/2 -18  
Ett tips är att be dem du draftar kuben med att skriva ner vilka kort de tar som sista pic.
mindtrix

Orzhov
MEDLEM
@svm s. 13/2 -11

76 rubriker
2108 svar

7. Jag och en vän byggde en kub f... 09:52:17, 2/2 -18  
Jag och en vän byggde en kub för flera år sedan. Det visade sig ganska snart att trots att vi följt rekommendationer och guider så draftade jag i stort sett alltid samma arketyp och vann. Det viktigaste med en kub enligt mig är att den aldrig blir färdig. Den behöver tweakas in i det oändliga och när man börjar känna sig någorlunda nöjd har man börjat tröttna och börjar istället snegla på nya set och spännande kort. Testa dig fram själv, vad som är en bra kub är högst personligt!
214
MEDLEM
@svm s. 18/10 -11

330 rubriker
8356 svar

8. Jag tycker det vktigaste i en ... 11:31:13, 2/2 -18  
Jag tycker det vktigaste i en kub är att det är lätt att få en stabil manabas. Karoo-länderna är fantastiska i limited och har man inte rätt fetchland så slår Karoo-länderna både shockländer och duals i pickordning.

Jag bygger på en kub just nu och tänker att man vill ha:
10 duals
10 fetch
10 shock
5 mirage fetch/5 cyclingländer/5-10manland
10 karooländer
Plus lite utilityländer.

Sen kan man lixom fylla på med spells och gubbar man gillar, allt som är för dåligt för constructed men jävligt ballt och har stor effekt är bra i kub eftersom man kan rampa så mycket.

Tänk också på att majoriteten vill spela blått i en kub, detta går att lösa på 2 sätt, antingen cuttar man alla cantrips så att blått blir lite stukat, eller så har man fler blå kort än övriga färger, generellt tycker jag folk verkar försöka hålla en jämn färgfördelning, men jag gillar när det finns lite fler blåa kort.

Tänk på att inte ha en för stor kub, då komemr de roliga korten inte komma lika ofta.
 
[Link= '][/link]

"214 har rätt i allt" - allek

"214 vet vad han snackar om" - nepO

Vill du handla billiga magickort? Registrera dig på MagicCardMarket! Glöm inte att fylla i att Hampe040 tipsade dig om sidan!
Uppdaterad: 11:38:16, 2/2 -18
aain89

Izzet
MEDLEM
Umeå
@svm s. 30/3 -14

11 rubriker
69 svar

9. Har haft en kub i några år nu,... 12:35:12, 2/2 -18  
Har haft en kub i några år nu, började med att bara slänga ihop roliga kort jag hade, men nu är det en legacy kub (stora likheter med MODOs legacykub)då det är det kub format jag tycker bäst om - man kan göra de dummaste/galnaste/brutnaste sakerna. Kub kan vara ett väldigt levande format, med varje nytt set kommer nya kort som man måste överväga om de platsar eller inte.

Jag skulle börja med att kolla in kuber på cubetutor för att hitta kuber som du tycker ser intressanta ut. kolla också proportioner på färgfördelning, manakurvor, antal länder, ramp, manafix mm för att få ett hum om hur andra tänkt. Ingen anledning att uppfinna om hjulet på sådana delar. Tror att det i början är bäst att balansera färger, samma antal osv. Man kan sedan när man spelat med den ett tag fundera på ojämn fördelning.

Det viktigaste när man lägger in kort är att det har ett hem. Dvs tänk mkt på draftarketyper när du bygger. Kort som inte platsar kommer bli last picks och hamna i sideboarden konstant. Nether void t ex är bäst som ett hatkort mot storm/ub spells, i övrigt kan det vara svårt att bryta symmetrin.

LSV har nyligen haft en artikelserie om legacykub på channelfireball som är ganska läsvärd. Första delen: https://www.channelfireball.com/articles/mastering-cube-draft-part-1/

På mtgsalvation.com finns ett kubforum med livliga diskussioner där.man kan få höra av andras erfarenheter av specifika kort eller arketyper.
noatzon

Izzet
MEDLEM
@svm s. 27/9 -14

37 rubriker
644 svar

10. Det viktigaste när man bygger ... 13:00:49, 2/2 -18  
Det viktigaste när man bygger kub är som tidigare sagt att hålla fast på sina arketyper och se till att alla kort har en plats. Normalt brukar man börja med en 360 korts kub (detta är tillräckligt för 8 spelare). Tänk även på manakurvan så det finns saker att göra varje runda och att olika effekter är utspridda så inte al din removal är på tre mana eller liknande C:

Limited brukar ha 10 arketyper, 1 för varje 2 färgskombination, och kanske någon extra "skoj" arketyp. Innan du börjar bör du sätta dig ner och välja ut dessa 10. Helst ska kort kunna gå i flera arketyper men att du har några som bara går i en ändå.

Det kan vara bra att ungefär samtidigt som du tänker ut dina arketyper bestämma dig för vad du vill ha för powerlevel på din kub då detta kommer avgöra om vissa strategier fungerar eller inte C:

Slutligen slänger jag med min Kub. Den är lite udda i att den inte är powered utan spelar mer som ett något kraftigare "vanligt" limited format. Men det är en välldigt bra start för att se hur många krot man kan ha i varje färg och hur mycket removal/ramp etc. Lycka till!

http://www.cubetutor.com/viewcube/83068
Hellnas
MEDLEM
Linköping
@svm s. 9/7 -10

86 rubriker
2416 svar

11. Här är min kub, men den är int... 12:20:13, 4/2 -18  
Här är min kub, men den är inte uppdaterad på något år. Vi skulle börja med att göra den vänlig för nybörjare och lite mer "limited masters" som all stars i draft men det utvecklades till en mer vanlig kub.

Vill du ha ett kort men äger det inte? Proxa. Proxa allt du vill testa men inte köpa eller du är osäker på. Gör du snygga proxies så kan du till och med behålla dem. Lite meckigt men annars okej.

http://www.cubetutor.com/viewcube/41495
 
Awaken my child and embrace the glory that is your birthright. Know that I am the Overmind; the eternal will of the Swarm.
Larven

Gruul
MEDLEM
Skellefteå
@svm s. 14/7 -08

36 rubriker
314 svar

12. Tackar för alla svar av samtli... 20:05:01, 4/2 -18  
Tackar för alla svar av samtliga.

Nu kommer ytligare någon fråga:

Vad tycker ni personligen om att spela mer en ett av något kort? Jag menar givetvis inte att spela tex 2 Jace, the Mind Sculptor men snarare att kunna spela med 4-8 Squadron Hawk eller X-antal Relentless Rats.

Mvh - Carl
Sajkobeer

Gruul
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
@svm s. 16/11 -01

248 rubriker
3641 svar

13. Jag tycker inte Squadron Hawk ... 20:08:49, 4/2 -18  
Larven skrev 20:05, 4/2 -18 Tackar för alla svar av samtliga.

Nu kommer ytligare någon fråga:

Vad tycker ni personligen om att spela mer en ett av något kort? Jag menar givetvis inte att spela tex 2 Jace, the Mind Sculptor men snarare att kunna spela med 4-8 Squadron Hawk eller X-antal Relentless Rats.

Mvh - Carl

Jag tycker inte Squadron Hawk och Relentless Rats är kubkort.
 
Ranking av svenska magispelare 1996-2014,2015,2016
aain89

Izzet
MEDLEM
Umeå
@svm s. 30/3 -14

11 rubriker
69 svar

14. Är väl upp till dig och de du ... 20:21:35, 4/2 -18  
Larven skrev 20:05, 4/2 -18 Tackar för alla svar av samtliga.

Nu kommer ytligare någon fråga:

Vad tycker ni personligen om att spela mer en ett av något kort? Jag menar givetvis inte att spela tex 2 Jace, the Mind Sculptor men snarare att kunna spela med 4-8 Squadron Hawk eller X-antal Relentless Rats.

Mvh - Carl

Är väl upp till dig och de du spelar med. Att inte spela singleton kan möjliggöra vissa arketyper som annars inte vore tillräckligt konsekventa för att vara spelbara, kostnaden är dock variationen i kuben - dvs att man snabbare kommer bli less på den då lekarna oftare ser likadana ut.

Eftersom din kub är din kan du ju också ha husregler, t ex att om man draftar 1 squadron hawk får man lägga 2 i sin draftpool, eller dylikt. Har varit med om detta också. Det komplicerar ju dock formatet så om spelgruppen ofta byts ut kan det bli jobbigt att förklara.

Själv föredrar jag singleton pga variationen.
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!