Magic the Gathering
Magic the Gathering34882 medlemmar 628 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
MODERN MASTERS MM competitive lek... Thoughtseize i Modern Masters? ...
Hela Modern Masters spoilat
Senast läst: 15:14:20, 19/4 -24. Läst 14162 gånger.
terbjo
MEDLEM
@svm s. 16/8 -11

15 rubriker
693 svar

41. Fast nu var det ju standard vi... 17:16:37, 3/6 -13  
Olrog skrev 13:46, 3/6 -13
terbjo skrev 13:25, 3/6 -13 Tror du överskattar både brainstorm och fow. Brainstorm är strikt sämre än ponder och preordain om man inte har shuffle-effekter. Det var i samband med onslaught-fetcharna som brainstorm blev riktigt bra.

Fow är bara bra om motståndaren försöker göra något riktigt fuskigt. Att gratis få konvertera motståndarens spell till en hymn är knappast bra i allmänhet.

ehm, nej? Du kan inte jämföra kort som Brainstorm med Ponder, Preordain eller Serum Visions och säga att de är strikt bättre än BS då BS gör något helt annat än de tre korten. BS stryka ligger i att du drar korten och att du kan lägga tillbaka kort du har på handen på libban och med den effekten så kan du bland annat skydda viktiga kort från ryck och lägga tillbaka miracle kort överst på libban, detta kan ingen av de andra göra!

Sedan angående om FoW att den är bara bra när "motståndaren vill göra något riktigt fuskigt" stämmer inte riktigt, FoW har möjligheten att stoppa en motståndares spell oavsett mana konstnad även om du är nertappad genom en väldigt liten uppoffring från din sida. Det är ett väldigt starkt kort och i situationer där det kan vinna spelet genom att göra den lilla uppoffringen från din hand är alltid bra hur du än ser det.

Fast nu var det ju standard vi pratade om och där spelas det inte så mycket ryck. Miracle-korten kommer ju rotera, så om de skulle trycka Brainstorm i nästa expansion skulle den troligen bara användas för att filtrera. I den användningen är Ponder och Preordain bättre val.

Jag kan hålla med om att FoW låter dig tappa ut för att spela en bomb och samtidigt hindra motståndaren från att spela sin bomb. Man kan dock uppnå samma effekt med ryck eller t.ex. Gitaxian Probe + Counterspell. När det gäller FoW i limited kan det vara intressant att läsa lite om en tidig PT med formatet Aliances+Ice Age
https://www.wizards.com/magic/magazine/Article.aspx?x=mtgcom/daily/mf102
Notera att Sean Fleischman spelade 3 Counterspell, 2 Force of Will och 3 Power sink
och Jon Finkel spelade 4 Counterspell, 2 Force of Will och 2 Power sink.
Olle Råde vann turneringen med en GR aggro lista (helt utan FoW).

Jag tror att många (felaktigt) tror att en reprintad FoW skulle leda till nån degenererad "flest FoW vinner"-standard. Med tanke på hur många "can't be countered" och andra anti-kontroll kort de har tryckt på sista tiden tror jag att de flesta lekar skulle kunna anpassa sig relativt lätt. Tittar man på legacy ser man regelbundet folk bräda ut FoW mot aggrolekar för att få in mer removal. Det finns ingen anledning att tro att det skulle fungera annorlunda i standard, bortsett ifrån att en större del av metat i standard är aggro. De lekar som inte spelar FoW i legacy lider inte heller som mest av det när de möter motståndarens FoW utan när de möter snabba kombolekar.

Till alla: Jag påpekade att de lika gärna kunde trycka om Brainstorm och FoW eftersom några personer argumenterade för att det bara är limited/standard som spelar någon roll och att Mental Misstep var ett väldesignat kort eftersom det inte var brutet i standard. Jag håller fast vid att varken Brainstorm eller FoW skulle "förstöra" standardformatet, så om det var enda kriteriet skulle en reprint vara helt ok. Jag anser att Wizards bör tänka igenom hur varje kort de printar kommer påverka eternal-formaten och inte bara standard. Går man ännu längre tillbaka i den här urspårade diskussionen började det med att jag ifrågasatte hur man kan säga att Force Spike är för bra samtidigt som man printar kort som Mental Misstep.
Hellnas
MEDLEM
Linköping
@svm s. 9/7 -10

86 rubriker
2416 svar

42. Brainstorm har alltid varit br... 17:23:09, 3/6 -13  
Brainstorm har alltid varit bra, shuffleeffekten från samma block
shuffleeffekten från samma set gör BS bra.
 
Awaken my child and embrace the glory that is your birthright. Know that I am the Overmind; the eternal will of the Swarm.
Uppdaterad: 17:27:34, 3/6 -13
terbjo
MEDLEM
@svm s. 16/8 -11

15 rubriker
693 svar

43. Landet tappar inte för mana oc... 17:34:20, 3/6 -13  
Hellnas skrev 17:23, 3/6 -13 Brainstorm har alltid varit bra, shuffleeffekten från samma block
shuffleeffekten från samma set gör BS bra.

Landet tappar inte för mana och är inte bra i multipler så du har kanske 2-3 i leken. Du vill nog ha 4 till shuffle-effekter. Sen har inte Thawing Glaciers varit legal i de andra seten med Brainstorm så att hitta bra shuffle-effekter har visst varit ett problem.
unfhampus

Simic
MEDLEM
Lessebo
@svm s. 22/9 -10

79 rubriker
2079 svar

44. du försöker få FoW och Brainst... 17:44:32, 3/6 -13  
terbjo skrev 17:34, 3/6 -13
Hellnas skrev 17:23, 3/6 -13 Brainstorm har alltid varit bra, shuffleeffekten från samma block
shuffleeffekten från samma set gör BS bra.

Landet tappar inte för mana och är inte bra i multipler så du har kanske 2-3 i leken. Du vill nog ha 4 till shuffle-effekter. Sen har inte Thawing Glaciers varit legal i de andra seten med Brainstorm så att hitta bra shuffle-effekter har visst varit ett problem.

du försöker få FoW och Brainstorm framstå som dåliga i ett Vakuum. Det hör inte hit.

Brainstorm är för bra för standard oavsett shuffle effekter samma sak med FoW pga att du kommer sitta med mycket blått. att filtrera sin hand är riktigt starkt och gräva 3 kort i leken lägg tillbaka i Instans speed för 1 mana jämfört för att dra ett kort för 2 mana vilket ser starkt ut där? så ser standard ut nu med think Twice eller Azorius Charm
tappar ut för Sphinx, FoW repsons FoW drar kort gaina liv. 
i ett standard med FoW så blir kontrlekar för kraftfulla, Att kunna tappa ut med Sphinx och ha kontringsbakning eller spela stor bomb med kontring.


Ryck så som Duress spelas inte nu för kontroll lekarna är inte dominanta som de var innan. När man hade att välja på Inquisition of Kozilek eller Duress hade man ofta mer Inquisition än Duress då den tog relevanta kort som kunde komma ut tidigare när den var legal så som Mini jace, Kontringar, Removals, små djur och man hade 1 eller 2 duress i brädan.

Shuffle effekter finns det gott om i standard för tillfället upp till 39 val finns(om de är bra eller dåliga är en annan sak)



Kolla ur legacy perspektiv kommer inte föra dina åsikter framåt. Om Wizard tyckte Mana Leak var för starkt för standard för tillfället och limitied vad skulle FoW vara då?
Sluta dra upp legacy fö hela diskussionen var om Modern limitied till en början. Att du vill ha brutna kort reprintade eller tror att FoW och Brainstorm inte är för bra i Standard är en åsikt men faktan står att lekarna kommer bli totalt förstörda av FoW och Brainstorm. Man spelar inte Mono. Man kör UW med splash av en till färg för tillfället tack vare en del kort.



6 kort kommer vara kvar som inte går att kontra vid rotation än så länge
Abrubt, Slaugther, Supreme, Loxodon, Counterflux och den lilla insekten
De bra aggro korten försvinner så som Aristocrat, hellrider, Zombies, Huntmaster, Thundermaw, Blood Artist osv

Du räknar inte med rotationer och du ser bara på standarn som är idag.
SOm jag skrev innan. Tänk inte ur ett legacy perspektiv när du diskuterar om kort är värd att reprintas i standard eller i MM tänk i perspektivet som LIMITED och det sett de printas för.

Du får tycka vad du vill men en åsikt ger dig inte rätt om att Wizard har fel med sin Policy.
 
┐(´д`)┌
¯(ºдಠ)/¯
Nykterist Javist
I Think I Heard daz Polizzz
Team Hollowdakrness :P
Uppdaterad: 18:26:23, 3/6 -13
Hellnas
MEDLEM
Linköping
@svm s. 9/7 -10

86 rubriker
2416 svar

45. Dåvarande extended hade det, ä... 17:50:26, 3/6 -13  
Dåvarande extended hade det, även om det var dominerat av The Black Summer med Necro så fanns det möjligheten.

Brainstorm användes även att dodga discard som Unmask och liknande.
 
Awaken my child and embrace the glory that is your birthright. Know that I am the Overmind; the eternal will of the Swarm.
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

551 rubriker
9162 svar

46. Terbjo: *Brainstorm tryckte... 18:07:15, 3/6 -13  
Terbjo:

*Brainstorm trycktes i riktiga MM, 1999. Då var det till exempel rebels och mercenaries som kunde blanda din lek. Vet att Brainstorm numera allmänt räknas som Legacys bästa kort! Det var något häftigt att säga tidigare, numera kan man se att allt fler är överens om det. Om du tycker att Brainstorm är dålig och föredrar en annan strategi är väl det fine, men vet att den knappast kommer att reprintas för modern eller standard i första taget, när dess kompisar Preordain och Ponder bannas. Vilken spell av de tre tycker du själv har bäst synnergi med Delver of Secrets, mirakelspells, Shardless Agent etc? Själv så vill jag alltid flashbacka Brainstorm med Snapcaster Mage oavsett när jag castar honom, Ponder/Preordain är prioritet nummer 2!

*Force of Will och Daze är precis som Force Spike bra tempokort, men lite sämre i kontroll. Counterspell är ett starkare kort för kontroll. Att inte ha med Force of Will igen kan bero på att ett sådant kort är väldigt bra i vissa typer av lekar, och sämre i andra. Den stora mängden blåa lekar i legacy är inte kontrollekar, eftersom kontroll är en arketyp som inte är dominant i legacy. Det kan bero på att formatet istället har starka kort som är bra i andra arketyper. GUB-kontroll verkar nu spelas mindre än GUB-delver och GUB Shardless Agent. Den spelade Maelstrom Pulse, lite fler riktiga kontringar, planeswalkers och manlands. Den blev sämre i och med att tempolekarna fick nya, bättre kort åter en gång.

Mental Misstep kan inte kontra vilken spell som helst, det kan Force Spike. Bannades Mental Misstep för att den var för bra i legacy? Som jag ser det var det för att Mental Misstep påverkade formatet för mycket och dödade kombo på fel sätt. Den gav upphov till svar som manaless dredge. Tänk också på hur magic ska spelas - genom att man castar spells för (färgad) mana. Mental Misstep, Daze och Force of Will uppmuntrar alltså inte till riktig magic, sen kan man diskutera hur många gratisspells som är okej och roliga för olika format. De trycker "gratisspells" bara någon gång ibland, inte ofta.

Jace, the Mind Sculptor är spelets starkaste planeswalker. Den har dock inte visat sig vara för bra varken i vintage eller i legacy. Innan Jace, the Mind Sculptor hade inte planeswalkers etablerat sig särskilt hårt i eternal. Du får tänka på att man måste chansa. Jace, the Mind Sculptor är många gånger mindre bruten än vad den galna Skullclamp är. Det tog mycket längre tid för Jace att bannas i standard än vad det gjorde för Skullclamp.

Deathrite Shaman är inte ett overpowered kort, det blir bara kraftfullt i en viss kontext. Det har inte dominerat standard.

Om jag förstått det rätt dominerade inte Snapcaster Mage standard lika mycket som faeries en gång gjorde, och nu spelas Augur of Bolas nästan mer. Är det den som är för bra? Det är Bitterblossom som är bannad i modern, inte Snapcaster Mage. Vad tror du är bäst för spelet? Bitterblossom eller Snapcaster Mage?

Unf: Utveckla resonemangen istället för att köra personangrepp. Man kan få det till att det är du som har fel i frågan.
 
Jag köper, byter och säljer kort! Jag har en del Return to Ravnica-block, Magic 2015, Khans of Tarkir och Morningtide men också en del annat.
Uppdaterad: 18:11:01, 3/6 -13
terbjo
MEDLEM
@svm s. 16/8 -11

15 rubriker
693 svar

47. unfhampus: Jag vill inte ha Br... 18:48:05, 3/6 -13  
unfhampus: Jag vill inte ha Branstorm eller FoW i standard. Eftersom du verkar ha svårt att fatta ska jag ta det en gång till.

*JAG* *VILL* *INTE* *HA* *BRAINSTORM* *REPRINTAD* *I* *STANDARD*

Det jag har sagt från först början är precis att Brainstorm och FoW kan vara dåliga i ett vaccum. Speciellt är det fullt möjligt att designa ett set där de inte är totalt dominanta. Det är du som envisas med att påstå att korten är för bra i standard oavsett vilka andra kort som skulle finnas i setet. Min poäng är att även om de inte är för bra i standard, så bör de inte reprintas pga vad de skulle göra med modern.

Jag vet inte vad jag ska göra för att du ska förstå. Jag tog Brainstorm och FoW som exempel på kort som kan vara allt ifrån dåliga till helt fantastiska beroende på vilka andra kort som finns i formatet, men som garanterat skulle få extrem effekt i modern.
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

551 rubriker
9162 svar

48. Du tror inte att det skulle va... 19:02:31, 3/6 -13  
Du tror inte att det skulle vara rätt svårt eller kanske rent av onödigt att designa ett helt standard runt två kort för att just de inte skulle bli för bra?
 
Jag köper, byter och säljer kort! Jag har en del Return to Ravnica-block, Magic 2015, Khans of Tarkir och Morningtide men också en del annat.
Uppdaterad: 19:03:24, 3/6 -13
terbjo
MEDLEM
@svm s. 16/8 -11

15 rubriker
693 svar

49. latsblaster: Självklart är Bra... 19:19:53, 3/6 -13  
latsblaster: Självklart är Brainstorm bättre än Ponder och Preordain i legacy, men det är eftersom du har en massa fetchar. Skulle du verkligen targeta Brainstorm över Ponder i det hypotetiska fallet där du letar efter ett specifikt kort men vet att du inte kommer kunna shuffla? Ignorera miracles, delver, counterbalance och likande kort.

Ja, jag tolkar det precis som att Mental Misstep är för bra för legacy. Majoriteten av alla spells kostar 1-2 mana så Mental Misstep är i princip aldrig ett dött kort. Detta påverkar inte bara kombolekar (även om de kanske drabades hårdast.) Sen tycker jag att det är helt uppenbart vilken effekt Misstep skulle få, så att ursäkta fiaskot med att de bara printar gratiskontringar ibland är lite som om en pyroman skulle säga att han bara satte eld på saker ibland. (Man bör varken sätta eld på saker eller printa uppenbart brutna kort följt av bannings.)

Nej, Jace och Deathrite är kanske inte helt brutna i legacy, men man kan inte förneka att de har haft en extrem påverkan på formatet. Nästan alla blå lekar spelar Jace i main eller sideboard viket driver upp priset på ett kort som funnits i 2 år så att det kostar mer än dubbelländer som inte printats på nästan 20 år. Deathrite är en kombinerad BoP, Lavamancer och Relic of Progenitus som dessutom överlever Engineered Plague, Flamejab och lite annat removal. I min första post tog jag upp dem som exempel på dubbelmoralen i att kalla Compulsive Research och Force Spike overpowered.
unfhampus

Simic
MEDLEM
Lessebo
@svm s. 22/9 -10

79 rubriker
2079 svar

50. Det är fortfarande inte dubbel... 19:23:48, 3/6 -13  
terbjo skrev 19:19, 3/6 -13 latsblaster: Självklart är Brainstorm bättre än Ponder och Preordain i legacy, men det är eftersom du har en massa fetchar. Skulle du verkligen targeta Brainstorm över Ponder i det hypotetiska fallet där du letar efter ett specifikt kort men vet att du inte kommer kunna shuffla? Ignorera miracles, delver, counterbalance och likande kort.

Ja, jag tolkar det precis som att Mental Misstep är för bra för legacy. Majoriteten av alla spells kostar 1-2 mana så Mental Misstep är i princip aldrig ett dött kort. Detta påverkar inte bara kombolekar (även om de kanske drabades hårdast.) Sen tycker jag att det är helt uppenbart vilken effekt Misstep skulle få, så att ursäkta fiaskot med att de bara printar gratiskontringar ibland är lite som om en pyroman skulle säga att han bara satte eld på saker ibland. (Man bör varken sätta eld på saker eller printa uppenbart brutna kort följt av bannings.)

Nej, Jace och Deathrite är kanske inte helt brutna i legacy, men man kan inte förneka att de har haft en extrem påverkan på formatet. Nästan alla blå lekar spelar Jace i main eller sideboard viket driver upp priset på ett kort som funnits i 2 år så att det kostar mer än dubbelländer som inte printats på nästan 20 år. Deathrite är en kombinerad BoP, Lavamancer och Relic of Progenitus som dessutom överlever Engineered Plague, Flamejab och lite annat removal. I min första post tog jag upp dem som exempel på dubbelmoralen i att kalla Compulsive Research och Force Spike overpowered.

Det är fortfarande inte dubbelmoral.

LÄS artikeln som Bea länkade. korten är balanserade efter limitied och de har i åtanke med standard i effekt och raritet och mana kostnad och hur många kort det finns i setet som de prinats i.

du använder fortfarande legacy som ett utgångspunkt
 
┐(´д`)┌
¯(ºдಠ)/¯
Nykterist Javist
I Think I Heard daz Polizzz
Team Hollowdakrness :P
terbjo
MEDLEM
@svm s. 16/8 -11

15 rubriker
693 svar

51. Jo rätt onödigt, men inte jätt... 19:25:14, 3/6 -13  
latsblaster skrev 19:02, 3/6 -13 Du tror inte att det skulle vara rätt svårt eller kanske rent av onödigt att designa ett helt standard runt två kort för att just de inte skulle bli för bra?

Jo rätt onödigt, men inte jättesvårt. Designa ett aggroformat med ett par creatures som inte kan kontras (typ Loxodon Smiter) eller kommer tillbaka från graveyarden (typ Bloodghast eller Eternal Dragon). Inga fetchland och inte så mycket andra shuffle-effekter.
terbjo
MEDLEM
@svm s. 16/8 -11

15 rubriker
693 svar

52. " Det är fortfarande inte dub... 19:34:51, 3/6 -13  
"
Det är fortfarande inte dubbelmoral.

LÄS artikeln som Bea länkade. korten är balanserade efter limitied och de har i åtanke med standard i effekt och raritet och mana kostnad och hur många kort det finns i setet som de prinats i.

du använder fortfarande legacy som ett utgångspunkt
"

Jag har läst artikeln. Ja, jag har legacy (och delvis modern) som utgångspunkt.

Och det är dubbemoral att säga "Nja, vi kan inte printa ett så starkt kort som Compulsive Research" och sen printa Jace. Jag menar, när vill man inte hellre topdecka Jace?
unfhampus

Simic
MEDLEM
Lessebo
@svm s. 22/9 -10

79 rubriker
2079 svar

53. nu ska vi se. Limited. common ... 19:46:58, 3/6 -13  
terbjo skrev 19:34, 3/6 -13 "
Det är fortfarande inte dubbelmoral.

LÄS artikeln som Bea länkade. korten är balanserade efter limitied och de har i åtanke med standard i effekt och raritet och mana kostnad och hur många kort det finns i setet som de prinats i.

du använder fortfarande legacy som ett utgångspunkt
"

Jag har läst artikeln. Ja, jag har legacy (och delvis modern) som utgångspunkt.

Och det är dubbemoral att säga "Nja, vi kan inte printa ett så starkt kort som Compulsive Research" och sen printa Jace. Jag menar, när vill man inte hellre topdecka Jace?

nu ska vi se. Limited. common kort som drar 3 disca 2 kort eller 1 land i limited 3 Ravnica booster osv medan nytt sett kommer eller
1 Mythic i ett litet sett men där man draftar Zendikar också som är ett stort sätt sedan draftade man heller inte Wordlwake och Zendikar när RoE draftades,

stor skillnad på Mythic Rare och ett common kort. väldigt stor skillnad
För det är en väldigt kraftfull ability på ett common jämfört med Mythic och vi har sett sketna Mythics sedan de införde dem och riktigt kraftfulla COmmons

Som sagt de balanserar kort med limited i åtanke och försöker även ha koll på standard

De har gått ut och sagt att Jace är kraftfull och att det var också ett mistag att göra honom så bra för standard men att han inte var i affinity nivå men uttalandet kom långt efter printen på Jace

Jace 2.0 blev spelbar 5/2 -10
Jund var fortfarande riktigt starkt ändå trots print

artikeln kom 2012 20 april
lite mer än 2 år i det utalande och det är riktigt liten om icke existerande chans/risk att Jace 2.0 kommer printas i ett normalt sett. större chans att han blir Judge reward eller liknande
 
┐(´д`)┌
¯(ºдಠ)/¯
Nykterist Javist
I Think I Heard daz Polizzz
Team Hollowdakrness :P
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

551 rubriker
9162 svar

54. Jace, the Mind Sculptor har ha... 19:57:17, 3/6 -13  
Jace, the Mind Sculptor har haft perioder när han inte har varit så bra eller given i legacy. Det har gått upp och ner. Hur kan han då vara för bra för formatet? Nu kanske det har varit en period då han har varit bättre.

Compulsive Research är ett riktigt riktigt bra kort som kanske kommer att vara bra i modern någon gång. Sen varför det måste vara common om det printas kan man ifrågasätta. Att man aldrig skulle vilja topdecka Compulsive Research håller jag inte med om. En hand med Unburial Rites, Angel of Despair och 7 mana i ett kämpigt underläge är skillnaden mellan vinst och förlust.
 
Jag köper, byter och säljer kort! Jag har en del Return to Ravnica-block, Magic 2015, Khans of Tarkir och Morningtide men också en del annat.
terbjo
MEDLEM
@svm s. 16/8 -11

15 rubriker
693 svar

55. Precis det här jag inte förstå... 22:00:51, 3/6 -13  
Precis det här jag inte förstår. Menar ni verkligen att det är ok att printa op-kort bara för att de är mythic. I constructed gör det bara att det blir dyrare att bygga lekarna. I limited ökar det slumpmässigheten att nån fått ett "I-win-lol" kort i sin booster. På vilket sätt är det kul?
unfhampus

Simic
MEDLEM
Lessebo
@svm s. 22/9 -10

79 rubriker
2079 svar

56. vad är det du inte förstår. De... 22:12:23, 3/6 -13  
terbjo skrev 22:00, 3/6 -13 Precis det här jag inte förstår. Menar ni verkligen att det är ok att printa op-kort bara för att de är mythic. I constructed gör det bara att det blir dyrare att bygga lekarna. I limited ökar det slumpmässigheten att nån fått ett "I-win-lol" kort i sin booster. På vilket sätt är det kul?

vad är det du inte förstår. Det är ju ok att printa bra kort så länge det finns svar för bra kort vilket det finns för Jace t.ex


"I win - lol" kort printas ju i varje limited sett ju bara det att det varierar i varje set vilken raritet, färg osv kortet har.

Vad är det du försöker få fram. Motbevisa Wizards åsikt som de skrev för 1 år sedan om kort de anser är för starkt i limited format som även kommer åka in i standard genom att säga att det är fel av dem att trycka starka kort som åker in i Legacy så som Deathrite Shaman, Abrubt Decay, Supreme Verdict, Terminus, Entret osv. Varje sett har något kort som kommer vara riktigt starkt och varje sett kommer forma något eller några format lite mera.
 
┐(´д`)┌
¯(ºдಠ)/¯
Nykterist Javist
I Think I Heard daz Polizzz
Team Hollowdakrness :P
terbjo
MEDLEM
@svm s. 16/8 -11

15 rubriker
693 svar

57. Fair enough. Jace kanske sväng... 22:14:53, 3/6 -13  
latsblaster skrev 19:57, 3/6 -13 Jace, the Mind Sculptor har haft perioder när han inte har varit så bra eller given i legacy. Det har gått upp och ner. Hur kan han då vara för bra för formatet? Nu kanske det har varit en period då han har varit bättre.

Compulsive Research är ett riktigt riktigt bra kort som kanske kommer att vara bra i modern någon gång. Sen varför det måste vara common om det printas kan man ifrågasätta. Att man aldrig skulle vilja topdecka Compulsive Research håller jag inte med om. En hand med Unburial Rites, Angel of Despair och 7 mana i ett kämpigt underläge är skillnaden mellan vinst och förlust.

Fair enough. Jace kanske svänger lite i popularitet, men han är ändå *mycket* kraftfull.

Ja, jag tycker att Compulsive research är ett klart bra kort. Men jämfört med alla andra kort de tryckt på senare tid tycker jag absolut inte att det är så starkt att man bör undvika att reprinta det.

Btw, om du har 7 mana och Angel of Despair kan du väl hardcasta den, inte sant? Och om man spelar en reanimator-lek vill man väl hellre ha Faithless Looting eftersom man är ute efter att få ner saker i graven. Men visst kan man tänka sig t.ex att man har 7 mana och letar efter en WoG för att rensa motståndarens hord goblins. Känns dock som ett väldigt sällsynt specialfall. knappast så att någon lek skulle spela Compulsive Research ist för Jace.
terbjo
MEDLEM
@svm s. 16/8 -11

15 rubriker
693 svar

58. Ok, så vad finns det för svar ... 22:40:39, 3/6 -13  
unfhampus skrev 22:12, 3/6 -13
terbjo skrev 22:00, 3/6 -13 Precis det här jag inte förstår. Menar ni verkligen att det är ok att printa op-kort bara för att de är mythic. I constructed gör det bara att det blir dyrare att bygga lekarna. I limited ökar det slumpmässigheten att nån fått ett "I-win-lol" kort i sin booster. På vilket sätt är det kul?

vad är det du inte förstår. Det är ju ok att printa bra kort så länge det finns svar för bra kort vilket det finns för Jace t.ex


"I win - lol" kort printas ju i varje limited sett ju bara det att det varierar i varje set vilken raritet, färg osv kortet har.

Vad är det du försöker få fram. Motbevisa Wizards åsikt som de skrev för 1 år sedan om kort de anser är för starkt i limited format som även kommer åka in i standard genom att säga att det är fel av dem att trycka starka kort som åker in i Legacy så som Deathrite Shaman, Abrubt Decay, Supreme Verdict, Terminus, Entret osv. Varje sett har något kort som kommer vara riktigt starkt och varje sett kommer forma något eller några format lite mera.

Ok, så vad finns det för svar på Jace? Antag att jag inte spelar aggro eller att motståndren har rensat brädet innan han spelade Jace. Då har vi typ Lightning Bolt, Oblivion Ring och Pithing Needle kvar. Och allt utom needle i förväg låter motståndaren dra ett nytt kort, så i bästa fall är man ett kort efter. Dessutom är needle oftast SB-material, så game 1 blir man ändå överkörd. Några andra kort du kan rekommendera?

Jag tycker illa om alla "I win - lol" kort. Ska jag bli gladare av att de gör samma misstag i varje set? Jag ser fortfarande inte varför det är ok att printa superbra kort bara för att de är rare eller mythic.

Jag försöker få fram att Wizards motexempel mot powercreep är löjeväckande. De tar några medelmåttiga kort och säger "Kolla, sånna här kort tryckte vi förut, men de är alldeles för starka för att vi ska trycka dem igen" och sedan går de glatt och trycker kort som är 10 ggr starkare.
unfhampus

Simic
MEDLEM
Lessebo
@svm s. 22/9 -10

79 rubriker
2079 svar

59. Detta är riktigt löjligt. du f... 22:52:57, 3/6 -13  
Detta är riktigt löjligt. du försöker verkligen få jace att framstå som ett kort som är för bra osv och du förösker verkligen jämföra ett COmmon med Mythic kort som Wizard själva gått ut och sagt att de gjorde misstag av att göra honom för starkt
Svar finns. Nål. Thrun, En annan Jace, Pulse, VIndicate, Chain Lightning, Bloodbraid Elf, Nimble Mongoose, Shardless Agent OSV finns gott om kort som gör Jace sämre och som spelas i Legacy

Creatures och Noncreature spells(ej artifakter och enchantments) är olika saker.
Den enda gången du kan svara på en noncreature spell är när den ligger på stacken.

Att du ska vara så jävla inbiten om att försöker få starka commons orätvid behandlade av att Wizard trycker Rare kort eller mythic som är starka är löjligt. Wizard har sagt punkt och prickar att de inte kommer trycka visa kort så de HAMNAR I STANDARD. De kan trycka alla de kort så som remand signet osv i nästa MM sett. De försöker hålla ute kort som DE anser är FÖR STARKT för Limited/standard. Limited med special sett är en annan sak.

DVS varje set som kommer hamna i standard så balanseras korten efter limited och standard. Inte jävla Legacy, Reaserch och Signets och Karoo länder hade varit för starkt för standard och de är de fortfarande. Wizard förösker hålla nere power nivån och de har de gjort med Innistrad, M13 och RtR.

PUNKT. läs om artikeln ord för ord. Kort kommer se reprints i standard andra inte . Kort kommer reprintas i Commander och DD produkter och nästa MM om det kommer. PUnkt och avbevakar
 
┐(´д`)┌
¯(ºдಠ)/¯
Nykterist Javist
I Think I Heard daz Polizzz
Team Hollowdakrness :P
Uppdaterad: 22:57:32, 3/6 -13
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

551 rubriker
9162 svar

60. terbjo: Remand har fått en gan... 23:51:43, 3/6 -13  
terbjo: Remand har fått en ganska viktig roll i Modern, så att kalla den medelmåttig är att använda hårda ord. Force Spikes vita variant från planar chaos har varit ganska bra i modern.

Mitt exempel: Dimir Signet, Azorius Signet, 1 Shizo, Death's Funhouse, 1 Get-School, 1 Island, 1 Underground River. Du resolvar Compulsive Research, hittar ditt femte land och kan flashbacka Unburial Rites.
 
Jag köper, byter och säljer kort! Jag har en del Return to Ravnica-block, Magic 2015, Khans of Tarkir och Morningtide men också en del annat.
Uppdaterad: 23:52:02, 3/6 -13

finarfin presenterar ett smakprov från sin guldvippade auktion EDH MID IKORIA LOTR WHO BALDUR THRONE ELDRAINE

Skaffa VIP Guld till din auktion för att få chansen att visa upp din auktion här

Sulfurous Springs (Foil) 63:- Buyout: 69:-

Sulfurous Springs 72:- Buyout: 79:-

Sulfurous Springs 54:- Buyout: 59:-

Sulfurous Springs 50:- Buyout: 55:-

Sulfurous Springs 54:- Buyout: 59:-

Yavimaya Coast 17:- Buyout: 19:-

Yavimaya Coast 17:- Buyout: 19:-

Yavimaya Coast 17:- Buyout: 19:-

Yavimaya Coast 17:- Buyout: 19:-

Sol Ring 17:- Buyout: 19:-

Sol Ring 17:- Buyout: 19:-

Sol Ring 17:- Buyout: 19:-

Sol Ring 17:- Buyout: 19:-

Sol Ring 15:- Buyout: 16:-

Sol Ring 15:- Buyout: 16:-

Sol Ring 15:- Buyout: 16:-

Sol Ring 15:- Buyout: 16:-

Sol Ring (Tyska) 11:- Buyout: 12:-

Sol Ring (Tyska) 11:- Buyout: 12:-

Sol Ring (Tyska) 11:- Buyout: 12:-


BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!