Magic the Gathering
Magic the Gathering34884 medlemmar 644 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
GATECRASH PRERELEASE: Vilket guild spela... Hjälp mig välja guild inför im ...
Reflektioner?
Senast läst: 02:43:25, 20/4 -24. Läst 11690 gånger.
ImpossibleFFS
MEDLEM
@svm s. 11/1 -07

103 rubriker
1898 svar

21. Då skulle du helt klart inte l... 16:05:51, 27/1 -13  
Hellnas skrev 00:11, 27/1 -13 I övrigt så spelade jag Boros under gårdagen med en värdelös kurva. 2 st spelbara tvådrop i poolen sen började kurvan gå igång på fyra.

2 Assault Griffin
1 Firemane Avenger
1 Doublestrike Battalion dude.

Ska inte förglömma att jag hade Frontline Medic och som toppen på kurvan landade Foundry Champion och Aurelia. Fick dock aldrig kasta någon av de.

Act of Treason kan vara ett av de bästa commonsen som Boros har tillgång till för battalion.

Då skulle du helt klart inte lirat mono-Boros, Boros är en early game strategy med avenger, doublestrike och aurelia som end of curve bomb.

Orzhov behöver minst 5-6 removal, 3-4 Walls/Vigilance-extortern. Extortbjörnar gör att tidigt removal med en tilll två extort kan mycket väl vara värt det för att få in 4 skada och bli av med en attacker med summoning sickness. Jag körde 18 länder i min, jag har svårt att se mono-Orzhov aggro och man vill inte missa land drops förrän runda 7-8 då man kan spela de flesta spells i leken med 1-3 instanser av Extort.

Gruul, så länge du får stora feta gubbar så gör du något rätt. Samtliga bloodrush-gubbar är helt OK i en sån lek då motståndaren sällan har råd att spel runt +X/+1 bloodrush. Clan Defiance och Rubblebelt Raiders kan vara de bästa Gruul-raresen i limited. Ghor-Clan Rampager var precis lika efterblivet bra som man misstänkte innan.

Dimir suger. Vi hade en betydande del som körde Dimir, det gick inte bra för någon av dem. (För min del så gick jag 3-1-1 i kvällsprereleasen med Orzhov+Dimir splash) Det kanske är draftable, Simic kanske låter bli denna överkostade unblockables och överkostade cipher-kort, Orzhov tar all din removal utöver överkostade Cipher-kort, om du har tänkt att lira Dimir skulle jag plocka early removal över allt - dina överkostade-gubbar har svårt att hänga med i ett race.

Boros, de är oerhört stabila, så länge du har en tidig kurva kan de gå bra i och med deras value commons. I draft så är nog problematiken att det är bara vissa som Boros spelarna är ensamma om att vilja ha. Dock så är det tillräckligt för att om du är ensam i Boros så kommer det bli en cakewalk, lite grann som att de behövs vara två på Selesnya i RTR.

Simic vet jag inte riktigt, den ena som jag mötte vann jag mot pga Rubblebelt Raiders shenanigans för det mesta. Den andra förlorade jag mot pga tempo plays, samt resursövertag genom Prereleasekort.

Det finns vissa i vårt prereleasegäng som i mina ögon överprisade och pekade på att Boros äger allt. Men då ca 10/32 körde Boros och 3 av dessa kunde drawa sig in i en top 8 efter ha vunnit 3 av 5 matcher, så vidhåller jag att de inte är på något vis för bra. Som sagt vi hade många Dimir och en del Orzhovpooler som inte öppnade removal. Top 8:an vanns utav en som draftade Orzhov+Splash Assemble the Legion. Prerelease två vann utav Orzhov. Så då måste ju Orzhov vara riktigt brutet. ;)

Själv så körde jag Gruul i en första prerelease, öppnade hyffsat ändå men många av de viktigaste korten saknades - min polare öppnade en ännu sämre Gruul-pool och gick obesegrad...

I den andra så spelade jag Orzhov med 8 removals, en del av de viktiga extort-gubbarna, endast en vägg(den som ger deathtouch), 3 st 6-drop.

Orzhov Charms första delen användes för att studsa Vizkopa Confessor, Dinrova Horror, Urbis Protector för value samt skydda gubbar från removal. Enstaka gång så användes den för att få tillbaka Soul Ransom som svar på aktiverande av abilityn. Den andra delen var mycket välkommen hela tiden, då många offensegubbar var framtunga och jag tar hellre 7 skada ifrån Giant Adephage en gång istället för tre gånger. Använde aldrig den tredje abilityn. Det first drop jag körde hade regenerate.

Jag tror att Dimir kommer vara lika svårt som att köra mono-Golgari och Orzhov lika svårt som att köra mono-Izzet. Gruul och Boros kommer man kunna få halvdåliga byggen till. Simic är ett mysterium.
Havret
MEDLEM
Fagersta
@svm s. 8/2 -11

14 rubriker
143 svar

22. latsblaster. Det retar alltid... 16:56:30, 27/1 -13  
latsblaster skrev 12:59, 27/1 -13 Havret: Plus för din vidriga bild! Joven!!!

Morrow: Ja? Men vilken kurva passar boros?

latsblaster. Det retar alltid nån att han en blötfet hårdrockare med Kiss make up som profil bild ;)
Xtra
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 26/2 -09

25 rubriker
421 svar

23. Överlag roligt set tycker jag!... 21:15:41, 27/1 -13  
Överlag roligt set tycker jag! Jag tycker det känns som att de fått till alla guilderna rätt bra, jag gillar särskilt hur de svarta känns att spela med. Cipher och massa unblockables är väldigt spionigt för Dimir, och Extort kändes jätte-Orzhovigt. De borde cuttat primodrial-cykeln för något mer intressant, de lade ju titancykeln i ett basset och där kanske primordials också borde hamnat, eftersom de inte verkar ha något med Ravnica att göra (eller har jag missat nåt?).

Så mitt första intryck är att jag kommer gilla det här setet mer än return to ravnica, som jag både nu och när det kom upplever som rätt blekt, särskilt de blåa guilderna.
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

551 rubriker
9162 svar

24. Havret: Lönnfet it is! Torv... 21:28:37, 27/1 -13  
Havret: Lönnfet it is!

Torvid: Blekt låter dåligt. Varav blekt?
 
Jag köper, byter och säljer kort! Jag har en del Return to Ravnica-block, Magic 2015, Khans of Tarkir och Morningtide men också en del annat.
toriv

Golgari
VäKTARE
Norrtälje
@svm s. 9/3 -11

149 rubriker
3805 svar

25. Dimir med mycket removal är he... 21:29:25, 27/1 -13  
Dimir med mycket removal är helt galet. Mötte en sådan med min Orzhov som ändå var hyggligt stabil - helt kört. Trots att jag la ut fulgubbar för motståndaren att offra sitt removal på. När mina thrulls (fick en extra) och Council väl landade och började nöta på så hade jag inte många kort kvar i libraryt.

Sen kunde man lungt konstatera att Orzhov-mirror var helt gaaalet. I en gick vi till time där vi i andra partiet båda växlande mellan 2 och 14 i liv, flera gånger!
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

551 rubriker
9162 svar

26. Vilka removals är det som snur... 21:37:51, 27/1 -13  
Vilka removals är det som snurrar runt och är med när det gäller i Gatecrash då?

Jag tycker det ser ut som att det finns minst lika mycket removal som i Return to Ravncia.
 
Jag köper, byter och säljer kort! Jag har en del Return to Ravnica-block, Magic 2015, Khans of Tarkir och Morningtide men också en del annat.
Skuggvarg
MEDLEM
Västerås
@svm s. 15/11 -03

1085 rubriker
13710 svar

27. Det är lustigt hur man hela ti... 01:25:10, 28/1 -13  
Det är lustigt hur man hela tiden får höra "spela inte auror!" men sedan får man ändå påfallande ofta spö av varelser enchantade med Gift of Orzhova eller Madcap Skills...så jag ska nog fan börja spela med auror ändå.

Just de ovan nämnda aurorna är RIKTIGT tunga...liten nisse hoppar ut runda ett, får Madcap Skills runda två och hugger för fyra. Väldigt ofta har man inte fått ut någon försvarare runda ett eller två och även om man har det så...ja, man kan inte blocka Madcap-gubben med bara en gubbe.

Och +1/+1, flying OCH lifelink blir fruktansvärt orättvist. Även om han bara får slå 1-2 gånger med den gubben så har han skaffat sig en rejäl fördel.

För övrigt ska man inte låta sig luras av att Executioner's Swing ser mäktig ut. Det är den inte. Att både låta motståndarvarelserna dela ut stryk OCH spara mana till Swingen gör den ganska dryg. Devour Flesh däremot är mer effektiv än man kan tro.

Vizkopa Guildmage är bra när man har tre mana och hemsk när man har sex mana. Ge lifelink till min 4/4-tjockis? Tackar. Låta dig förlora lika mycket liv som mängden liv jag just fick av min tjockis när han slog dig? Tackar. Jag vann 4 liv, du förlorade 8.

Extort var nice men inte alls så kraftfullt som man först trodde så nej, det är ingen game-winner.

VÄLDIGT svårt att hinna med i Simics race med deras ständigt växande varelser.

För övrigt fick Gruul fetspö av min Orzhov, således inte särskilt impad av Gruul.
 
Ladies and gentlemen, let us proudly present Orzhov Jackson, known from the movie Ghostwalker, with his new hit single: "It doesn't matter if you're black and white"
Uppdaterad: 01:34:02, 28/1 -13
Loka
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 4/11 -05

265 rubriker
2122 svar

28. Simic behöver splasha en färg ... 04:28:10, 28/1 -13  
Simic behöver splasha en färg för removal, annars tycker jag alla guilds verkar riktigt bra, en prelle hade jag åtta 2 drops, fem 3 drops och fyra 4 drop med gruul, kurva man var set helt sjukt, hade även 3 mugging.
 
lika bra o va tyst...
akselxx
MEDLEM
Visby
@svm s. 5/1 -13

1 rubriker
11 svar

29. Min första prerelease. Lirade... 10:43:15, 28/1 -13  
Min första prerelease.
Lirade Boros på Stockholms releasen o hade sjukt kul!
Gick sådär 4-4. En snabb första vinnst fölljd av en massa förluster o sen kom jag igen mot slutet... Hade inga speciella kort förutom ok commons o en ok tidig kurva... Firemane Avenger är skogstokig :)
Tog bort mina få removals efter några förluster o la in lite Gruul bloodrush, sen blev det åka av.
Roligast var nog ett gejm jag hade mot en Dimirspelare där det såg mörkt ut o min graveyard bara blev större o större. Sen som en gåva från ovan drar jag Immortal Servitude, får upp en hel hög med gubbar på brädet o vinner matchen!
Det värsta jag mötte under dagen var en Orzhovspelare i andra rundan... Jag hade fan inget att säga till om. Såg honom med en drös boosters senare så antar att han gick långt :)

Hade som sagt en jättetrevlig dag. Efter som jag är en ny spelare o det här var första gången jag inte satt hemma vid köksbordet o lirade mot mina polare, så vill jag uppmuntra andra nya spelare att också gå på prereleases i framtiden!
Loka
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 4/11 -05

265 rubriker
2122 svar

30. Detta var min lista första pre... 11:04:16, 28/1 -13  
Detta var min lista första prellen, spela Gruul med massa vitt i :P

2 Wojek Halberdiers
2 Skinbrand Goblin
1 Truefire Paladin
2 Daring Skyjek
1 Disciple of the Old Ways
2 Greenside Watcher
1 Slaughterhorn
1 Ember Beast
2 Hellraiser Goblin
2 Assault Griffin
1 Scorchwalker
1 Rubblehulk

3 Mugging
1 Arrows of Justice
1 Act of Treason
1 Angelic Edict

Fizzla lite första matchen min motspelare hade 1 Obzedat, Ghost Council och 1 Merciless Eviction, men sen vann jag 4 raka och kom delad 2:a plats :)
 
lika bra o va tyst...
jochman
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 22/7 -11

9 rubriker
50 svar

31. Magic blir inte roligare för a... 11:43:07, 28/1 -13  
Magic blir inte roligare för att man är över 300 i turneringen. Det tar bara längre tid att registrera alla.
man ska passa sig för den där Boros Reckoner, den vinner matcher ensam...
Också: Cipher var helt ok. Blev sugen på att slänga ihop nån arrest-cipher-invisible stalker lek till köksbordet
 
"I floop the Pig!" - Finn the Human

bloggar om rollspel, brädspel och sånt på www.boningen.org
ballek2
MEDLEM
Kristianstad
@svm s. 8/10 -03

9 rubriker
73 svar

32. Jag åkte ner till Malmö för at... 12:12:07, 28/1 -13  
Jag åkte ner till Malmö för att lira pre , Väll på plats så hade jg bestämt mig för att lira Gruul , tänkte grön/röd aggro , där fick jag 2 st 2 droop ajaj men leken med Rubblebelt Raiders + 9/9 trampel bloodrush kortet var nice och vann games. Hade Otur i runda 1 mötte Dimir och mulla till 5 , 3 land 2 removal drog inga kriters :S. Sen vann jag 3 på raken och tänkte detta kanske går sluta 3-3. Lärdomen av detta var boros och Orzhova var brooken.
Till top 8an av 44 spelare kom 4 Orzhova 2 Boros 2 Gruul.

Dax för pre nr 2 denna gången tänkte jag Boros aggro here we go.
Leken blev bra kurva 1 2 3 - 16 kritter , 5 removal och 2 late bombs , game 1 vinnst , game 2 och 3 mot Orzhova - WoG hatar detta kort det vinner games jaja droop.

Nu tänkte jag Draft here we go, drafta en aggro vit/röd med 5st 3/1 fly vid betalion och 3st vita 2/2 tap gubbe när spelar vit gubbe
3st 3/1 som får dubbel strike etc etc med 4 st bolten för hur många gubbar du har till gubbe eller spelare , + bomber som röd/gröna X bolten + 3/3 R som ger skada när han får skada + 3 st 3/2 vita flying killen . Runda 1, 2-0 lätt , runda 2, 0-2 Orzhova igen hatar Orzhova.


Så efter att ha kört och sett en hel del så rankar jag dem sä här!

nr 1 : Orzhova ( utan tvekan bäst )
nr 2 : Boros ( snabbt och svårt att stoppa )
nr 3 : Gruul ( med rätt kort så åker man på 20-30 skada på en runda och det går ej att spela runt )
nr 4 : Dimir ( rätt kort blir det bra men ändå dåligt enligt mig)
nr 5 : Simic ( Allt hipe innan det är segt långsammare än min farmor och du spelar mot din egen klocka så fort motståndaren spelar ett hot som ej faller in i din kurva så blir alla dina gubbar dåliga + lack of removal )

Helgens bästa , när jag lira pre nr 2 , Boros

Har vinns i min runda killen top deck +9/+9 trampel bloodrush i game 1 vinner jag står på -1.

Har vinns i min runda killen top deck +9/+9 trampel bloodrush i game 2 vinner jag står på 0 exact.

1 på 1600 games kan denna top deck 2 ggr i rad hända.

Props till alla som gjorde allt möjligt i malmö bra lokaler bra kiosk och roliga spelare , kom hem efter varigt uppe i 40 timmar slocknade till och med jag när tjejen ville :P
Hellnas
MEDLEM
Linköping
@svm s. 9/7 -10

86 rubriker
2416 svar

33. Jag spelade under gårdagen Orz... 13:21:57, 28/1 -13  
Jag spelade under gårdagen Orzhov och herregud det var en upplevelse att minnas.

Fick några stabila kort, Syndic of Tithes och några bra extortgubbar.
Rarsen jag fick spela var: Merciless Eviction, Blind Obedience, promot och det var nog alla.

Jag hade 9-10 removal i hela leken med en salig blandning av Smite, 2 Devour Flesh och ett instantremoval för X och B. Angelic Edict var väldigt bra men mest glad var jag över just Devour Flesh. Många tidiga drops blev snabbt dess offer och det blev ett par spel där motståndaren on the draw spelade runda 1 kille, runda 2 Madcap Skill och får smaka Edict. Hade även auran som ger -x/-x för antalet gubbar i motståndarens grav.

Hade ingen direkt MVP mer än kanske Merciless Eviction.

Mest spektakulära spel för min del var 2 olika games:
Game 1:
Möter en Simic/Dimir lek som har lite småtrög klocka och kurva- jag lyckas extorta och banka ner honom till 6 liv. Han har lethal på bordet nästa runda även om jag chumpar allt jag har. Mitt draw för rundan blev Orzhov Charm och har 7 länder i spel. Jag har Dutiful Thrull och Basilica Screecher samt Blind Obedience. Jag hugger honom för 2 (till 4 liv). Jag studsar min thrull och extrort på 2 till 2 liv. Jag spelar honom igen och extortar honom till döds.

Game 2: Jag tar en massa stryk early game av en Simicspelare med Drakewing Krasis och lite annat bra. Går ner till 1 liv, sen får jag spela Merciless Eviction och vända hela spelet. Nervöst var det ska vi säga.

Gick allt som allt 4-2 och top8 på bäst tiebreakers.
 
Awaken my child and embrace the glory that is your birthright. Know that I am the Overmind; the eternal will of the Swarm.
Uppdaterad: 13:44:45, 28/1 -13
mindtrix

Orzhov
MEDLEM
@svm s. 13/2 -11

76 rubriker
2108 svar

34. Skuggvarg Helt sant! Execu... 13:23:59, 28/1 -13  
Skuggvarg

Helt sant! Executioner's Swing var dock ett nödvändigt ont. Drog två sådana så de fick ta plats 4-5 som removal. Men den var riktigt riktigt usel även om jag inte ångrar att jag spelade med dem.
 
Forumsignaturen
NMKY
MEDLEM
Enköping
@svm s. 6/1 -12

65 rubriker
598 svar

35. Spelade du på stor prellen i S... 14:30:55, 28/1 -13  
Loka skrev 11:04, 28/1 -13 Detta var min lista första prellen, spela Gruul med massa vitt i :P

2 Wojek Halberdiers
2 Skinbrand Goblin
1 Truefire Paladin
2 Daring Skyjek
1 Disciple of the Old Ways
2 Greenside Watcher
1 Slaughterhorn
1 Ember Beast
2 Hellraiser Goblin
2 Assault Griffin
1 Scorchwalker
1 Rubblehulk

3 Mugging
1 Arrows of Justice
1 Act of Treason
1 Angelic Edict

Fizzla lite första matchen min motspelare hade 1 Obzedat, Ghost Council och 1 Merciless Eviction, men sen vann jag 4 raka och kom delad 2:a plats :)

Spelade du på stor prellen i Stockholm? Var din motståndare 12 år? Isf mötte jag honom sista matchen och vann. Slutade 6-2 på 30:e plats. Började 1-2, gjorde små justeringar, ut med två ciper mill 3 kortet och drog ner på millen, in med ett par flying dudes och 1 Devour Flesh efter att ha hört att den var bra, removal är ju alltid removal även fast man ger motståndaren ett val. Min lek såg ut såhär:
1 Metropolis Sprite
2 Consuming Aberration (oh yea)
1 Undercity Plague
1 Millennial Gargoyle (kändes faktiskt solid, 2/2 flying för 4 är inget man är glad över att spela, med flying äger)
1 Bane Alley Broker
1 Basilica Guards
1 High Priest of Penance
1 Syndicate Enforcer
1 Basilica Screecher
1 Devour Flesh
1 Assault Griffin
1 Mindeye Drake
1 Way of the Thief
1 Nightveil Specter
1 Balustrade Spy
1 Ogre Slumlord
1 Wight of Precinct Six
1 Duskmantle Guildmage
1 Agoraphobia
1 Totally Lost
1 Killing Glare
1 Deathcult Rogue
5 Island
6 Swamp
2 Dimir Guildgate
1 Orzhov Guildgate
3 Plains

Ogre Slumlord ägde när folk attackerade in i råttorna då deras dude trade:a med en råtta och så triggar hans ability så jag fick bara en ny råtta. So much value.
Loka
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 4/11 -05

265 rubriker
2122 svar

36. Nej jag spelade natt prelle i ... 15:01:58, 28/1 -13  
Nej jag spelade natt prelle i Uppsala :)
 
lika bra o va tyst...
NMKY
MEDLEM
Enköping
@svm s. 6/1 -12

65 rubriker
598 svar

37. aha okok :P... 15:03:38, 28/1 -13  
Loka skrev 15:01, 28/1 -13 Nej jag spelade natt prelle i Uppsala :)

aha okok :P

ArcHon75 presenterar ett smakprov från sin have

Skaffa Guld-medlemskap för att ha chansen att visa upp dina kort här

2 Snow-Covered Forest 4:-

Psychotic Fury 2:-

5 Nafs Asp (EX) 1:-

3 Skizzik 1:-

Nantuko Calmer (EX) 1:-

Rampant Growth (EX) 1:-

2 Hate Weaver (EX) 1:-

Ghostly Wings 1:-

5 Vigilant Drake (EX) 2:-

11 Capashen Unicorn (EX) 1:-

15 Phyrexian Battleflies (EX) 1:-

Fact or Fiction 1:-

16 Kavu Scout (EX) 1:-

2 Angelic Wall 1:-

4 Angelic Wall 1:-

2 Ostracize (EX) 2:-

9 Faerie Squadron (EX) 1:-

Off Balance (EX) 2:-

6 Viashino Bey (EX) 2:-

14 Urborg Skeleton (EX) 1:-


BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!