Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 656 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
RETURN TO RAVNICA Event deck: Wrack and Rage och... Prereleaseönskningar! ...
en liten (stor) pre-releaserapport
Senast läst: 08:57:53, 21/4 -24. Läst 5270 gånger.
partysmurphen
JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Linköping
@svm s. 19/2 -03

175 rubriker
7354 svar

en liten (stor) pre-releaserapport 02:34:19, 30/9 -12  
Plats: Peking
Förutsättningar: Krumelurer, obegripiska, nya kort och the way of the Chinese
Wishlist: Engelskspråkiga motståndare, fair game och Azorius
Varning: För wall of text nedan.


"Fair game" kanske behöver förtydligas. Sen jag kom till Peking i maj har jag spelat en hel del magic här. Och under de 15 år jag spelat detta underbara spel har jag aldrig kännt mig så utsatt för fusk som jag gör här. De fuskar verkligen hela tiden! Självklart alltid under flagg "honest mistake", "didn't know that". Och det anses tydligen ok, även domare låter det ske.

Fishing for information är helt klart vanligast; Först vill min motståndare ju veta om jag tänkte göra något farligt.

Exempel:
På draften i fredags mötte jag en kille som a) spelade osleavat med slitna basicländer b) försöker spela Mwonwuli Beast Tracker med en forest och två mountains i spel c) Gör en attack där det är dåligt för mig att blocka. När jag inte blockar inser han att det är dåligt för honom. Regret phase. Jag vinner dock. Men efter rundan är slut så blir det om-match: Det har rapporterats in fel från runda 1, så runda två ogiltigförklaras. Killen ovan spelar inte den ronden.

Hade det varit ett isolerat fall så är det ju en sak. Men lätt mer än hälften av alla matcher jag spelat i kina har involverat någon form av försök till otillbörlig fördel. Några exempel till innan vi återvänder till prelle-rapporten.

GPT. Standard. Jag spelar ett flip replacement card. Min motståndare förklrarar energiskt att jag före matchen måste visa upp alla mina flipkort som ligger bland sideboard och tokens. Nej det måste jag inte. Jo, jo så är det! Tillkallar domare som är lvl 2. Han skrattar lite, säger nej nej på kinesiska och då heter det istället "trodde det var så". Don't try this at home kids!

Samma turnering som ovan. Min mostståndare mullar, drar inga länder och dör. Game 2. Motståndaren mullar. Mullar igen, och deklararar under tiden han blandar för tredje gången den duellen att jag börjar. Nopes. "But I didn't say anything!"

Jag kanske är paranoid. Men varje gång är de säkra på sin sak, och varje gång så köper de rulings och rättningar rätt fort. Lite "I know, but do you know?" Som killen som droppade Bloodthrone Vampire när jag hade en sån fin Switcheroo-plan. 5 mana destroy any creature är ändå rätt bra. "If I sacrifice, will I still get yours?" No. "But there is still one target so it will not be countered". Man behöver inte precis stånga sig blodig för att reglerna kring exchange ska godtas.

Ok, enough. Kan ranta fusk-storys i evigheter. Nu är det prelle. Och jag har läst på! Mycket Centaurer, mycket björnar och mycket med 1 i toughness. Giant Spider stoppar typ allt som flyger som inte är rare. Och det är bara Azourious som flyger.

Det är ca 100 pers registrerade. Efter mycket strul är det dags för seatings. "Sätt er någonstans". Ok, hittar tillslut ett minimalistiskt bord där det finns en plats över. Gäller att veta vad som gäller tydligen. Announcements. På kinesiska. Vi har redan dragit lott om vilken guild vi ska få. Jag har Azorius. Härligt! Announcements försöker översättas till engelska. Write down cards, switch. Vafan, ska någon annan få Azourius och jag något annat skräp? Ojuste. Eller menar dem att vi ska registrera, låta tjejen mittemot kontrollera och sedan få tillbaks? De förstår mig lika sämst som jag förstår dem. "Eh, have you ever played sealed deck before?" Jo, det har väl hänt ett par gånger.

Det framgår snart att det är deck registration, deck swap med någon med samma guild och sen kör vi. Sen heter det "no registration, you keep the card". Sweet. Så då delas det ut registration sheets. På kinesiska givetvis. Ändå keep, och regga med card number är rätt ok så länge det inte är mirrodin block och röda kort.

Min guildbooster känns iskall och jag känner mig lurad. Judges Familiar, Seller of Song Birds, Fencing Ace, Search Warrant, Vassal Soul, Tower Drake, Fall of the Gavel. Fanns nog några mer spelabara kort som 0/4 millväggen också men i princip var det 8-10 skräpkort. Martial Law var ju nice iofs. Kollar vad jag har för options. 4 helgröna kort, typ tre golgari och en handfull totalt crappiga svarta kort. Så var de bara tre färger. Nämnde jag att av mina 4 guildgates var två två golgari, liksom min enda manasten.

Mina rares är följande:
Archon of the Triumvirate (duh!)
Martial Law
Niv-Mizzet, Draco-genious
Firemind's Foresight
Cryptborn Horror
Trostani, Selesnia's Voice
Wayfaring Temple

Jag vill så gärna kunna spela Nivve, men det går bara inte. Tjejen mittemot fick också azorius. Och Trostani. och en extra Archon of the triumvirate. Samt Selesnias guildkort, landet. Hon spelar Selesnia med splash för 2 Archon, en Hussar Patrol och en Lyev Skyknight. Hennes fix är en Gatecreeper Wine och en izzet gate. Så hon tycker 4 islands verkar lagom. Nämnde jag att hon hade Grove of the Guardian också? Hennes lek såg rätt bra ut, men den manabasen verkar helt vettlös.

Min Azorius visar sig rätt bra ändå. 10 flyers, 6 blockers inkl 2 studsare, 2 Paralysing Grasp, avengening arrow, Martial Law och en instant studs. "Tappa hela ditt lag" åkte nästan alltid ut till förmån för Cancel, och dispel var också rätt bra i det här metat.

Game referat, eller "Så här bra kan man också rippa".

Möter en Selesnia. Han har mängder med populate, inkl. Growing Ranks. Den gör väl inte så mycket förrän man har tokens, och det hade han desto mindre. Ranks med 2/3 flyer på bordet. Jag har en 1/3 fly. Kan droppa två millväggar, eller en vägg och ha mana till studs. Men det kommer jag ju vilja ha en stund, bättre att nästa runda spela 3-drop och ha två mana uppe. Har han Eyes in the Skies så hjälper inte studs ändå. Två väggar it is. Han droppar Knightly Valor och jag måste studsa tokenen i nästa runda för att det inte ska bli helt tokigt. Ett par rundor senare kommer Armada Wurm. Jag har vid det här laget 1/3 fly, 2/3 fly, 2/2 fly som håller hans 4/5 fly vigilance borta. Ny runda, ny wurm, anfall. Blockar ihjäl tokenen. ar 5, Avengening Arrow i den riktiga Wurmen. Då är det ju bara en token kvar. Har två studs kvar i leken. Har dragit min tredje mill-vägg och motståndaren har 20 kort kvar i libban. Jag drar ingen studs. Han drar eyes in the skies. Millar ner ytterligare 4 kort så jag sett nästan hela hans lek innan jag scoopar för de 4 wurms som komma skall.

Annan match. Rakdos med blå splash. För Hypersonic Dragon. 4 i mig. Sen håller Martial Law den borta resten av partiet. In kommer Carnival Hellsteed hopplandes. Jag ligger på 11 så den chumpas av min 1/4 Man-o-War. Sen håller min Archon den och något annat farligt stånget. In kommer Chaos Imps. Va fan, det här är inte sant! Hur kan man få så klockrena pooler? Hans jättebebisar gör doch ingen mer skada och mina två bästa kort får skina matchen igenom.


Vi är ca 100 men det är bara 6 ronder. Vinna eller försvinna. Möter herr obesegrad i sista. Jobbigt. Han lirar Golgari, har massa bra starka beaters och mängder med removal. Han spelar även som en påse bajs. Chumpblock hit, aktivera guildmages intimidate efter block och när han väl lärt sig det så låter han mig ändå chumpa istället för att forca in skada. Vinner lätt 2-0 och undrar hur bra flyt han måste ha haft för att gå obesegrad. Kollade igenom hans lek och den kan mycket väl supporta headless all forward strategi, men 10 dueller känns ju rätt mycket ändå.

Förutom att första rundan slutar i 1-1 vid time, så förlorar jag inte en poäng till. Inför sista var det en obesegrad på 15 och tre på 13. Samt oändligt många 12:or. Så jag kom antingen 1:a eller 2:a.

Dags för top 8 draft. På kinesiska, givetvis. Och efterssom det är pre-release så ska vi calla den. På kinesiska. Vilken tur att man hunnit lära sig alla korten utantill. Jag frågar om den som har bäst resultat i swissen börjar eller om man slår tärning. "Slå tärning, det är ju bara regular". Jo jo, låt oss ha en timad draft med helt nya kort med obegripliga krumelurer och med instruktioner på obegripiska. Nämnde jag att "lägg ner korten" och "ta upp korten" låter precis likadant?

Det går rätt bra ändå. Öppnar Azouruis Charma, något mer bra samt nya Phyrexian Arena. Såg mest framgångar med Azorius och Selsesnia, minst med Rakdos. Men dra kort måste ju vara insane. Så den tar vi. Sen blir jag matad. 3/3 haste för tre som 2- och 5-pick? Ja tack! Savage Surge wheelar och pickas som typ 10- pick etc. Typ pick 3 eller 4 står mellan 2/1 swampwalk, Golgari Gate eller 3/3 Trample. På utrikiska: "Draft!". Gate it is.

Pickar senare en Ogre Jailbreaker och har redan en Gatecreeper Wine. Min lek har i slutändan 2 jailbreakers, 3 gates varav en Rakdos och två Wine. Under hela draften är det väl egentligen bara ett kort jag inte riktigt vet vad det var. Har för mig det var rött, hade en bild på en goblin och såg ut att ha overload. Kollade igenom bildspoilern nu och det enda i närheten jag hittar är vandalblast. Tror inte jag missade något iaf.

Long story short. Min lek är överkloggad med 4-drops, jag har tre Giant Spiders oct ett spindel-troll så flyers bör jag kunna hantera. Mina 3/3 haste och 4/4 gatelovers skiner mest.

Prisstrukturen är som följer:
1: 36 boosters
2: 15 boosters
3-4: 10 boosters
5-8: 5 boosters

Efter att ha vunnit den första inser jag att min lek kan vara rätt så explosiv och jag har ganska mycket bra svar. Tänker "nu djälvar ska de få för called chip-chop draft calling och vinna det här".

Kör över motståndare två också. Final!
Det visar sig att de boostrarna vi draftat för är del i prispotten. Så 12 eller 33. Jag erbjuder split, vi räknar och ser att det är udda. "Play for the last one?" Vi spelar om ett draftkit istället. Jag ligger rätt bra till i avgörande med Grave Betrayal redoa att gå in på ett kloggat bord och ta över matchen. Blustersquall tycker att vi avslutar matchen där istället och det blir bara andra plats.

Bästa prellen ever! Ny chans idag.

 
“The one who dies with the most toys is still dead.” —Geth, keeper of the Vault

CrowZoneMan
MEDLEM
@svm s. 27/9 -03

130 rubriker
5990 svar

1. fin rapport, och jag vill mer ... 02:43:16, 30/9 -12  
fin rapport, och jag vill mer än gärna höra mer ranter om fusk och liknande ^^ de tröttnar man ju inte på :)
 
Hänger på Tv-Spels bordet, Dota bordet och såklart Diablo III bordet :)

"The wife sends her programmer husband to buy butter, and if there are eggs, bring ten."
"The programmer comes back with ten butters."
"- There were eggs."

"Jag spelar Crystal Mancer"
partysmurphen
JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Linköping
@svm s. 19/2 -03

175 rubriker
7354 svar

2. [deck]116900[/deck]... 03:26:06, 30/9 -12  
RtR Prelle 1

Booster Draft / Casual

Av: partysmurphen
03:22, 30/9 -12

partysmurphen kommenterar:
Började med en draw på tid och gick sedan 5-0-1 med denna.

Kort i brädan av intresse:

Kontringar
Cancel. Borde varit main istället för Bluster squall.
Dispel. Väldigt stark i formatet, troligen mainbar.

Annat mainbart:
inaction injunction.
Steeler of secrets. Brädade in mot en annan azorius som var rätt långsam. Drog mig tre kort och tradede sen med en Tower Drake.

Gubbar:
Street Sweeper. Sämre än bazaar krovod mot aggro.
Selesnya centry. Lagom kropp till lagom pris mot centaurhorden.
Aquus steed. Funderade på att maina dessa under lekkonstruktionen för att ta hand om t ex Giant Spider eller annat jobbigt. Kisskort som är för långsamt dock.

Kort main som oftast åkte ut:
Blustersquall
2 vassal soul

Om jag byggde om leken nu skulle dessa tre ut mot Cancel, inaction injunction samt någon av Dispel, Street sweeper, stealer of secrets eller Selesnia sentry. Ttoligtvis Dispel.


Kategori: Casual
Format: Booster DraftStorlek: 40 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
149:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]116900[/lek]
Köp leken! Proxa leken!

 
“The one who dies with the most toys is still dead.” —Geth, keeper of the Vault
prinsallan
HEDERSMEDLEM
Jönköping
@svm s. 16/2 -06

451 rubriker
6628 svar

3. Bra jobbat smurfen!... 07:46:03, 30/9 -12  
Bra jobbat smurfen!
 
House of Magic AB - behöver du köpa singles? - vi har antagligen det du letar efter.
Har vi inte det kan vi alltid ta hem det!
--------------------------
Pepparkakor a' la Ave Ventura - artikel
Nediamara
MEDLEM
Solna
@svm s. 28/6 -11

199 rubriker
2157 svar

4. Riktigt kul läsning! Konstigt ... 08:09:30, 30/9 -12  
Riktigt kul läsning! Konstigt och synd att det är så mycket fusk där borta.
 
“For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.”

- Ralph Waldo Emerson
snyggejygge
MEDLEM
Trelleborg
@svm s. 24/9 -02

30 rubriker
1181 svar

5. Indeed, jag gillade faktist de... 09:08:11, 30/9 -12  
CrowZoneMan skrev 02:43, 30/9 -12 fin rapport, och jag vill mer än gärna höra mer ranter om fusk och liknande ^^ de tröttnar man ju inte på :)

Indeed, jag gillade faktist den delen bäst =)
 
'You know the world has gone mad when the best rapper is a white guy, the best golfer is black, and Germany doesn't want to go to war.'
214
MEDLEM
@svm s. 18/10 -11

330 rubriker
8356 svar

6. Kul läsning. Jag håller med om... 10:17:03, 30/9 -12  
Kul läsning. Jag håller med om att det roligaste var att läsa om deras fusk:)
 
jag Köper och Byter kort
TheCrow
MEDLEM
Kumla
@svm s. 26/8 -04

286 rubriker
2130 svar

7. Fasiken vad göttigt. Bra skriv... 10:23:55, 30/9 -12  
Fasiken vad göttigt. Bra skrivet och lycka till på nästa!
In med lite bilder bara så har du ju en artikel istället

 
Abashed the devil stood and felt how aweful goodness is.
Uppdaterad: 10:24:27, 30/9 -12
meanberry
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 20/8 -08

161 rubriker
3246 svar

8. Spelade på Wizardgames igår oc... 10:25:34, 30/9 -12  
Spelade på Wizardgames igår och JÄVLAR vad folk fuskade. Aldrig varit med om maken. kompisar som gav information, atacker som togs tillbaka efter declare block. glömda eot activationer som gjordes i upkeep men räknades som eot.
 
- JUUDGE!!
Kan jag svara med att bolta ihjäl min motståndare när han lagt scoop på stacken?

6.2
test2
MEDLEM
Märsta
@svm s. 24/7 -10

17 rubriker
170 svar

9. glömda Eot är inte så lätt för... 12:03:04, 30/9 -12  
meanberry skrev 10:25, 30/9 -12 Spelade på Wizardgames igår och JÄVLAR vad folk fuskade. Aldrig varit med om maken. kompisar som gav information, atacker som togs tillbaka efter declare block. glömda eot activationer som gjordes i upkeep men räknades som eot.

glömda Eot är inte så lätt för nya spelare så jag brukar vara snäll med dom men hur fan kommer man undan med att ta tillbacka en attack efter att något mer har hänt?

jag har ifs gjort det en gång men då hade min motståndare en tappad creature som had attackerat med vigilance som han ville blocka med jag tror vi båda bara missat det så vi tappade upp gubben och jag fick ta tillbacka min attack enligt övenskomelse.


någon judge som har insight på hur det skulle ha fungerat i det scenariot?

Uppdaterad: 12:10:49, 30/9 -12
meanberry
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 20/8 -08

161 rubriker
3246 svar

10. Det var ju mer försök till fus... 12:46:39, 30/9 -12  
test2 skrev 12:03, 30/9 -12
meanberry skrev 10:25, 30/9 -12 Spelade på Wizardgames igår och JÄVLAR vad folk fuskade. Aldrig varit med om maken. kompisar som gav information, atacker som togs tillbaka efter declare block. glömda eot activationer som gjordes i upkeep men räknades som eot.

glömda Eot är inte så lätt för nya spelare så jag brukar vara snäll med dom men hur fan kommer man undan med att ta tillbacka en attack efter att något mer har hänt?

jag har ifs gjort det en gång men då hade min motståndare en tappad creature som had attackerat med vigilance som han ville blocka med jag tror vi båda bara missat det så vi tappade upp gubben och jag fick ta tillbacka min attack enligt övenskomelse.


någon judge som har insight på hur det skulle ha fungerat i det scenariot?

Det var ju mer försök till fusk än att dom tilläts göra de. Sen var jag väll för snäll många gånger. Men det berode mest på att min lek va dum i huvudet och att jag oftast vann när jag mötte nya spelare och då har man ingen lust att powergamea.
 
- JUUDGE!!
Kan jag svara med att bolta ihjäl min motståndare när han lagt scoop på stacken?

6.2
test2
MEDLEM
Märsta
@svm s. 24/7 -10

17 rubriker
170 svar

11. Vet vad du menar man känner si... 12:49:42, 30/9 -12  
meanberry skrev 12:46, 30/9 -12
test2 skrev 12:03, 30/9 -12
meanberry skrev 10:25, 30/9 -12 Spelade på Wizardgames igår och JÄVLAR vad folk fuskade. Aldrig varit med om maken. kompisar som gav information, atacker som togs tillbaka efter declare block. glömda eot activationer som gjordes i upkeep men räknades som eot.

glömda Eot är inte så lätt för nya spelare så jag brukar vara snäll med dom men hur fan kommer man undan med att ta tillbacka en attack efter att något mer har hänt?

jag har ifs gjort det en gång men då hade min motståndare en tappad creature som had attackerat med vigilance som han ville blocka med jag tror vi båda bara missat det så vi tappade upp gubben och jag fick ta tillbacka min attack enligt övenskomelse.


någon judge som har insight på hur det skulle ha fungerat i det scenariot?

Det var ju mer försök till fusk än att dom tilläts göra de. Sen var jag väll för snäll många gånger. Men det berode mest på att min lek va dum i huvudet och att jag oftast vann när jag mötte nya spelare och då har man ingen lust att powergamea.

Vet vad du menar man känner sig nästa elak när man följer reglerna mot riktigt dåliga spelare >.<
Xtra
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 26/2 -09

25 rubriker
421 svar

12. Kul rapport. Snabbt producerad... 13:12:57, 30/9 -12  
Kul rapport. Snabbt producerad också, kunde mycket väl vara en artikel så att fler läser den!

Intressant att det var så mycket tveksamheter med de lokalas spelande. Fick du någon uppfattning om ifall det mest var mot dig som de passade på, eller om det var så överlag? Undrar om det kanske är en kulturell skillnad i synen på regler och varför man ska följa dem. Eller vad som är mer ok mot främlingar. (Det här är ju bara ren spekulation, men det är ju inte så svårt att tänka sig att man har en annan syn på och tilltro till regler om man är uppvuxen i en diktatur. Jag har aldrig varit i kina, så jag har ingen aning).
berlin
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 26/10 -09

44 rubriker
529 svar

13. Kul läsning. Hade varit roligt... 14:13:08, 30/9 -12  
Kul läsning. Hade varit roligt med lite bilder också! :)
meanberry
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 20/8 -08

161 rubriker
3246 svar

14. Tror de har att göra med att o... 14:17:34, 30/9 -12  
Xtra skrev 13:12, 30/9 -12 Kul rapport. Snabbt producerad också, kunde mycket väl vara en artikel så att fler läser den!

Intressant att det var så mycket tveksamheter med de lokalas spelande. Fick du någon uppfattning om ifall det mest var mot dig som de passade på, eller om det var så överlag? Undrar om det kanske är en kulturell skillnad i synen på regler och varför man ska följa dem. Eller vad som är mer ok mot främlingar. (Det här är ju bara ren spekulation, men det är ju inte så svårt att tänka sig att man har en annan syn på och tilltro till regler om man är uppvuxen i en diktatur. Jag har aldrig varit i kina, så jag har ingen aning).

Tror de har att göra med att olika butiker har olika jargong . Har vart på pre-release turneringar där för står och byter kort mellan sina lekar helt öppet.
 
- JUUDGE!!
Kan jag svara med att bolta ihjäl min motståndare när han lagt scoop på stacken?

6.2
Fizkas
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 26/9 -09

118 rubriker
2465 svar

15. Först tanken en bit in i texte... 14:30:26, 30/9 -12  
Först tanken en bit in i texten var; Fuskar de verkligen sådär mycket i Norrköping ;)
ottifant
HEDERSMEDLEM
Brandstorp
@svm s. 7/10 -02

91 rubriker
1239 svar

16. lol @ Fizkas... 15:04:08, 30/9 -12  
lol @ Fizkas
partysmurphen
JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Linköping
@svm s. 19/2 -03

175 rubriker
7354 svar

17. Funderade på artikel, men det ... 18:58:40, 30/9 -12  
Funderade på artikel, men det skulle ju inte ha samma nyhetsvärde. Och det blir för mycket korrande hit och dit.

Vi var hela 101 st på den turneringen. Så jag besegrade 99 men inte nr 100.

Idag var det färre. Börjar med två draw pga tidsbrist. Jag spelar Golgari med fokus på tempo då jag har 4 Giant Growth. Någon rare golgarihybridsnubbe för en mana hamnade i brädan efter att jag hade läst fel på hans svarta ability; Trodde den bara tog sorcerys och det är ju mest instants i det här formatet. Förlorar mot Rakdos av alla guilds, och drawar sista rundan på time igen. Nämnde jag att man sänkt rundtiden till 45 minuter? Går 3-1-3 vilket är sjukt bittert. Vi sitter i olika områden så man kan inte heller ropa på domaren för slow play på de stackars nybörjarna.


Vad gäller frågan om de är så rent allmänt:
JA, i precis allt. Även icke-magic. Framförallt i trafiken gäller det att bryta mot så många regler som möjligt, helst sätta några liv på spel. Allt för att komma fram lite fortare själv. Att man stoppar andra spelar mindre roll. Att dussinet andra påverkar en själv negativit på precis samma sätt verkar de inte begripit heller.

Men för att ta det mer åt magicspelandet: Ja, de fuskar bland sig själva också, och de tycker det är ok. Bribing är något som de helt öppet föreslår. Och alla försöker få en att droppa så att de kanske kan ta sig in i top 8. "You have no chance. I would never lie". Det är till och med sant; De har ju kollat runt efter rundan startat ochs sett att den andre killen minsann scopade till sin motståndare.


 
“The one who dies with the most toys is still dead.” —Geth, keeper of the Vault



BYT BORD TILL


 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!