Magic the Gathering
Magic the Gathering33328 medlemmar 714 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
FöRENINGEN SVENSKAMAGIC Betala till bankkonto via Bank... Starta ett SvenskaMagic-lag ...
Medlemskontrollen - Frågor och Svar (Kolla här först!)
Senast läst: 22:59:52, 16/1 -22. Läst 7832 gånger.
Hoogard
MEDLEM
Mölndal
@svm s. 9/9 -02

682 rubriker
15449 svar

Medlemskontrollen - Frågor och Svar (Kolla här först!) 18:43:44, 11/6 -12  
Har du frågor om Föreningen SvenskaMagic, någon av våra avdelningar (Junior/Senior/Linköping), betalning av medlemsavgift, medlemskontrollen, och/eller när du får tillgång till Torget? Då är detta tråden för dig.

Vi har här listat de allra vanligaste frågorna. Finns din fråga inte med? Då går det bra att ställa den här.


FAQ

Vad är Föreningen SvenskaMagic?
Föreningen SvenskaMagic är en sammanslutning av ett antal föreningar/avdelningar som vistas här på sidan. Varje förening/avdelning är en demokratisk organisation som verkar för att främja magicspelandet i Sverige.


Varför kostar det pengar att gå med?
Alla organisationer behöver intäkter och medlemsavgifter är det enklaste och bästa sättet att få in pengar på. Pengarna används till bedriva vår verksamhet. Det kan vara turneringar på konvent, producera podcasts och livestream-sändningar mm. Genom vårt samarbete med SvM Community AB (som driver den här sidan) leder din avgift också till att vi kan hålla bra kvalitet på servrar och annan utrustning som krävs för att svenskamagic.com ska kunna hålla hög kvalitet. Är du intresserad av att veta mer vad Föreningen SvenskaMagic och dess avdelningar sysslar med? Klicka dig då in på "Föreningen" i menyn till vänster.


Varför kommer jag inte åt Torget om jag inte är medlem?
Vi vill att Torget ska vara en säker plats att handla och byta på. Tyvärr medför all internethandel risk för bedragare. Genom att ha som krav att vara medlem i en av våra föreningar kan vi garantera en högre säkerhet genom att vi genomför medlemskontroller av att alla våra medlemmar är personer som finns på riktigt, och att deras adressuppgifter är korrekta osv.


Finns det något annat sätt att komma åt Torget?
För den som verkligen inte vill vara medlem i en av våra föreningar kan man betala 100 kr direkt till SvM HB för att låsa upp torget. Notera att detta alltså är ett dyrare alternativ och att du inte bidrar till vår övriga verksamhet.


Vad innebär medlemskontrollen?
Medlemskontrollen innebär att vi kontrollerar att det existerar en person med ditt namn och personnummer. Vi kontrollerar även att din angivna adress finns på riktigt. Kontrollen sker manuellt av person som ägnar sig åt detta på ideell basis. Har du kritik eller åsikter, så kom med dem i sansad ton


Hur lång tid tar medlemskontrollen?
Tiden för kontrollen beror på två faktorer, dels på hur många som ansöker samtidigt, dels hur många kontrollanter som jobbar just då. Detta gör att det alltid tar tid just efter nyår, då alla måste förnya sitt medlemskap, samt även vid andra perioder då bemanningen är låg. Upp till en vecka är normal väntetid.


Kan jag snabba på processen?
Det finns flera sätt att snabbare få tillgång till torget:
  • Betala medlemsavgiften med Swish
  • Använd en redan godkänd adress
  • Kontrollera att dina uppgifter är korrekta (VIKTIGT)!

Tänk på att kontrollera din uppgifter en extra gång! Ett vanligt problem är att du via autofill fått med ditt namn i C/O - adressraden. Vid minsta fel kommer vi neka din ansökan och du får då göra om processen.

När allt är godkänt får du ett internmail om det och behöver då logga ut och logga in igen, för att allt ska bli klart!


Hur betalar jag?
I dagsläget accepterar vi betalning på fyra sätt:
  • Swish
  • Krediter
  • Bankkonto
  • IRL (enbart vid events)

Notera dock att det är gratis att vara medlem fram till och med det år du fyller 19. Du börjar först betala det år du fyller 20.

Krediter kan du köpa i SvMs bank. Betalar du med Krediter registreras detta automatiskt, och du slipper den väntetid som är förknippad med bankbetalning. Vi låser också provisoriskt upp torget för dig tills vi kontrollerat dina uppgifter.

Betalar du istället till vårt bankkonto eller med Swish tar detta längre tid då det måste kontrolleras manuellt. Vi låser heller inte upp Torget förrän din adress är helt godkänd. För mer information, samt svar på frågor om just bankbetalningar så titta in i den här tråden. Undrar du mer om att betala med Swish så kan du klicka här.

På våra events kan du också betala kontant. Om du av diverse anledningar inte kan införskaffa Krediter, eller göra en bankbetalning, men har kontanter så kan du överväga möjligheten att köpa av en kompis som har Krediter. Om detta inte funkar kan du internposta Discus så kan vi lösa det på något annat sätt.

Edit: Uppdaterad 2021-01-01 av Discus
 
Vill du engagera dig i SvM? Hjälp oss sprida SvenskaMagic över landet:

Uppdaterad: 10:38:04, 1/1 -21

Discus

Simic
HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
@svm s. 5/3 -04

676 rubriker
9149 svar

1. Uppdaterade lite, då vi numera... 10:40:34, 1/1 -21  
Uppdaterade lite, då vi numera prioriterar Swish som betalmetod
 
Stay away from negative people, they have a problem for every solution!
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!