Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 665 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Proliferate fråga..... Chandra Ablaze -7 och Dragonst ...
Sylvan Library och Life from the Loam
Senast läst: 17:13:42, 31/3 -24. Läst 1023 gånger.
latsblaster

Rakdos
HEDERSMEDLEM
@svm s. 17/7 -09

551 rubriker
9163 svar

Sylvan Library och Life from the Loam 14:31:15, 23/7 -11  
Jga har läst trådarna som finns kring dredge och Sylvan Library. Det verkar som att det inte går att behålla något kort på handen utan att betala 4 liv om man har använt dredge en gång. Är det så att man aldrig bara kan dra ett kort (på riktigt) under draw step utan att betala liv om man har använt replacement-effekt på extra korten?

Jag trodde att man kunde dra två kort med Sylvan Library, lägga tillbaka 1 och använda dredge/Life from the Loam i samma drawstep, utan att betala 4 liv. Fel alltså?

Och om man använder Abundance och vill ha tre kort på handen utan att betala liv, så måste man använda Abundance's replacementeffekt på alla tre korten?

Om man vill använda Words of Wilding med Sylvan Library måste man betala mana för alla 3 korten eller också betala liv för att få behålla korten man drar till handen? Man kan inte dra ett kort och använda replacementeffekten på de två andra utan att behöva lägga tillbaka ett kort till biblioteket?
 
Jag köper, byter och säljer kort! Jag har en del Return to Ravnica-block, Magic 2015, Khans of Tarkir och Morningtide men också en del annat.

Xior
JUDGE L3
Täby
@svm s. 16/11 -06

47 rubriker
1026 svar

1. För två kort som du faktiskt d... 00:09:00, 30/7 -11  
För två kort som du faktiskt drar väljer du att antingen betala 4 liv eller lägga tillbaka det. Om ett kortdrag ersätts av något annat kommer du inte tvingas betala liv för det kortet.

Om du väljer att använda Sylvan Librarys effekt, men ersätter båda kortdragen (dvs drar totalt ett kort i draw step), kommer resten av effekten fortfarande hända - du måste välja två kort dragna denna tur (eller ett, om du bara drog ett), och för det/dem betala liv eller lägga tillbaka. Vill man använda Sylvan Librarys effekt, men slippa betala liv eller lägga tillbaka kort, måste man på något sätt se till att inte dra några kort alls, till exempel med Words of Wilding eller Abundance.

Grunden är att om man använder Sylvan Library måste man följa hela instruktionen, och den refererar till "cards drawn this turn", inte specifikt till de kort man drar som en del av den effekten. Du kan inte använda effekten, dra kort till handen och slippa betala liv.
 
608.2c: RTFC

Intresserad av att bli domare? Kontakta mig gärna med frågor!
BYT BORD TILL


 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!