Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 679 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
EXTENDED Blå/Vit kontroll tips?... Tips till vit lifegain/battle ...
Förslag/disskussion runt naya-lek
Senast läst: 11:48:22, 22/4 -24. Läst 2531 gånger.
wildfyre
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 13/2 -11

1 rubriker
2 svar

Förslag/disskussion runt naya-lek 12:27:51, 17/5 -11  
Så, jag har under senaste månadet småmixat med en naya-lek i extendedformat, och skulle uppskatta lite support och ideer runt den. Som man kan se i listan nedan så är det en rätt rak lek: mana acceleration, creatures och inte sådär överdrivet mycket kontroll - jag skulle mycket uppskatta hjälp att slimma, stabilisera och förbättra den för varierat spel.

Som det märks är jag ingen erfarnare deckbuilder, och jag har inte heller någon större erfarenhet av turneringsspel, men allmänna tips uppskattas.

_Decklist_

Creatures:
Bull Cerodon x1
Cavern Thoctar x1
Chancellor of the Tangle x1
Druid of the Anima x2
Elesh Norn, Grand Cenobite x1
Elvish Piper x2
Mayael the Anima x2
Meglonoth x3
Rakeclaw Gargantuan x2
Realm Razer x1
Spearbreaker Behemoth x1
Vagrant Plowbeasts x1

Planeswalkers:
Karn Liberated x1

Artifacts:
Caged Sun x1

Spells:
Beastmaster Ascension x1
Cultivate x3
Disaster Radius x1
Green Sun's Zenith x2
Mayael's Aria x2
Naturalize x1
Naya Charm x4
Relic Crush x1
Titanic Ultimatum x2
Trace of Abundance x4
Quest for the Gemblades x1
Where Ancients Tread x1

Lands:
Jungle Shrine x4
Naya Panorama x2
Razorverge Thicket x1
Copperline Gorge x1
Forest x9
Plains x2
Mountain x4

(obs, jag ska dra in ett par till dubbelländer på ett par forests bekostnad)

Det finns förstås en löst defnierad SB också, med lite kort som Creeping Corrosion, en till Elesh Norn, Grand Cenobite, en Batterskull två Red Sun's Zenith, två Surgical Exstraction och så vidare, men jag är rätt flex på den.

Ett kort som jag skulle vilja implementera, troligen på bekostnad av Quest for the Gemblades och Beastmaster Ascension är Quest for Renewal. Gemblades funkar bra i leken this far, då jag kan ticka liv från Mayael's Aria ett antal rundor tidigare, men Beastmaster Ascension inträffar sällan pga det höga antalet counters som krävs.

Tankar, tips?

Uppdaterad: 12:32:05, 17/5 -11

allot
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 29/10 -10

42 rubriker
463 svar

1. Hej Oc välkommen till svm. F... 12:46:29, 17/5 -11  
Hej Oc välkommen till svm.
Först tror jag det blir lättare för dig att göra leken i leklådan. Gryn leklådan i menyn och sen trycker du på ny lek i övre högra hörnet. Nu kan du göra leken. Guld usla den kolla manakurvan osv. Dessutom kan du sedan länka listan till forumet så kommer den upp automatiskt. Detta görs igenom att varje lek har en kod som du finner när du väl skapat din lek. Det du sen gör är att skriva (lek)2748572(/lek) i din forumpost. Men byter ut ( mot [ och där siffrorna är skriver du in din leks egna kod.

Och nu till din lek :)
FöR det första tycker jag du ska minska den slumpmässiga faktorn i leken. Detta gör du igenom att spela många (4) av bra kort och färre få kort. Tänk så här: jag vill dra detta kortet minst 1gång nästan varje match 4
Jag vill dra den lagom mycket 1 Max 2 per Match. jag vill dra kortet ibland: 2 jag vill dra kortet sällan och sent i spelet (1)

Sen vill jag veta lite mer om hur du vill ha leken innan jag lägger mig i för mkt :P som är det en budgetlek? Vill du spela turneringar med den? Större eller mindre sådana?
Annars har jag några tidiga förslag
Birds of Paradise
Vengevine
Explore


Kort som inte känns så bra är relic crush, beastmaster Ascension.
Mina första åsikter :D
Lycka till och ha det så trevligt här på svm


 
Jag och några fler personer håller på att göra nya set och bygga en ny typ. Vill du vara med och beta testa?
Här
wildfyre
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 13/2 -11

1 rubriker
2 svar

2. Hej. Tack för ditt vänliga... 12:57:45, 17/5 -11  
Hej.

Tack för ditt vänliga välkomnande. Jo, leklådan verkar ju som en trevlig sak - får väl flytta över listan dit när jag får tillfälle.

Jag byggde leken för ett par veckor sedan som casual-play lek, och buffade den sedan när NP kom ut. Jag skulle absolut kunna tänka mig att spela mindre turneringar med den, och budget är inte vidkommande just nu.

Att byta ut Druid of the Anima mot Birds of Paradise känns rätt naurligt ja, och Explore är klart tilltalande. En av anledningarna till varför jag har en sådan spridning framför allt bland creatures är att med två gsz (funderar på att plocka in en till) kan dra fram lite vad än förmåga jag behöver för tillfället, såsom first strike eller indestructable. Jag kan ifs se en överlappning mellan Spearbreaker Behemoth och Vagrant Plowbeasts .
Zigma85
MEDLEM
Bandhagen
@svm s. 18/10 -05

62 rubriker
734 svar

3. lite tips på kort om temat e N... 13:54:44, 17/5 -11  
lite tips på kort om temat e Naya: Woolly Thoctar, Wild Nacatl, Lush Growth, Cliffrunner Behemoth, Qasali Ambusher
 
Diablo III bordet, just nu diskuteras de senaste nyheterna men senare kommer bordet fungera som en knutpunkt för spelare. Är du eller känner du någon som är intresserad, interna mig så kommer en inbjudan, alla är välkomna!
Även välkommen att joina tv-spelsbordet!
wildfyre
MEDLEM
Stockholm
@svm s. 13/2 -11

1 rubriker
2 svar

4. Wolly Thoctar och Wild Nactl i... 14:01:09, 17/5 -11  
Wolly Thoctar och Wild Nactl ingick ursprungligen i leken, men jag rensade ur dem med konceptet att istället fullständigt accelerera mana de första rundorna för att sedan runda, tja, fyra, slänga ned en Meglonoth - eller om man nu fått ut Elvish Piper, varför inte Progenitus.

I och med att jag ska byta ut Druid of the Anima mot Birds of Paradise so skulle jag i och för sig kunna plocka tillbaka Wolly Thoctar, den skulle vara en ganska rolig round2-drop.
mtgtrader
MEDLEM
@svm s. 23/1 -11

4 rubriker
100 svar

5. Se över lekens mana fördelning... 14:46:30, 17/5 -11  
Se över lekens mana fördelning, spelar du tre färger vill du oftast ha en som är klart dominant som din gräna är och singelmana för dina andra färger. Jag är en stor vän av SoM duals men tror att M11 duals fungerar bättre i din lek. Plocka bort dina plains och Mountans + SoM duals och hitta en fördelning för Rootbound Crag och Sunpetal Grove + någa sunk-duals från SoA blocket. Jag tror inte att Naya Panorama är så bra då den tar bort ett land för drag när du behöver rätt så mycket.

Titanic Ultimatum, Disaster Radius, Beastmaster Ascension och likannde kort hjälper inte din lek så mycket. Det blir nog roligare spel om du kastar in något annat, tex Wall of Tanglecord.

Jag ger mer casual tips nu än att få en stabil lek med highcost djur. Söker du något för turnering tror jag att du får ge upp tankar om att spela så dyra kort som du gör.
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!