Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 654 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Sigil Captain + Honor of the P... Dubbel-trubbel ...
Nämna manakälla
Senast läst: 13:03:50, 20/4 -24. Läst 1178 gånger.
Lomaw
MEDLEM
Bromma
@svm s. 18/11 -01

81 rubriker
913 svar

Nämna manakälla 15:34:59, 26/7 -10  
Ursäkta för wall of text.

Min fråga rör följande situation:

Jag kontrollerar en upptappad Island och har en Spell Pierce på min hand. Det är min motståndares första tur och denne börjar med att spela en Mishra's Workshop som följs upp med en Sol Ring med hjälp av landet, jag väljer att inte kontra. Min motståndare tappar sedan sin Sol Ring och proklamerar att denne nu har fyra "mana" i poolen och vill sedan spela en Sphere of Resistance varpå jag väljer att spela min Spell Pierce. Min motståndare väljer att betala två colorless med hjälp av sin Sol Ring varpå jag börjar fundera över situationen.

Vi vintage-spelare är väl medvetna (iaf de flesta) att manan som Mishra's Workshop genererar är rätt unik då den som bekant endast kan användas för att spela kort av typen artifact. Med andra ord kan inte den manan användas för att exempelvis aktivera en Voltaic Key eller som i det ovan beskrivna exemplet användas för att betala två colorless för Spell Pierce.

Det jag vill veta är väl egentligen vad man är skyldig till som spelare att berätta om vad man gör i sitt spel, detta gäller väl egentligen allting men i just detta sammanhang handlar det om vilken mana man använder för vad. Om jag skulle fråga om min motståndare använder manan från sin Mishra's Workshop eller Sol Ring när denne spelar sin Sphere of Resistance får jag ju egentligen aldrig någon chans att använda min Spell Pierce då det blir rätt uppenbart att använda manan från Workshopen.

Men om jag i detta fall skulle ha kallat på en domare och försökt hävda att jag "bör" få kontra då min motståndare inte sade vilken sorts mana han använde, vem får rätt och hur undviker man sådana situationer?

/Lomaw
 
"Ach! Lomaw, scoop! It's the Lhurgoyf!". Selkie-strike är en skitlek.
Uppdaterad: 15:36:28, 26/7 -10

tgd
MEDLEM
@svm s. 21/7 -07

101 rubriker
3680 svar

1. Man ska säga vilken mana man a... 16:41:41, 26/7 -10  
Man ska säga vilken mana man använder på samma sätt som man säger vilket land-drop du använder med Exploration.
Utslaget hade blivit en varning i stax men jag vet inte hur dommaren hade gjort med manan.

EDIT:
När ett dual tappas ska du även säga vilken färg du tar varje gång. Man brukar ta en genväg och inte säga det när det är självklart men är det viktigt ftf så ska du säga det.
 
HERPHURRDERP
Uppdaterad: 16:42:42, 26/7 -10
BYT BORD TILL


 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!