Magic the Gathering
Magic the Gathering34893 medlemmar 668 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
RISE OF THE ELDRAZI Precons?... Prerelease RotE - Lessons lear ...
Min analys på roe
Senast läst: 08:52:59, 21/4 -24. Läst 2859 gånger.
redmaster
MEDLEM
Trelleborg
@svm s. 17/6 -03

89 rubriker
846 svar

Min analys på roe 15:34:55, 17/4 -10  
RoE har väldigt hög powerlevel. Medan de stora Eldrazi gubbarn visar upp sig kan jag inte säga att det är kort som skriker till mig förutom Emrakul, the Aeons Torn. Med skönheter som:

Gideon Jura
Student of Warfare
Kargan Dragonlord
Linvala, Keeper of Silence
Transcendent Master
Wall of Omens
Lone Missionary
Survival Cache
Soul's Attendant
Coralhelm Commander
Renegade Doppelganger
Consume the Meek
Consuming Vapors
Guul Draz Assassin
Forked Bolt
Flame Slash
Devastating Summons
Joraga Treespeaker
Kazandu Tuskcaller
Momentous Fall
Vengevine
Sarkhan the Mad

Medan jag har näst intill inget tvivel att dessa kort kommer att få se spel i de olika formaten har jag gjort en top 10 lista, med så många bra kort är det rätt svårt att ranka dom.
Här är listan:

10. Joraga Treespeaker
Första lvlaren på listan. Den här killen lvlar sig själva, Han är bra redan på lvl1, då han gör 2 mana och han kan hittad av Ranger of Eos.

9. Transcendent Master
Ännu en Lvlar. Den här är den som är den första Figure of Destiny. 3cc drop för WW leken. Kan näst intill inte bli racad efter han är form 2 och typ omöjlig i form 3. Hans lvl upp är bara en färglös mana perfekt om man kör han med Everflowing Chalice.

8 Linvala, Keeper of Silence
Han slår ut alla lvlar, Putrid Leech, Siegegang Commmander och inte minst ALLA mana producerande gubbar! Och hon är utan för lightning bolt range. Flyger o slår för 3.

7 Sarkhan the Mad
Första av de 2 Planeswalkern. Tycker han är den coolaste planeswalkern som har gjorts. Han är ingen jace men han är speciel för han är Svart o Röd. Färger som inte brukar få Kort drag som denna ger. Den är i Jund färger och Bazaar Trader / Abyssal Persecutor färgerna. Broodmate Dragon i leken o denna kan komma rundan efter o göra 8 skada direkt. -2 Abilityn gör tokens och Mindre gubbar till 5/5 fliers. Average mana kost på jund är runt 1.5 till 2 mana dvs average så drar han 3-5 kort i jund.

6 Gideon Jura
Siste av de 2 planeswalkerna. Kommer troliktvist bli det dyraste kortet i setet. Är vit + planeswalker+ passar i UW kontrol = Dyrt kort. Spelar man ut han efter motståndaren har attackerat då är det som att spela en Bloodbraid Elf som alltid hittar Terminate. Att tvinga motståndaren att attackera med hela sitt team mot en tuff planeswalker som Gideon som kommer in med 6 counters o Får 2 counters per aktivering. Som det inte var nock han han attackera som 6/6.

5 Coralhelm Commander
En av många galet bra lvlare. Har känt att merfolk leken i legacy behövt fler 2 mana creatures. Och då passar denna perfekt in där. Merfolk leken har inte för många instants som det är. Om jag lvlar upp han för alla min mana förutom 1 kommer du våga fetcha när jag har Stifle mana uppe? Jedimind tricks är stark i denna lvlaren. I slut ändan blir han en Lord of Atlantis på steroider.

4. Wall of Omens
Vad mer kan en kontroll spelare önska sig? Tålig gubbe som skyddar planeswalkers, Blockar allt i jund och överlever allt förutom Broodmate Dragon och Putrid Leech och den dra ett kort för bara 2 mana. Vill jund spelaren komma igenom måste han remova den. O det gör att väggen är 2 för 1, den kort typen som just nu är dominant i standard.

3. Student of Warfare
2 av 3 Fire of Destiny's i setet. Attackerar för 3 med first strike runda 2. Tänk dig du möter UW kontrol med din WW lek. Jag börjar med student, motståndaren EtB-tapped land. Jag lvlar till 3/3 attackerar. Spelar han Wall of Omen får han inte ut sin Everflowing Chalice. Han hinner göra 6+ skada innan uw får gör något eller så blir dom nerslöade när dom inte får sin Everflowing Chalice. Och han är ett Ranger of Eos target dessutom.

2. Kargan Dragonlord
3e och sista Figure of Destiny. Han är ett stort hot. Bara genom att lvla han fullt ut var runda kan han döda motståndaren själva runda 5 guldfiske dvs. Han är bra early-, mid- och lategame vilket är vad som gör ett kort bra. Som röd finns det redan röd sligh lek som den kan passa in i. Lvlad till evasion är bra när wall of omen kommer vara i metat.

1. Vengevine
Han kommer ha störst inflytande på standard med Bloodbraid Elf och Ranger of Eos. Kommer inte bli av med han så lätt. Naya lär bli en kraft att räkna med. Och ligger det 2 eller fler i graven är det typ kört. Spela Ranger hitta nacatl + Bushwhacker sen spela nacatl + bushwhacker in kommer Vengevine och man gör ett massivt anfall från ingenstans.

Uppdaterad: 16:01:06, 17/4 -10

Blinking
MEDLEM
Fagersta
@svm s. 13/5 -06

191 rubriker
2081 svar

1. Trevlig läsning :)... 15:48:20, 17/4 -10  
Trevlig läsning
Illir
MEDLEM
Täby
@svm s. 10/5 -06

58 rubriker
289 svar

2. Du glömde Lighthouse Chronolog... 16:21:00, 17/4 -10  
Du glömde Lighthouse Chronologist som kommer bli helt vild i EDH
 
Puss
cjva
MEDLEM
Göteborg
@svm s. 27/11 -03

90 rubriker
3289 svar

3. Du analyserar inte RoE i Limit... 20:31:57, 17/4 -10  
Du analyserar inte RoE i Limited så mkt ser jag. I vilket kontext har du klurat? Standard? allmänt? Legacy? vintage?

I övrigt så tycker jag nog din analys mer pekar på att du är läskunning snarare än att den ger något. Skulle du kunna utveckla dina tankar?
 
Några visdomsord i en kränkt värld:

"Det är ditt eget fel, fatta det pundare och även ditt du tjocksmock som för varje dag blir rundare. Ditt fel, Fatta det du stackars kriminelle, ditt eget fel du alkis, du för dumme och du för snälle.Du kan vara hejdlös, invandrad och kvinna eller till och med vit men jag tänker inte sitta här och lyssna på er skit. Så sluta skyll ifrån dig, du har gjort det själv för satan."

Zyklon Boom - Ditt eget fel
redmaster
MEDLEM
Trelleborg
@svm s. 17/6 -03

89 rubriker
846 svar

4. Tittat från ett constructed pl... 01:09:10, 18/4 -10  
Tittat från ett constructed play perspectiv. Är inte så jätte intresserad av limited formaten eller spelar det aktivt, så därför tar jag inte upp det.
vigo
LEGACY-SM VINNARE 2014
@svm s. 7/8 -06

475 rubriker
12757 svar

5. wallen är dock inte 2 för 1 mo... 15:50:51, 6/5 -10  
wallen är dock inte 2 för 1 mot jund den dör på både terminate och bit blast (som förövrigt inte har många andra targets i den matchuppen).

annars trevligt.
 
slowly fading away from the earth,,,

vill ni snacka film skicka ett pm så skickar ja en inbjudan till mitt film bord

[card][/card]
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!