Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 675 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord  
REGELFRåGOR Angående Angel’s Herald... Kitchen Finks och Doubling Sea ...
Ett par regelfrågor...
Senast läst: 03:54:36, 7/4 -24. Läst 1080 gånger.
morfis
MEDLEM
@svm s. 22/10 -09

3 rubriker
1 svar

Ett par regelfrågor... 03:26:20, 2/12 -09  
Efter diskussion, debatt, argumentation, agitation och allmänt världskrig under kvällen så har jag och min spelgrupp kommit fram till att det är bäst att vi reder upp de regelfrågor som under kvällen har lyfts.
Därmed ställer jag frågorna till det allvetande regelforumet...

#1. Hur mycket liv?
Spelare 1 har en valfri en-Kor i spel och en vägg som ger liv. Spelare 2 attackerar spelare 1 med en varelse som har mer i power än väggen har i toughness. Spelare 1 blockerar med valfri en-Kor och skickar skadan till väggen. Hur mycket liv får spelare 1? Alla eller bara upp till väggens toughness?

#2. Vilken varelse dör?
Frågan gäller att spelare 1 har en valfri en-Kor i spel och en vägg som ger liv. Spelare 2 attackerar spelare 1 med en varelse som har deathtouch. Spelare 1 blockerar med valfri en-Kor och skickar skadan till väggen. Vilket kort hamnar i gravhögen? Valfri en-Kor eller väggen?

#3. Vilken spelare börjar?
Vi spelade i lag, 2 vs 2. Ett kort gör så att två av motspelarnas kort sätter igång en effekt hos båda (mot)spelarna, vilken av de två motspelarnas kort händer först?

Vi körde på att de fick välja vilken effekt som skulle hända först.

#4. Target eller inte target?
Spelare 1 sitter med True Believer ute och spelare 2 spelar ut en Kismet, vilket det faktiskt står "target player" på men om det skulle spelas ut en Stasis eller Counterbalance? Fungerar de korten på spelare 1? Eller måste det stå "target"?

savje
MEDLEM
Uppsala
@svm s. 10/5 -09

13 rubriker
95 svar

1. Jag reserverar mig för att jag... 04:47:46, 2/12 -09  
Jag reserverar mig för att jag kan ha fel :)

#1:
Regel 118 känns mest relevant här. Archdemon of Unx försöker ge skadan till Nomads en-Kor (antar med någon aura eller liknaden som ger den flying). Replacement effecten inträffar och skadan går till väggen. Skadan ges till väggen (#118.4a) och väggen triggered ability går på stacken. Väggen dör som en state based effect och sedan resolvar den stackade triggade abilityn och spelaren får 6 mer liv.

Jag förutsätter också att spelaren som kontrollera Archdemon of Unx väljer att ge all skada till Nomads en-Kor. Eftersom den har trample behöver den bara ge lethal damage till Nomaderna (vilket är 1) och resten till spelaren. Och eftersom man inte kan redirecta mer skadan än vad som ges skulle spelaren bara få 1 liv från väggen i det fallet.

#2:
Nomads en-Kor får aldrig någon skada från deathtouch-creaturen, utan den ges till väggen. en-Kor överlever, och väggen dör.

#3
Antar att det är two-headed giant det handlar om, i så fall:

806.6f If multiple triggered abilities have triggered since the last time a team received priority, the members of the active team put all triggered abilities either of them controls on the stack in any order they choose, then the members of the nonactive team do the same.

#4
Keywordet shroud betyder som bekant: "This permanent or player can't be the target of spells or abilities."

Varken Kismet (se senaste orcale-texten), Stasis eller Counterbalance har några targets och påverkas därmed inte av att någon spelare skulle ha True Believer på bordet.

Uppdaterad: 04:49:21, 2/12 -09
BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!