Magic the Gathering
Magic the Gathering30153 MEDLEMMAR 1003 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord 
REGELFRåGOR Porphyry Nodes vs tied indestr... Chalice of the Void vs Mircale...
Merfolk Trickster vs Gideon of the Trials
Senast läst: 10:12:25, 17/7 -18. Läst 388 gånger.
Monte
MEDLEM
Lindesberg
@svm s. 21/11 -07

111 rubriker
1061 svar

Merfolk Trickster vs Gideon of the Trials 19:27:16, 11/7 -18  
Tjena

Motståndaren slår mig med en aktiverad Gideon of the Trials (som är på 2 loyalty) jag flashar in en Merfolk Trickster och targetar gideon.

Gideon blir en helt vanlig 4/4a utan nån ability och är inte planeswalker längre? Men han har kvar sin prevent sköld så om jag blockerar kommer skadan preventas, men om regskölden inte skulle finnas eller man gjorde ej preventbar damage hade han då dött eller är loyalty orelevant nu när han "lost all abilities"?

Skulle alltså vilja blockera ihjäl Gideon men vad jag förstår så kommer detta ej gå.

Mycket förvirring! Tack :)
 
Min auktion, mitt verkstadskort, min bytes tråd, min köp och sälj tråd och min MTGO tråd
Uppdaterad: 19:36:04, 11/7 -18

blacklisted
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 21/1 -03

43 rubriker
117 svar

1. “Prevent all damage...” kommer... 21:08:16, 11/7 -18  
“Prevent all damage...” kommer fortfarande gälla om hans ability resolvat. Han förlorar indestructible men du kan inte skada honom med ex en creature. Han förlorar således inte heller några loyslty. Så i fallet SU beskriver får du helt enkelt inte ihjäl honom han ör dessutom fortfarande planeswalker, detta är inte en ability

Uppdaterad: 21:09:48, 11/7 -18
blacklisted
MEDLEM
Norrköping
@svm s. 21/1 -03

43 rubriker
117 svar

2. Om du skulle ge honom oprevent... 21:12:37, 11/7 -18  
Om du skulle ge honom opreventbar skada så kommer han förlora loyslty och då dö eftersom indestructible är borta. Skulle du i händelse inte ha tagit bort indestructible skulle han ändå dö på 0 loyslty trots indestructible
Monte
MEDLEM
Lindesberg
@svm s. 21/11 -07

111 rubriker
1061 svar

3. Yes tackar :)... 12:06:39, 14/7 -18  
Yes tackar :)
 
Min auktion, mitt verkstadskort, min bytes tråd, min köp och sälj tråd och min MTGO tråd

ross presenterar ett smakprov från sin guldvippade auktion
Allt börjar på 1kr! Utförsäljning på MODERN och LEGACY!
12 dagar kvar
Skaffa VIP Guld till din auktion för att få chansen att visa upp din auktion här

BYT BORD TILL


 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!