Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 637 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

I just broke Mishra Sealed Deck / Casual
Av: Gobla
22:21, 26/9 -06

Goblakommenterar :
När jag såg Mishra, Artificer Prodigy i spoilern till Timespiral tänkte jag direkt "Denna måste gå att bygga en tokbra lek på".

Jag kom dock ganska snart fram till att de flesta pwer-artefakter så som Mirror Universe har man inte så stor nytta av att ha två av... det räcker med en Darksteel Colossus eller Platinum Angel och problemet är att lyckas få ut den första. Nä, här måste vi leta billiga artefakter.

Spelstrategi:
Ett litet förslag på hur en match kan se ut. Bara så ni förstår leken
Runda 1
Land, spara de billiga artefakterna på hand.
Runda 2
Land, Pentad Prism. två counters
Runda 3
Land, Basalt Monolith
Runda 4
Land, Mishra, Artificer Prodigy. Nu börjar det roliga.
När Mishra är ute behöver vi lite mana så vi sackar Pentad Prism och använder Basalt Monolith för att spela ut Gilded lotus. Vi får då leta upp våran andra Gilded lotus och spela gratis. Nu sätter vi igång och spelar alla billiga artefakter, typ Chromatic Star, Tsabo's Web och Urza's Bauble). Hela tiden får vi leta upp en extra och dra massor av kort. När vi har spelat 10 spells och fått upp Tendrils of Agony spelar vi den och vinner :).


En Stor svaghet i leken är att Mishra kommer ut ganska sent och att man måste ha Mishra på starhanden. Hur fixar vi detta problem? I brädan ligger just nu bara lite kort som man eventuellt skulle kunna ha med.

Detta är en Alfa 1a version. Jag har bara tagit fram den grundläggande spelidén. Jag vill ha er hjälp att hitta fler bra kort som kan passa och att balansera leken så att man kans skydda sig lite också.
_____________________
Update
Jag har lagt till två nya vinssätt i form av Arcbound Ravager och Disciple of the Vault. Myr retriever ger sjukt bra snurr och ofta game om man har en Krark-Clan Ironworks ute.
_____________________
Update
Har gjort om leken till Leagacy nu. Kan bli ett problem med chrome mox efterssom jag bara har 8 kort att inprinta. Några förslag?

Kategori: Casual
Format: Sealed Deck Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
20127:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]6662 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 9 Kommentarer | Dölj
Betyg: 1 | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 9 st.


Loreweaver
 
Jo det är ett problem med moxen, vill du ha mer svart så kan du ju köra med duress och sådant och eventuellt tutors. annars är väl blått det som är intressantast för att skydda dig till du kan börja snurra eller för kortdrag. Hmmm.... knivigt det här. Du kanske inte behöver 4st Ironworks då du bara vill få upp en 1st i alla fall.

Skriven: 16:04, 27/11 -06

Gobla
 
Mm han var nog mer svårbruten än jag trodde. Jag har gjort ett försök till med http://www.svenskamagic.com/lekladan/index.php?ID=8035 , lite mer gubbar i denna variant. Tror för övrigt att du har rätt i att jag borde göra om denna lek till Leagacy eller något.

Skriven: 14:52, 27/11 -06

Loreweaver
 
Håller med angående moxarna, är lite svårt. Kanske ska du göra om leken från Vintage till Leagacy istället så kan du spela med 4a chrome mox och 4a mox diamond istället (eller färre vilket nu passar), dessutom är lotus petal även legal där. Tycker då även att du ska skippa basalt och gilded då de är lite för dyra, men är bara en idé jag har då jag faktiskt inte har speltestat. Tänker mest att du behöver vara så snabb som möjligt. Kör du alla dessa tolv så är chansen stor att du får minst 2st på relativt snart.Petalen fungerar ju bra med deciple of the vault ;). Tycker du ska köra 4a av den killen och att det ska vara ditt främsta vin condition i maindeck. Eggen kanske inte är så bra men de är schyssta att snurra med, frågan är väl om 4a Chromatic av vardera sort, dvs 8 tot, räcker? Det finns kanske fler snurr artifakter? Spellbombsen från mirrodin kanske är att fundera på? Framför allt Pyrite. Tror det är lite svårt att bryta killen, är för lätt att disrupta hela leken!? Men han e kul! & så är det ju gamla Mishra också förståss, nostalgifaktor inte att förglömma.

Skriven: 13:46, 27/11 -06

Gobla
 
Efter att ha speltestat leken lite och funderat lite mer kom jag fram till att du har rätt. Det är för stor nackdel att man först får dra korten nästa runda på bubblorna. Jag kom ocksåpå att mina Pentad Prism inte fungerar så bra, efterssom den andra prismen man får av Mishra inte har några counters.

Jag är fortfarande inte säker på moxarna efterssom jag inte kan leta kopior. Men man vill ju ha ut mishra så snabbt som möjligt.

Skriven: 10:14, 27/11 -06

Loreweaver
 
Baubelsen undrar jag lite över också då de inte låter dig dra kort förrens nästa runda blir det svårt att "snurra" för nya kort och sedan spela tendrils. Kanske spela på full uppsättning Ägg, istället. Villst annars är de mkt bra, 2 kort för 0 med Mishra liksom!! Men snurmekaniken funkar inte riktigt med dem.

Har du speltestat?

Skriven: 21:30, 14/11 -06

Loreweaver
 
Du vet att kopiorna som skapas med mishra inte räknas till storm va? De spellsen spelas inte utan bara "put into play".

Men det borde ju rulla på tillräckligt iaf.

Skriven: 20:11, 14/11 -06

prinsallan
 
Meesa liike.

Skriven: 08:03, 28/9 -06

Gobla
 
Den e Vintage men eftersom timespiral inte är ute än får man inte bygga ihop en vintagelek med timespiral för svenskamagic.

Helt rätt moxarna ska in..

Skriven: 23:45, 27/9 -06

prinsallan
 
Sealed deck - casual?

Ser mer ut som Vintage Casual, men om så är fallet, var är moxarna?

Skriven: 08:32, 27/9 -06


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!