Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 690 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

UGR Destructive Force 2.0
Ej legal i Standard längre!
Standard / Turneringsspel
Av: elite099
00:26, 20/8 -10

elite099kommenterar :
UGR Destructive Force helt enkelt. Verkar som det här är vad jag tänker försöka spela ett tag framöver beroende på vad scars har att erbjuda.

Deck Breakdown:

Primeval Titan
Ett av dom bästa korten i leken. Enda anledningen till att man inte spelar fyra är att man inte vill ha för många dyra spells på starthanden och att Frost Titans tapeffekt är matchavgörande ibland. Har sett listor med 2 och 4 Primeval Titans men dom flesta spelar tre. Även jag tycker det är rätt antal. (jag tycker inte ens det behövs nämnas att titanerna överlever Destructive Force som är ens wincon är värt att nämna då det är så obv, men nu gjorde jag det ändå)

Frost Titan
Ett underbart kort som har fått alldeles för mycket oförtjänt kritik. I den här leken utnyttjar man den verkligen till fullo. När man först spelar den håller den ner motståndarens största fetto. Nästa runda när man förhoppningsvis spelar Force så håller den ner eventuella kvarvarande länder hos motståndaren. Och om man inte har force och behöver klämma in skada så kan den hålla ner två effektiva blockers.

Destructive Force
Lekens wincondition och har hela arketypen uppkallad efter sig. 99% av gångerna du resolvar Force vinner du. Leken har tillräckligt många sätt att återupphämta sig efter en Force och om du har en Titan eller Planeswalker i spel (Jace fatesealer bort länder, mums) så är det oftast scoop från andra sidan bordet. Den rensar bort grejer som Baneslayer Angel och Sphinx of Jwar Isle vilket är riktigt riktigt bra.

Rampant Growth, Explore, Cultivate
Dina rampspells. Dom gör så att du troligtvis kommer kunna spela en Force när din motståndare bara har fem länder i spel och på det sättet röja hela motståndarens planhalva. Du kommer också kunna spela dina Planeswalkers (läs Jace) före din motståndare som dom flesta borde veta vid det här laget att det är grymt relevant. 9 rampspells verkar som ett lagom antal då du verkligen behöver minst en men dom är dåliga att dra senare i spelet.

Mind Spring
En ramplek som har tillgång med massa mana tycker om Xspells. Den drar dig en massa kort vilket kan vara helt matchavgörande i kontrollmatchups eller mot andra ramplekar. Den är dock inte lika bra mot RDW men till exempel Naya och Jund tycker det är jobbigt när man fyller på handen med nya titaner och removal.

Mana Leak
En bra kontring i standard äntligen. Den är verkligen bra för att din motståndare inte ska få spela sina kort som förstör din gameplan och hjälper dig om din Force blir kontrad då det absolut inte är ovanligt att du når nio mana innan Force. Även bra tidigt att kontra saker som Knight of the Reliquary, Jace, Putrid Leech och annat jobbigt som kommer tidigt.

Into the Roil
Spelar endast en ItR men skulle nog vilja trycka in en till över en Lightning Bolt. Den är precis som Mana Leak både bra tidigt och sent i spelet (sent när du vill ha bort något som överlever Force) och cantrippar. Brukar sällan bli missnöjd när jag drar den

Ligthtning Bolt
Bästa spellen för en mana i standard atm. Den är absolut viktig i earlygame då den här leken har väldigt svårt att hålla tempo med dom snabba lekarna då. Dödar även Brainstormande Jacear :D

Jace, the Mind Sculptor
Tänker inte skriva om hur bra den här är då alla redan vet det. Men grejer den gör speciellt för den här leken kan man väll iallafall rada upp.
- Efter Destructive Force ser han till att motståndaren inte får fler länder. Sen kommer ultin.
- Han kan blanda in Khalni Gardens och Halimar Depths som man egentligen vill ta in i spel med Titanen och sedan blanda bort dom med ett fetch. Visst det stämmer att han kan få bort alla kort som inte är bra då men det är länderna som brukar vara mest relevanta. Och med 16 sätt att blanda leken så...
- Han studsar motståndarens titaner innan man spelar (eller efter) Destructive Force.

Garruk Wildspeaker
Garruk är gjuten i leken. En planeswalker som överlever Destructive Force som även rampar dig med 2 mana och ger dig blockers innan du går loss. Fritz.


Sideboard

Mind Control
Nyaste kortet till sideboarden som fick mig att vilja börja spela leken ordentligt igen. Problemet leken har haft är att den inte kunnat hantera motståndarens titaner tillräckligt bra. Jag har till exempel spelat Chandra Nalaar i leken bara för att hon kan döda alla titaner. Men Mind Control gör det jobbet, fast tuuuusen gånger bättre. Även väldigt bra i aggromatchups och ta över något stort.

Lavaball Trap
Det konstigaste kortet i sideboarden. Guess I owe you an explonation.
Nu när Valakut Ramp och andra mysiga ramplekar börjar dominera standard så känns det här som ett väldigt effektivt kort.
"Jaha, du spelar Harrow? Då tar jag och sabbar dina två Valkuts och dina två Forest."

Negate
UW matchupen för att vinna jacekriget och kontra kontringar eller andra jobbiga Planeswalkers. Brutet

Obstinate Baloth
Som jag sagt tidigare har man svårt mot RDW. Här är lösningen kort och gott. Rätt go mot Jund också den där är större än nästan alla deras grabbar och spelas gratis från Blightning.

Pelakka Wurm
Mys mot Jund och Naya. Medioker mot RDW och gamewinner med NLB enligt mina erfarenheter. Synd att man bara får plats med en.

Destructive Force
I vissa matchups är det bara så viktigt att man resolvar Force. Då brukar en fjärde vara bra att ha.

Earthquake
Lotus Cobra, Noble Hierarch och andra smågubbar tar Earthquake tidigt. Senare så rensar den hela planen och kan också ibland användas för att få in sista skadan.

Hoppas det här var en tillräckligt lång genomgång på leken :P

Kategori: Turneringsspel
Format: Standard Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
2656:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]63002 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 22 Kommentarer | Dölj
Betyg: 1 | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 22 st.


elite099
 
-1 Lightning Bolt
+1 Halimar Depths

Skriven: 23:11, 24/8 -10

xelathur
 
mmm en D-force med kontringsbackup och att UW-spelaren är urtappad/inte har kontringar nog är en fin käftsmäll ;)

Skriven: 22:55, 24/8 -10

elite099
 
Dom lekarna som inte spelar Sun Titan vinner man mot ändå ^^ Bara att spela en Destructive Force eller lite för många titaner så vinner man.

D-Force är verkligen helt sick mot UW. Brukar alltid rensa hela motståndarens planhalva

Skriven: 22:41, 24/8 -10

xelathur
 
Bara vissa UW som spelar Sun Titan och Jace Beleren p.ga att Sun Titan's recursion inte är så jävla het endå, då kortet i sig är ett wincon.

Ofta man hellre vill ha en Baneslayer Angel i spel istället för titanen :/

Skriven: 22:39, 24/8 -10

elite099
 
Visst han äger upp allt efter D-Force men det gör titanerna också :)

Skriven: 22:37, 24/8 -10

elite099
 
Jag tog ut en Jace för att få in en tredje Frost Titan. Leken har väldigt ont om wincons (visst, Jace är ett av dom men ett mindre effektivt sådant) så jag ville verkligen klämma in fler såna. Händer oftare att jag sitter och vill att min Jace på hand ska vara nå annat pga att jag redan har en i spel eller att den inte gör nå riktigt märkvärdigt för fyra mana i den situationen än att jag sitter och verkligen vill dra en Jace istället för en titan av nån sort.
Och det jag trodde var så viktigt att vinna Jace-kriget mot UW visade sig inte lösa sig genom att spela manaacc och fyra Jace. Eftersom dom numera spelar Sun Titan och lill-Jacen så man blir utklassad hur lätt som helst i Jace-kriget mot dom.
Men visst den är jättebra och förtjänar verkligen sinna 3 slots. Var bara det att 4 var lite för mycket.

Skriven: 22:37, 24/8 -10

xelathur
 
När jag har speltestat har han verkligen ägt upp allting efter D-force

Skriven: 22:32, 24/8 -10

xelathur
 
Varför bara 3 jace? :)

Skriven: 22:31, 24/8 -10

elite099
 
Haha :P

Gjort lite ändringar efter en massa speltestining med leken.

-1 Jace, the Mind Sculptor
-2 Mind Spring
-1 Halimar Depths
-1 Into the Roil
+1 Comet Storm
+1 Primeval Titan
+1 Frost Titan
+1 Tectonic Edge
+1 Lightning Bolt

Vad tycker ni? Fråga om någon ändring och jag motiverar gärna varför jag gjort så

Skriven: 22:23, 24/8 -10

xelathur
 
elite099, jag tror att jag är synskadad. Trots att jag var hos optikern idag, omg! Fick nog fel linser ;)

Skriven: 22:20, 24/8 -10


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!