Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 669 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

M11 Prerelease 10/7-10 Booster Draft / Casual
Av: TheCrow
18:06, 11/7 -10

TheCrowkommenterar :
Jag chansade på tre färger, då jag har Terramorphic Expanse och Cultivate, för att få så kraftfull blandning som möjligt.
Vit ger mig evasion, grönt ger mig stabilitet, mana och tyngd och rött ger mig la bombas.

Det finns många sätt att vinna på. Antingen genom flyers, genom Chandra eller gröna biffar.
Whispersilk Cloak på valfri ellert Shiv's Embrace på Sacred Wolf och så förstås the ultimate allstar: Ancient Hellkite!

Dessutom kan leken i sina bästa stunder leverera Chandra runda tre, eller Hellkite runda fyra.

Kategori: Casual
Format: Booster Draft Storlek: 40 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
301:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]60594 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 5 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 5 st.


Skuggvarg
 
Oj, 13-2 var väldigt bra (själv gick jag 2-0, 2-1, 2-0, 2-0, 2-0, fast de sista två var id men spelades ändå för skojs skull), med tanke på att leken inte var helt optimal (jag syftar då på att man skulle behållit leken röd-grön-vit men bytt ut några av dina kortval mot bättre kort). Jag ska vidareutveckla mitt resonemang lite längre ner här i inlägget, genom att bygga ihop alternativa versioner av den lek du byggde.

Hornet Sting kan absolut vara med, "i brist på bättre", men grejen är just det: Du HAR bättre och borde därför lämna Hornet Sting hemma. Eftersom du spelar grönt ska du naturligtvis spela med druiden, jag menade inte att man ska utelämna den, men överlag gör den så lite nytta. Menade heller inte att Llanowar Elves är dåliga, för det är de inte, men när man jämför ditt gröna med det andra du kunde spelat så känns alverna lite för små, även fast de nu ger extra mana och axar på leken. Shiv's Embrace på vargarna var en mycket trevlig effekt, ja. Något jag själv hade förbisett.

Jag tror du missförstår mig en aning, jag menar inte att ditt gröna är dåligt, bara att t.ex. det blå är så mycket bättre överlag.

Det verkar iaf som allt ditt mana-ax och diverse andra tricks gett dig den hastighet du behövde för att få ett bra resultat, men det är just det där att du både spelar få varelser OCH har ont om removal. Man behöver ju något av det, men du klarade dig ändå.

Hänger också upp mig på detta att du spelar en stor färg och två små färger (dvs, ingen splash), istället för två stora färger och en liten splash (betydligt stabilare). Du klarade dig tack vare mana-fix från Terramorphic och Cultivate, men tänk dig då hur bra leken varit om du inte behövt trixa så mycket för att få ihop mana till tre olika färger, utan bara till två, och sedan haft en liten splash.

Alternativ lek 1, grönrött med vit splash:

1 Ancient Hellkite
1 Magma Phoenix
1 Awakener Druid
1 Fauna Shaman
1 Garruk’s Packleader
2 Llanowar Elves
1 Protean Hydra
2 Sacred Wolf
1 Arc Runner
1 Fiery Hellhound
1 Goblin Piker
1 Manic Vandal
1 Wall of Vines (underskatta inte tidigt försvar)
=15

1 Thunder Strike
1 Cultivate
1 Lightning Bolt
1 Giant Growth
1 Chandra Nalaar
1 Whispersilk Cloak
1 Celestial Purge
1 Excommunicate
=8

Splash för vit removal, men leken kanske vinner mer på att hålla sig stabilt rödgrön utan splash. Här får du iaf både behålla dina favoritmonster, samtidigt som du får lite mer removal.


Alternativ lek 2, grönvitt med röd splash:

2 Assault Griffin
2 Stormfront Pegasus
1 Awakener Druid
1 Fauna Shaman
1 Garruk’s Packleader
2 Llanowar Elves
1 Protean Hydra
2 Sacred Wolf
1 Elite Vanguard
1 Squadron Hawk (en extra flygare kan aldrig skada)
1 Wall of Vines (klart underskattad)
=15

1 Celestial Purge
1 Excommunicate
1 Mighty Leap
1 Lightning Bolt
1 Giant Growth
1 Cultivate
1 Nature’s Spiral
1 Whispersilk Cloak
=8

Betydligt svagare lek pga att man skippar bomberna, men å andra sidan betydligt stabilare eftersom färgerna är mer konstanta, och man får även mer evasion, vilket bara det kan vara en gamewinner. Och det är egentligen bara bolten som är värd att splashas, i detta scenario.

Det finns förstås ännu fler vägar att gå men det går inte att komma ifrån att den blå delen av poolen ser extremt bra ut. Man kunde ha spelat blårött, för att behålla de röda bomberna:

1 Ancient Hellkite
1 Magma Phoenix
1 Fiery Hellhound
1 Manic Vandal
1 Aether Adept
1 Augury Owl
1 Azure Drake
1 Cloud Elemental
1 Wall of Frost
1 Water Servant
2 Maritime Guard
2 Phantom Beast
1 Scroll Thief
=15

1 Cancel
1 Ice Cage
1 Sleep
1 Unsummon
1 Thunder Strike
1 Lightning Bolt
1 Chandra Nalaar
1 Whispersilk Cloak
=8

Det bygget ser också väldigt mysigt ut och är troligen bättre än den blåsvarta jag byggde först.

Jag är själv väldigt emot blått och har haft svårt att spela det pga att jag ansett det vara för segt och kontrollbetonat, men när korten ser bra ut bör man inte ignorera dem. Jag tror att du underskattar blått en del. Ta en titt igen på den blå delen och fundera på varför du ogillar den. Man måste inte spela kontringar bara för att man spelar blått, men ofta är en kontring väldigt bra eftersom folk inte förväntar sig kontringar så den kan rädda dig från vad som helst, både bomber, massremoval och gamewinners. Att spela ut några tidiga varelser och börja slå med dem, samtidigt som man sitter med en kontring på handen som backup kan vara en plan så god som någon. När motståndaren inser att han måste spela en removal för att bli av med de små knotten, eller när han vill spela ett större monster, så sitter du säkert med din kontring och kan springa vidare med dina knott. ;)

Eller så skippar man kontringar för att det inte passar ens spelstil (som jag sa har jag själv svårt för den taktiken) och så kör man bara på det andra blåa, för om du kollar igen så ser du att det finns många bra, blå kort.

På senare tid har jag själv börjat anamma ett tips som gör gällande att man inte ska stirra sig blind på de bomber och removal man har, utan även se hur djupa färgerna är, dvs hur många kort man har att välja på och hur stabil leken kan bli. Vitt har väldigt ont om varelser och går därför bort direkt. Grönt och rött ser ganska bra ut pga vissa kort men har ändå ont om varelser, removal och tricks, medan blått och svart svämmar över av spelbara kort, dvs där är det lättare att bygga ihop något stabilt som man kommer att bli nöjd med. Jag var själv tveksam till blått i min lek i söndags men resultatet blev bra ända tills jag stötte på en hård blåvit kontroll och kände att jag behövde mer aggro för att jämna ut läget.

Skriven: 13:57, 13/7 -10

TheCrow
 
Stort tack för feedacken och för ditt förslag på lek. Det hade varit himla kul att prova för att se om den haft samma, eller bättre resultat än mitt bygge.

Som det nu var gick jag 13-2 i matcher så jag kan inte påstå att mitt bygge gjorde dåligt ifrån sig direkt :)

Eller om man skall gå på rätt statistik vann jag:
1. 2-0
2. 2-0
3. 2-0
4. ID
5. ID

Om dina kommentarer:
Jag tycker att Awakener Druid är helt ok. Framför allt måste motståndaren hantera den på något vis, annars blir den jobbig. Detta leder till att någon av mina riktiga bomber slipper ett removal.

Hornet sting är där helt enkelt i brist på annat, men den skall heller inte underskattas. Den kan vara den avgörande sista skadan efter combat, eller tar hand om andra jobbiga djur med 1 i toughness, typ Royal Assassin (eller Awakener Druid ;)).

Hydran fick jag inte spela så mycket, men den kan vara en gamewinner och är egentligen aldrig dålig i mitt tycke. Det är lite samma logik här. Motståndaren måste hantera den, annars är det kört.

Llanowar Elves är superbra. De gör att du kan spela alla dina kort en runda tidigare, eller equippa billigare osv. Den extra manan gör så otroligt mycket!!!

Övrigt i grönt:
Fauna Shaman är en 2/2 för två mana med Survival of the Fittest inbyggt. Kan inte vara dåligt. Tänk dig själv. I runda 8 drar du en Llanowar Elves och önskar att du dragit Ancient Hellkite istället. Inga problem då gör jag väl det. Samma här alltså, motståndaren måste hantera Shamanen, annars är det kört.

Garruks Packleader!
En 4/4 för 5 är helt ok. Men sedan har jag 7 varelser som triggar hans ability = kortövertag.

Cultivate. Rena bomben. Fixar mana OCH accelererar!

Och så vargarna. Dessa har trollshroud vilket gör att de blir väldigt svåra att hantera. De triggar Packledern, de blir flying 5/3 med Shivs Embrace. De går inte att hindra med cloaken. Ett par vinnare alltså.

När det kommer till rött så är det definitivt tunnt överlag, men här har jag bomberna. Och när det kommer till Shiv's embrace tycker jag att den är värd att spela i M11. Visst finns det removals, men i mitt fall vet jag inte vad jag skulle ta in istället. Dessutom har jag två vargar som gärna tar upp den här auran.

När det kommer till vitt har jag med det enbart för att öka på varelsecounten och få behövlig evasion. Elite vanguard uppfyller inte det jag vill ha, men skulle antagligen platsat om jag valt vitt till mer en huvudfärg. I mitt bygge finns ingen plats med den manabas jag använder.

När det kommer till blått och svart handlar det kanske mer om smaken? Svart har ett par riktigt bra varelser och skulle kunna utgöra något aggresivt, men det rimmar inte så bra med blått tycker jag. Det är dåligt med removals, vilket inte är bra.
Blått är ju mer åt kontroll och skulle säkert göra ett bra jobb, men inga direkta gamewinners....

Skriven: 23:23, 12/7 -10

Skuggvarg
 
Nå, här kommer mitt förslag till lek:

8 Swamp
8 Island
1 Terramorphic Expanse

1 Aether Adept
1 Augury Owl
1 Azure Drake
1 Cloud Elemental
2 Phantom Beast
1 Scroll Thief
1 Wall of Frost
1 Water Servant
1 Barony Vampire
1 Black Knight
1 Bloodthrone Vampire
1 Child of Night
1 Liliana’s Specter
1 Nantuko Shade
1 Nether Horror
1 Rotting Legion

1 Cancel
1 Ice Cage
1 Jace’s Ingenuity
1 Sleep
1 Unsummon
1 Whispersilk Cloak

Ingen varelse på en mana, 5 varelser på två mana, 6 varelser på tre mana, 5 varelser på fyra mana, 1 varelse på fem mana...mmm, I like that curve! En kontring, en removal (lite synd att det blev så lite bara men hela poolen är tunn på removal men det finns ju en hel del kort man kan bräda in, om man så vill), ett saftigt kortdrag, en studs (plus en till från Adept), en "mass-tapp", lite library-manipulation, massor av varelser som blir extra mysiga med manteln på sig, massor av tjockisar...den här leken hade rockat! =D

De många varelserna, varav många är biffiga, hade utgjort kraftfulla hot som motståndaren måste hantera på ett eller annat vis, därför klarar du dig även fast du har ont om removal. Istället har du en del tempoförlust, studs, tapp och annat kul som segar ner och förstör spelet för motståndaren. Din isvägg kommer att göra ett bra försvarsjobb samtidigt som du bygger upp din offensiv. Själv fick jag isväggen i kombination med Alluring Siren och kunde terra motståndaren genom att lura in hans varelser med min siren rätt in i isväggen. Mysigt.

Skriven: 21:58, 12/7 -10

Skuggvarg
 
Grönt:
Awakener Druid är tyvärr alldeles för lätthatad. Antingen dör druiden (alltför lätt), eller så dödar de skogen för en och man har kvar en sunkig 1/1:a. Tanken är god men det är sällan roligt att ha en 4/5:a som försvinner på allt som dödar en 1/1:a...

Hornet Sting är bara dålig. Protean Hydra är väl bra men jag blev besviken på den för att den kräver så mycket mana för att bli bra, men vill helst spela den med X=4. Känns som Llanowar Elves gör för lite nytta.

Överlag hade jag undvikit grönt helt, det är för få bra kort där.


Rött:
Ser överlag inte jätteroligt ut. Känns shaky att spela så manatunga monster i en lek där rött i princip är en splash. Jag ser din poäng med ritualen men planen känns inte stabil. Shiv's Embrace lider av samma problem som alla auror: För stor risk för kortförlust. Fiery Hellhound hade varit värd att spelas i en lek med fler röda kort i. Thunder Strike är ett vettigt splash-kort eftersom du har så ont om removal och tricks. Bolten ska naturligtvis vara med, åtminstone i det här bygget. Du gör rätt i att lämna Bloodcrazed Goblin på avbytarbänken, han måste backas upp av betydligt mer bränn för att vara spelbar.

Vitt:
Du spelar fyra helt okej varelser, men lämnar Elite Vanguard på bänken...why? Detta förvånar mig mycket. Celestial Purge och Excommunicate är helt okej removals, och jag undrar återigen varför du inte spelar dem när du ligger så lågt på övrigt removal? Mighty Leap är ett helt okej combat trick som antingen kan dänga in några extra skada när så behövs, eller ge dig en oväntad blocker när motståndaren tror att han har vägen fri genom ditt försvar.

Whispersilk Cloak är galet bra, förvandlar många varelser till livsfarliga och nästintill ohanterbara hot.

14 varelser är i minsta laget, antingen ska du ha fler varelser eller fler removal och du har tyvärr inget av det.

Hur levererade leken? Jag funderar på om det går att få leken spelbar med de färger du valt och lutar åt att antingen köra grönvitt med röd splash för Bolt och Thunder Strike, eller grönrött med vit splash för Excommunicate och Celestial Purge, men i slutänden blir det helt enkelt inte tillräckligt bra för att jag ska vilja spela den leken, därför tittar jag närmare på vad du utelämnade:

Blått:
Aether Adept är riktigt bra, saktar ner motståndaren ordentligt. Augury Owl ger bra stabilitet och ger dig länder när du behöver det, eller skyfflar undan länderna när du vill slippa dem. Mycket spelvärt kort, jag hade två i min lek och de gjorde ett fantastiskt jobb! Azure Drake är stooor och väldigt bra, Cancel är bra, Cloud Elemental är bra, Flashfreeze ett utmärkt brädkort, Harbor Serpent är också ett trevligt brädkort, Ice Cage är ruskigt bra (verkar bräcklig men motståndaren har ytterst sällan effekter som kan ta bort isburen), Jace's Ingenuity ger dig en välbehövlig kortboost just när du behöver det, Maritime Guard duger i brist på bättre varelser, Phantom Beast är klart spelvärd, Scroll Thief är bra, särskilt med en viss mantel, Sleep kan vara en veritabel gamewinner, Unsummon är väldigt bra, Wall of Frost är ofta ogenomtränglig, Water Servant är jättebra...herregud, din blåa del av poolen är riktigt godis! Varför spelade du inte blått? Okej, jag är inte själv mycket för blått och kontringar, men ibland måste man göra undantag och det gjorde jag igår, med gott resultat, och det tycker jag att även du borde ha gjort, med tanke på hur mycket blått godis du fick.

Svart:
Barony Vampire är inte galen på något vis men väldigt stabil. Black Knight behöver man knappast argumentera om, den bara ska spelas. Bloodthrone Vampire är väldigt bra, Blood Tithe kan väl spelas om man vill ha en finisher (eller life-saver), Child of Night må vara liten men kan ge dig några välbehövliga livpoäng, och med en nyligen omnämnd mantel kan hon göra en hel del underverk. Nattens mantelbeprydda barn räddade flera matcher åt mig på egen hand, just pga att jag varje runda fick smyga in två skada och få två liv. Det blev ett ohållbart race för motståndaren. Corrupt är jag tveksam till, kan göra underverk men då ska leken helst vara mono, eller max tvåfärgad. Lämnar den åt sidan så länge. Disentomb och Liliana's Caress är inte riktigt spelvärda, men det är däremot Liliana's Specter. Denna nya Ravenous Rats, som borde kallas Ravenous Bats, är väldigt trevlig. Disrupt följt av evasion-nisse är bra kortekonomi. Mind Rot skulle jag gärna spela, om jag har ont om removal. Två ryckta kort är två kort man slipper fundera mer på. Ibland är ryck bättre än både kontringar och removal. Nantuko Shade är ju så bombig att jag inte förstår varför du struntade i den, men du fastnade ju för de röda bomberna istället. Nether Horror är inte fantastisk i något hörn, men på rätt plats i manakurvan kan den ändå göra ett starkt jobb, eftersom den slår så hårt. Antingen spöar den motståndaren eller spöar den en stor varelse, och oavsett vilket så är den ett hot som måste hanteras. Rotting Legion är jag inte jätteförtjust i, men i princip är den ju en 4/5 med texten "can't block the same turn it is played" och eftersom man alla gånger skulle spela en icke-blockande 4/5 för fem, så borde även denna kunna spelas, men visst är det lite tråkigt att sitta i en tajt knipa och behöva en stor blocker och så hittar man dessa sinnesslöa zombies...nåja, som beater är den utmärkt. Sign in Blood är väldigt bra för dig och väldigt dålig för motståndaren. Kortdrag och spelarskada i samma kort är för trevligt att tacka nej till. Stabbing Pain är inte så tokig som man kan tro, själv använde jag den några gånger för att ta mig förbi en hopplös Wall of Frost, och vann några partier enbart tack vare Stabbing Pain. Minuseffekten är försumlig, om än användbar ibland, det är tap-effekten som är desto trevligare. Synd bara att det var så tomt på removal i det svarta lägret. =(

Skriven: 21:42, 12/7 -10

Zisco
 
Helt okej grejjer du drog där du :P

Skriven: 11:32, 12/7 -10


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!