Magic the Gathering
Magic the Gathering34884 medlemmar 619 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

SkyfisherNaya
Ej legal i Standard längre!
Standard / Turneringsspel
Av: elite099
18:55, 9/5 -10

elite099kommenterar :
Söndertestad under alldeles för lång tid nu. Tycker det här har vart den bästa builden ( dock inte testat den med Rampant Growth och Sparkmage i main).

Har utgått från LSV vid varje ny build jag testat.

Just den här har rätt bra matchup mot allt. Man har inte direkt några hemska matchups. Men U/W tapout är INTE trevlig om man inte får dra sina Vengevines. Med Vengevine är det nästan barnsligt enkelt :P

Jag tillhör, som ni kan se, den som tycker om Vengevine och tycker den är underskattad. Folk säger att Baneslayer är bättre för att den vinner matcher på egen hand. Det gör i princip Vengevine med. Det är en på typ 20 gånger man har problem med att få upp den ur graven. Kor Skyfisher, Bloodbraid och Ranger brukar alltid fixa det jobbet om man spelar rätt.

Och just ja... kor Skyfisher. Kisskort tror jag dom flesta tänker. Men den är RIKTIGT vass i kontrollmatchupen eller mirror. Jag tror jag max använt den två gånger till att ta upp Vengevine för 2WW. Det den oftast brukar göra är att tidigt ta upp en Collar eller liknande och beata motståndaren i luften för några livspoäng. Senare i spelet tar den upp Vengevine eller så ger den dig en extra Ranger/Bloodbraid vilket är gaaanska bra.

Två Wild Nacatl motiveras med att man inte vill dra dom tidigt i spelet eftersom dom brukar slå för ett dom tre första rundorna. Dock vill man relativt ofta leta dom med Ranger.

Dragonmaster är jättenice. Punkt.

Två Sejiri Steppe äger man många på och så känner man sig mer säker när man har två. Slå med Protection vinner många matcher ( speciellt med slägga<3)

Sideboarden då.

Cunning Sparkmage+ Collar är bra i typ alla aggromatchups. Även mot Jund. Liksom att ens 0/1 är största removalmagneten är nice. Knight of the Reliquary blir helt plötsligt bara ett litet hot i jämförelse med Sparkmage.
Även värt att nämna Scattershot Archer här. Den är hur nice som helst! Den är bra mot Vampyrer (den äter Malakir Bloodwitch till frukost), Baneslayers och Broodmate Dragon med Collar vilket är väldigt relevant. Gör också så att dom inte aktiverar Celestial Colonade. Fast seriöst, att döda fem vampyrer genom att tappa Archern tack vare Vampire Nocturnus är nog det roligaste jag gjort xD

Purge, dö Thrinax, döööö!

Dauntless Escort är bra mot DoJ och Coup har jag hört.

Ajani är bara mys mot kontroll han med.

Well, det var allt. Kommentera gärna och ge konstruktiv kritik!

Kategori: Turneringsspel
Format: Standard Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
3044:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]56714 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 8 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 8 st.


elite099
 
Hongkong: Haha, den är riktigt nice. Vissa matcher gör man saker man själv knappt visste att det gick, riktigt kul faktiskt :P

Har btw uppdaterat till listan jag tänker spela nu efter LinCon. Vart tvungen att ta ut den ascoola Scattershot Archern ur brädan och lägga in en extra Oblivion Ring mot UWR Planeswalkers.
I main har jag även lagt in en Goblin Bushwhacker. Helt sjuk med Ranger mot Planeswalkers samt att Bushwhacker ger alla dina Kor Skyisher haste ( studsa Bushwhacker=Niiice)

Gick tyvärr bara 4-3 med den på PTQ Amsterdam på LinCon. Men det berodde mycket på för lite sömn och spelfel. Skulle lätt kunna se den i en top8.

Skriven: 21:48, 16/5 -10

hongkong
 
att möta denna leken måste va skit förvirrande :P
gj

Skriven: 05:18, 14/5 -10

wicke
 
Ser bra ut :)

Skriven: 15:12, 11/5 -10

elite099
 
Den är verkligen det. Skitrolig att spela när man kan den och alla trix i leken ^^

Skriven: 22:59, 10/5 -10

nenne95
 
Leken verkar sjukt techig:)

Skriven: 23:44, 9/5 -10

elite099
 
Glömde nämna att Kor Skyfisher fungerar väldigt bra mot lekar med Spreading Seas! Har vunnit en hel del matcher att man fått tillbaka sin Raging Ravine t ex

Skriven: 22:40, 9/5 -10

elite099
 
Den behövs, man vinner inte mot Jund utan ett manadjur på starthanden match ett med den här leken. Plus att fem är ju antalet du ska ha för att procenten ska stå på din sida att du har en på starthanden. Och i väldigt(!) sällsynta fall letar du BoP med Ranger of Eos för röd mana. Fast det har räddat matcher då :P

Scattershot är skitnice! Vet dock inte riktigt vad jag vill ha in den mot. Vampyrer helt klart. Sen brukar jag bräda in den mot Jund eftersom deras Broodmate Dragon är jobbiga. Men sen vet jag inte.

Skriven: 21:35, 9/5 -10

nenne95
 
Har alltid varit skeptisk till den femte bopen.
Btw måste scattershot vara asmys:)

Skriven: 21:04, 9/5 -10


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  2. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!