Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 638 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Bitterblossom Control Legacy / Turneringsspel
Av: Masayah
18:20, 28/10 -09

Masayahkommenterar :
Kontrollera brädet med små elaka faeries och kontringar.
Är Vendilion Clique och mer ryck i main något att fundera över?

Brädan är kass.
Crypt eller Ravenous Trap?

Kategori: Turneringsspel
Format: Legacy Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
45823:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]45313 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 10 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 10 st.


Eksem
 
Okej, spelade en tempovariant på den här med boltar och Bob på BSK. Det söööög. Inget tryck alls i den. Jag kunde generera sjukt tempo men kunde typ aldrig använda det till någonting (okej, det hände, men det var inf mycket sämre än Can Tresh och TA). Hela dagen var uppförsbacke. Terminate torde faktiskt vara bättre än bolt. Jag har underskattat Tarmogoyf för mycket när jag har resonerat kring det. Han är överallt och är kompis med grip i Bitterblossom. Hej 6/7 för 1G. Jag tror nu helt att Spellstutter Sprite och Terminate är de bättre kortvalen.

Röda blastar var bra hela dagen, blå blastar tog jag in typ en gång, och då gjorde de ingenting ändå.

F.ö. är Ravenous Trap OND mot Ichorid, vilket jag märkte när jag spelade Ichorid dagen efter. Mycket jobbigare att spela runt än Tormod's Crypt, Cabal Therapy till trots. Borde ju faktiskt fungera mot Loam-lekar också.

Skriven: 17:34, 1/11 -09

meanberry
 
blått är väldigt mycket vanligare än rött och med 4 daze och 4 force of will borde röda lekar vara rätt lätta att ta hand om då dom brukar vara väldigt beroende av gas (bränn goblins dragonstompy) så jag skulle nog spela 6 röda blastar istället för 3 av varje.

Skriven: 22:58, 30/10 -09

Masayah
 
Exakt mina tankar om trapen också.

Njae du, transformational verkar knepigt. Mycket man vill ha med men som inte få plats..

Tror jag tar och proxar ihop en tempo variant och testar lite.

Skriven: 22:46, 28/10 -09

Eksem
 
I en transboard skulle jag definitivt ha Vendilion Clique, antagligen manlands att ersätta Wasteland med, kortdrag som Ancestral Visions eller Standstill och... nu börjar det ju bli trångt :)

Jag vet inte vad jag ska tro om Ravenous Trap, men folk jag spelar med som är bättre än vad jag är tycker den verkar bättre än kryptan. Jag vill å andra sidan kunna attackera Loam-gravar, Goyf-gravar och inte bara Dredge, så jag tycker kryptan verkar bättre.

Skriven: 22:44, 28/10 -09

Masayah
 
Man kan nog blanda hur man vill med Mire, Delta och Tarn då de i stort sätt hämtar alla länder man vill ha allihop.

Funderade lite på om man kanske vill spela med Ravenous Trap istället för Crypt? Kan det var värt det för möjligheten att fånga dredge mitt i?

Och behövs verkligen alla blastar?


Skulle man spela med en transformational sideboard så skulle den nog så skulle man nog vilja ha in 4 Thoughtseizeoch 3 Vendilion Clique. Det är vad jag kan komma på på rak arm. Kanske Spell Snare och Hymn?

Skriven: 22:38, 28/10 -09

Eksem
 
Jo, det blir ju typ Tresh utan Tresh. Jag tror svart är lite mer risk-reward än vad grönt är, och det passar mig utmärkt (jag fastnade också för den här listan när jag såg den :)).

Själv har jag aldrig trott på transformational sideboards, men det är ju faktiskt klart möjligt. Sådant är ju så svårt att testa utanför turneringsmiljö, men det skulle vara kul att se om det var möjligt att anpassa leken såpass bra att det överväger direkta svar.

Vad det gäller brädan tycker jag faktiskt inte att den är så dum. Pithing Needle är litet tråkigare när man inte kan stänga av fetch med lika hög tillförlitlighet nu när man kan splitta sina fetch så mycket (man kanske ska byta en Bloodstained Mire mot en Scalding Tarn i den här leken, förresten), men resten är nog måsten i brädan allihopa. Om man inte byter Explosives mot Firespout, typ.

Skriven: 22:30, 28/10 -09

Masayah
 
Så vad vi siktar efter är egentligen Canadian Thresh, fast svart istället för grönt kan man säga?

Jag tror nog mer på tempovarianten än kontrollvarianten utan att ha testat något alls.

Skulle man kunna göra en transformational bräda. Att gå från en tempoorienterad build till en mer kontrollinriktad efter bräda så att säga?

Skriven: 22:21, 28/10 -09

Eksem
 
Jag har kombinerat Tombstalker och Dark Confidant i några lekar. Av det har jag lärt mig att då vill man inte spela fler än 2 Tombstalker; och man vill gärna ha Top eller 4 Brainstorm + 4 Ponder. Jag skulle definitivt testa och testa igen innan jag avfärdade dem ihop.

Jämför leken med Team America och Canadian Tresh och titta på deras manabaser. Jag är säker på att 18 land håller, men man vill nog ha 19 för att både kunna spela basics och kunna dra dubbelsvart när man vill ha det.

Terminate tar Goyfar och motståndarens Tombstalkers, men boltar tar typ allt annat relevant och bidrar framförallt med reach vilket annars är svagheten i t.ex. Team America.

Skriven: 22:12, 28/10 -09

Masayah
 
Japp det gjorde den. Kom på elfte plats eller något liknande. Tyckte leken verkade cool och att det var något man kunde jobba på.

Jag lutar lite åt samma håll som du. Vet inte om jag tycker att manländerna är så heta. Någon/några stycken kanske. Standstill ä obv nice isåfall.

Bob och Tombstalker går inte så bra ihop och antar att stalkern ryker om man vill slänga in Confidanten då?

Boltarna är najs. Kanske ut med Terminate för dem. Känns liksom att man kan hantera creatures ganska bra med sina tokens och kontringar ändå?

Jag har alltid lite svårt att gå ner under 20 länder. Vill iaf se hur leken spelar innan jag börja cutta kort där.

Skriven: 22:00, 28/10 -09

Eksem
 
Den här leken spelades i SCG 5K, visst?

Jag tycker den ska bli mer kontroll-orienterad eller mer tempo-orienterad. En kontrolligare variant spelar med fördel Standstill och manlands som Faerie Conclave eller Mutavault; medan en mer tempoorienterad variant borde spela Lightning Bolt och Dark Confidant, och borde definitivt spela 4 Fire // Ice som är halva anledningen att spela blåröd tempo (2-for-1, tempo, filtrering, så jävla bra).

Man kan lätt gå ned till 19 eller 18 länder. Kurvan är aslåg och bara ett enda kort kräver dubbelfärg och han är ändå finisher. Med 4 Brainstorm och 4 Ponder håller en 18-landsbas lätt. Jag skulle nog spela 19 (kapa en polluted delta).

Skriven: 21:52, 28/10 -09


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!