Magic the Gathering
Magic the Gathering34894 medlemmar 655 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Prerelease Dissension Örebro Sealed Deck / Casual
Av: TheCrow
09:16, 17/5 -06

TheCrowkommenterar :
Jag tyckte att jag hade en väldigt mager bas av varelser. Jag fick använda flera stycken dåliga bara för att ha som utfyllnad. Det kändes inte helt optimalt och flera gånger sideboardade jag ut tre-fyra stycken mot bättre spells. Jag visste redan när jag byggde leken att det skulle handla om Rakdos the Defiler. Det kortet är vinna eller försvinna.
Kort som var överraskande bra var: Demon’s Jester, Thougtpicker Witch och Psychotic Fury.
Kort som i övrigt var bra och som var väntat bra: Peel from Reality, Drekavac, Seal of Doom, Ribbons of Night och Moroii.

Kategori: Casual
Format: Sealed Deck Storlek: 40 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
74:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]4468 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 10 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 10 st.


TheCrow
 
Hehe!

Skriven: 16:26, 18/5 -06

Darigaaz
 
Det enda som kostade dubbelt annars var väl Rakdos? Att du har två spells som kostar dubbel i alla färgerna borde inte vara något problem kan man tycka, jag har spelat kort med dubbel cc i en två färgad lek o aldrig fått de i spel :/ Strands är nice, så något att tänka på ;) funkar nog bra i 2HG oxå.

"Förmodligen rätt"? :/ Skall komma ihåg de ^^

Skriven: 16:23, 18/5 -06

TheCrow
 
Förmodligen har du rätt.
Anledningen att jag kapade glaze var den dubbla blå manan.
Strands funderade jag på länge också. Den kan ju ge mig hellbent snabbt också =)

Skriven: 16:18, 18/5 -06

Darigaaz
 
1 Halcyon Glaze
1 Brainspoil
1 Strands of Undeath

Du spelar med 16 gubbar men inte med Glaze? :/ Den hade jag lätt spelat, annars är ju Brainspoil inte dålig, känns bättre än convolute iaf, skulle det vara något så kan man ju bräda in kontringen. Strands är inte dålig, spela på Moroii :)~~ Iaf Strands o Glaze hade jag spelat över Convolute.

Skriven: 16:09, 18/5 -06

TheCrow
 
Fury däremot var guld värd tycker jag. Dels kan den rädda min varelse i en combat-situation, eller bara ge mig ett nytt kort.

Skriven: 15:55, 18/5 -06

TheCrow
 
Convolute kan jag hålla med om men jag vet inte vad som skulle varit med istället.

Övriga kort att välja på var:
Vitt:
1 Azorius Herald
1 Boros Fury-Shield
1 Caregiver
1 Courier Hawk
2 Freewind Equenaut
1 Haazada Exonerator
1 Leave no Trace
1 Soulsworn Jury
1 Steeling Stance
1 Valor Made Real
1 Votary of the Conclave
Blått:
1 Drake Familiar
1 Halcyon Glaze
1 Helium Squirter
1 Mnemonic Nexus
1 Ocular Halo*
1 Vision Skeins
1 Zephyr Spirit
Svart:
1 Brainspoil*
2 Delirium Skeins*
1 Slaughterhouse Bouncer
1 Strands of Undeath
Rött:
1 Blockbuster
1 Coalhauler Swine
1 Dogpile
1 Flame-Kin War Scout
1 Goblin Fire Fiend
1 Sabertooth Alley Cat
Grönt:
1 Aquastrand Spider
1 Civic Wayfinder
1 Dryad’s Caress
1 Fists of Ironwood
1 Gather Courage
1 Hunted Troll
1 Indrik Stomphowler
1 Nullmage Shepherd
1 Siege Wurm
1 Simic Ragwurm
2 Sporeback Troll
1 Sundering Vitae
1 Utopia Sprawl
Multicolor:
1 Congregation at Dawn
1 Seeds of Strength
1 Pure & Simple
1 Coiling Oracle
1 Perplex
1 Golgari Germination
1 Skyknight Legionnaire
1 Razia’s Purification
1 Azorius AEthermage
1 Overrule
1 Plumes of Peace
Hybrid:
1 Shielding Plax
1 Biomantic Mastery
Artifacts:
2 Azorius Signet
1 Magewright’s Stone
1 Walking Archive
Land:
1 Azorius Chancery
1 Golgari Rot Farm
1 Svogthos, the Restless Tomb
1 Forest (FOIL)

Skriven: 15:55, 18/5 -06

Darigaaz
 
Frågan är dock om Convolute o Psychotic Fury skulle vara MD, din lek ser så pass aggro ut att Convolute bara är slö i din lek. Sen Fury har jag inte haft tillfälle att testa än men man behöver nog mer än 6 multicolor gubbar för att den ska vara bra, annars känns den som ett dött kort.

Skriven: 15:02, 18/5 -06

TheCrow
 
Så sant som det är sagt =)

Skriven: 19:16, 17/5 -06

Darigaaz
 
Det är ju inte så svårt att vinna med bomber :)

Skriven: 17:13, 17/5 -06

TheCrow
 
Spel
===
1. Peda WUG 2-1 (Kom 4/19)
Enligt förhandsinformation hade Peda en riktigt bra kortpool. Det skulle väl visa sig om han byggt bra också. Då jag mött honom några gånger på Drakens öga vet jag att han inte är någon toppspelare, men att han blir bättre och bättre. I den första rundan lade han ut flertalet flygare och jag blev helt enkelt överkörd. Jag gjorde bara två skada på honom och hade inget som kunde stoppa hans flygattack.
I den andra fick jag ut Demon’s Jester och en ganska aggressiv kurva. Detta hjälpte till att dra ut på spelet tillräckligt länge för att få ut Rakdos the Defiler. Då han inte kunde stoppa demonen var segern snart bärgad. Så till avgörande.
Han tog mulligan en gång och fick väl ingen höjdarstart direkt. Jag däremot fick ut Rakdos the defiler ganska snabbt och resten är historia.

2. Carl 2-0 BUR (Kom ?/19)
Här fick jag en bra start med flera kort som gav mig övertaget. Peel from Reality och Ribbons of Night är riktigt bra. Tack vare detta kunde jag vinna rundan ganska lätt trots att han spelade bra kort som Coiling Oracle och Selesnya Guildmage. I den andra pressade han mig utan att få till det riktigt. När han hade slut med kort på handen spelade jag Rakdos efter att ha använt Thoughtpicker Witch för att vara säker på att han inte hade removal. Och när han inte kan ta bort Demonen vinner den. 7/6 flying trample är stort. Dessutom finns det inte så många kort som kan ta bort Rakdos i instant-speed.



3. ?? 0-2 WU (Kom ?/19)
Vad kan man säga. Han hade riktigt bra lek och min flöt inte på riktigt så bra som den kunde göra. Det mest minnesvärda var när han blockade min Jagged Poppet med Azorius First-Wing och gav sin +3/+3 med seeds of strength. Då slängde jag Psychotic Fury på min så att den fick double strike. Som svar på detta lade han last gasp på min och den dog.
I den här matchen gjorde jag ett spelfel då jag använde Galvanic Arc för att döda hans Azorius First-Wing. Bara det att den har protection from enchantments, så han fick ta skadan istället. Inte helt optimalt. Men jag tror inte att det hade någon större betydelse i slutet. Hans lek var bättre helt enkelt.

4. Fredrik 2-0 U (Kom 1/19)
Jag började med en mulligan, men vad gör det när Thore tog två mulligan. Jag fick en bra aggressiv start och kände att jag hade övertaget större delen av matchen. Men efter ett tag jämnade det ut sig och det såg till och med ut som om det skulle kunna vända då han spelade Goliath Spider, som är en 7/6 som kan blocka flygande. Han hade inga kort på handen och jag hade inga kort på handen. Thore sade att nu är det topdeck som gäller. Jag drog ett kort och det var.....RAKDOS the Defiler. Tack vare honom dog hans jättespindel och våra permanenter minskade avsevärt i antal. Efter det återtog jag kommandot och vann med 20 liv kvar i behåll.
Den andra rundan tog jag återigen mulligan men fick igång leken bra ändå. Bland annat dubbelblockade han en av mina varelser med två av sina som hade 1 i toughness. Jag stackade skadan och spelade sedan Peel from Reality på min gubbe och hans tredje. Tack vare detta tjänade jag mycket i tempo och kunde minska på hans liv två skada i taget. Efter ett tag fick han dock ut något stort. Då blev min Doppelganger en flygande 2/1 tack vare hans Silkwing Scout i graven. Detta gjorde att han kom ner tillräckligt lågt i liv för att jag skulle kunna avsluta med Bonds of Agony, sweet =)

5. Erik ID BR (Kom ??/19)
I det här läget var det 7spelare som låg på 9 poäng eller mer. Ingen annan hade mer än 6 så det vara bara att drawa för att komma in i top8. Naturligtvis gjorde vi det.
För skojs skull spelade vi sedan för att se hur det skulle gått. Då vann Erik med 2-1. Han hade bl.a. två wrecking ball och två Rakdos Guildmage.



Slutsats:
======
Leken fungerade mycket bättre än jag trodde att den skulle göra. Jag satt mitt emot killen som öppnade leken som jag fick och han fick den som jag registrerade. Jag var besviken att jag fick den leken eftersom den som jag registrerade kändes mycket bättre.
Trots detta visade sig Rakdos vara just det vinnarkort som behövdes. När han väl kom ut var det vinst.

Skriven: 09:19, 17/5 -06


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!