Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 659 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

GPT Paris i Örebro -09 Sealed Deck / Turneringsspel
Av: TheCrow
11:16, 13/10 -09

TheCrowkommenterar :
Det första jag reagerade över när jag bläddrade igenom korten var de 3 Oran-Rief Survivalists. Vid närmare titt fanns det en hel uppsjö av bra allies. Om jag skulle kunna få ihop en lek runt dessa kunde det vara välgigt kraftfullt, och det tycker jag att jag lyckades med.
Ett annat starkt alternativ vore att spela vitt som innehåller många bra alternativ.
Hur som helst blev det allies jag bestämde mig för till slut och leken svek mig inte. 3-0 och sedan 2 ID så var det top8.
Tyvärr manafizzlade jag två matcher i rad och där tog turneringen slut.
Men som sagt. Sealedleken är jag väldigt nöjd med.

Kategori: Turneringsspel
Format: Sealed Deck Storlek: 40 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
335:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]44229 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 8 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 8 st.


TheCrow
 
Ja, visst var den trevlig :)

Skriven: 20:22, 20/10 -09

meanberry
 
Det där va den vidrigaste polen jag sett sen akroma.dec hadde kommit regnbågar om jag fick öppna den :Q___

Skriven: 20:08, 20/10 -09

Skuggvarg
 
Luminarch Ascension missade jag nog i listan. Den är riktigt tokig, när den väl blir aktiverad, men det kan tyvärr vara en ganska lång väg dit.

Nej, min svartvita lista är inte särskilt aggressiv, den är helt klart mer defensiv och taktiken är mer kontrollinriktad.

Angående din lek så tycker jag ditt resonemang haltar lite...en 2/2 för en mana är liksom aldrig dålig, särskilt inte i limited. Om motståndaren manafizzlar eller inte hinner få ut en varelse snabbt nog så kommer vampyren att ge dig halva partiet på egen hand, kanske hela. Att du spelar många allies betyder inte att vampyren inte platsar i leken.

Sen förstår jag inte varför du går in i försvarsställning och börjar argumentera för att spela allies, jag har inte sagt att man inte ska göra det, men du nämnde nåt nyss om att du tyckte jag valde för många småttingar...World Queller är allt annat än liten och han jäklas riktigt bra. Det största gröna du har är larwan men den är bara stor när den anfaller.

Men vi tror på varsin version, du spelade grönsvart och det gick bra och med denna pool hade jag spelat svartvitt. ;)

Låt mig bara argumentera lite mer för min lista:

Aeronaut har evasion, Cliff Threader också (men den brädar man ju in om motståndaren spelar rött), Cartographer slänger in ett land och minskar risken för manaproblem (både för mycket och för lite), Sanctifiers pajar eventuellt något jobbigt...tja, du ser...det finns trevliga kort att leka runt med. ;)

Men det är just därför vi gör detta, för att se andras synvinklar på poolerna.

Ah, jag hade missat att kartan sökte vilket land som helst, inte bara basic...nu blev den genast mycket bättre! =)

Slutligen, i din rödvita lista skulle jag säga att Kor Duelist inte är värd att ha med, såvida man inte har 2-3 equipments i leken, men nu fanns det bara en som var vettig. Utan equipment är den bara en vanilla 1/1 och såna spelar man ju inte med. Electropotence är inte heller spelvärd, eftersom den tvingar dig att välja om du ska spela en stor varelser eller en billig och pinga motståndaren. Den blir kontraproduktiv och är inget annat än ett crap-kort. Molten Ravager känns inte heller spelvärd, den blir för manakrävande för att kunna göra någon direkt nytta. Jag gillar heller inte Ruinous Minotaur, den tål alldeles för lite och blir bara ihjälblockad innan den hinner hugga motståndaren i plytet.

Isåfall så här:

2 Cliff Threader
1 Kor Aeronaut
1 Kor Sanctifiers
1 Kor Cartographer
1 World Queller
1 Bladetusk Boar
2 Goblin Bushwhacker
1 Shatterskull Giant
2 Zektar Shrine Expedition
1 Ondu Cleric
2 Pillarfield Ox
1 Makindi Shieldmate
=16

1 Journey to Nowhere
1 Luminarch Ascension
1 Narrow Escape
1 Pitfall Trap
1 Burst Lightning
1 Magma Rift
1 Thrusty Machete
=7

Men nej, detta ser inte alls lika trevligt ut som grönsvart eller vitsvart.

Skriven: 22:43, 13/10 -09

TheCrow
 
För att kommentera ditt förslag lite mer från my point of view:
Vad är huvudtemat i leken?
Skall den vara aggressiv?
Då är Shieldmate, Cleric och Ox inte så bra.
Skall den vara Alliesbaserad?
Då finns det ju bättre aternativ (läs grönsvart).
Skall den vara kontroll?
Då kanske du har för många små varelser?
Och varför spelar du inte Luminarch Ascension?
Gillar du den inte?

Missuppfatta mig inte. Jag tror att leken skulle prestera bra och den har flera väldigt bra kort. Frågan är bara om de samarbetar tillräckligt bra.?

Skriven: 21:56, 13/10 -09

TheCrow
 
Om det är vitalt för leken att vara snabb tycker jag att Lacerator är fantastisk. Om man dessutom har ett vampiretema där det betyder något att varelserna är vampyrer är han bra.
Om man däremot satsar på Allies som grund är han "bara" en bra snabb varelse för 1 mana och då räcker han inte till imo.
Jag tycker inte att man kan säga att han alltid bör spelas. Inte när det finns bättre alternativ till lekens helhet. Ett kort som är bättre än ett annat kort om man jämför dem rakt av kan vara ett sämre alternativ för leken.

Allies bygger ju på att de blir starkare ju fler man spelar. Alltså inte en aggressiv taktik. Däremot är survivalist en 2/2 för 2 mana, vilket i sig självt blir ganska aggro. För varje extra ally blir de sedan bara starkare och leken vinner ofta för att man får billiga snabba varelser som växer sig starka och som blir svåra att hantera.
Åtta allies är klart bättre än sex faktist. Jag skulle vilja dra mig till att säga att för varje ally ökar de andra allies värde med 1.5 om du förstår vad jag menar. Iaf om de gör något vettigt. I mitt bygge är 7 av de 8 bra! Det är bara barden som inte är bra, men han triggar de andra.

Av mina tre första motståndare spelade 3 blått. Detta kanske inte är något bevis, men jag tycker att väldigt många spelar blåa flygare i en eller annan variant. Men River Boa har regenerate så han stoppar ju även alla stora gröna killar som inte har trample. Han fixar vit aggro och alla andra färger som inte flyger. Oftast är det ju blått som har flygare....

Jag säger inte att ett annat bygge inte varit bättre då det är omöjligt att bevisa, men detta passade för mig och det var väldigt roligt att spela.
De gröna killarna blir ju dessutom större om jag har Vastwood i spel och den kan man hämta med kartan. Combo :)

Ett alternativ till bygge skulle kunna vara:

2 Cliff Threader
1 Journey to Nowhere
1 Kor Duelist
1 kor Aeronaut
1 Kor Sanctifiers
1 Kor Cartographer
1 Luminarch Ascension
1 Narrow Escape
1 Pitfall Trap
1 World Queller
1 Bladetusk Boar
1 Burst Lightning
1 Electropotence
2 Goblin Bushwhacker
1 Magma Rift
1 Molten Ravager
1 Ruinous Minotaur
1 Shatterskull Giant
2 Zektar Shrine Expedition
1 Thrusty Machete

Detta skulle vara väldigt aggressivt med ett par bomber som support. Helt klart spelbart.

Skriven: 21:42, 13/10 -09

Skuggvarg
 
Tja, det jag sett hittills av Lacerator är att han ofta hinner slå in 2-3 gånger helt obehindrat. Det är rätt bra för en mana och några ynka liv. Men okej, det är inte så roligt om Lacerator får ett lås på sig och blir paralyserad, då blir han ofta din egen dödsdom.

Med tanke på att du för tillfället har Gladeheart i leken hade Lacerator passat fint, men han bör alltid spelas.

Alltså, grönt är fint men jag gillar vitt ännu mer. Och jo, ganska många spelar faktiskt INTE blått i Zendikar. Hade själv en River Boa och fick ingen större nytta av den.

I grön-svarta versionen har du åtta allies, vilket är mycket, men i vitsvarta har du sex allies och det duger fint det med. Allt över fyra kommer att ge stor effekt.

Raptor är inte värd att splasha för, men Journey hade varit värd det. Det var absolut inget dåligt val av dig att splasha in Burst, just eftersom du hade det där landet också.

Ja, rött var inte heller helt fel.

Skriven: 16:57, 13/10 -09

TheCrow
 
Lacerator är onekligen väldigt bra. Frågan är bara om han passar i leken?
Mitt bygge koncentrerar sig framför allt på allies, med massor av kort som stöd. Grönt innehåller dessutom mer än man först anar. Quest for the gemblades säger egentligen blockar du någon av mina djur kommer du förlora! Blockar du inte kommer du förlora. (Inte riktigt, men bra nära). Reclusen blockar flygare och kan dessutom döda flygare om man kickar den. Tillsammans med Oran-Rief, the Vastwood har man helt plötsligt en Giant Spider, vilket nästan helt stoppar alla flygare.
River Boa!!! Hur många spelar inte blått?

Dessutom spelade jag ju en karta för splashen, men jag lämnade den andra utanför. Detta gjorde att jag förmodligen kunnat splasha för Journey eller Raptor, men eftersom jag dessutom hade Akoum Refuge tog jag brännet. En bra finisher om inte annat.

Svart-vitt hade säkert fungerat utmärkt. Som du ser hade jag riktigt bra vitt också, men då missar man en del av synergierna i alliesaggroversionen jag har i mitt bygge.
Vitt i sig självt blir ju aggro, men då kanske man skulle gått röd/vitt?

Angenäma problem som sagt :)

Skriven: 15:05, 13/10 -09

Skuggvarg
 
Ser nice ut, men Lacerator är helt sjuk och bör spelas.

I övrigt ser det väldigt stabilt ut men jag hade hellre spelat Journey to Nowhere än Burst Lightning.

Dock vill man gärna ha kartan om man ska splasha, det ökar ju chanserna att göra splashen spelbar.

Men vad tror du om att istället helt skippa splash och istället för Burst och Map så spelar man Lacerator och Mire Blight? Blight är inte jättebra men gör att minsta skada som når igenom förstör varelsen. Jag tror det är mer värt att köra med detta halvbra kort och hålla leken tvåfärgad än att riskera lekens stabilitet genom att splasha. Stabilitet har visat sig oerhört viktigt, har jag märkt.

Alltid lika tråkigt när det blir manaproblem, oavsett om det är för mycket eller för lite länder. Vore så skönt att kunna undvika sånt.

Jag har dock lite svårt att släppa vitt, World Queller är sick, och i övrigt har du fina vita alternativ. Vid en närmare titt är inte grönt jättestarkt, även fast man gärna vill ha de där survivalisterna...

Jag tror svartvitt hade kunnat röja mer, och det är extra roligt och effektivt att spela med svarta och vita allies, för då får man liv av Ondu Cleric och snor liv med Diabolist. Jag ska som sagt bygga en sån constructed-lek.

Det är ren humor att med några allies i spel slänga ut Hagra Diabolist, för att sedan studsa upp honom med Narrow Escape och spela ut honom en gång till. =D

Men låt så hur ett svartvitt bygge skulle kunna se ut:

1 Vampire Lacerator
1 Bala Ged Thief
1 Crypt Ripper
1 Giant Scorpion
1 Hagra Diabolist
2 Nimana Sell-Sword
1 Vampire Hexmage
1 Vampire Nighthawk
1 Kor Aeronaut
1 Kor Cartographer
1 Kor Sanctifiers
1 Makindi Shieldmate
1 Ondu Cleric
1 Pillarfield Ox
1 World Queller
=16

1 Pitfall Trap
1 Journey to Nowhere
1 Narrow Escape
1 Marsh Casualties
2 Disfigure
1 Trusty Machete
=7

Det ser väl rätt nice ut? Fyra spot-removal, en mass-removal, och en "räddning".

Skriven: 14:23, 13/10 -09


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!