Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 695 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Standard 2006 Solar Flare Legacy / Casual
Av: latsblaster
10:39, 9/10 -09

latsblasterkommenterar :
Solar Flare (Tap Out-Control) från Standard anno 2005/2006.

Kategori: Casual
Format: Legacy Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1486:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]43965 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 8 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 8 st.


latsblaster
 
ett metakort; mest ett millskydd, men den blir ju som en ponder då den kan blanda leken. tänker mig att den funkar bra som kombo med top och sylvan library. vill även ha tillbaka förbrukade unsummon och echoing truth om de går åt för fort.

Skriven: 23:58, 10/10 -09

Skuggvarg
 
Men alltså, vad får du ut av Gaea's Blessing, mer än att den blir ett skydd mot mill?

Skriven: 23:34, 10/10 -09

latsblaster
 
Det är inte en rationell grej att köra femfärgat, utan en utmaning. det gör inte leken bättre. men jag har satsat på att försöka skapa en fungerande lek innehållandes fem färger. det här är min första lösning på det. Den svarta honden gillar jag bäst, men de blir ju otroligt starka om man får ut dem tillsammans vilket kan vara möjligt med en del dra tillsammans med sylvan, top, soldevi och gaea som sorterar och blandar. leken är ju bara ett test, så vi får se vad som händer sen. Kanske nöjer jag mig med negate i leken, eller plockar tillbaka familiar's ruse (även om jag skulle vilja ha ytterligare ett par studsvarelser för att köra med den).

Skriven: 22:45, 10/10 -09

Skuggvarg
 
Att köra femfärgslek bara av ren principsak förstår jag faktiskt inte. Vill du ha Hondens borde du spela två ex av de Hondens du vill använda, för att lättare hitta just den Honden du vill ha för stunden.

Okej, förstår att du inte vill ha en kontring som kostar dubbelblå, men välj hellre någon annan kontring, för Arcace ger motståndaren två kort, vilket kan göra att du förlorar partiet.

Skriven: 22:33, 10/10 -09

latsblaster
 
ett mål är att ha månag färger och för att kunna ha det har jag många kort som har en färglös manakostnad utöver sin färgade. undantaget är coiling oracle och cavern harpy, känns som att d är bra tillsammans med rats.

Skriven: 14:40, 10/10 -09

latsblaster
 
Sant att Honden korten kan kännas bohemiska i sammanhanget men det är de som skyddar mig mest och håller mig vid liv, samt gör att leken blir femfärgad vilket är ett mål i sig med den. Jag har tänkt att det inte är någon idé att försöka få ut Blood Clock för snabbt även om den är lekens kärna. jag måste ha något att plocka med först och mana att försörja mina studsar. funderar på att ha fyra. i grunden är det här något av en discardlek, så svart ska inte bort. snarare så att jag tyvärr inte kunde ha mer. vad har du läst för konstigt om Gaea's Blessing? counterspell har alltid varit ett äckligt kort och den kostar 2 blåa mana, medan arcane kostar 1+1 och ger mig ett kort. den ger motståndaren kort som ska discardas av svart honden eller hypnotic eller cutpurse eller rats.

Skriven: 14:37, 10/10 -09

Skuggvarg
 
Cavern Harpy och Hypnotic Specter gör heller inget vettigt i leken, byt ut dem.

Skriven: 10:48, 10/10 -09

Skuggvarg
 
Nog för att Hondens är trevliga, men finns det något särskilt syfte till att de är med i leken? Annars tycker jag att du skulle bygga leken så här:

4 ex av Blood Clock, eftersom den är lekens kärna.

Flera kort för att snabbt hitta klocka och få ut den i spel, t.ex. Fabricate.

Counterspell samt några andra bra kontringar, för att skydda din klocka från hot (Arcane Denial är inte bra).

Massor av varelser som gör bra saker när de kommer in i spel. Dels för att du då får maximal nytta av klockan, och dels för att med många varelser får du mer stabilitet i leken, du får skydd mot motståndarvarelser och kan själv hota motståndaren, därigenom får du en extra wincon.

Så som leken ser ut nu skulle jag nog renodla den en del. Ravenous Rats är bra, men behöver du verkligen svart? I resten av leken hittar jag bara Demonic Tutor och svart Honden, så jag skulle nog skippa svart helt.

Coiling Oracle är väldigt bra, så den ska vi inte röra.

En röd honden, och sen inga andra röda kort. Varför? Förstår inte meningen. Bort.

Gaea's Blessing...varför? Den gör ingenting för dig och ingenting mot motståndaren. Nej, den är inget skydd mot t.ex. Tarmogoyf eller vilka gravbaserade hot du än möter, eftersom det står att motståndaren får välja att blanda in upp till tre kort i libban. Han kan välja noll kort, om han så vill.

Förvisso kan den vara ett skydd för dig, om du skulle bli av med dina klockor, men jag vet inte om just detta är rätt kort för det syftet.

Nej, kör på grönblått, med kontringar, studs, och djur som gör bra saker när de kommer in i spel (eller lämnar spel, för den delen). Tror du får bättre resualt då.

Skriven: 10:47, 10/10 -09


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!