Magic the Gathering
Magic the Gathering34882 medlemmar 630 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Jund ( med Zendikar) Sealed Deck / Turneringsspel
Av: elite099
23:11, 14/9 -09

elite099kommenterar :
Ok, nu har jag testat i eveigheter med den här leken. Har spelat Jund väldigt länge och såhär nöjd har jag og inte vart med någon variant jag spelat av leken förut.

Det är som en Jund Aggro, men det är meningen att den ska gå kontroll mot aggro och aggro mot kontroll. Och alla korten kan verkligen gå kontroll eller aggro vilket är perfekt. Tänkte motivera lite varför vissa kort ligger i leken och varför vissa inte gör det.

Lightning Bolt: Mot aggro agerar den oftast removal. Mot kontroll tar den dom sista liven från motståndaren. Rätt obv.

Putrid Leech: Också rätt obv. Mot aggro är det ett djur som oftast är större än allt annat och mot kontroll slår den förhoppningsvis för 4 runda tre.

Terminate: Kortet jag är mest osäker över antalet. Funderar på att byta ut en Terminate mot en Jund Charm eller nått. Spelade två från början men sen när Baneslayer Angel dök upp i nästan varenda match så var jag tvungen att lägga in fler. Nu när Foge-Tender försvunnit kan jag spela den över Doom Blade iallafall ( manabasen klarar lätt av det).

Vampire Nighthawk: Här har vi väll det största nya till leken! Jag satt och klurade lite med [user]Narling[/card] och vi pratade om kort som kunde ersätta Shambling Remains. Narling föreslog lite på skoj att vi skulle testa Nighthawk. Jag tog det seriöst och det lilla jag speltestat med den har den varit hur bra som helst! Den dödar bl a alla väggar ( se: Wall of Denial) vilket verkligen är guld värt. Passar också bra i det här med att anpassa sig beroende på vad man möter.

Sprouting Thrinax: Ersättaren till Ram-Gang. Absolut inte lika bra. Men han platsar ändå perfekt i leken. Jättebra mot Day of Judgment mm.

Maelstrom Pulse: Vindicate utan lanpaj som äger tokens/borderposts/flera likadana permanenter. Check!

Jund Charm: Väldigt bra, mycket allsidig och bra i precis varenda machup så jag borde nog spela fler. Minst tre, det blir om man ska köra 3-3 Terminate-Jund Charm. Ju mer jag tänker på det ju säkrare blir jag på att det ska bli så.

Bloodbraid: Nu orkar jag inte ens förklara. Bästa kortet i leken tillsammans med Bituminous Blast. Utan dom, ingen lek.

Bituminous Blast: Se Bloodbraid Elf

Spellbreaker Behemoth: Ett kort som det började med att jag körde med på skoj i en turnering i den här leken. Efter turneringen märkte jag att i alla förutom en match hade jag brädat in så jag hade 4 Spellbreaker i maindeck. Kontroll kan inte kontra den och måste direkt hitta removal/ Baneslayer Angel för att hantera den och aggro måste hitta removal för att den är större än alla deras killar oftast.

Broodmate Dragon: Stor stabil kille som oftast är GG motaggro när man droppar honom. Sinnesjukt bra när man får ut honom. Ett kort som har hoppat in och ut ur leken men nu tillslut får han stanna kvar.

Kort som jag testat men som inte funkat:

Shambling Remains
Plated Geopede
Might of Oaks ( :P)
Doom Blade ( Terminate är bättre helt enkelt)

Nu får ni gärna kommentera och berätta om ni tycker jag ska ändra på. Tvivlar starkt på att det är något kort jag missat men ifall ni märker något så säg gärna till. Har evigheter på mig att speltesta så jag kommer testa alla förslag som kommer upp ( Ok, inte Bog Hodlums men nästan).

Rösta och kommentera nu ffs!

Kategori: Turneringsspel
Format: Sealed Deck Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1108:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]42562 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 3 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 3 st.


elite099
 
Sign in Blood är testad. Den var för dålig mot aggro. Blightning är i brädan som fortfarande är under testning ( men Blightning är säker). Och Bloodghastär inte testad men vi har diskuterat den och vi tror inte manabasen håller. Men jag ska se om den kanske kan ersätta Nighthawk

Skriven: 22:03, 15/9 -09

X1t
 
sign in blood kanske?

Skriven: 17:15, 15/9 -09

X1t
 
blood ghast om du har ett meta med mycket Day of Judgement? Blightning?

Skriven: 17:13, 15/9 -09


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  2. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!