Magic the Gathering
Magic the Gathering34891 medlemmar 695 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

#1 Jonas Lefvert, Merfolk Legacy / Turneringsspel
Inlagd: 17:50, 12/4 -09

Kommentar :
- inget :( -

Lek från turneringen: SCANDINAVIAN MASTERS LEGACY /GOTHCON09
Format: Legacy Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
6958:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]34740 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 11 Kommentarer | Dölj
Betyg: Finns endast på medlemmarnas egna lekar.

KOMMENTARER 11 st.


Drako
 
kändes
känslig
Ska det stå...

Jag har inte testat faerie versionerna. De finns en del intressanta listor som kan vara värt att prova.

I slutet av en match när man vill hitta en lord så känns det bättre att dra en brain än en stifle eller något annat. Då spelar inte de 2 "döda" korten så stor roll.

Jag tyckte att mina wake bliev stora även när jag fick ut dom tidigt. 2 - 4 är en smaksak. Mot combo så hade man ju önskat att den "extra" waken hade varit en kontring istället.





Skriven: 20:14, 14/4 -09

elof_the_mighty
 
Bara att instämma. Angående blastarna så är det ju inte så bra eftersom dom också spelar mountains. Allt som spelar Mountains är en dålig matchup, som bäst 50/50.

Mitt problem med Brainstorm har alltid varit i situationer när du inte hittar fetchet. Vad gör du då? Visst, du hittar ett kort snabbare, men samtidigt drar du två döda kort i rad?

Hur tyckte du 3 Wake Thrashers var? Jag spelade 3-4 först men kom fram till att 2 var lagom eftersom man sällan vill ha honom tidigt och oftast ha honom senare.


Slutligen, har du testat någon av faerie versionerna? Antingen med Spellstutter eller med Spellstutter+Riptide?

Skriven: 20:05, 14/4 -09

Drako
 
Ja visste att det va någon magiskt med din lista, men nu är den fullbordad(närå):)

Fast när en blå lek med island och fow även har 6 röda blastar i main, blir jag osäker på om det är den bästa matchuppen leken kan få.

Jag tycker inte om ponder om man inte har någon instant som man kan spela i slutet av motståndarens runda. Då är Brain bättre enligt min smak.

Mishra känndes bra. Då blir det lite mer aggro

Jag spelade 5 fetch först, men det kändes som 4 räckte. Jag behöver inte hitta färg, spela runt stifle, har 1 liv extra tillgodo mot bränn, Inte lika kännslig för Magus... men 5 eller 4 är en smaksak. Brain kan vara ganska bra ändå. Inte så ofta någon nålar delta.. tycker deltorna är snyggare:-)

Skriven: 19:56, 14/4 -09

elof_the_mighty
 
Misstänkte att du utgick ifrån min lista :) Var nog rätt dumt att spela den där turneringen i stockholm ;)

Däremot är det ju bara att tacka att du fick möta 9 (!) lekar med FoW, Islands är definitivt den bästa matchuppen leken kan få.

Nice call med Mishra också, verkar riktigt nice. Brainstorm är jag lite mer tveksam till, men samtidigt låter dina argument väldigt lockande. Vad tror du om Ponder? Hur tror du leken hade fungerat med 5 fetch? Varför spelade du 4 delta? Är det inte bättre med 2-2 splitt?

Skriven: 19:18, 14/4 -09

Drako
 
elof_the_mighty

Tack! Eller det är snarare jag som ska tacka för att jag utgick från din lista. Sedan har jag finputsat den enligt min smak fram till turneringarna. Jag funderade ett tag på om jag skulle köra 2 stifle och ta ut 1 relic eller 1 brain. Fast jag kände att jag gillade 4 brain mer när jag testade och relic funkar bra tillsammans med många mono ”brown” länder. Därför blev det bara 1 Stifle. Fast allt beror ju på vad man möter förstås. Relic är det kort jag sideboardar ut mest. Ett av mina hatkort är Tombstalker. Det ska man ha i åtanken när man möter svart. Ät med relic innan han får ut en. Urk…

På turneringen så möte jag 9 (fast 1 Intentional Draw) lekar med 4 fow + Island och 1 loam lek. Back to basics vann matchen mot Life from the loam. Så den gjorde sitt jobb.

Jag mötte:
2 Thrash (1 Intentional Draw)
1 Loam
2 Counterbalance
1 Standstill
1 High tide -→ min divert + daze lyckades kontra Turnabout
2 Fisk/Ninja lek
1 Painter

Jag vann över 1 Goblin i kvalet…
Listan kändes stabil så det fanns inget som jag ville ändra.


Bodhi

Har man vial ute så gör Counterbalance inte så mycket. Har man Lord of Atlantis ute så gör Shackles inte så mycket eftersom ens killar har Islandwalk ändå. På Turneringen så lät jag de båda resolva vid sådana tillfällen även fast jag hade FoW på handen.

Om man inte spelar brain så tycker jag att Echoing är ett bra alternativ. Man vill ha något som man kan spela i slutet på motståndarens runda. Bra mot Tombstalker, Isochron Scepter och dredge.
Shackles kan säkert vara bra mot gubbar. Prova och se vad du tycker.


Skriven: 18:32, 14/4 -09

elof_the_mighty
 
När jag spelade emot goblins så hade jag 2 mainade Jittar, 3 hydroblast i brädan, 1 shackles som var relevanta. Om min motståndare börjar brukade jag ta ut 1 eller fler vials och ta in nålar, nålar är bra emot SGC, vial, wasteland med mera så de är aldrig döda. I övrigt är det svårt. Fast med Jonas build har man 8 killar som kan blocka piledriver vilket är nice.

Skriven: 18:14, 14/4 -09

Bodhi
 
elof när tänker du avslöja dina egna tech mot goblins :)

Skriven: 18:03, 14/4 -09

elof_the_mighty
 
Grattis till vinsten! Vilken lista utgick du ifrån? Hur motiverar du 1 off Stiflen i main? (Säger inte nödvändigtvis att det är "fel", vill mest höra resonomanget). Hade du ändrat på något om du fick spela leken idag igen? Hur mycket goblins, (goyf)sligh, rock och annat mötte du? Vilka matchups hade du i turneringen? Hur bra tyckte du att back to basics var? Jag cuttade mina eftersom de endast var bra emot landstills och loam varav båda har jag rätt okej matchup emot.

Återigen, grattis! Postar min lista i decks to beat tråden på legacydelen, titta gärna in där. Tyvärr fizzlade leken helt i 3 vitala dueller och därför blev det 2-2 drop. Hade nog haft edge i mirrorn annars.

Skriven: 15:04, 14/4 -09

Bodhi
 
Grattis! Väldigt häftig tech må jag säga. Vad tycker du om vedalken shackles och echoing truth i main? http://www.svenskamagic.com/lekladan/index.php?ID=32407&p=&sok=japp

Sen undrar jag om du aldrig va rädd för en resolvad counterbalance?

Skriven: 14:20, 14/4 -09

Drako
 
Tack!

När jag testade leken så kändes det som att jag ofta önskade att mina waste var Mishra’s Factory främst tillsammans med standstill. Får man inte tillräckligt med hot mot motståndaren så känns det lite svettigt eftersom man oftast kör med mindre länder.

Brainstorm kändes bra när jag testade då man har överflödiga kort o vill gömma med fetch. Särskilt då man har tagit ut sina standstill. 4 fetch kännes lagom för min smak då man inte behöver hitta nått med färg. Lättare att spela runt stifle och man klarar sig fortfarande av Magus o Blood Moon hyfsat smärtfritt. Man slimmar även leken med fetch. Brian är bra med Standstill. En instant som man kan spela i slutet av rundan då man blir tvungen att spränga sin eller då han spränger min på sin runda. Jag tyckte att jag ofta inte tappade tempo på dom utan oftast tjänar mer, om jag inte drar 3 på starthanden förstås. Man hittar det rätta djuret till klutarna på vial. Hittar djur lättare till Silvergill Adept. Känns som att jag lättare kan hålla skakiga händer då man spelar brain om man har överflödig mana eller för lite mana. Gillar även att hitta sina Daze med brain vid rätt tillfälle. Har man en mana uppe så kan motständaren ofta tro att man har stifle på handen. Fast då va det oftast en brain för min del:-)


Skriven: 00:00, 14/4 -09


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  2. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!