Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 659 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

TidalAgony Vintage / Turneringsspel
Av: linduxed
17:10, 29/1 -06

linduxedkommenterar :
Leken går i huvudsak ut på att spela High Tide och börja untappa för att få galet mycket mana och dra kort för att hålla combon uppe.

Leken snurrar som många andra lekar med Ancestral, Brainstorn, Twister och lite annat men det som utmärker är (med High Tide då) Time Spiral, Turnabout, Frantic Search och synergin mellan Horn of Greed och Fastond och Summer Bloom.

Leken dödar med Tendrils, Cunning Wish efter Brain Freeze eller i vissa fall med Cunning Wish efter Stroke på typ 60.

Det finns vissa som säger att de skulle ha kört med Exploration istället för Bloom men ett land istället för tre är inte värt en colorless mindre. Samtidigt så är leken byggd så att man, i regel, skall slänga ut länderna på en tur inte flera.
Förr körde jag med Tolarian Academy men den gör absolut för lite med 8 artefakter i leken varav 2 har 3CC.

Leken är som de flesta snurrlekar inte särkilt förtjusta i Sphere of Resistance, Chalice på 1 eller 2, 3Sphere eller annat mindre underhållande workshop-fanskap. Murar av kontringar är inte heller trevligt fast det tycker nog ingen lek om.
Jag har funderat på att lägga in Crucible i brädan men än så länge så har förlorandet av länder inte varit ett så stort problem, det får man tillbaka när man snurrar loss.

Brädan är mest mot Workshop och Drake men har också lite andra saker, bl.a. welderblasten, nålen och "Ta-din-DSC" Acquire:n.

Många personers första intryck av leken är att den är "för beroende av hela lekinnehållet" dvs. att alla kort måste användas för att den inte skall stagnera.
Förvisso är det mycket enklare att vinna med Fastbond ute, eller att få köra sin spiral, men den klarar sig faktiskt bra utan.
Fördelen med leken är nog att den är ganska explosiv.
För att citera Wollblads ord (trots att de handlade om en annan lek): "Den sitter och bygger upp sin manabas lite, letar några kort och så helt plötsligt smäller det.".

Kategori: Turneringsspel
Format: Vintage Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
206807:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]3331 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 3 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 3 st.


linduxed
 
Ehhmm...sorry, Duress bättre än Drain skulle det vara.

Skriven: 15:26, 30/1 -06

linduxed
 
Kan inte hålla med angående moxarna, Pearl gör mkt mindre än Crypt och Ruby går bra att byta mot Vault, som jag gjort, enligt mig.
Vad gäller duress och drains, ja de vore trevliga men jag vet helt ärligt inte vad jag hade tagit ut. Jag vet inte heller om Duress hade varit bättre än Duress, det får ni tipsa om.
Vad gäller Tolarian, jo, jag tycker att den gör för lite, det är därför jag tog ut den. I regel så har jag inte fler än 3 artefakter i spel och när jag väl snurrar loss är i regel alla islands värda 3 eller mer styck. Jag kan inte säga emot att Tolarian är bra, men den är nog bättre i andra lekar, dessutom kan den inte fetchas...

Skriven: 15:23, 30/1 -06

ryttis
 
För lite skydd, drains eller duress hade jag starkt rekommenderat. Alla moxar och Academy är ett måste, Academy är så bruten med fler talet kort i denna lek.

Skriven: 13:05, 30/1 -06


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!