Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 671 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Vengant 'Lark
Ej legal i Standard längre!
Standard / Turneringsspel
Av: Xorna
00:25, 31/12 -08

Xornakommenterar :
Mysleken in da hause!

Leken utöver kortekonomi som ingen annan, och dess många möjligheter som att gå aggro med figurer i early-game eller att grinda i lategame och chaina Reveillark+harbinger in i varandra kombinerat med Ajani ger en lek med sällan skådad kraft.

I de senare versionerna av leken har man kuttat Knight of bla bla bla för att få in redcaps/annat mys i main, men jag diggar att du kan lira mindstone på tur 2 och sedan tur 3 lägga knight, hämta land, lägga land och lira typ en fink, eller figure+pump eller något i den stilen.
Edit: Knight of the Holy Orchid fick stryka på foten, konsistens före explosivitet denna gång.

Siege-gang och SP ger dig ännu mer kortekonomi där du ofta kan få 2-1 eller tom 3-1 om du har tur, eller så 1-1:ar du med motspelarens wog. Sedan att Siege-gang och 'Lark har fin synergi har ingen dött av (okej, motspelaren ett antal gånger :P).

De ändringar jag funderar på i main är som sagt om knight of blaha måste pysa samt att jag vill ha in en elvish hexhunter i main, men vad ska man kutta?

Uppdateringar:
-3 Knight of the Holy Orchid
-1 Kitchen finks
-1 Stillmoon Cavalier
+2 Murderous Redcap
+1 Loxodon Warhammer
+1 Reflecting Pool
+1 Burrenton Forge-Tender

Brädan:
4 Wrath är egentligen mot elves och kithkin från början, men den gör bra ifrån sig mot B/W tokens och annat, där man dock inte behöver alla 4. Response, Stillmoon och wispmare tar du in mot faeries, där du helt enkelt tar ut dina late-game vapen och kör över honom/henne i early-game istället =). Wispmare kommer ochså in mot B/W tokens etc, men jag funderar på att kanske lira Tempest of Light istället, vad tro ni om det?
Warhammer är mot RDW/kithkin som är jobbiga, men den slotten varierar. Såklart 1 till Forge-Tender mot röda lekar eller de evigt populärar jund charm/Pyroclasm/Firespout.
En till Warhammer mot de många matchups där du vill ha en till, kanske ska flyttas till main då den brädas in nästan hela tiden?
Uppdateringar:
-1 Kitchen Finks
-1 Burrenton Forge-Tender
+1 Story Circle
+1 Loxodon Warhammer

Vad tycks?

Kategori: Turneringsspel
Format: Standard Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1452:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]29836 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 26 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 26 st.


Xorna
 
Uppat listan nu, vad tror ni?

Skriven: 01:14, 6/1 -09

Xorna
 
Alla lekar är metatech, dom är techade för att slakta ett visst meta, annars blir de aldrig framgångsrika. Och det är ju så att vissa verisioner lirar med redcap andra med KotWO, och jag testar fortfarande denna, ska lira några matcher ikväll, och uppar listan imorrn.

Skriven: 20:03, 4/1 -09

pudas_beast
 
Hm detta är ett metatech alltså, fungerar ju tydligen om den gick 6-0, men om jag vore du skulle jag spela murderous redcap som i originalversionen, fin synergi med sieg-gang commandern om inte annat.

Skriven: 18:57, 4/1 -09

Xorna
 
http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=mtg/daily/eventcoverage/worlds08/top-standard-decklists

Jojo, leken är kass och går inte att spela, visst. Ett tips är att du spelar leken först och sedan totaldissar den när du har märkt hur kraftfull den är.

Skriven: 12:07, 4/1 -09

pudas_beast
 
Jag tycker i alla fall att leken inte verkar speciellt bra och jag har aldrig fått en vettig hand när jag guldfiskat, du har nästan bara dyra djur och mind stone ger kortförlust och är det något beatdownlekar inte behöver är det det, möter du kontroll kommer dina tjockisar bli konrade, möter du aggro kommer du bli aggrad sedan bränd när dina fina tjockisar kommer i spel. En lek behöver inte vara RDW för att spela bränn, flame javelin etc är ovärdeligt när det kommer till att döda tex en rhox war monk eller klämma in den sista skadan.

Skriven: 10:59, 4/1 -09

Xorna
 
Det är inte kithkin eller Boros Deck Wins, Det är en midrange lek med möjligheten att gå beatdown.
Ajani dör alltid, och antingen vill du ha alla eller inga, där av 4, som man brädar ut mot t.ex faeries. Siege-gang/Reveillark runda 4 är en beating, och mindstone gets the job done. Samt att mindstone ger lite fina synergier med Knight of the White blaha och fink/Stillmoon.

Finks behövs mot aggro och stillmoon är för att trycka in den sista skadan mot fae/BW-tokens. Om det är något, som du uttrycker det "random" i listan så är det Knight of the White Orchid, definitivt inte finkarna eller stillmoon.

Spontant känns det som att du vill att leken endast ska gå aggro, men så spelar inte leken. Leken lägger press tidigt, och kan sedan spela på kortekonomi senare i spelet om det behövs, eller att pressa på med hights+tokens för att vinna tempo. Bränn är inte rätt för leken alls, vill du bygga RDW så bygg då RDW.

Om du läser infon om leken så ser du varför harbinger är bra, och jag garanterar dig att den är bra mycket bättre än fanatic nr 4, pga att med harbinger kan du chaina dina reveillarks in i varandra.

Kiddas Out

Skriven: 17:00, 3/1 -09

pudas_beast
 
Jo är väl sant.. men jag skulle nog vilja att leken hade mer använding av tokens tex med mirrorweave eller något men det är jag jag kan ha fel. Sen borde man byta ut flamekin harbinger moot en till mogg fanatic

Skriven: 15:12, 3/1 -09

Balthazar
 
@ pudas_beast: Har inte Spectral Procession synergi med Windbrisk Height? Sen är Spectral Procession typ bland det bästa man kan spela mot Faeries.

Skriven: 14:00, 3/1 -09

pudas_beast
 
stillmoon och kitchen finks känns lite random i manindeck, 4 ajani känns lite overkille för man vill aldrig dra mer än en om man inte möter kontroll (eftersom de kanske kontrar den första). Mind stone är aldrig bra i aggro. Spectral procession är ju bra men du har inget som fungerar i symetri med den så det som kommer hända är att du får 3 1/1 flyers, lite osäker på om det är bra. Jag skulle ta ut de ovan nämnda korten och lägga in bränn i form av magma spray, incinerate och flame javelin

Skriven: 13:33, 3/1 -09

Xorna
 
Jag tycker alltid att jag ligger en liten bit före faeries i tempo och efter bräda så tappar fae ännu mer tempo då du kan hantera command på ett effektivt sätt. De måste i princip ha bb i spel för att ha en chans att raca och inte ens då tycker jag att de får den riktiga "kicken" som behövs. Det är en tuff matchup, men spelar man rätt så brukar man kunna ta sig igenom den.

Exempel på tempo spel som händer förvånansvärt ofta är tur 1 figur, t2 pump figur, windbrisk som gömmer SGC, t3 slåss och spela spectral, t4 slåss, pumpa och lira din SGC. Andra plays som händer relativt ofta är runda 1 figure, r2 mindstone, r3 knigt+Fink/Stillmoon. Det är sådan plays som ger dig en edge mot faeries. Och ibland kan man låta figure gå hela vägen, men det händer ganska sällan.

Motivera gärna varför du vill vända på siffrorna.

Skriven: 00:04, 3/1 -09


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!