Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 614 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Aggro Loam Extended / Turneringsspel
Av: Xorna
22:03, 22/12 -08

Xornakommenterar :
Aggro Loam i Extended.
Resolvar assault med loam har du vunnit mot alla lekar i formatet, därmed 3 assaults och en shred memory för att hitta loam.

Stora feta killar uppbackade av thoughtseize ska sätta press på de flesta spelare och om du ska gå in i long-game så har du ravens crime+Worm Harvest och en kortmotor som är fetare än något annat i formatet att luta dig tillbaka på.

Kortval:
Loam: Inget snack, vinner åt dig.

Assault: Formatets bästa removal som dödar allt om den resolvar med loam i back-up. Med så pass mycket elves tycker jag att 3 (spelade 4 först) är ett bra antal. Synd att man inte hittar loam alla ggr bara, men det brukar inte vara något problem.

Thoughtseize: Distruptar elves tills du kan gå beatdown/har hittat assault, och kikar så att kusten är klar mot fae. Götte kortet helt enkelt.

Finks+Hierarch: Håller dig vid liv mot bränn och zoo, som blivit populära nu när elves är bra. Sätter press bra med.

(Shriekmaw: Kuttad för EE.)

Countryside Crusher: Största killen i Extended och kan vinna tur 3-4 om man har rätt hand. Måste spelas om man spelar loam.

Eternal Witness: Jag vetefasen alltså, ibland vill jag kutta en, ibland vill jag inte, det beror lite på matchup etc. Måste fundera lite till. Det är dock nice att kunna plocka upp crushers/assaults/you name it.

Raven's Crime: Äter upp motståndaren i långsammare matchups. Kan även vara användbar mot bränn, för att slå ut shrapnel blasts etc. som de stitter och trycker på.

Worm Harvest: Vinner spelet åt dig och kan inte försvinna pga. Dredge etc. som Assault kanske gör.

Shred Memory: Har man inte wish får man ta vad man har. Den kan liras med fördel mot tron och andra lekar som använder graven lite grann, annars searchar den terror/loam/grudge/CoP:Red.

(Terror: Kuttad för Crime // Punishment)

Ghost Quarter: En miser mot tron, Death Cloud och Faeries (Riptide Laboratory). Om du vill ha den ska du tänka på att dredga mycket. Väldigt mycket.

Brädan:
CoP:Red: Den vita splashen ger en massa mys som hjälper bränn/zoo matchupen, och denna älskar jag, äter allt rött till frukost =).

Goblin Sharpshooter: Kuttar elves i småbitar, endast därför den är där, och endast där som den brädas in.

Jund Charm: Ersätter extirpate då den kan fucka giftsen lika mycket för tron men samtidigt hjälper dig mot dredge och elves. Helt enkelt mer mångsidig. Tar Faerie-Lekarna som fortfarande lirar med Bitterblossom också.

(Ravens crime+tuborg: Kuttade till fördel mot 1 CoP: Red och 1 till Ancient Grudge. Gjorde för lite.)

Ancient Grudge: Jag behöver något mot faeries och detta nog det bästa kortet mot shackles och liknande+ att man kan paja random moxar med flashbacken lite då och då :). Äger Affinity i brygga =).

Putrefy: Ersatte terror då denna har ihjäl Demigod of Revenge med, det har inte terror, samtidigt som den dödar svanen.

(Naturalize: Kuttad för att få in 1 till Putrefy då jag slängde ut terror ur main. Inte säker på denna dock, kanske borde lira med en istället för en grudge.)

Ghost Quarter: Ibland vill du ha en till, eller bara gå upp ett till i landcount. Då är detta myslandet nr1!

Inga förslag om goyf nu, för den är kuttad pga budgeten. Annars får ni rösta och kommentera allt ni vill =).
Kort inom parentes är kort som har varit i leken/påtänkta men som har blivit kuttade för något annat.

Kategori: Turneringsspel
Format: Extended Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
6520:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]29607 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 29 Kommentarer | Dölj
Betyg: 3 | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 29 st.


Xorna
 
Uppade listan lite med, bla putrefy i brädan.

Skriven: 14:55, 23/12 -08

Xorna
 
Lirar man goyf har man ju en mycket bättre position för att gå aggro, och med detta i tankarna skulle jag cutta typ ett vittne, och sedan någon kombination av typ terror, Kitchen finks, kanske ett land, shriekmaw och balother (goyf håller fortet bra). Det är något som man måste testa sig fram till, då goyfen ger dig ett helt annat utgångsläge. Om man får fler critter så kan man kanske tänka på jitten med (Cuttade den då den var död för ofta)

Skriven: 14:53, 23/12 -08

Nitromouss
 
om din budjet hade tillåtit goyf, vad hade då cuttats för den?

Skriven: 14:40, 23/12 -08

prinsallan
 
Förstår. Det är också mycket ett tycke om smak. Man du har ju fullt rätt när det gäller Mox Diamond i legacyversionen. Det är ju 9 ggr av 10 man ditchar ett colorless land till Moxen så jag förstår dig. Alltid bra med en liten diskussion, då man kan missat nått.

Skriven: 11:18, 23/12 -08

Xorna
 
Jag har också lirat massor med loam, men i ext har du inte lyxen med riktiga duals och mox diamond (dit du kan pitcha ditt manland om du inte vill ha det), och det är överhuvudtaget för stora olikheter inom formaten för att jämföra sinsemellan. Elves finns t.ex inte i legacy då fow äter glimpse etc.

Jag tycker vidare inte att ett manland skulle föra leken i den riktning jag vill ha den. Att börja anpassa leken för ett long-game som jag inte vill spela, då jag spelar en midrange-aggro lek. Jag har tillräckligt med verktyg för att hantera ett long-game och jag tror inte att ett manland skulle förbättre det nämnvärt.
Det är helt enkelt inte värt risken, speciellt inte när mån-effekter spelas (all-in red etc etc.)

Skriven: 11:14, 23/12 -08

prinsallan
 
Tror dock på bara ett enda manland. Kan komma till nytta i långa partier... Har spelat Loam i legacy enda sedan kortet kom ut och i min lek spelar jag 1xMishra's Factory. Kanske du kan lyfta ut en Ravenous Baloth för att känna på ett Mutavault?

Skriven: 11:07, 23/12 -08

Xorna
 
Manlands är för långsamma i ett meta där elves kommer att ha en framträdande roll+att leken vill prestera , och en massa svart mana till crime, och är sjukt manaintensiv, så att balansera in ett gäng manlands också vore mer eller mindre självmord. Zealoten har du rätt i dock, den kommer in.

Skriven: 11:04, 23/12 -08

prinsallan
 
Kanske du skulle spela 1-2 Viridian Zealot i sideboard. Den är ju beats och removal i ett.

Skriven: 10:56, 23/12 -08

prinsallan
 
Ganska trevligt bygge, men varför inga "gubbländer" ? Ett par kan du väl ta dig plats till, eller? Bra med återvinningsgubbar och bra chump-blockers, runda efter runda med Loam.

Skriven: 10:53, 23/12 -08


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!