Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 660 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Goblin 2.0 Nfre
Ej legal i Standard längre!
Standard / Turneringsspel
Av: Gloffen
01:17, 1/9 -08

Gloffenkommenterar :
Min nuvarande goblin lek :)

Har endast 1 graven cairns också fast 3 ska jag köpa när som helst.

Leken är efter Standard 08 så Magus of the abyss till exempel som funka väldigt bra i leken har fått gå till graven :o(. (grave pact?)

4 Door of Destinies?

Kategori: Turneringsspel
Format: Standard Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1121:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]25589 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 5 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 5 st.


uzoki
 
Grave Pact brukar funka sjukt bra me goblin lekar

Skriven: 16:41, 3/9 -08

Nitromouss
 
4 mogg fanatic måste in! den e sjuk i sig själv och ännu bättre i goblin leken. sen tycker jag att du ska ha både nameless och tarfire i. de är ju skitbra med wort som du borde lägga in 1 eller 2 till av. wort e ju typ bästa kortet i leken..

Skriven: 19:07, 1/9 -08

Gloffen
 
Just det, är Grave Pact en bra idé?

Skriven: 12:52, 1/9 -08

Gloffen
 
Tack för ditt långa svar, gav mig verkligen en del att tänka på =).

Funderade på Mogg War Marshall och Gargadon ett tag innan men sen så ska dom ju gå ut ur standard ganska snart och då känns det lite dåligt.

Vad det gäller removal så kanske är det lite snålt på det får jag erkänna sen Magus of the Abyss rök. Man kan sacrificea gubbar med protection med warden wierding om jag har förstått det rätt och använda den på sina egna vid behov så den känns ganska bra att ha ? Men några nameless eller tarfire hade verkligen inte vart fel, fast jag tar nog hällre nameless då tarfire kostar 1 röd mana.

Tycker Door of Destinies är jävligt fin att få ut i runda 4-5 för mina goblins har ofta inte så mycket att säga till om ifall den första rushen inte går fint (fast det kanske den alltid ska göra om det flyter på :>). Man kan få väldigt sjuka goblins med Door iallafall, fast det tar ju lite tid som du sa. Ska fundera på Goblin king men ska testa på lite med Dooren ett tag till tror jag.

4 Sulfuros låter fint, ska se om jag kan köpa några sådana och testa med tror jag =).

Skriven: 12:45, 1/9 -08

Hoben
 
Removal!

Du behöver mer removal. Stoppa gärna in Tarfire/Nameless Inversion då Wort, Boggart Auntie kan plocka upp dem i början av din upkeep (hon tar ju upp "a Goblin card" och inte "a Goblin creature"!).

Jag skulle rekomendera att du går ner på 24-26 creatures (det brukar vara lagom i dessa lekar).

Jag hade cutat Door of Destinies och Shared Animosity och sattsat på 4 Goblin King istället. Detta då Door of Destinies och Shared Animosity inte gör någon skada i sig, utan de bara låter andra göra skada. Så de är helt oanvändbara när du inte har några gubbar.
Sen så är dessvärre Door of Destinies inte ett bra kort då, det inte gör någon skillnad förrän runda 5 (och då bara om du spelar en creature i runda 5).
Shared Animosity är bara bra om du har den och 3 creatures i spel. Har du bara 2 goblins så får de bara +1/+0 när de anfaller. Med Goblin King så får de +1/+1 oavsett om de anfaller eller blockar.
Goblin King gör dina runda 1 och 2 drop bra direkt när han kommer in i spel, till skillnad från Shared Animosity och Door of Destnies!

Sen några creatures du kan kika efter är förslagsvis Mogg War Marshall, Greater Gargadon och sen kan du ju kolla om det finns någon Shapeshifter som är bra (de är ju alla creature types).

Vad gäller manan så bör du stoppa in 4 Sulfurous Spring!
De hjälper dig att få dina creatures och vara aggressiv. Du vill spela gubbar och anfalla och göra skada. Det gör inte så mycket om du får 1-2 i skada av landet (man brukar oftast inte få så mycket mer i skada av "späkländerna", då man tappar dem för färglös mana väldigt mycket), då de hjälper dig att skada motståndaren.
Sen så vill du inte ha mer än 2 Graven Cairns i leken. För om du drar fler än 1 så kan det bli jobbigt för dig att få spela dina spells. Och det är egentligen bara Goblin King du behöver den till. Om du tar och stoppar in 4 Sulfurous Spring och någon mer Mountain (förutsatt att du tar in fler röda creatures/spells) så kommer du inte behöva så många Graven Cairns :)

Hoppas detta gav dig lite att fundera på ;)

/Mvh Viktor

Skriven: 12:30, 1/9 -08


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!