Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 665 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

The Rats in the Walls EDH / Casual
Av: Stygge
10:15, 22/4 -20

Styggekommenterar :
Leken är baserad på H. P. Lovecrafts novel "The Rats in the Walls", en för mig personlig favorit och jag har försökt återskapa berättelsen förenklat genom de olika kortens namn, innehåll, effekter och flavortexter. Let us begin...

Året är 1923. Efter herr Delapores sons tragiska död från skador från första världskriget, bestämmer sig han att flytta ifrån U.S.A. tillbaka till hans familjs gamla säte i England, Exham Priory. Han låter sig restaurera det gamla godset och under tiden som arbetet utförs, börjar han samla in hans släkts och egendomens mörka förflutna.

Innan ens hans förfader Gilbert de la Poer övertog godset år 1261, hade det sedan antiken funnits en kult i området som har dyrkat Magna Mater, en gudinna vars vördnad förbjöds under Romarrikets dagar. En generation efter Gilbert, blev namnet "de La Poer" starkt förknippat med moralisk korruption, då många hörsägen om godsets olika ägare började slå rot i England. Rykten som pakter med demoner och andra okristna ting var vanliga, men inget som de la Poer-familjens medlemmar kunde angklagas för i och med deras höga status i landet. Detta fortsatte till och med 1600-talet, då den elfte baronen Walter de la Poer mördade hela sin familj och flydde från England till Virginia, som sågs som en hjälte av folket till skillnad från hans förfäder i och med hans dåd. En kort tid efter hans flykt, upplevde lokalbefolkningen ett fruktansvärt öde. En flodvåg av glupska råttor från Exham Priory översvämmade den lokala byn och åt upp allt och alla i dess väg, ett ont tecken om vad som pågick på godset. Men herr Delapore är motiverad att inte låta sitt bekymmersamma arv få förstöra hans planer att återupprätta sin släkts heder och slutföljer projektet.

Inte långt efter han flyttar in i Exham Priory, börjar hans svarta katt att jämra och ha sig mot godsets väggar. Herr Delapore misstänker efter att han själv hör ljuden att väggarna är infesterade av råttor. Kort därpå börjar han få obehagliga mardrömmar där han ser en herde som leder en flock av okända varelser mot en mörk grotta i en källare. Efter ett antal nätter, inser han att källaren i drömmarna är detsamma som i Exham Priory. Tillsammans med två av hans vänner, finner de en dold ingång till en underjordisk stad under godset. Överallt fanns benrester av människoliknade varelser. En av vännerna, en antropolog, undersökte skeletten och kom fram till att de tillhörde en degenererad form av homo sapiens som blev fyrfotade sedan 20 generationer bakåt i tiden. Efter en kort tids observation fann de än mer fasansfulla upptäcker : inhägnader och ladugårdsliknande komplex med tillhörande slakterier i olika former av både medeltida, romerska och druidiska arkitekturer, fulla med samma sorts benrester. Alla hade samma skador: hugg och skärsår efter kniv, men också bitmärken från råttor och människor. Herr Delapore inser rätt snabbt vad hans släktes synd var: de övertog uppfödandet och avlingen från kulten samt fortsatte offra och förtära dessa människovarelser för att stilla deras kannibalistiska hunger. Under denna uppenbarelse, börjar en uråldrig begär växa hos herr Delapore och tillslut ger han sig till det. Han attackerar den andre i sällskapet av ren galenskap, dödar honom och börjar förtära hans kött.

Herr Delapore hittas senare av hans tjänare och låses in i ett mentalsjukhus. Han påstår sig vara oskyldig och säger att det var råttorna som attackerade hans vän. I hans cell hör han dock fortfarande råttorna i väggarna som aktivt besvärar honom, men tydligen är det ingen annan på mentalsjukhuset som hör dem...

Kategori: Casual
Format: EDH Storlek: 99 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1568:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]245013 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 0 Kommentarer | Dölj
Betyg: 2 | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 0 st.

Ingen har kommenterat The Rats in the Walls ännu


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!