Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 635 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Shadowborn Cheese Modern / Casual
Av: Steamliner
20:50, 25/6 -17

Steamlinerkommenterar :
Så, Doomsday är illegalt i Modern? Oacceptabelt! Detta övergrepp mot hederliga durdlefånar/combospelare tvingar oss till de två saker vi är bäst på: kreativitet och famlande efter (väldigt mycket) sämre surrogat.

Nej, jag har på intet vis varit först med idéen att fylla en lek med veka 1/1-tölpar bara för att exila deras svaga arslen och shelldocka in Emrakul, men konceptet är udda och skoj med mycket potential och utrymme för experiment.

Grundtanken är enkel: få en apostel i graven, använd Extripate eller Surgical Extraction för att exila hela gänget, spela Shelldock Isle, göm Emrakul och gläd motståndaren med en skål ilsken spagetti T3. Bonuspoäng för att chaina flera Eldrazidock Isles i varandra för en göttig Taking Turns-improvisation.

Tyvärr är leken tämligen inkonsistent. Att få en gubbe i graven är lätt; om inte motståndaren är vänlig nog att döda en så kan man discarda i sitt första end step eller instant speed-disca med hjälp av funeral charm. Att därefter tömma leken sker i regel tack vare sex sådana effekter. Därefter vill vi hitta Shelldock Isle och sedan träffa en av fyra emrakuls... Något marigt. Awesome när det händer dock, så väl värt att testa.

Valet av Funeral Charm över Serum Visions, Mystic Speculation eller Taigam's Scheming handlar dels om behovet att kunna komma igång mot control och att kunna resolva saker på eget endstep medan kontrollanterna roar sig med att dra kort och dels om att kunna döda random X/1-djur såsom Bob, diverse mössförsedd ohyra i affinity, BoP och ibland även våra egna små älskvärda veklingar.

Då vi blir wreckade av alltifrån Blood Moon till gravhat till Ghost Quarter och utrymmet för sideboardande är litet så kör vi en full transformerbräda. Shadowborn Apostlarna går från att vara vräkningshotade våp till otaliga offerlamm och blir mat till en hög smaskiga demoner. I regel är det G-Breachy som vi letar efter, men övriga har alla sina användningsområden och ger en fin-fin demonkalaskänsla. Thrumming Stone är extremt cute och således tematiskt korrekt. Nykthos är där för att sex apostlar innebär Nykthos-mana nog för att offra laget och hämta Rune-Scarred Demon och därefter hämta och spela Thrumming Stone, vilket ger oss en lavin av apostlar följt av en glad och glädjande demonprocession. Löst? Absolut, men ibland måste man bara få ha roligt och gotta sig lite.

Kategori: Casual
Format: Modern Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
4000:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]215609 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 0 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 0 st.

Ingen har kommenterat Shadowborn Cheese ännu


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!