Magic the Gathering
Magic the Gathering34877 medlemmar 664 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Loam-Vortex Sensation
Ej legal i Modern längre!
Modern / Turneringsspel
Av: skumme
18:37, 19/4 -16

skummekommenterar :
Har uppdaterat leken till den nuvarande versionen som jag testar. Tasigur, the Golden Fang ska vara en Haunted Dead (som är en helt duglig variant av Lingering Souls).

Life from the Loam är en av de lekarketyper som fått mest mat på bordet det senaste året. Molten Vortex behöver troligtvis inte någon närmare presentation men däremot ska jag uppmärksamma er på Crawling Sensation som fyller ett par av lekens tydligaste hål. Dels fungerar det som en "motor" utöver dredge-mekaniken för att dumpa leken i gravhögen hyffsat frekvent, dels spottar den ut småkryp att blocka de aggressiva varelserna samtidigt som den ger en arme att nöta ner diverse kontroll-lekar och dels erbjuder den ett alternativt wincon som "försvar" mot de annars så hatiska Surgical Extraction / Relic of Progenitus -korten som tidigare gjort matchupen i princip omöjlig.

Förutom den ovannämnda kortmotorn, Raven's Crime (om äter blå kontroll's händer till middag) och Flame Jab/Darkblast (vilka steker manafåglar och grillar infect/affinity/Bob/YP till vardags) består leken av 4 Faithless Looting, 2 Grisly Salvage och 2 Noxious Revival för att bättra på kortselektionen och snabba på dredgandet. Lightning Axe/Murderous Cut/Crucible of Worlds/Engineered Explosives är mitt egna recept för att bemöta diverse av moderns strategier och kan förmodligen anpassas efter det dagliga metat.

Leken använder 24/25 länder, vara 10 fetchar, 4 basics, 3 shockländer, 2 battleländer, 4 GQ, en Ravin, samt en Buried Ruin för att fiska upp en inbrädad Crucible eller Explosives.

Brädan bemöter de aggressiva lekarna. Courser ger både kort och liv, samt är en duktig blockare mot markgående varesler. Angler/Tasigur är lite samma sak men rejälare. Grudge går in mot Lantern/Thopter/Affinity (kanske borde man spela 4?), medans Bob går in mot kontroll.

Fördelen med Crawling Sensation jämfört med Liliana/Smallpox är att lekens manabas blir något vänligare mot ens liv och att man som sagt får en extra motor inbyggd i leken.

Nackdelen är att leken är något svårspelad. Det kanske inte är uppenbart när man kollar listan, men det finns flera triggers/gömda kort att hålla reda på och otroligt många beslut man måste fatta som kan visa sig vara avgörande:
*Vad ska jag fetcha?
*Vilket/Vilka kort kan jag diska?
*Vilken 1-mana spell ska jag kasta?
*Ska jag dredga eller inte?
*Vilka länder ska jag spela?
osv

Kategori: Turneringsspel
Format: Modern Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
3576:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]200095 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 5 Kommentarer | Dölj
Betyg: 2 | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 5 st.


skumme
 
Spellweaver Helix och Worst Fears fungerar antagligen fortfarande (har inte testat), men tyvärr är just den kombinationen för långsam för tillfället. Dessutom är den hata med artifakt/grav/land-hat och då de enskilda korten gör ganska lite av sig själva finns det ingen direkt anledning att spela dem utöver något bättre.

Skriven: 13:55, 2/8 -17

latsblaster
 
Varför fungerar inte spellweaver med Worst Fears längre?

Skriven: 08:43, 2/8 -17

asdf
 
Ser bra ut! Gillar inquisitions, ett annat kort som kan vara intressant i brädan och kanske main beroende på ditt meta är Vengeful Pharaoh. Removal som funkar i graven är najs i dredge!
Kan tycka att 4 Raven's crime är lite mycket, lite samma sak som Flame Jab, de 3 som är kvar efter du dragit din första är väldigt överflödiga!
Tror att följande skulle vara bra:
-1 Raven's Crime
+1 Vengeful Pharaoh

Sedan är ju The Gitrog Monster ett väldigt intressant kort jag har funderat på mycket, kanske kan vara nått i denna leken? Du bör ju kunna dra i princip hela leken med The Gitrog Monster + Dredge sak, och sedan droppa alla länder i motståndarens huvud!

Skriven: 06:51, 22/4 -16

skumme
 
Du har en bra poäng asdf. Tack för din kommentar!

Att ersätta eller rent av trimma bort ett par Flame Jabs med något som angriper motståndaren på ett annat sätt är nog en bra idé. Klämmer in två inquisitions på den platsen. Tillsammans med Raven's Crime bör de bättra på

Orsaken till att jag hade 4 Flame Jab och 4 Raven's Crime i leken från första början är att jag baserade den på en gammal leklista jag hade som byggde på kombination mellan Spellweaver Helix + Worst Fears och retrace-korten, men nu när den galna combon ej längre finns ger det utrymme till en hel del andra kort :D

Följande uppdatering har nu gjorts:
Main:
-1 Buried Ruin
-2 Flame Jab
-1 Molten Vortex
-1 Noxious Revival
+1 Darkblast
+1 Dreadbore
+1 Gurmag Angler
+2 Inquisition of Kozilek

Bräda
+1 Buried Ruin
+1 Jund Charm
+1 Noxious Revival
-1 Abrupt Decay
-1 Courser of Kruphix
-1 Tasigur

Dreadbore lades in för att ha en out mot en t3 Karn. Angler är ett starkt hot mot varelselekar när man väl tömt deras hand. Jund Charm är ett stabilt allt-allo-kort som fungerar lika bra mot Griselbrand som mot hatbjörnar och annat mera oväntat motstånd.

Skriven: 20:58, 21/4 -16

asdf
 
Du vill inte ha fler darkblasts och en eller två mindre Flame Jab/Raven's Crime? Efter man har dragit den första brukar de resterande vara redundanta (Dock mot gravhat är det najs att ha fler!)

Skriven: 09:04, 21/4 -16


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!