Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 671 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Fyrfärgad Goggles
Ej legal i Standard längre!
Standard / Turneringsspel
Av: skumme
20:59, 5/2 -16

skummekommenterar :
Goblin Fyröga
Oath of the Gatewatch gav oss ett intressant rött kort i Goblin Dark-Dwellers. Kortet har stor potential då den i princip alltid är en två-etta när den dimper ner runda fem (förutsatt att den är i rätt lek). I mitt tycke platsar den stora fula gubben bäst i en något renare kontroll variant av mardu/jund, med få varelser och en massa bränn, och vad lämpar sig då inte bättre än att låta den kämpa sida vid sida med Pyromancer's Goggles? :D

Motorn
4 Magmatic Insight, 3 Tormenting Voice, 2 Painful Truths utgör lekens kortmotor och låter en tugga igenom de 62 korten i ett hyffsat raskt tempo. Sextiotvå kort låter mycket, men efter att ha provat versioner med 26/27 länder av 60 och inte kännt mig nöjd, testade jag 28/62-varianten (inspirerad av Ben Rubins sextiofyra som han tog till andra plats i en gp för några veckor sedan) och konstigt nog kändes den balansen bäst.

Mana
Leken är extremt manahungrig och har inget emot att bli "översvämmad", då den använder fyra manlands och ofta kastar flera formler per runda. Dessutom är Dark Petition tillgänglig som en halvdan tutor. Dess främsta användningsområde är att googla (söka upp Goggles), men kan även plocka upp en Tendrils, Obliteration, Den Protector eller Virulent Plague, om detta nu skulle behövas.

Manabasen är något knackig, men den jag spelar i nuläget ger ändå följande mana:
19 Röda
15 Vita
14 Svarta
14 Gröna
-----
19 Untappade
9 Tappade

Vilket får ses som ganska hyffsat. Manländerna: Shambling Vent är enormt viktig då den är det enda livkortet i leken, samt även ger svart/vit mana och Needle Spires får motståndaren att känna sig som en nåldyna när den attackerar. Förslagsvis kan man spela tre stycken Vents och en Spire om man vill bättra på den svarta manan.

Removals
8 "Murders"
4 Jace-stekare
2 X-bränn
2 "Halv-svepare"

Crackling Doom är formatets bästa borttagare. Den är röd och är det klart bästa kortet som kan kopieras med glasögonen. Trots detta känns det som fyra CDs inte räcker till ibland och jag har därmed valt att lägga in en Abzan Charm eftersom den är för fantastisk för att motstå i de riktiga midrange-spelen. Murderous Cut och Mardu Charm utgör de sista försvaret mot tungviktare.

Rolling Thunder, Fall of the Titans, Chandra, Flamecaller är lekens avslutare. Min rekommendation är nog att byta ut en av X-brännet mot en Chandra eftersom hon fungerar riktigt bra i just denna leken.

Brädan
Dragon Fodder och Hordeling Outburst går in mot Atarka Red och sega kontroll-lekar med spot-removal.
Siege Rhino går in mot midrange i stil med Abzan eller Rally.
Resten är lite halvdana silverkulor.

Jag är inte speciellt bra på att bräda, men en sak jag vill påpeka är att brädan är hyffsat anpassningsbar tack vare de många dra-korten och Dark P som leken spelar i huvudleken, vilket borde vara positivt om man nu är en bra spelare :)

Kategori: Turneringsspel
Format: Standard Storlek: 62 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
3426:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]196308 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 0 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 0 st.

Ingen har kommenterat Fyrfärgad Goggles ännu


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!