Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 665 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

U/W Narset Control Modern / Turneringsspel
Av: skumme
17:10, 21/9 -15

skummekommenterar :
Det är dags att spela Narset i Modern!

Leken bygger på att kontrollera de tre första rundorna med billiga spells för att därefter kunna kasta Narset runda 4 eller 5 och dra kort tack vare genomtänkt scryande med Serum Visions/Condescend/Snapcaster.

Med Narset i spel får du sällan slut på spells utan snarare är det manan att kasta dem alla som är problemet. Lösningen är att utnyttja mängden kort genom att spela "gratis-spells" som Disrupting Shoal, Sunscour och Snapback.

Vid första anblick känns de här gratis-spellsen ospelbara, men med hjälp av Narsets Rebound-effekt fungerar de ofta som rena Time Walks och hjälper dig att ha mana uppe till Snapcasters och Counterspells. Faktum är att många kontroll-lekar förlorar alldeles för många matcher med kort kvar i handen och ibland är det bättre att kasta bort en överflödig Verdict/Command/Narset för att kunna spela vidare ett par turer.

Disrupting Shoal kan användas med de åtta blåa korten på 4CMC för att tillsammans med Snapback sätta käppar i hjulet mot Twin. De är också ganska bra mot övriga kombo-lekar som AmuletBloom eller Grishoalbrand.

Ghostly Prison är guld värd mot aggro-lekar och tillsammans med Snapbacks och/eller Path to Exile kan man stabilisera sig på en relativt hög liv-nivå. Narset fungerar utmärkt i kombination med enchantmentet och blir till en drakort-maskin som gör att du kan hitta dina svar snabbare än motståndaren kan spela ut sina.

Vinner gör du genom ett Narset-emblem och Celestial Colonnade.

Brädan är ett hopkok och ska mest ses som förslag på "flashiga" kort. Commandeer stjäl andras combo-kort/planeswalkers/problemkort (Karn, Liliana, Scapeshift, Commands/Bolt) och att du 3-1:ar dig kan mer ses som att du 3-2:ar dig då motståndaren måste svara det kortet du stjäl. Shining Shoal är tänkt att spelas mot Burn för att absorbera skada och hålla ut en extra runda. Whiplash Trap fungerar utomordentligt bra tillsammans med Snapback mot snabba aggro-lekar.

Kategori: Turneringsspel
Format: Modern Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
2996:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]189272 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 2 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 2 st.


skumme
 
Bra fråga.

Jag misstänker att det faktum att det inte finns många kort i modern som man direkt vill rebounda med Narset förmodligen är den största anledningen till att hon ännu inte har hittat sin plats i en Modern-lek.

Det är enligt mig inte något att oroa sig för eller stirra sig blind på. Mot kontroll-lekar vill man ha kortövertag och lösa ut emblemet så snabbt som möjligt.

Mot aggressiva lekar har jag försökt att lösa problemet med att spela pitch-spells, som Sunscour och Snapback, och spela situationella kort såsom Timely Reinforcements och Traps i brädan, för att kunna köpa tid och bättre kontrollera bordet, och förvånansvärt ofta fungerar det eftersom problemet för moderna kontroll-lekar oftast har varit att ta hand om den "andra vågen".

En snabb sökning gav följande tänkbara kort (som jag inte spelar med):
Gifts Ungiven
Day's Undoing
Idyllic Tutor
Bribery
Proclamation of Rebirth
Cyclonic Rift
Thirst for Knowledge
Talent of the Telepath
Austere Command
Merchant Scroll
(Finns det några andra som jag missat?)

Av ovanstående är Bribery och eventuellt Talent of the Telepath tänkvärda val till brädan för att sätta skräck i motståndaren.

Det finns inga Counsils eller Boomerang att går berserk med iaf och tur är väl det :D

Skriven: 16:11, 22/9 -15

Lobos
 
Leken använder inte Narsets -2 särskilt bra, är det någonting du har funderat över?

Skriven: 23:40, 21/9 -15


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!