Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 648 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Turbofog/Maze's End Modern / Casual
Av: Steamliner
23:07, 29/1 -15

Steamlinerkommenterar :
Slutversionen av min högt älskade Maze's End-lek från RtR/Theros standard. Förmodligen den roligaste lek jag spelat och det som fick mig att fastna i träsket på allvar.

Enkel plan: spela gates, svep brädet, fogga när livet är en spell eller swing från att ta slut, elixira och fortsätt så tills du har en komplett labyrint eller slut på liv. Crackling Perimeter är en stabil extra wincon tillsammans med random Thassa-beats. Med allt extra drag och elixir är det även fullt möjligt att decka en motståndare som tänkt sig att vinna på att slå med djur. Dictate of Kruphix är direkt löjligt one-sidled mot det mesta. Då en fog är en Timewalk mot stora delar av metat och den top deck-manipulation som Thassa, Maze's End och Elixir ger med Courser är så stark får motståndaren gärna dra lite extrakort.

Brädan är byggd för att hantera lekens största problem i formatet:Pithing Needle, Burning Earth, Ruric Thar och Sire of Insanity. Leken hade det svårt mot Boss Sligh och Boros Burn, man var even till löjeväckande favored mot större delen av fältet. En dag bygger jag den i modern.

Kategori: Casual
Format: Modern Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
641:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]176199 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 5 Kommentarer | Dölj
Betyg: 1 | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 5 st.


Ice_Age
 
Leken ser sjukt kul ut, turbofog är underbart.

Tror du inte Life from the Loam är en bra engine? Gifts Ungiven/Forbidden Alchemy som tutor/grävmaskin, Summer Bloom för att accelerera landdrop.

Sen ett bantfärgat kontroll-skal runt resten med snapcasters, supreme verdict, sphinx, lite kontringar kanske. Man måste överleva burn och combo, så man kan inte spela enbart på fogs i modern tror jag. Kort som Dictate/Howling Mine är ju bra i vissa mu's men vet inte om det funkar i modern generellt, bättare att försöka dra kort själv istället. =)

Skriven: 14:35, 31/1 -15

Steamliner
 
Bra tips, tackar.
Amuletten känns som en bra variant, även om det kostar ett kort. Summer Bloom torde vara gjuten. Scepter är lite farlig med risken för att äta en 2 för 1 eller drabbas av det hat som Affinity drar in i metet, men har galet fin upside.

Jag har petat med två modernversioner. En med Scepter som Pussah föreslår med Dawn Charm som huvudimprint tillsammans med ett fogpaket bestående av Holy Day Fog och Darness. I mångt och mycket blev den en bättre variant på standardleken, vilket gjorde att den foldade till landhat.

Den andra blev mer av en halvdan Scapeshift och spelade Crucible of Worlds med just Scapeshift och Summer Bloom. Gick väl sådär...

Skriven: 13:34, 31/1 -15

pontushummer
 
Amulet of Vigor och Summer Bloom skulle väl kunna vara coola i den här? :)

Skriven: 12:09, 31/1 -15

pussah
 
Med Isochron Scepter i leken så skulle du kunna vara tråkig och spela Silence också ^^

Skriven: 09:20, 30/1 -15

pussah
 
Vad tror du om Isochron Scepter i leken? Och kanske en Sphinx's Revelation eller två?

Skriven: 09:19, 30/1 -15


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  2. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!