Magic the Gathering
Magic the Gathering34884 medlemmar 623 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

The Dragon Booster Draft / Casual
Av: oldschool
23:27, 10/2 -14

oldschoolkommenterar :
Efter 15 år fick min äldsta vän Munchhausen äntligen ett återfall. Tillsammans var vi, mig veterligen, de första i världsmetropolen Rolfstorp som började spela Magic 1995. Vi satte oss nu en natt med hans sparade gamla commonkort och pratade om gamla tider. Munchhausen hade inför detta tillfälle byggt en rolig Mana Flare lek som dödade alla mina Scaled Wurm med Fireball.

Under en sömnlös natt senare i veckan slog inspirationen till och comboleken ”The Dragon” föddes som tankefrö. Pimpvitational 12/13 stundade och de sista korten till leken landade samma vecka.

Grunden i ”The Dragon” var samma som i Munchhausens 95-lek med Mana Flare, men då jag alltid tycker det är roligare att vinna med snäppet coolare kort toppade jag ”The Dragon” med dess hjärta, Shivan Dragon! Den coolaste bilden i mina och Munchhausens gamla lekar från 1995.

Uttrycket ”Shivan är ett hus” fick i den här leken en helt ny betydelse när han på första attacken i första turneringsduellen lätt pumpade upp sig till 22/5. Det sa fras om Gajols Birds of Paradise som blockade detta monster men räddade Gajols skinn. Dock flyr elden ur många källor och nästa runda gav ”The Dragon” Gajol två Fireballs om 24 var i huvudet! Overkill med riktigt mycket eld är för härligt! :)

För att låsa upp denna enorma manabas använde jag Mana Flare i kombination med Candelabra of Tawnos. Den senare användes även för att effektivt missbruka Maze of Ith och Library of Alexandria. För att även strypa motståndarens manabas landade Winter Orb som en härlig paradox i ”The Dragon” eftersom den inte stabbar sin egen combo nämnvärt. För att ytterligare stabba manabasen spelas Power Sink före Counterspell och Icy Manipulator.

Till försvar och vinst, utöver Shivan Dragon, var 4 Fireball och 3 Eathquake som lätt röjde vägen. Lite splash med en vit Balans och en Circle of Protection: Red försvarade både mot Earthquake och andra ”The Deck” Fireballs samtidigt som Cirklar ibland kan vara svåra att spela runt. Fråga Elof the Mighty som förlorade mot ”The Dragon” i andra matchen på grund av en Juzam mot Circle of Protection: Black.

Allt ovan är en massa coola kort i en härlig röra med ett fantastiskt wincon, men det kort som gjorde ”The Dragon” riktigt brutal både på offensiven och defensiven och skulle bli motorn i leken var Hurkyl’s Recall. Detta fantastiska kort gjorde alla lekens artifacter bättre. Exempel på uppenbarat bra är Candelabra of Tawnos, nja… jag tar väl 14 mana till då… Eller Winter Orb, nja, jag tappar väl upp alla mina länder då… eller killercombon Nevinyrrals disk, nja… jag pumpar all min mana, drar ett kort med Tome, dödar ALLT på bordet, spelar ut alla mina artifacter igen inklusive disken, pumpar min mana igen, drar ett till kort med Tome och skrattar! Muahahaha!!!

Hurkyl’s Recall var även fantastiskt bra på defensiven mot stora gubbar och tunga artefakter som Juggernaught och Su-Shi eller varför inte spela den på motståndare precis innan du kör en balans eller Wheel of Fortune! :)

Eftersom det i denna första Pimpvitational även var premiär-test för Fallen Empire, visste jag att många skulle spela svart och säkert några med rött. ”The Dragon” såg också ett hot hos den klassiska The Deck och Mishror och spelade därför många Blood Moon i bräden jämte Red Elemental Blast för att försvara mina Fireballs. Fuskigt många Circle of Protection fick även flera motståndare att höja och rynka på ögonbrynen.

För att sammanfatta Pimpvitational spektaklet och ”The Dragon” så var det 7 av de vassaste, mest speltestade lekarna som någonsin sett spel i formatet plus Oldschools ”The Dragon” som i sin tur bara var ett bygge i Oldschools hjärna, utan att ha speltestats någonting inför turneringen. Trots detta så vann ”The Dragon” dueller mot alla motståndare utom Honkas Guardian Beast-Chaos Orb-topdecking-lek… Detta sved i hjärtat extra mycket eftersom det var den sista matchen, Honka fick ut hela sin combo på bordet och började flinade outtröttligt, bara för att se ”The Dragon” blåsa bort den i ett våldsamt andetag. Under inandningen lyckades dock Honka, med förskräckt min, topdecka sin Demonic Tutor för en riktigt, riktigt, riktigt utdragen vinst…

Anyway, ”The Dragon” var fantastiskt rolig att spela och oväntat het. Den vann 2-0 mot Elof the Mighty som har vunnit flest Hajar i världen. ”The Dragon” plockade poäng mot Egget som varit med i flest Hajfinaler i världen. ”The Dragon” nöp en ännu en poäng mot legenden Cjva. ”The Dragon” plockade poäng mot Jocke som gick 7-0 + vann finalen. ”The Dragon” plockade poäng mot the man, the myth, the legend himself, Mg som trots Circle of Protection: Red lyckades vinna med andan i halsen precis innan ”The Dragon” andades in för en sista grill. ”The Dragon” krossade även stackars Gajol som inte hade mycket mer än en Birds of Paradise att sätta emot Drakens fulla kraft.


Nu kryper ”The Dragon” åter in i sin håla för att växa vidare… och vem vet… kanske blir det du som får skåda dess fullvuxna och fasansfulla potential just innan elden flammar vit framför dina ögonen…

Kategori: Casual
Format: Booster Draft Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
231413:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]153674 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 1 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 1 st.


sehl
 
Haha underbar läsning! Den verkar hålla samma stuk som din common 4th ed. från draften, men snäppet vassare ;)

Skriven: 21:09, 12/2 -14


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  2. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!