Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 602 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

röd svart vit aggro Legacy / Turneringsspel
Av: rocking
06:54, 20/9 -07

rockingkommenterar :
mot combo och kontroll pajar man länder och rycker kort, mot aggro pressar du på med snabba djur och håller motståndarens varelser borta med removal och bränn.

Kategori: Turneringsspel
Format: Legacy Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
35692:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]15270 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 6 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 6 st.


meanberry
 
hmm e ine sinkhole lite mysigare än molten rain?

Skriven: 23:49, 4/9 -08

rocking
 
alltså det klart att det är bra med billiga gubbar, men jag har redan väldigt billiga gubbar, min erfarenhet är att lekar kan bli lite tama om man bara har massa gubbar för en mana. Man tömmer sin hand direkt och sedan är det kört typ.
Jitten är jittelångsam mot dom flästa former av combolekar, där det ända som avgör är hur snabbt man får ner motståndarens liv typ.
Jag kan dock hålla med dig om duress vs molten rain. Jag lade mest in båda eftersom jag inte kan bestämma mig för vad som är bäst, duress är väll kanske ett bättre kort, men molten följer bättre lekens tema, vindicate och wasteland mm.
Du har en poeng angåeende terminate, men jag tycker ändå att det är ett för grymt kort för att skippa. Tänk på alla tarmogoyfer t.ex!
Griffin guide plattsar inte riktigt kanske, men du kan inte säga att man får bort två kort om man dödar gubben eftersom griffin guide blir en ny 2/2 flying, det är liksom det som ör bra med den.

Skriven: 10:13, 21/9 -07

NoXiuZ
 
Jag föredrar att spela väldigt billiga gubbar eftersom jag vill ha mana över till annat i början (typ att få ut jitte, den är förövrigt inte dåligt mot nånting, sure den är lite sämre mot kontroll men den är fortfarande bra). Det är även lättare att spela runt kontringar med billiga gubbar.

Tycker fortfarande att 2 molten rain eller 2 duress känns lite skumt, antingen 4 molten rain eller 4 duress så du fokuserar dig på en sak. Du kommer ju aldrig dra nått av dom när du vill ha det om du bara spelar 2.

Sure, terminate är grym, men jag spelar i alla fall hellre ett kort som kan bränna motståndaren också. Jag vet inte vad du spelar i för meta men dom lekar jag har mött här hittils så har det oftast räckt med 3 skada för att döda dom.

Goblin legionnaire är en 2/2a för 2, i legacy finns det 2/2or för 1, till exempel sarcomancy. Själv tycker jag en 1/1 med en bra ability som inte kostar mana fungerar alldeles utmärkt.

Griffin guide är lite för dyr för en aura i legacy. Jitten är vilket fall bättre för får du på den på en gubbe och han dödar gubben så har du kvar jitten men med griffin guide så tar han 2 kort med 1, inte särkillt bra kortekonomi.

Skriven: 20:58, 20/9 -07

halibabadoom
 
Jitten är för seg men jag skulle nog spela mer bränn =)

Skriven: 18:06, 20/9 -07

rocking
 
ok, tja så kan man ju göra, men jag ser ite vad som skulle göra leken bättre av det.
Enligt dina ändringar skulle alla djur i leken kosta 1 mana utom dark confdanten, vilket jag tycker är lite väl låg manakurva, jag tycker faktiskt att goblinerna är mycket bättre än mogg och pup, speciellt när jag redan har 7 djur för en mana och två i styrka. Grim lavamancer gör mogg fanatics jobb, fast så mycket bättre.
Jitte är bra mot aggro, därav att jag lade den i brädan, mot kontroll och framför allt combo är den mindre bra. Molten rain vs duress är en smaksak. Terminate är ett av dom bästa spot removal korten som finns att tillgå, billig och extremt allsidig, dessutom instant. den är knappast dålig i någon vettig matchup. Jag skulle vilja ha in fler, men kommer inte på något att ta ut.
Det ända förslaget som jag gillar är att byta ut incinirate mot chain lightning, vilket inte skulle skada, men det är ju inte direkt något revolutionerande framsteg för leken direkt.
Tack ändå för dina synpunkter.

Skriven: 13:56, 20/9 -07

NoXiuZ
 
Jag skulle gjort så här:

-2 terminate
-2 incinerate
-1 griffin guide
-2 molten rain
-4 goblin legionnaire
+2 chain lightning
+3 jitte
+4 mogg fanatic eller jackal pup
+2 duress

Skriven: 12:01, 20/9 -07


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!