Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 654 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Powertwist Dream Booster Draft / Casual
Av: oldschool
20:39, 3/11 -13

oldschoolkommenterar :
Oldschools envisaste projekt som genomgått oändligt många timmars speltestande mot guldfisken. Version 1.0 av leken spelades på n00bcon 2012 men var inte speltestad nog. Däremot gick Powertwist Dream 2.0 hela vägen till final under BSK 2013 och han längs vägen förbluffa många motståndare i episka vändningar och spännande oneofs. Powertwist Dream går ut på att spela alla de bästa korten så många gånger som möjligt på så få turer som möjligt, föra att sedan vinna genom Underworld Dreams.
Leken spelade både den snabbaste duellen på 2 min och den långsammaste på 60 min. Den gjorde även flera spelare märkbart irriterade och uppgivna längs vägen.

Från swissen har vi många roliga highlights. I första duellen ville min motståndare decka mina länder med en hård Balance. Den slog dock hårt tillbaka då oldschool valde att offra alla sina länder till Dark Heart.
Samma match avslutades med ett vältaimat Mirror Universe byte följt av Fireball vilka även flera andra stackare fick erfara.
Efter brädan lyfte flera motståndare på ögonbrynen när det helt plötsligt landar en Shivan Dragon runda 3 eller en Hyppe som går loss utan svar, eller den uppgivna blicken från Freespace som tidigare under kvällen talat högt om sina fint signade Juzams som han dessvärre fick hålla på handen tillsammans med alla andra fina arabiangubbar.

Men den mest spännande responsen leken fick var ändå i kvarten då Powertwist Dream verkligen fick göra skäl för sitt namn mot MG. Alla vet att MG är en av de smartaste och bästa spelarna i formatet, han hade även deckat mig hårt i swissen och såg mycket nöjd ut inför duellen. Föga visste vi dock att MG skulle droppa en mängd av minnesvärda citat den närmsta timmen. De flesta var i stil med "Du har fan spelat alla powerkorten som finns två gånger denna turen!" eller "Man vet fan aldrig vad som kommer landa härnäst!" eller "Sitter du på en Mindtwist så scopar jag in disgust!". Efter att ha givit MG en helt ny hand för andra gången samma tur med en Wheel, för att sedan Mindtwista den på 7 och köra Armageddon på alla hans länder började underläppen skaka och vi går istället raskt vidare till semin...

Här fick Jokemon och oldschool uppleva den kortaste duellen på hela kvällen. Powertwist Dream mullar till 6, drar Channel-Fireball på given, och efter att Jokemon tappat ut sig runda tre för en Serendib, var han 20 liv kort! Jokemon såg förvånansvårt glad ut och tackade för upplevelsen då han aldrig förlorat på detta sättet tidigare. Oldschool tackade lika mycket för sig, då han heller aldrig vunnit på detta sätt. Andra duellen mullade Jokemon till 4, råkade snabbt ut för en Armageddon på sina surt förvärvade land, och som om det inte räckte blev hans sista City of Brass fångad i en burk.

I finalen mötte Powertwist Dream sin nemesis i form av Brorsans vita fusklek. Den första duellen gick fort med en ensam White Knight som utan finess och utan motstånd gick hela vägen. I andra duellen blev oldschool hårt ansatt men lyckades ändå jämna ut och försökte racea liv med en Serendib Efreet. Det blev till slut en fruktansvärd räkning på mana, färger, liv, turer och sannolikhet som slutade med en Fireball för vinst på en mana kort och Brorsan tog värdigt och välförtjänt hem bucklan, den supersignerade hajen av Wärnerstrand himself och den eviga äran!

Nu i efterhand kan man konstatera att brädan som hafsades ihop på 30 minuter innan start, av korten som låg överst i lådan, inte höll. Sylex, Djinn och Tome var döda och det fattades ibland mana till 5 färgers dubbelfärgade spells. Men nya idéer och små justeringar kan få enorma konsekvenser på just denna leken och det är inte omöjligt att en version 3.0 kan få se sitt ljus längre fram, men inga hints kring detta här ;)

Kategori: Casual
Format: Booster Draft Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
254407:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]147253 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 0 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 0 st.

Ingen har kommenterat Powertwist Dream ännu


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!