Magic the Gathering
Magic the Gathering34884 medlemmar 645 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Stasis T(r)ap Legacy / Turneringsspel
Av: Teddymannen
01:13, 13/2 -13

Teddymannenkommenterar :
Några idéer?
Har inte med Force of Will på grund av ekonomiska skäl.

Is looking good?

Kategori: Turneringsspel
Format: Legacy Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
6092:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]127019 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 12 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 12 st.


meanberry
 
Chain är absolut överlägsen i vissa lägen och emot vissa lekar. Bara att speltesta med båda och skaffa en upfattning om vilken man gillar bäst. En göttig sak med att spela chain på sin egen stasis är ju att man kan dra nytta av "drawbacken".

Skriven: 22:50, 18/2 -13

Teddymannen
 
Har testat den lite och det var kul(för mig, min motståndare blev sur xD), i vissa av fallen önskade jag att jag hade Chain of Vapor på handen istället för Echoing Truth för att kunna ta upp Stasis lättare, annars funkade Echoing Truth ganska bra :P

Skriven: 21:21, 16/2 -13

meanberry
 
Ser riktigt mysigt ut :) Hoppas du får många roliga timmar med listan.

Skriven: 23:17, 15/2 -13

LarsLeif
 
Håller med om Frozen Aether, i min Chronatog-Stasis lek (som iof är casual) så är det vin-kortet nummer ett, får man ut den plus stasis är det typ gg, vilket är nice för en två-korts-kombo tycker jag :)

Skriven: 20:51, 15/2 -13

meanberry
 
Mjo ibland måste man wastea ett kort för att studsa sin egen stasis och då är chain klart bättre men tycker absolut inte de e kortets huvud funktion oandra sidan lägger jag sällan stasis utan stadig backup så de har som sagt med spelstill att göra.

Skriven: 21:47, 13/2 -13

meanberry
 
Eldpojken: 4 mana mkt lättare med ancient tomb. Man kan softlooka med stasis o forsaken och sakta dra in i 4 mana + att man spelar 10 cantripps så man bör lägga land varje runda. En lek med disrupt bör inte va död runda 3/4. Varför man måste hardlocka i en lek som vinner på att motståndaren drar ihjäl sig antar jag att jag inte behöver svara på. Drar motståndaren hela sin lek får han inte kunna vinna med nått. Även med en uggla/jace i spel krävs många rundor av att motståndaren gör nada. även utan låset slår den hårt emot motståndarens mana framförallt fetch o kneckt vilket vinner mycket tid framför allt med propaganda. När jag spelat stasis emot tier 1 till 2 legacy lekar e eather kortet man oftast sitter o hoppas på e nästan aldig ledsen att dra den. Testa att lira lite stasis så märker du styrkan i kortet.

Teddy: Kul att höra välkommen till stasis. Det är viktigt att listan är som DU vill ha den men lite insperation ifrån nån som e van vid arketypen e sällan fel :-P

Skriven: 21:41, 13/2 -13

Teddymannen
 
Chain of Vapor spelar man i sin egna Stasis btw för att få untappa sina länder. Det är så jag förstått det iaf.

Skriven: 21:33, 13/2 -13

Teddymannen
 
meanberry: Jag ska försöka göra lite ändringar utifrån det du sagt.

Skriven: 20:52, 13/2 -13

Eldpojken
 
Hur når leken 4 mana utan dö (innan man lägger stasis) eller 4 mana efter man har stasis i spel på ett smidigt sätt (och om man redan har stasis i spel, varför behöver man då aether så mkt, motståndaren är ju redan rätt bra softlocked i det läget eller?)
Visst, han kanske får en attack med nå random creature då och då (om han ens kommer igenom kontringsmuren).
Det kanske hjälper lite mot någon combo lek för att hindra deras utveckling av ny mana, men det är först när du spelat en 4 mana enchantment som inte ens påverkar brädet direkt när den kommer i spel, men då är ju risken stor att man redan varit död i 2 rundor, speciellt utan FOW.
Du har rätt att jag inte sett en stasis lek i action på säkert 10 år men det verkar dumt att ha kort i leken som är döda 90% av tiden?
Jag kan iofs se värdet av den för att skapa ett hårdare lås om man möter en casual lek som interagerar väldigt lite med dig i de första turerna, men det händer ju inte mot några riktiga lekar i formatet.
Förklara gärna mer vad den fyller för funktion, jag kanske missar något!

Skriven: 20:19, 13/2 -13

meanberry
 
Mana Short eller Power Sink föredrar jag över Piracy specielt om du spelar ancient tomb. Vet dock inte när du skulle sideboada in nån av dom.

Skriven: 05:46, 13/2 -13


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  2. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!